Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
-
mSamer
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
disorder pisze: ↑5 kwie 2023, o 06:46
Elmer pisze: ↑4 kwie 2023, o 22:43
Uwielbiam stwierdzenie: pani skarbnik. No name, na którego trzeba zrzucić wszystko. Odkąd słyszę, to pani skarbnik wszędzie tnie, czasami do cięć nie prawa, ale to inna opowieść. A Andrzejek umywa ręce.
"pani Skarbnik, pani spojrzy w budżet i pokaże tym idiotom, że pieniędzy nie ma i nie będzie"
My tu dyskutujemy o inwestycji, która ma wykorzystać potencjał Ruchu i przez kolejne 100 lat przykleić miastu łatkę "rozpoznawalnego" a nieudacznicy łatwą ręką zadłużają nas podatników na 4,2 mln rocznie, bo uznali, że muzeum hutnictwa to będzie symbol tego miasta. Symbol co przychód roczny ma niższy niż kwota sprzedanych biletów na jednym meczu Ruchu. Jest i biblioteka miejska, w którą ładujemy kolejne 3 mln ale tutaj, powiedzmy, możemy to nazwać misją. O czym my rozmawiamy? 350 mln rocznie wydajemy na utrzymanie zarówno darmozjadów z Urzędu, jednostek administracji (gwoli sprawiedliwości: także tych potrzebnych) a tylko 30% z tego idzie na tzw. inwestycje.
Płakać się chce gdy słyszysz, że ich nie wybrano by zdobywali pieniądze tylko by je wydawali. Wstać o 6, posiedzieć przy oknie do 15, i do domu. Najbardziej ekscytujący czas w ich życiu to zbieganie ze schodów urzędu i dążenie do tego by się nie wyj..... Długookresowo tylko wymiana tej bandy nieudaczników na ludzi przedsiębiorczych może pomóc miastu.
Idealne podsumowanie. Wszystkie te gemby pokazać na banerach i podpisać tytułem najbardziej niegospodarnych włodarzy w Polsce. Niech się wstydzą oni i ich rodziny bo za nic nierobienie biorą pieniądze i z tego te karaluchy żyją!
-
luki1995
-
Kontakt:
heli pisze: ↑4 kwie 2023, o 14:56
No jak prawdą jest, że są są plany budowy 3 trybun na 8k to my daleko nie zajademy. Jeszcze niech ino zaniedługo do trubynu się zdąży konserwator zabytków dokleić i jak wogóle będemy mieli nowy stadion to każdo trybuna się okaże inna jakieś drugie Fulham się szykuje ino w skali mikro, żeby nie porównać tej sytuacji do tych za miedzą, bo oni jednak za nie długo stadion będą mieli.
Albo jak stadion w Bełchatowie, tam też chyba 4 architektów do 4 trybun mieli

-
Rickenn10
-
Kontakt:
Kilka słów po moim spotkaniu z Premierem Mateuszem Morawieckim oraz Ministrem Sportu Kamilem Bortniczukiem.
Zgodnie z moimi wcześniejszymi zapowiedziami prowadzę rozmowy z każdym kto może wpłynąć na budowę nowego stadionu Ruchu. Z tego powodu wykorzystują fakt wizyty Donalda Tuska na Śląsku, postanowiłem poruszyć ten ważny dla nas temat. Niestety po obiecującym początku, były premier przyjął retorykę władz Chorzowa. W między czasie napisałem również list do Premiera RP z prośbą o spotkanie. Została ona przyjęta i moja wizytak w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów odbyła się dzisiaj o 9:30.
Podczas spotkania miałem okazję przedstawić ogromny problem, z jakim zmagamy się w Chorzowie od lat, czyli brakiem nowoczesnego stadionu. Zarówno Premier Mateusz Morawiecki jak i Minister Kamil Bortniczuk cierpliwie wysłuchali argumentów przemawiających za pilną potrzebą inwestowania w nowy obiekt przy ul. Cichej 6. Docenili fakt mojej nieustępliwości w tej sprawie, samemu wykazując się obszerną wiedzą na temat pracy zarządu klubu oraz kibiców na rzecz odbudowy klubu. Zwrócili również uwagę na działalność Sektora Rodzinnego, podkreślając bogatą historię Ruchu i jego wkład w rozwój polskiej piłki nożnej.
Premier Mateusz Morawiecki zapewnił, że jego rząd jest w stanie współfinansować budowę nowego stadionu Ruchu kwotą nawet 100 mln złotych. Dodatkowo już teraz mógłby przekazać środki w wysokości 20-30 mln zł na przygotowanie terenu pod budowę, w tym na rozebranie starego stadionu.
Kolejny ruch należy już do Prezydenta Andrzeja Kotali, którego Premier Morawiecki na rozmowy o budowie i montażu finansowym zaprasza do Warszawy. Szlak został przeze mnie przetarty, wyrażona została wola współpracy. Zróbmy ten stadion, niech wszystkie strony wykażą wolę jego budowy.
Chciałbym na koniec dodać, iż zdając sobie sprawę, że sympatie polityczne kibiców Ruchu rozkładają się pomiędzy wieloma partiami, nie ograniczam się w swoim działaniu do rozmów tylko z jedną opcją polityczną. Dzieli nas wiele rzeczy, również sympatie polityczne, ale łączy nas Ruch oraz pragnienie nowego stadionu!
Simon
To jest wstyd, że przedstawiciele klubu spotykają się z rządem bo prezydent jest nieudacznikiem.
Ale jak nie drzwiami to oknami. je*** kotale!
-
Mirek
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Simon jak Żełeńsky.
A na poważnie wielkie brawa i wielkie dzięki za Twoją robotę.
-
Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Mnie naszło jedno pytanie.
Ile w tym szczerej chęci, a ile zimnej politycznej rozgrywki ?
Ciesze się ale jednocześnie mam obawy...oby bezpodstawne.
Kotala, Twój Ruch !!!
-
Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"

