Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Ruch Chorzów, piątek, 20:30, 31.03.2023

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Midway
Kontakt:

Re: Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Ruch Chorzów, piątek, 20:30, 31.03.2023

#91 Post autor: Midway » 31 mar 2023, o 23:11

west72 pisze:
31 mar 2023, o 22:58
Nie wiem czy wyszliśmy bez wiary, czy Termalika m jednak dużo lepszych piłkarzy. Dziś zawiodła determinacja i umiejętności chyba. Niby punktowo lepiej od meczu że Stalą ale znowu chyba dopadł nas syndrom Rzeszowa. Może to terminarz a może dołek. Musimy szybko zresetować głowy bo z Bielskiem nie będzie łatwiej. Dziś słabo w defensywie jako drużyna i znowu przegrany środek pola. Jak ostatnio chwaliłem Tomka Wójtowicza to dziś słabo. Nie wiem czy to dobry moment ale może czas na zmianę w bramce. Niby Bielu się broni w pewnym sensie ale czas chyba sprawdzić Kubę Osobinskiego. Dziś Bielu nie pomógł. Pierwsza brama zamiast do boku odbił Karaskowi do nogi, druga brama to wogole kryminał bo zarówno Kasol jak i Bielu na raz i Radwański do pustaka. Będzie mega ciężko w końcówce sezonu bo jesteśmy pod formą. SIKOR I Sedlak Bardzo słabo od kilku meczy. SWĘDRO też stracił formę, Pląs w takich meczach bezproduktywny. Trzeba wierzyć, że nie ma w tej lidze kozaków i wszyscy jeszcze się potkną. Kto zrobi to naj mniej razy będzie się cieszył z awansu..
Wiem, że dziś zagraliśmy słabiej od Słoni ale jak słucham ŻURAWIA to chce mi się rzygać....
A tak wogole to NOWY STADION DLA CHORZOWA
Ze wszystkim się zgadzam oprócz tego, że Wójtowicz słabo. Dla mnie piłkarz meczu. Biegał od ataku do obrony mając za sobą 2 mecze w reprezentacji. Uważam, że to są jego ostatnie mecze u nas, bo zrobił chyba największy postęp jako wychowanek grający w Ruchu od dziesięciu lat. Obyśmy go sprzedali, ale za granicę. Nie wyobrażam go sobie z L na piersi...co do Osobinskiego to zgoda. Z Bielskiem tylko on w 1 składzie. Przed meczem było w Polsacie jak Bielecki na rozgrzewce wypuszcza piłkę przed siebie po strzale...ogólnie to zaczyna się weryfikacja przez ligę naszych zawodników. Trenerzy rywali rozpracowali naszą taktykę. Efekt beniaminka minął podobnie jak to było rok temu. Chciałbym zobaczyć zestawienie zarobków piłkarzy wyjściowego składu w tym meczu. Pewnie różnica kolosalna...
Pierwszy mecz na Cichej 6: 10.04.2004: Ruch Chorzów 2-2 Podbeskidzie Bielsko Biała
Pierwszy wyjazd: Polonia Bytom 0-0 Ruch Chorzów 19.08.2006
Najwyższe zwycięstwo: Ruch Chorzów 6-0 Odra Opole 29.11.2024, Najwyższa porażka: Jagiellonia Białystok 6-0 Ruch Chorzów 15.09.2013
Sukcesy: 1 wicemistrzostwo Polski, 2x 3 miejsce, finał Pucharu Polski x2, awans do Ekstraklasy x2

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#92 Post autor: Rickenn10 » 31 mar 2023, o 23:17

gerhat pisze:
31 mar 2023, o 22:55
Rickenn10 pisze:
31 mar 2023, o 22:50
tynbydziedobry pisze:
31 mar 2023, o 22:44
uważam, że czas postawić na Osobinskiego. Bielecki coraz częściej wybija pod nogi przeciwnika albo posyła długie piły w aut.
Otóż to Bielu równomiernie ze zbieraniem kilogramów zbiera coraz więcej błędów i nie da się tego nie zauważyć że jest ociężały.
Jeżeli Waszym zdaniem przegraliśmy przez Biela to ogladaliśmy różne mecze
Stwierdzenie o tym że nasz bramkarz w ostatnim czasie popełnia coraz więcej błędów rzeczywiście jest przenośnia i ukrytym przekazem że z jego winy przegraliśmy ten mecz... Ja rozumiem że jest piątek ale czasem przeczytajta po prostu 2x a dobrze.

