Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
niebieskifanatyk
Kontakt:

Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

#14776 Post autor: niebieskifanatyk » 7 cze 2023, o 20:58

NG1920 pisze:
7 cze 2023, o 20:18
Chojniczanka rozstaje się z 17 (!) z 30 zawodników. Kompletna rewolucja. Z ciekawych nazwisk Tuszyński, Skrzypczak, Karbowy. Ten ostatni na tle słabego zespołu chyba akurat nie był zły.
Nie no Tuszyński to jest tragedia moim zdaniem. Co do Karbowego się zgadzam ale to raczej bardziej uzupełnienie aniżeli wzmocnienie.

Edit: Kamil Antonik którego również miałem na liście ciekawych zawodników w Miedzi.

disorder
Kontakt:

#14777 Post autor: disorder » 7 cze 2023, o 21:57

Jak ktoś ma pomysły o ściąganiu zawodników z II ligi to fajnym materiałem do przemyśleń jest dzisiejszy baraż Motoru z Kołobrzegiem.

Ja wiem, że Motor został całkowicie zrekonstruowany od poprzedniego sezonu ale my w tej lidze byliśmy rok temu i trzeba sobie jasno zdać sprawę z tego jaki progres sportowy zrobiliśmy od tego czasu. Nie ma się co dziwić Zarządowi, że szuka sprawdzonych, stabilnych graczy z EX by na nich budować drużynę.

Wracając do dzisiejszego meczu - totalny antyfutbol. Żadnych akcji z co najmniej 6,7 podaniami, piłka odskakującą na kilka metrów przy prowadzeniu przy nodze. Kreatywność? Zero. Może strzały? Zero. Drybling? Zapomnij.

Oglądając ten mecz można pomyśleć, że mamy w tej I lidze ligę mistrzów. Tym bardziej trzeba się obawiać przeskoku jakościowego do EX bo żyjemy w świecie sukcesu od trzech lat a z każdym awansem rynek jakościowych wzmocnień zmniejszał się przez determinantę ligi, w której mieliśmy grać.

Marcus
Kontakt:

#14778 Post autor: Marcus » 7 cze 2023, o 22:29

disorder pisze:
7 cze 2023, o 21:57
Jak ktoś ma pomysły o ściąganiu zawodników z II ligi to fajnym materiałem do przemyśleń jest dzisiejszy baraż Motoru z Kołobrzegiem.

Ja wiem, że Motor został całkowicie zrekonstruowany od poprzedniego sezonu ale my w tej lidze byliśmy rok temu i trzeba sobie jasno zdać sprawę z tego jaki progres sportowy zrobiliśmy od tego czasu. Nie ma się co dziwić Zarządowi, że szuka sprawdzonych, stabilnych graczy z EX by na nich budować drużynę.

Wracając do dzisiejszego meczu - totalny antyfutbol. Żadnych akcji z co najmniej 6,7 podaniami, piłka odskakującą na kilka metrów przy prowadzeniu przy nodze. Kreatywność? Zero. Może strzały? Zero. Drybling? Zapomnij.

Oglądając ten mecz można pomyśleć, że mamy w tej I lidze ligę mistrzów. Tym bardziej trzeba się obawiać przeskoku jakościowego do EX bo żyjemy w świecie sukcesu od trzech lat a z każdym awansem rynek jakościowych wzmocnień zmniejszał się przez determinantę ligi, w której mieliśmy grać.
Nie chodzi o to by budować kadrę na zawodnikach z 2 ligi, bo wiadomo, że skończylibyśmy marnie. Natomiast to nie znaczy, że jednej albo dwóch perełek nie da się znaleźć w tej lidze. Z drugiej strony przypomnij sobie rywalizację KKS-u i nie tylko z przedstawicielami ekstraklasy, często w PP tej różnicy nie widać.

disorder
Kontakt:

#14779 Post autor: disorder » 7 cze 2023, o 22:45

Marcus pisze:
7 cze 2023, o 22:29
disorder pisze:

Nie chodzi o to by budować kadrę na zawodnikach z 2 ligi, bo wiadomo, że skończylibyśmy marnie. Natomiast to nie znaczy, że jednej albo dwóch perełek nie da się znaleźć w tej lidze. Z drugiej strony przypomnij sobie rywalizację KKS-u i nie tylko z przedstawicielami ekstraklasy, często w PP tej różnicy nie widać.
Patrzę na tą II ligę pod kątem naszej drużyny i pewnie każdy zespół brałby gracza Ruchu z powiedzmy pierwszej "piętnastki" w ciemno. Pewnie gra w tej II lidze ktoś, kto w EX da sobie radę, ale my jesteśmy w miejscu, w którym będziemy odpalać zawodników, którzy na I ligę nie dojeżdżali. Nasze transfery muszą dawać perspektywę na utrzymanie w EX więc siłą rzeczy musimy wymieniać graczy z ławki na takich, którzy będą wzmocnieniem a nie uzupełnieniem pierwszej "11".

PS
My tu gadu gadu o wzmocnieniach (wielka robota przed zarządem) ale w tym tygodniu mam wrażenie, że robota jest wykonywana trudnieniejsza bo sporej części ludzi, z którymi świętowałeś kilka dni temu awans trzeba powiedzieć "dziękuję, ale szukamy innych rozwiązań" ...

BAFista
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#14780 Post autor: BAFista » 8 cze 2023, o 08:58

Starzynski Bartolewski Gajos Kamiński ( nasz były bramkarz 😤.
Blanik z Legnicy Neugebauer, obrońca z Tsp. Mróz z Resovii.
Pewnie nie wszyscy wypalą,ale takie są tematy na dziś.

Z tym Kamiński to strzał w oba kolana.

Zawodnicy ż 1 ligi których chce Ruch jak słyszą grę w ekstraklasie to od razu chcą większych wynagrodzeń.

Bardzo trudne okienko. Czasu też mało.

Dams0n
Kontakt:

#14781 Post autor: Dams0n » 8 cze 2023, o 09:11

BAFista pisze:
8 cze 2023, o 08:58
Starzynski Bartolewski Gajos Kamiński ( nasz były bramkarz 😤.
Blanik z Legnicy Neugebauer, obrońca z Tsp. Mróz z Resovii.
Pewnie nie wszyscy wypalą,ale takie są tematy na dziś.

Z tym Kamiński to strzał w oba kolana.

Zawodnicy ż 1 ligi których chce Ruch jak słyszą grę w ekstraklasie to od razu chcą większych wynagrodzeń.

Bardzo trudne okienko. Czasu też mało.
Z tej pierwszej linijki to nie widziałbym u nas nikogo, moze poza Bartolem bo on pewnie i by sie przydal gdybysmy kontynuowali granie na 4 obroncow. Kamiński? Mam nadzieje, ze to zart. Owszem byl dobrym bramkarzem w 2014, ale teraz zaje*al Plockowi Ekstraklase. Co do drugiej linijki to w sumie wymarzone transfery. Błanik kozak, Neugebauer bardzo dobry w dodatku mlodziezowiec. Obronca TSP? Simonsen bylby super, ale watpie ze o niego chodzi. Mroz to tez kozak pomysl jak juz wiele osob tutaj pisalo

disorder
Kontakt:

#14782 Post autor: disorder » 8 cze 2023, o 09:23

Doświadczony bramkarz, raczej na ławkę, do wejścia "na już" w przypadku problemów to rozsądny cel. Ja z uporem maniaka nadal będę powtarzał, że Bielu musi zejść z wagi. W EX każdy ułamek sekundy może być na wagę obrony.

Co do Bartolewskiego - przejrzałem opinie w mediach Zagłębia w trakcie sezonu i raczej są one pozytywne. Nie jest to TOP ligi i nie daje czegoś ekstra dla klubu, który zadomowił się w lidze ale przeważnie piszą, że z solidnego poziomu nie schodzi a my ludzi solidnych w realiach EX musimy szukać. Dla mnie ewentualny kontrakt dla Bartola na plus. Nie zapominajmy, że my szukamy ludzi z kartą na ręku a na tym poziomie jest ich mało.

Co do Mroza - fajna opcja, ale chyba nierealna. Media już go do kilku innych klubów zdążyli sprzedać a my na ich tle finansowo jesteśmy kopciuszkiem.

Neugebauer? Super, ale... To zawodnik z kontraktem w Lechii, więc podobnie jak w przypadku Mroza opcja karkołomna. No chyba, że Lechia upada do IV ligi (nie wierzę)

Edit:
Błanik z Kielc urodzony w Jastrzębiu?

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#14783 Post autor: grzej » 8 cze 2023, o 09:56

Dałbym na spokojnie Marcinowi popracować.
historiaruchu.pl

xprzemo92x
Kontakt:

#14784 Post autor: xprzemo92x » 8 cze 2023, o 13:05

Marcus pisze:
7 cze 2023, o 22:29
disorder pisze:

Jeżeli chodzi o KKS warto by sprawdzić Gordillo choć trocha wiekowy. Zawistowski też dobrze wyglądał w PP z drużynami z Ekstraklasy. No i może spróbować na skrzydło Koczego kiery jest Niebieski :)

niebieskifanatyk
Kontakt:

#14785 Post autor: niebieskifanatyk » 8 cze 2023, o 13:42

A ponoć Ruch scoutów nie ma :rotfl: :rotfl:

19Ruch20R
Kontakt:

#14786 Post autor: 19Ruch20R » 8 cze 2023, o 13:51

Również potrzebujemy młodzieżowca i ciekawym zawodnikiem byłby Dawid Tkacz z Łęcznej.

Rafal1920
Kontakt:

#14787 Post autor: Rafal1920 » 8 cze 2023, o 14:06

Widza tu koncert życzeń na całego😉 Zresztą jak to w kożdym okienku transferowym bywo. Jo tam ufom zarządowi i myśla, że fajnie nos zaskoczom👍

Awatar użytkownika
Harry1990
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

#14788 Post autor: Harry1990 » 8 cze 2023, o 14:30

My tu o nowych, a co z tymi którzy wrócą z wypożyczeń? Żegnamy? Na przykład Barański co jakiś czas przewijał się na forum, aby dać szansę.
A na wypożyczeniach są:
- Filip Żagiel
- Bartłomiej Barański
- Maksymilian Roguła
- Piotr Wyroba
- Kacper Bąk
- Mateusz Wacławski
- Marcin Kowalski
- Jakub Rudek
Blue are the words I say and what I think.
Blue are the Feelings that live inside me.

Awatar użytkownika
KOSTA
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#14789 Post autor: KOSTA » 8 cze 2023, o 14:51

Filip Żagiel po jego wypowiedziach chciołby grać w Ruchu.Szło by chopu dać szansa
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte

TommyHilfiger

#14790 Post autor: TommyHilfiger » 8 cze 2023, o 14:53

Fernandezem interesuje się Lech, ŁKS i Widzew, więc raczej po ptokach, nie był tu wymieniany jeszcze jeden ciekawy i w kwiecie wieku napastnik, mam tu na myśli Angelo Henriqueza z Miedzi Legnica, w tym sezonie 7 goli i 1 asysta, jego najlepszy sezon to 2014/2015 w Dinamie Zagrzeb aż 20 goli! Robi wrażenie co ? 8)

ODPOWIEDZ