Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Ja to bym zobaczyl u nas jakiegos technicznego zawodnika pokroju Miłosza Kozaka, albo Goku ale tutaj pewnie wymagania finansowe nierealne 

- rafraf32
- Kontakt:
Krykun w sferze marzeń. Podobno już jest obserwowany przez Płock i Gliwice. Poczobut nie wiem, kilka razy Stal ogladałem i słabe mecze przeplata jednym dobrym. Na pewno środek obrony i środek pomocy zdecydowanie do wzmocnienia. Zawsze można poszukać w kadrach extraklapy zawodników, któży nie grają i chcieliby pokozać się kajś indzeij. Z Termaliki chyba ciężko będzie kogoś wyjąć - mają dobre kontrakty.NG1920 pisze: ↑30 kwie 2023, o 11:50Został miesiąc do końca ligi (oby bez baraży). Jak dobrze pamiętamy to tuż po barażach już pojawiały się informacje o podpisaniu np Swędrowskiego, a to oznacza, że za 1-1,5 miesiąca zacznie się kręcić transferowa karuzela. Na pewno w klubie już prowadzone są wstępne rozmowy, rozeznania i typowanie zawodników w zależności od awansu lub jego braku. Przy zeszłych awansach główną taktyką było wyciąganie ambitnych i zdolnych z klubów, które nie awansowały i zapewne teraz będzie tak samo. Temat odświeżam, bo pojawiała się już w innym dywagacja na temat Sobiecha- można się przenieść tutaj.
Jedno co wiemy to transfer środkowego obrońcy ze Skry Częstochowa, który w końcu dojdzie do skutku i Szymański zamelduje się w kadrze. W przypadku awansu wzmocnień będziemy potrzebować na każdej pozycji, ale priorytetem będzie cały środek, od obrony do ataku. Nie wiemy co dalej z Feliksem i Kobusińskim w przypadku awansu (może jak Radomiak spadnie to Feliks zostanie u nas?), więc w ataku zostanie Szczepek i dwóch młodzieżowców (Stasiński i Barański). Ekstraklasa dla Fosy i Ecika to już będzie za dużo (oczywiście należy im się zagranie na tym szczeblu chociaż jednego meczu!) i trzeba wzmocnienia. Pytanie też czy Osobiński będzie pogodzony z rolą wiecznego zmiennika.
Przejrzałem listę kończących się kontraktów i wyłuskałem tu paru zawodników, którzy mogliby do nas coś wnieść.
Na bramce wyróżnia się na pewno (mimo wyników Skry) Jakub Bursztyn, który mógłby być uzupełnieniem kadry.
Wymiana najsłabszych ogniw w obronie mogłaby poskutkować zrobieniem miejsca dla kolejnego ŚO w postaci Wojcinowicza (Puszcza) lub Biedrzyckiego (Termalica), bo jedna z tych drużyn na pewno nie awansuje ligę wyżej i byłaby to szansa na wyjęcie dobrego piłkarza. Jeśli finanse nie pozwolą to zostaje jeszcze wyróżniający się Tkocz z Odry. Jako wzmocnienie środka pola w roli defensywnej mógłby się sprawdzić Poczobut ze Stali Rzeszów- wydaje się solidnym zawodnikiem. Lekko wyżej widziałbym Tkacza z Górnika Łęczna, który do końca będzie walczyć o baraże. Na szpicy w Sandecji wyróżnia się Jakub Wróbel, którego trener zna ponoć z Jastrzębia, a bez którego Sandecja nei miałaby juz nadziei na utrzymanie. No i dodatkiem na lewą stronę dwóch świetnych zawodników- Lukoszek i Krykun. Zwłaszcza ten ostatni imponuje swoją grą. Szkoda, że jego kolega z zespołu, Miłosz Kozak, ma jeszcze długi kontrakt. Aczkolwiek obaj pewnie skoczą wyżej, tak jak ostatnio Bochnak.
Oczywiście jak zawsze- jest to mała lista życzeń, która pewnie nie będzie miała nic wspólnego z rzeczywistością, ale jak można podyskutować to czemu nie![]()
Ale jak jest to koncert życzeń to moja wyglądo:
- Radwański z Termaliki jako obrońca
- Marek Mróz z Resovii jako of. pomocnik
- Adrian Łyszczarz ze Śląska jako pomocnik
- Bartolewski z Lubina jako obrońca
- Musiolik Raków jako napastnik
- Wasiluk Resovia jako pomocnik
- Nojgi z Lechii jako pomocnik
- Sezonienko z Lechi jako napastnik
Ale my sam mogymy się pisać a zarzą już mo notes z wersją na awans i dalej w 1 lidze.
Co bydzie to bydzie . Jeszcze 5 małych finałów! Oby z happy endem

"W życiu piękne są tylko szpile ! "
-
- Kontakt:
To jest niesamowite. Raz "wyjeb... wszystkich", tydzień później "niesamowita drużyna" a teraz zaczyna się już układanie składu na kolejny sezon.
Może jednak warto wstrzymać konie? Chociażby z szacunku do zespołu, który wygrywa punkty na boisku. Nie żaden Kozak, nie Poczobut czy inny Wróbel. Skład Ruchu, jeśli nie znacie nazwisk tych chłopaków, znajdziecie na stronie.
Może jednak warto wstrzymać konie? Chociażby z szacunku do zespołu, który wygrywa punkty na boisku. Nie żaden Kozak, nie Poczobut czy inny Wróbel. Skład Ruchu, jeśli nie znacie nazwisk tych chłopaków, znajdziecie na stronie.
- rafraf32
- Kontakt:
Jest to forum, kaj mogymy takie dywagacje prowadzić. Nikt nie neguje synków, które aktualnie grają... i uwierz mi wymienia Ci cało kadra z jesieni, bo w Gliwicach żech nie opuścił żodnygo meczu a i na wyjazdach kilka razy żech był w tym sezonie.
"W życiu piękne są tylko szpile ! "
-
- Kontakt:
Dokładnie. To jest forum i każdy ma prawo się "wypowiedzieć". I z tego względu napisałem swoje przemyślenia. Osobiście irytuje mnie huśtawka nastrojów, dopisywanie punktów przed meczem i świętowanie awansu przed zakończeniem sezonu. A już najbardziej dywagacje kto ma zastąpić Foszmańczyka, Ecika, Pląskowskiego czy Monetę.
To oczywiste, że tzw. "naturalna wymiana" jest nieunikniona niezależnie od ligi, w której zagramy ale dopóki TEN zespół zdobywa punkty na boisku i zdziera zdrowie za Ruch to co najmniej nietaktem jest wskazywanie kto ma za nich zagrać w kolejnym sezonie skoro TEN sezon trwa.
EDIT: Nie ma to jak budowa mentalnu zespołu pod hasłem "zróbmy ten awans i niech nas wyje..."
-
Sobiech podobno rozważa pozostanie w Polsce,40 tysięcy na obecne czasy to nie jest tak dużo,co do Foszmańczyka i Janoszki to niezależnie czy awansujemy czy nie,pozostawiłbym ich na jeszcze jeden sezon. Przypomnijcie sobie ile lat miał Zieńczuk,Grzyb,Malinowski,Surma jak u nas grali w ekstraklasie 

-
- Kontakt:
Na razie nie padło tutaj kto powinien zostać wyjebany. Padło, że nawet mimo różnicy poziomów np Fosa czy Ecik zasługują na przedłużenie kontraktu i dalsze szanse.
Sami piłkarze doskonale wiedzą o tym jak wygląda ten sport. Ale w takim razie nazwijmy to inaczej. Cała nasza drużyna jako monolit zasługuje na ogromne pochwały. Jeśli chcemy się rozwijać i budżet pozwoli to ten monolit powinien zostać wzmocniony DODATKOWYMI zawodnikami do zwiększenia konkurencji. I w tym wątku możemy wyróżnić zawodników innych zespołów, którzy mogliby się wpasować w naszą drużynę.
Co do oceny czy i kto opuści wkrótce zespół to od tego jest sztab szkoleniowy, który najlepiej wie jaki kto ma potencjał i jaki oni mają plan.
A podyskutować o ewentualnej przydatności innych zawodników do naszego zespołu to akurat spokojnie możemy pogadać.
-
- Kontakt:
Rzeczywiście. To kogo wywalić po sezonie omawiacie w tematach meczowych. Sorry.NG1920 pisze: ↑30 kwie 2023, o 16:17Na razie nie padło tutaj kto powinien zostać wyjebany. Padło, że nawet mimo różnicy poziomów np Fosa czy Ecik zasługują na przedłużenie kontraktu i dalsze szanse.
Sami piłkarze doskonale wiedzą o tym jak wygląda ten sport. Ale w takim razie nazwijmy to inaczej. Cała nasza drużyna jako monolit zasługuje na ogromne pochwały. Jeśli chcemy się rozwijać i budżet pozwoli to ten monolit powinien zostać wzmocniony DODATKOWYMI zawodnikami do zwiększenia konkurencji. I w tym wątku możemy wyróżnić zawodników innych zespołów, którzy mogliby się wpasować w naszą drużynę.
Co do oceny czy i kto opuści wkrótce zespół to od tego jest sztab szkoleniowy, który najlepiej wie jaki kto ma potencjał i jaki oni mają plan.
A podyskutować o ewentualnej przydatności innych zawodników do naszego zespołu to akurat spokojnie możemy pogadać.
-
- Kontakt:
To już trzeba bić do konkretnych osób. Osobiście nie kryłem tylko braku sympatii do paru zawodników, ale do zwalniania było mi raczej daleko.
A co do podejścia kibiców to wszystko mówi sama różnica w zachowaniu w Sosnowcu wobec piłkarzy, a tym co było tu wypisywane i chyba zawodnicy raczej wiedzą, że w kibicach mają przede wszystkim wsparcie.
-
- Kontakt:
W sensie "na stadionie mają wasze poparcie a tutaj rozdajemy pół miliona na sezon gościowi, który odcina kupony" i traktujemy to jako pomysł na Ruch?
Na szczęście mamy właściwe osoby na właściwych miejscach więc o politykę sportową to ja jestem spokojny i wiem, że żaden pomysł na forum nie ma nic wspólnego z decyzjami klubu. Boli tylko włączanie karuzeli w momencie gdy bawimy się na innej.
Na szczęście mamy właściwe osoby na właściwych miejscach więc o politykę sportową to ja jestem spokojny i wiem, że żaden pomysł na forum nie ma nic wspólnego z decyzjami klubu. Boli tylko włączanie karuzeli w momencie gdy bawimy się na innej.
-
- Kontakt:
O transferach można zacząć dyskutować po sezonie. Teraz trzeba cieszyć się chwilą i wspierać tych chłopaków wiela sił bo robiom coś naprawdę niesamowitego
W sobota muszymy kolejny roz zapełnić stadion w Gliwicach i ponieść ich do kolejnego zwycięstwa.

-
- Kontakt:
Jeżeli awansujemy do ekstraklapy to te 30 - 40 tysięcy w tych czasach będziemy musieli znaleźć żeby zapłacic chociaż jednemu. jeżeli chcemy myśleć o utrzymaniu.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ale nie na szklanego Sobiecha, który chyba nie rozegrał nigdy całego sezonu, który jest egzekutorem a nie kreatorem itd.
Już kiedyś rozpisywałem że pieniądze z c+ otwierają możliwości na kilka takich kontraktów.
Już kiedyś rozpisywałem że pieniądze z c+ otwierają możliwości na kilka takich kontraktów.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Póki co to jedyne co można powiedzieć, to tak jak ostatnio, że musimy być przygotowani na dwa warianty.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Masz rację, Sobiech to nie jest napastnik z liczbami. Zazwyczaj ma krótkie serie i nigdy nie miał regularności. Starczy powiedzieć że najlepszy sezon rozegrał w latach 2009/2010 gdy nagrywał mu Niedzielan 34 mecze 12 bramek.
Jak już jesteśmy przy byłych to Figo byłby dobrym następcą Fosy i Ecika