Awatar użytkownika
RNK95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#93 Post autor: RNK95 » 31 mar 2023, o 23:23

Rozbrajają mnie te teorie spiskowe odnośnie odpuszczania walki o awans. To nie jest odpuszczanie, my po prostu nie jesteśmy na takim poziomie sportowym, na jaki wskazuje nasze miejsce w tabeli. Od kilku ładnych tygodni przepychamy mecze, albo remisujemy w ostatnich minutach, nie ma w tych meczach wielkiej dominacji, oblężenia bramki przeciwnika, czasem się wręcz męczymy, jest po prostu walka, jeżdżenie na du***, granie do końca i trochę szczęścia + do tej pory sprawna obrona i bramkarz wyciągający nas z tarapatów.

Nie wygraliśmy w tym sezonie żadnego meczu pewniej niż dwiema bramkami. Nie potrafiliśmy zagrać z żadnym rywalem w walce o awans takiego meczu, jaki chociażby Arka zagrała u nas na jesieni czy ŁKS w pierwszym meczu u siebie. Jesteśmy tu gdzie jesteśmy, bo weszliśmy w sezon na fali rozpędu przy sporych problemach przeciwników. Wisła na jesień to była porażka pod wodzą Brzęczka, Termalica grała w kratkę i się dopiero zgrywała, Podbeskidzie było w totalnej rozsypce, Arka grała nieźle, ale miała swoje wtopy, najrówniej prezentował się jedynie ŁKS i Puszcza, która zwolniła na wiosnę. Teraz, kiedy wymienione drużyny się rozkręciły, wychodzą nasze piłkarskie słabości. Awansu bezpośredniego nie wywalczymy, bo nie będziemy punktować tak jak chociażby Wisła i ŁKS. Najważniejsze by znów zająć to 3 miejsce i spróbować powalczyć w barażach.

19JeRRy20
Kontakt:

#94 Post autor: 19JeRRy20 » 31 mar 2023, o 23:25

Bielu nie gra źle, ale z czystej przyzwoitości należałoby dać szansa Osobinskiemu. Synek zwiazany z nami strasznie emocjonalnie, wystarczająco długo już czeka na swoją szansę.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#95 Post autor: gerhat » 31 mar 2023, o 23:26

Wymiana Bieleckiego na Osobińskiego nie zmieni naszego stylu. Dzisiaj dwie bramki zawalił Kasol ale nie chciałbym aby to było powodem do jego odstawienia. Z błędów trzeba wyciągać wnioski.

Awatar użytkownika
cisiu
Kontakt:

#96 Post autor: cisiu » 31 mar 2023, o 23:27

Boja się że tego trzecigo placu niy uczimjymy, jak się niy potknom Wisła i Terma to raczy trzeba uczimać nojgorzy 4 plac. Mimo wszystko wierza, jest jeszcze sporo do ugranio, ale generalnie obiektywnie słabo wyglądomy na tle czołówki.
--------------------Na Zawsze Niebieski----------------------
---------------------Na Zawsze Ruch--------------------------

19JeRRy20
Kontakt:

#97 Post autor: 19JeRRy20 » 31 mar 2023, o 23:33

Panowie patrzmy realistycznie, przegraliśmy pierwszy mecz od 10 spotkań mając jeden z najmniejszych budżetów w Lidze. Jesteśmy beniaminkiem a jeszcze niedawno przegrywaliśmy mecz 1-3 z jakimiś gaciami.
Szanujmy to co mamy aktualnie i bądźmy dumni z tej drużyny, dalej możemy zrobić coś czego nie zrobił jescze żaden zespół w Polsce.

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#98 Post autor: kroy » 31 mar 2023, o 23:43

Póki co to przegraliśmy jeden mecz, do tego dosyć pechowo. Myśle, ze przegramy jeszcze kilka meczów do końca sezonu ale przegrają je tez inne drużyny.
Ciężko żeby ŁKS czy Wisła wygrały wszystko do końca.
My i tak póki co mamy minimalne straty i dobra sytuacje wyjściowa. Ta porażka oczywiście skraca dystans ale wciąż jesteśmy na miejscu nr 2.

Myśle, ze dziś z jednej strony popełniliśmy za dużo błędów w obronie + Bielu nie pomogl tak jak zazwyczaj to robi a z drugiej strony nie byliśmy wystarczająco skuteczni w ataku i jeden gol wystarczylby do osiągnięcia remisu gdybyśmy nie zagrali słabiej w obronie.

Szczerze, każdy się chyba spodziewał ze wszyscy przegramy, zimny prysznic i trochę pokory się przyda, w czwartek szansa na rekonwalescencję i jestem spokojny o ten mecz bo my dobrze gramy w pilke
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Elmer
Kontakt:

#99 Post autor: Elmer » 1 kwie 2023, o 00:15

Nie można wygrać wszystkiego. Pamiętam sezon 88/89, tam też zdarzało się przegrać.

W ostatni 30latach to ligę zmietli Widzew za Smudy i raz potężna wówczas Wisła. Może raz się Legii zdarzyło, ale tak to każdy coś przegrywa.

