Futbol to biznes?Futbol to biznes

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#1 Post autor: Simone » 15 lip 2005, o 10:14

czy akurat w tej sprawie postepuja slusznie mozna dyskutowac , chociaz pewnie sami przyznacie ze trudno wskazac 700 zyjacych osob ktore cos zrobily dla tego KLUBU :roll:
A samo podejscie futbol to biznes bardzo mi sie podoba , tylko patrzac na to w ten sposob mozemy w przyszlosci nawiazac do dawnych sukcesow . Takie czasy ...

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

Re: Futbol to biznes?Futbol to biznes

#2 Post autor: wolfik » 15 lip 2005, o 10:24

715 ludzi naprawde zasluzonych dla Ruchu? Tak naprawde to przewaznie znajomi dzialaczy, pilkarzy, ktorzy w zaden sposob nie zasluzyli sie dla klubu i zgadzam sie ze trzeba to zjawisko wyeliminowac

TomSky
Kontakt:

#3 Post autor: TomSky » 15 lip 2005, o 10:26

Łysy mnie sie wydaje że tu sie niema az tak co nerwowac, bo przecież faktycznie 700 osób to jest lekkie przegięcie. I tak 90% tych ludzi którzy odbierali te karnety pewnie je potem sprzedawali albo dawali komuś z rodziny. Trudno żeby koleś który zagrał 5 meczy w Ruchu miał od razu wjazd za free. Wydaje mi sie ze takich bezpłatnych karnetów powinno być max 100 i powinny byc rozdawane jakoś z sensem a nie kazdemu kto sie zgłosi
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE

pio17

#4 Post autor: pio17 » 15 lip 2005, o 10:27

łoni mysla ze skoro sa zasłuzeni... to zapłaca te 400 zł za karnet dla Vipów , według mnie skoro tyle zrobili dla klubu to musza dalej wchodzic za darmo..bo dzieki nim klub jest tak sławny...jaki jest..

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#5 Post autor: L.G » 15 lip 2005, o 10:50

Chyba ku*** wystąpia do IPN'u o status "zasłużonego dla Ruchu" w końcu kilkadziesiąt lot już wizytuja ten stadion, z tego conajmi kilka sezonów zrujnowało mi nerwy i zdrowie.

Rozpieprzyć ta republika kolesi. Jo tam wierza i w 1000 osób zasłużonych dla Ruchu. Ino nie mi ku*** nikt nie wpiero, że one regularnie chodzą na szpile ? Cześć i tak patrzy na ostatnie blamaże już z nieba
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#6 Post autor: wolfik » 15 lip 2005, o 10:59

Lysy pisze:Futbol to biznes a jo okradać sie nie dom. a tak na marginesie to niech mi pokożom kiedy 715 ludzi siedziało za free na krytej :shock:
Pewnie za Roagli. Wielu z tych co dostaja karnety nie chodzi na mecze...

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#7 Post autor: L_M » 15 lip 2005, o 11:49

Lysy ale skad Ty masz zrodla ze nie wejdzie nikt? bo z tego co wiem to chodzi o ludzi ktorzy powolywali sie na znajomosci z tymi zasluzonymi, albo i nawet nie zasluzonymi (najczesciej) - dzialacze itd. Wiem ze jest na trybunie sporo osob ktore maja karnety po znajomosci, wlasnie takiej znajomosci, i o takich ludzi chodzi. I nie wierze zeby nie byli wpuszczani ludzie ze zlotymi odznakami, albo naprawde zasluzeni dla klubu, bo futbol to biznes, a ich obecnosc na stadionach tez robi reklame. pozdRo ;)

Luke

#8 Post autor: Luke » 15 lip 2005, o 12:26

Lysy,na zaden zwrot to nie licz bo nawet wtedy jak powstawała SSA co mieliśmy zamkniety stadion i odpadło pora szpilów osobom ktore miały karnety to kasy nie zwracali a tym bardziej nie będą zwracali za mecze normalnie rozegrane na boisku choć(nie daj Pon Bocek)odpierdolone po nojmniejszej lini oporu przez grojków :!: Ale jestem dziwnie spokojny że nie będzie takich sytuacji patrząc na wypowiedzi nowych i ich zapał do gry w nowym sezonie :!: :twisted: :twisted: :twisted: Pozdro 600.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#9 Post autor: gerhat » 15 lip 2005, o 12:29

Jako stary antykomunista nie zgadzam się tym razem z Lysym. Za darmo już umarło, wszyscy płacimy podatki i w dłuższej prespektywie wszyscy będziemy martwi.
700 zasłużonch to czysty nonsens, co innego osoby które rzeczywiscie zapisały się w historii klubu.

