Nie o to chodziło. była mowa o tym, że nie ma co patrzeć na bilans bramkowy pomiędzy Ruchem a Termalicą, bo przy zrównaniu się punktami nie ma opcji, żebyśmy mieli lepszy. (jako, że Termalica miała o 4pkt mniej na ten czas i bilans był na równo, to siłą rzeczy, zrównanie się punktami oznaczało, że Ruch musiał gubić punkty a tym samym bilans bramkowy idzie w dół, a Termalica musiała punktować = bilans bramkowy idzie w górę). Trzeba było i trzeba mieć po prostu więcej punktówgucio77 pisze: ↑29 maja 2023, o 12:06A ktoś z dwie albo trzy kolyjki nazot pisoł że niy ma co na Niyciecza patrzeć bo mało prawdopodobne jest że sie z nimi zrownomy punktami.
A te małoprawdopodone już sie zmiyniło na jest to możliwe.
Sezon 2022/2023
-
- Kontakt:
Re: Sezon 2022/2023
- karol fryna
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
zgadzam sie. oni to powinni wyczyscic z glowy.gerhat pisze: ↑29 maja 2023, o 08:18Mam nadzieję że sztab szkoleniowy odetnie drużynę od medialnego ciśnienia i przepracują ten tydzień tak aby nie siedziały im w głowach cygańskie i dortmundzkie scenariusze.
Muszą w sobotę wyjść zdeterminowani aby zrobić ten ostatni krok i nie mieć z tyłu głowy złych opcji.
natomiast, MY POWINNISMY MIEC TO Z TYLU GLOWY.
podejsc do tego mecz najmadrzej jak sie da:
- kazdy dopinguje tak jakby tylko od jego gardla zalezal awans
- nie robimy fiesty procz skrajnych scenariuszy, tylko dopingujemy do konca
- nie ryzykujemy przerwania meczu przy korzystnym wyniku, na stadionie w Gliwicach jest slabo z wiatrem

- przynajmniej na poczatku nie wyzywalbym Tyskich. moze chlopaki przyjada na mecz juz z glowa na Malediwach. po co sie maja zmobilizowac slyszac z 3 razy, ze sa ku***mi. jak na boisku bedzie goraco, to co innego

- dla utrzymania dobrej tradycji, szkocje przed meczem moglby znow Bogas pociagnac z murawy
Zdajmy ten egzamin jak ostatnie baraze!
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie jesteś w tym odosobniony. Jo bym chciał dożyć tego awansu i jeszcze nowego stadionu. W 92'w Katowicach miałem ciśnienie 250...

Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
- krzysiu20
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dopiero poniedziałek a czlowiek już głową przy sobotnim meczu jest.
-
- Kontakt:
Taa.. DAWNO TAKIEGO ciśnienia nie było i dawno tak nie wyczekiwałem meczu.
Dobrze, że kupiłem 3-pak
Po ostatnich wydarzeniach powiedzenie "nigdy nie mów nigdy" albo "na pewno" jest mega aktualne
Dobrze, że kupiłem 3-pak

Po ostatnich wydarzeniach powiedzenie "nigdy nie mów nigdy" albo "na pewno" jest mega aktualne

Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
+90min dzieli nos od awansu. Wszystko w szłapach naszych piłkarzy. My zrobili w deRbach prezynt Wiślakom, niy skorzystali z niego i go oddali. My teroz niy mogymy już tego sp***dolić. Na boisku słynne "PPD" a na trybunach mo być tako miazga, że na badejach tyskich pojawi sie to co ostatnio na badejach u pewnego cygona z Jaworzna 

Niebieska Holandia!
-
- Kontakt:
Mądre słowa ktoś pisał wyżej. Mamy to rozegrać 200 IQ. Żadnych wyzwisk w stronę Tych! Nie dajmy się im mobilizować. 15min przed meczem i pelne 90min ostry, glosny i kulturalny doping. Zróbmy to po mistrzowsku i z klasą. Do zobaczenia w sobotę 

-
- Kontakt:
Mom nadzieja, że bydzie Bogas show
Z Motorem przyniosło szczęście. Teraz też się udo

- cisiu
- Kontakt:
Martwi mje postawa naszych ostatnio topowych grajków: Szywacz przy bramce leci choby na szpacyr i niy przecino podanio, Baranowski ostatnio bardzo niypewny, Michalski ani jedny udany wrzutki, Wójtowicz ani jedny dobry piłki. Mom nadzieja że to był stres w deRbach, może była fest presja. Ino co teraz??? Może u siebie bydzie lepi. Hej Niebiescy ole
--------------------Na Zawsze Niebieski----------------------
---------------------Na Zawsze Ruch--------------------------
---------------------Na Zawsze Ruch--------------------------
-
- Kontakt:
Oni nie mają 18 lat. Stres to może mieć Wójtowicz, ale reszta? Zespół, który tak pięknie rozegrał baraże nie może być tak sparaliżowany. Widać szoł ma być do ostatniej kolejki.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
znow jakies spiskowe teorie?

a jakby to odwrocic? Tomek i tak zagra w ekstraklasie albo wyzej. a taki np. Remek Szywacza moze grac przeciez o zyciowa szanse.
z Radunia tez byli sparalizowani, przepchnelismy to razem kolanem.
z Motorem sie to ulozylo jak marzenie. nawet jak byli zestresowani, to rywal byl zesrany.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jajo pisze: ↑29 maja 2023, o 16:46znow jakies spiskowe teorie?
a jakby to odwrocic? Tomek i tak zagra w ekstraklasie albo wyzej. a taki np. Remek Szywacza moze grac przeciez o zyciowa szanse.
z Radunia tez byli sparalizowani, przepchnelismy to razem kolanem.
z Motorem sie to ulozylo jak marzenie. nawet jak byli zestresowani, to rywal byl zesrany.
No właśnie, a co powiedzieć o Wiśle naszpikowanej gwiazdami i doświadczonymi piłkarzami?
Może ich nasi piłkarze i działacze przekupili tustym?
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
-
- Kontakt:
Jajo, już nie 
Dzisiaj chyba trzeba kibicować Skrze, bo tego tłoku za nami to już za wiele.
A co do soboty, to ciekawi mnie jak GKS podejdzie do meczu. Tam będą duże zmiany. Może odstawią nogę w obawie przed kontuzją, a może będą chcieli się pokazać. Spokojne, podkreślam spokojne, 2:0 przyjmę z radością.
Obejrzałem skrót z Bukowej i ten Gòrak zawsze taki naładowany, bo jakoś wcześniej nie pamiętam. Na meczu zacięta twarz, na konferencji jeszcze bardziej. Jakieś drugie dno?

Dzisiaj chyba trzeba kibicować Skrze, bo tego tłoku za nami to już za wiele.
A co do soboty, to ciekawi mnie jak GKS podejdzie do meczu. Tam będą duże zmiany. Może odstawią nogę w obawie przed kontuzją, a może będą chcieli się pokazać. Spokojne, podkreślam spokojne, 2:0 przyjmę z radością.
Obejrzałem skrót z Bukowej i ten Gòrak zawsze taki naładowany, bo jakoś wcześniej nie pamiętam. Na meczu zacięta twarz, na konferencji jeszcze bardziej. Jakieś drugie dno?
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jo tyż uważom że bluzgi na przeciwnika bez powodu to słabo wyglondo. Som przeciwnicy tacy jak Legia, Szczewa, Dospele Pejsy i jeszcze poru co wiadomo że łod tego niy do sie uciyc, ale jak kibice czy piłkarze przeciwnyj drużyny niy prowokujom to po co to. Mom wrażynie że niy roz sie to odwraco przeciwko nom. Z Resoviom mieli my wynik i ino przejechali siy my po nich zaroz bramka my stracili. Wczoraj Wisła miała tyż wynik zaczli bluzgać i Sosnowiec wyrownoł. Jo niy godom że to reguła, ale po piyrwsze po co, po drugie słabe to, a po trzecie kupa momy dzieci na trybunach niy liczonc rodzinnego. Właśnie z Resoviom gościu siedzioł przedymnom z małom dziołszkom i kozoł jij uszy zatykać
.
I wiym że łod tego niy ucieknymy, bo z niy kerymi momy fest kosa, a niy roz sytuacja boiskowo tego wymago, a to syńdzia kombinuje, a to przeciwnik wiyncyj leży niż gro, abo kibice nos prowokujom, to oki jo to rozumia.

I wiym że łod tego niy ucieknymy, bo z niy kerymi momy fest kosa, a niy roz sytuacja boiskowo tego wymago, a to syńdzia kombinuje, a to przeciwnik wiyncyj leży niż gro, abo kibice nos prowokujom, to oki jo to rozumia.
Nojwiynkszom RUCHu wartościom NIY jest to, że nigdy niy upado na kolana, ale to, że zawsze umiy sie z tych kolan dzwignońć."