Jeszcze w sezonie sporo przed nami wzlotów i oby jak najmniej upadków. Ważne, aby mieć w głowie, że brak teraz awansu nie będzie końcem świata. Rozczarowaniem jak najbardziej, ale trzeba dalej iść obraną drogą.

Teraz niech się martwią pyszałkowaci. Jesienią piszczeli cieniutko, teraz. Zresztą sami widzicie. Nie moje małpy...

Wyciągnąć wnioski i zapunktować z wymagającym Podbeskidziem.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#100 Post autor: jajo » 1 kwie 2023, o 01:14

Wszyscy węszący śliski, niech sobie odpala 90minut czy innego betexplorera i zobaczą każdy zespół z czołówki. Każdy z nich zaliczył wpadkę.
A my? Przegraliśmy z Arka u siebie i na wyjeździe z Nieciecza i ŁKS-em. Czy te porazki można w ogóle traktować w kategorii wpadki, bo na pewno nie niespodzianki. Pewnie nawet w ten weekend znów czolowka straci punkty.

NG1929, coś tu dawno niewidziany ;)
Zrobił nawet wyliczenie. Mianowicie możemy awansować przegrywając wszystkie mecze z czołówka. Starczy regularnie punktować z dołem.

Teraz trafia się nam najtrudniejszy moment w sezonie. Nawet głupio się czuje apelując teraz o zaufanie dla drużyny j sztabu.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Lukasy
Kontakt:

#101 Post autor: Lukasy » 1 kwie 2023, o 02:42

Panowie glowa do góry walczmy cały czas. Tylko niepokoi jedna sprawa. Na forum Wisły jada z nami jak do pożaru i non stop obwinianie nas ,że spacjelnie nie chcemy grać na Śląskim bo rzekomo ich zajebisci Hiszpanie pojechali by z nami 0 4, a tak musza się bardziej na Okrzei pomęczyć. I non stop obrażanie. O co chodzi?

Awatar użytkownika
RNK95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#102 Post autor: RNK95 » 1 kwie 2023, o 06:02

Lukasy pisze:
1 kwie 2023, o 02:42
Panowie glowa do góry walczmy cały czas. Tylko niepokoi jedna sprawa. Na forum Wisły jada z nami jak do pożaru i non stop obwinianie nas ,że spacjelnie nie chcemy grać na Śląskim bo rzekomo ich zajebisci Hiszpanie pojechali by z nami 0 4, a tak musza się bardziej na Okrzei pomęczyć. I non stop obrażanie. O co chodzi?
O to, że przynajmniej dla mnie ta "zgoda" to momentami żart. Widać kolosalną różnicę w porównaniu do relacji z Widzewem. Tam zawsze ze strony kibiców był pełen szacunek i życzliwość. W tym przypadku często czytam większe obelgi niż ze strony cy9anów lub miłośników krupnioków. Nie dziwi mnie, że społeczność wiślacka tak bardzo irytuje wiele innych klubów, zwłaszcza w mediach społecznościowych (twitter, fora internetowe itp.). Są strasznie toksyczni, cały czas ujadają, mają skłonności do megalomanii i zachowują się jakby miesiąc temu wygrali Ligę Mistrzów, a grają w śmiesznej piłkarsko polskiej pierwszej lidze, składem bardziej przypominającym klub z hiszpańskiej Segunda Division.

scaneRboy
Kontakt:

#103 Post autor: scaneRboy » 1 kwie 2023, o 06:47

Lukasy pisze:
Ja tam nie jestem specjalnie kumaty, ale to są bzdury. Prawie dwa miesiące zabiegaliśmy o SŚ, żeby zrobić z tego święto sportowe z hucznym afterem.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

tynbydziedobry
Kontakt:

#104 Post autor: tynbydziedobry » 1 kwie 2023, o 08:42

scaneRboy pisze:
1 kwie 2023, o 06:47
Lukasy pisze:
Ja tam nie jestem specjalnie kumaty, ale to są bzdury. Prawie dwa miesiące zabiegaliśmy o SŚ, żeby zrobić z tego święto sportowe z hucznym afterem.
i te posty na Twitterze o jakimś sprawiedliwym przydzieleniu im biletów wszystkich za bramką bo oni wpuścili aż 4 tysiace naszych w pierwszym meczu. gdyby nie nasza mobilizacja to by nawet połowy dostępnych miejsc u siebie nie zapełnili.
Ostatnio zmieniony 1 kwie 2023, o 08:47 przez tynbydziedobry, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#105 Post autor: Scypion » 1 kwie 2023, o 08:46

Ja tam nigdy nie zapomnę jak podłożyli się Śląskowi żebyśmy nie zdobyli MP...

ODPOWIEDZ