Jest proste rozwiązanie: zdobyłeś dla tego klbiu mistrzostwo Polski jako zawodnik lub trener masz darmowy dozywotni karnet i poza tym zadnych wyjatków. Karnet oczywiscie imienny na konkretna osobę aby wnuki nie chodziłły na karnet dziadka który siedzi za granicą itp.

W ten sposób szacuję takich VIP-ów bedzie nie więcej niż 10, bo mistrzami Polski było ok. 100 zawodników, może trochę więcej, ale odliczając tych co juz nie żyją, sa za granicą, przestali sie interesowac klubem pozostanie nie wiecej jak tych 10 co przychodza na mecze.

ps
dla Albina Wiry oczywiście jeden karnet mimo że był czterokrotnym mistrzem.

blumen

#10 Post autor: blumen » 16 lip 2005, o 15:44

gerhat - MASZ RACJĘ !!!
Na jednym z meczów (jeszcze za tfu. rogali) miałem okazję widzieć takiego VIP-a który na trybune wszedł na 10 min. przed końcem pierwszej połowy bo był w pewnym pokoju gdzie w bardzo widoczny sposób zaprawił się.Przez 15 min. drugiej polowy zachowywał się -nazwijmy to delikatnie - arogancko PO CZYM STWIERDZIL ŻE TO WSZYSTKO PIE...LI I IDZIE SIĘ JESZCZE NAPIĆ.
Czy tacy jak on mają wchodzić za darmo bo ma znajomości - na 100% nie jest żadnym zasłużonym dla naszego KLUBU.
OCZYWIŚCIE NIE WRZUCAJMY WSZYSTKICH DO JEDNEGO " WORA " bo są takie osoby którym to sie należy ALE NAPEWNO NIE JEST TO 700 osób.

Eagle

#11 Post autor: Eagle » 16 lip 2005, o 16:38

Ordnung muß sein :!: Kupa czerwonych "kolegow" zawsze dostowala karnety... Dobro zmiana :!:

SODA

#12 Post autor: SODA » 16 lip 2005, o 19:12

w pewnym synsie mocie racjo ale no som pewne rzeczy ktore niy przeskoczymy na forum czy tyz wsrod kibicow
godomy o zaslozonych pilkarzach a czy np. mistrz Polski juniorow ( 2 razy w caly historii RUCHU zdobyty tytul )
to nalezy im sie cos czy tyz niy , godom to do dyskusji ale tymat moga rozwinoc pozdro.
wiadomo som wyjadacze czy kolesie i znajomi ale w tak bogatej histori Tego klubu 700 osob np. zaslozonych czy to jest duzo
ludzie za darmo zdzierali zdrowie ale to tymat morze pozdro .
wszelkie podobienstwa sa niy prawdziwe....

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#13 Post autor: Lutz » 16 lip 2005, o 21:34

700 razy 20 = 14.000. Jo mom swoje zdanie na tyn temat - niy ma zasłużony , nie zasłużony , działacz , działyczyk czy kolega działacza - przypominom że Ruch je od pewnego czasu Spółką Akcyjną - czyli najnormalniejszym podmiotym gospodarczym , którego na celu oprócz wyników sportowych jest tyż zarobianie piyniyndzy. Wpuszczanie za darmo , obniżanie cen biletów na szpile bez tzw.dreszczyka emocji mijo sie z celem jakim miyndzy innymi dobrze funcjonująca firma.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#14 Post autor: gerhat » 16 lip 2005, o 22:14

700 x 25 !!!!

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#15 Post autor: Lutz » 16 lip 2005, o 22:17

gerhat pisze:700 x 25 !!!!

Nu- to wylezie jeszcze wiyncy :lol: