Czubaka i Fernandeza to pewnie chce pół ekstraklasy, także tego... Ja bym się też nie zamykał na rynek 2-ligowy jako uzupełnienie składu, może jakąś perełkę uda się wyciągnąć, a wiadomo że my musimy bardzo mocno kombinować, żeby zlepić fajną kadrę przy naszym budżecie. Pierwsze nazwiska jakie przychodzą mi do głowy to Firler ze Znicza i Gordillo z KKS-u chociaż on już jest dosyć wiekowy, ale jak widziałem jak sobie radził w PP z przeciwnikami z ekstraklasay to przecierałem oczy ze zdumienia.TommyHilfiger pisze: ↑7 cze 2023, o 11:27Z Wisły to widziałbym kogoś z trójki: Junca, Rodado, Fernandez. Co do pozostałych napastników z I ligi to bardzo ciekawym, młodym i przede wszystkim walecznym jest Karol Czubak z Arki, mimo wieku Kamil Biliński też by się u nas przydał, doświadczenie w ekstraklasie i zagranicą, myślę że gwarant paru/kilkunastu bramek jak nic![]()
Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Kontakt:
Wg głosów na innych forach Fernandez miał ok 120K/msc. Żadnych kominów płacowych. Zwłaszcza, że pokazał pod koniec sezonu, że nie dźwiga presji i nie bardzo jako gwiazdor pomógł Wiśle. Pozostali też na pewno nie mają małych kontraktów. Biliński ma już 35 lat, ale mógłby być wartością dodaną jeśli chodzi o walkę wręcz na boisku i ogromne doświadczenie, które w naszym ataku też by się przydało. Aczkolwiek po niego też pewnie jest mała kolejka, nie mówiąc już o Czubaku.TommyHilfiger pisze: ↑7 cze 2023, o 11:27Z Wisły to widziałbym kogoś z trójki: Junca, Rodado, Fernandez. Co do pozostałych napastników z I ligi to bardzo ciekawym, młodym i przede wszystkim walecznym jest Karol Czubak z Arki, mimo wieku Kamil Biliński też by się u nas przydał, doświadczenie w ekstraklasie i zagranicą, myślę że gwarant paru/kilkunastu bramek jak nic![]()
- Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Patrząc na te nazwiska to chyba niektorzy nie zdaja sobie sprawy jakie my kontrakty płacimy i jakie jestesmy mniej wiecej w stanie po awansie placic, a jakie sa wynagrodzenia czołowych pilkarzy 1 ligi. Zejdzmy na ziemie...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
O Bilińskim piszom na forach że robi kwas w szatni, ale to ino plotki, no ale te 35 lot?
Wiym że by sie ktoś doświadczony w drużynie przydoł, ale czy aż tak doświadczony to mom wontpliwości.
Wiym że by sie ktoś doświadczony w drużynie przydoł, ale czy aż tak doświadczony to mom wontpliwości.
Nojwiynkszom RUCHu wartościom NIY jest to, że nigdy niy upado na kolana, ale to, że zawsze umiy sie z tych kolan dzwignońć."
-
- Kontakt:
Poleciałeś trochę science fictionTommyHilfiger pisze: ↑7 cze 2023, o 11:27Z Wisły to widziałbym kogoś z trójki: Junca, Rodado, Fernandez. Co do pozostałych napastników z I ligi to bardzo ciekawym, młodym i przede wszystkim walecznym jest Karol Czubak z Arki, mimo wieku Kamil Biliński też by się u nas przydał, doświadczenie w ekstraklasie i zagranicą, myślę że gwarant paru/kilkunastu bramek jak nic![]()

- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
A z Realu to bych widziol Viniciusa, Dortmund nie zrobil Meistra to moze Marco Reus wpadnie ? Moze z Liverpoolu kogos wyciągniemy?
- RNK95
- Wspiera "Wielki Ruch"
Oglądając wczorajsze baraże wpadł mi w oko Damian Michalik ze Stali Rzeszów, bardzo fajny skrzydłowy, dużo się podłączał, potrafi 1 na 1, brakuje mu tylko precyzji ostatniego podania, ale to da się wypracować. Ciekawą opcją byłby też Bartłomiej Poczobut (tu niesmak rodzi epizod w gieksie, ale potem się nawrócił na dobrą drogę w Widzewie), jako defensywny pomocnik, wczoraj był wszędzie, poza zmarnowaną patelnią w doliczonym, bardzo dobry występ.
Z Termalici nie biorę nikogo pod uwagę, bo raczej przepchną te baraże, poza tym dobrze płacą, kasa się zgadza, nie mają po co odchodzić. Termalica jeżeli kogoś wypuści, to najsłabsze ogniwa.
Puszcza to kolektyw, nie wiem czy pojedynczo powyciągane ogniwa z drużyny dobrze odnalazłyby się gdzieś indziej. Przemawia do mnie tylko ten środkowy obrońca Roman Yakuba.
Z Wisły wiele bym dał za tego Kacpra Dudę, bo robił wczoraj 3 razy więcej niż ci Hiszpanie, ale młodzieżowiec, do tego cena byłaby zaporowa jak na Ruch.
Z Termalici nie biorę nikogo pod uwagę, bo raczej przepchną te baraże, poza tym dobrze płacą, kasa się zgadza, nie mają po co odchodzić. Termalica jeżeli kogoś wypuści, to najsłabsze ogniwa.
Puszcza to kolektyw, nie wiem czy pojedynczo powyciągane ogniwa z drużyny dobrze odnalazłyby się gdzieś indziej. Przemawia do mnie tylko ten środkowy obrońca Roman Yakuba.
Z Wisły wiele bym dał za tego Kacpra Dudę, bo robił wczoraj 3 razy więcej niż ci Hiszpanie, ale młodzieżowiec, do tego cena byłaby zaporowa jak na Ruch.
-
- Kontakt:
znając Siemiana, to ściągniemy jakiegoś 17-latka z Naprzodu i za trzy lata go sprzedamy za 10 baniek - a co! 

"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
Polityka z tamtego sezonu nie przejdzie bo rynek 1 ligi jest już porządnie skautowany przez ekstraklasę. Z naszymi realami, próbowałbym bym znów wyciągnąć najlepszych graczy 2 ligi,albo szukać osób z jakimś tam cv którzy liczą na odbudowanie.
-
- Kontakt:
W Stali Rzeszów szykują się większe zmiany bo jak wiadomo Myśliwiec odchodzi. Całkiem możliwe ,że zrodzi to szansę na wyciągniecie kogoś ciekawego i pasującego do naszej układanki..
-
- Kontakt:
Pytanie jest takie ilu zawodników będzie chciało pójść za Myśliwcem, gdziekolwiek trafi. A co do "epizodu w gieksie" to przecież Fosa też taki miał. Michalski grał w Górniku, a teraz zdziera podeszwy za Ruch i chyba nikogo nie trzeba przekonywać, że obaj dają z siebie wszystko. Odróżnijcie kwestie "pracodawcy z Katowic" od bycia wychowankiem danego klubu i kibicowania mu od dziecka. W ten sposób zawsze idzie znaleźć jakiś epizod, do którego można się dowalić 

-
- Kontakt:
Sobiech w lechu na kolejny sezon.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jeśli chodzi o środkowych obrońców to ciekawie też wygląda kolejny Ukrainiec tym razem z Zagłębia Sosnowiec Oleksiy Bykov wychowanek Szachtara, 8 występów w u21, 25 lat, widziałem parę meczów Zagłębia i jest to solidny zawodnik. Kontrakt do 30 czerwca. Kilka seoznow temu jego wartość była nawet 600tysiecy euro.
-
- Kontakt:
Spokojnie Pany, nasz Wielki zarząd wie co robi od dobrych 3 lat, nie każdy transfer jest udany, ale większość jak najbardziej tak. Wnioskując po wywiadzie Marcina już mają parę nazwisk dogadanych, teraz tylko już czekać na oficjalne potwierdzenia.
Koniecznie utrzymac aktualny 1 skład i przede wszystkim NOWY KONTRAKT dla Szczepka i Wójtowicza.
Koniecznie utrzymac aktualny 1 skład i przede wszystkim NOWY KONTRAKT dla Szczepka i Wójtowicza.