Adam1983 pisze: ↑5 kwie 2023, o 15:39
Kotala, Twój Ruch !!!
A co za roznica? Wykorzystalismy spor polityczny by powalczyc o Ruch. Teraz zwolennicy PO niech pisza do swoich, zwolennicy PiS do swoich. A zwolennicy po prostu Ruchu niech nie pozwalają szumowi opasc.
-
pedro-sbl
-
Kontakt:
Kotala, Twój Ruch !!!
Wiadomo, ale to juz niy nasz problym ino Kotali co by sie przekonac.
Morawiecki pewnie padol, ze Michalik wyglondo jak uon, takze pieniadze musialy sie znojsc
Dobro robota!

Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
-
Mirek
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Scypion pisze: ↑5 kwie 2023, o 15:41
Kotala, Twój Ruch !!!
A co za roznica? Wykorzystalismy spor polityczny by powalczyc o Ruch. Teraz zwolennicy PO niech pisza do swoich, zwolennicy PiS do swoich. A zwolennicy po prostu Ruchu niech nie pozwalają szumowi opasc.
Powiym Ci Scypion do tego coś napisoł:
AMEN.

-
Rickenn10
-
Kontakt:
Kotala, Twój Ruch !!!
Nowe hasło przewodnie na transparent.
Kotala Twój RUCH!!!
Powinno być zaintonowane na 2 strony na meczu.
-Kotala!
- co?
- TWÓJ RUCH!
Presja teraz musi być jak nigdy, za daleko to poszło i za dużo udało się zrobić szumu i za dużo osób jest w to zamieszanych, żeby nie wyszarpać tego co się należy!
-
pedro-sbl
-
Kontakt:
Rickenn10 pisze: ↑5 kwie 2023, o 15:49
Kotala, Twój Ruch !!!
Nowe hasło przewodnie na transparent.
Kotala Twój RUCH!!!
Powinno być zaintonowane na 2 strony na meczu.
-Kotala!
- co?
- TWÓJ RUCH!
Presja teraz musi być jak nigdy, za daleko to poszło i za dużo udało się zrobić szumu i za dużo osób jest w to zamieszanych, żeby nie wyszarpać tego co się należy!
dobre
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
-
krzysiu20
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Ciekawe czy i kiedy Kotala pojedzie do Warszawy na rozmowę,będzie się wykręcał ze nic nie wiedział,zaproszenia nie dostał albo ma inne ważne zajecia (czytaj otwarcie wiaty przystankowej).Powinien jutro z rana dzwonić i się umawiać na wizytę.
-
ecik1920
-
Kontakt:
Do tych co tak plują taka jest różnica 13 lat a tu miesiąc i mogą być konkrety chyba że skarbniczka UM nie ma pieniędzy na bilet do Warszawy dla kotali
-
ciudu
Pytanie najwazniejsze w tym wszystkim:Kto powiadomi lysego ze on jest zaproszony do stolicy? znajac tego kryntacza powiy ze jego nikt niy zaproszol i nic o tych zeczach niy wiy ,bla bla bla. :zabawa:
-
Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Taa, Kotala pojedzie do Morawieckiego po kasę... jeszcze może wspólna fotkę se zrobią...
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
-
jaRo 1920
-
Kontakt:
Nikt wam tyle nie da co morawiecki (czyt.
każdy polityk) obieca

.
Jednakże szacunek za wszystko co robi Simon i jak to robi.

Użytkownicy przeglądający to forum: Ejsi87, Google [Bot] i 12 gości