Ja osobiscie mam takie zdanie
Zostawilbym:
Bielu (nic nie trzeba dodac)
Osobinski (bedzie ciezko, napewno ma ambicje bronic jako jedynka)
Kasolik (mimo slabszej wiosny moim zdaniem wciaz ma ogromny potencjal)
Szur (moim zdaniem baddzo dobry material na obronce do rotacji, pewnie z potencjalem na wiecej gry)
Szywacz (po tak ogromnym progresie na wiosne chetnie zostawilbym go u nas)
Fosa (po prostu ikona, pokazal wiosna ile dla nas znaczy)
Ecik (dac roczny kontrakt i pozwolic mu po prostu zagrac do Ekstraklasy, pewnie wiele znaczy w szatni)
Sikora (nie trzeba wiele mowic, nasz najlepszy pomocnik)
Swedrowski (chlopak o bardzo duzych umiejetnosciach, szkoda ze kontuzja pokrzyzowala mu wiosne)
Wojtowicz (nic nie trzeba dodawac)
Feliks (pewnie byloby ciezko go zachowac, ale moim zdaniem ma wielki potencjal i gdyby nie kontuzja w Chojnicach mialby o wiele lepsze liczby)
Szczepan (komentarz takze zbedny)
Zawodnicy o ktorych mam mieszane odczucia:
Baranowski (niby fajnie ogarnal obrone, ale w kilku meczach niezły elektryk. Zwazywszy na wiek raczej bym odpuscil)
Michalski (miewal duzeee wahania formy, jedne mecze profesor, drugie totalna porazka. Tu bym sie jednak bardziej sklonil ku pozostaniu)
Sadlok (temat rzeka, niby najwiekszy elektryk w obronie ale doswiadczeniem sporo nam pomogl, bylbym w stanie zaryzykowac stwierdzenie ze w pewnym sensie trzymal ta defensywe. Jezeli nie zazyczylby sobie ogromnych warunkow to raczej na pozostanie na rocznym kontrakcie byloby ok)
Moneta (fajny synek, ale myslalem ze pokaze u nas wiecej. Swietne momenty jak Stal w Rzeszowie czy brama z Wisla, ale sezon raczej dyskretny, bez wiekszego szalu. Moim zdaniem niestety do odstrzalu bardziej)
Piatek (raczej przecietniak, po prostu poprawny caly sezon, ani nie dobry, ani zly, po prostu byl. Moim zdaniem 1 liga to dla niego sufit)
Sedlak (tu bym mial ogromny dylemat, fajne wejscie do nas, ale kilka meczow to tragedia. Ostatnie mecze znowu dobre i o ile nie bylyby to jakies horendalne warunki to jak dla mnie ok.)
Do odstrzału:
-Nawrocki (1 liga to dla niego byl za wysoki poziom, szkoda bo myslalem ze bedzie z niego wiecej, nie ma innej opcji niz mu podziekowac)
-Kobusinski (po pierwszych szpilach myslalem ze to bedzie kot i wygryzie Szczepka aleeee okazalo sie ze jest po prostu przecietniakiem. Fajne chwile ale na bank nie na wykupienie.)
-Kwietniewski (przyznam, ze mam mega sympatie do niego ale po prostu nie ma go jak obronic. 22 minuty na wiosne pokazuja wszystko..)
-Maj (szkoda synka, bo mogl sporo dac, ale po takiej kontuzji wykupywanie go byloby glupota..)
-Plaskowski (jego sufit to goora pierwsza liga, nic nie pokazywal po wejsciach w ostatnim czasie oprocz fajnego poczatku i gola z cyganami. Nie ten poziom, dziekujemy)
-Skwierczynski (w rezerwach totalnie nic nie pokazal, jeden mecz na wiosne w tym detka - chyba nie ten poziom. Licze na jakies wypozyczenie do 2/1 ligi i ogranie go)
-Witek (mimo poprawnej gry to raczej taka typowa zapchajdziura na pozycje mlodziezowca. Spoko synek ale ekstraklasa to dla niego za wiele)
Chyba nikogo nie pominalem, nie wspominalem mlodziezy typu Stasinski itd bo to logiczne ze nie ma co ich zaliczac pod cokolwiek