Modernizacja stadionu
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Modernizacja stadionu
Teraz ciś na Kotale!!!
-
- Kontakt:
Jeżeli dobrze wyczytałem z relacji to nie ma tematu na dziś stawiania nowego oświetlenia, chyba że coś źle zrozumiałem...
nigdy nie jest za późno
-
Tak to czytom i patrza w kalyndoz,ale niy ,jeszcze niy momy 1 kwietnia.Dej Bog coby sie to spelniolo. :hurra:
- Rickenn10
- Kontakt:
Kotala może zostać albo największym przegranym albo największym wygranym kolejnej kadencji.
Otrzyma poparcie tylko w przypadku kiedy przed wyborami obszar Cichej 6 będzie juz obkurzony z kopiących koparek.
Tylko w takiej sytuacji jego słowa i jakieś obietnice będzie można brać na poważnie, plac budowy to jedyny argument przemawiający na TAK.
O tym wymarłym mieście gdzie nawet dobrze wieczorem w weekend nie ma gdzie wyjść? Jesteśmy miastem emerytów i rencistów, zero perspektyw dla młodych dla życia towarzyskiego. Dobrze skomunikowany nowy stadion z restauracją punktami sprzedaży i lokalami na działalność mogą choć trochę wprowadzić jakiegoś Ruchu i życia w tym mieście.
Szczerze mówiąc jeszcze 2 dni temu nie było we mnie ani kszty nadziei na to, że temat ruszy a tu jednak może w końcu po tylu latach coś? Chociażby etapami?
To co się wydarzyło na przestrzeni ostatniego tygodnia to jest szok.
Jeżeli to się zakończy happy endem to kolega, który pociagnął Tuska za język i miał odwagę powstać i zabrać głos powinien dostać nie duże piwo a dożywotni karnet i co mecz talon na ....
Samo dofinansowanie już da ogromne nadzieje. Social media jednak w tych czasach to jest potężna maszyna...
Otrzyma poparcie tylko w przypadku kiedy przed wyborami obszar Cichej 6 będzie juz obkurzony z kopiących koparek.
Tylko w takiej sytuacji jego słowa i jakieś obietnice będzie można brać na poważnie, plac budowy to jedyny argument przemawiający na TAK.
O czym on bredzi? O ulicy wolności na której są już tylko banki, sklepy z butami i puste lokale?Kołodziej: - By sfinansować nawet połowę stadionu, będziemy musieli na tej sali podejmować męskie decyzje o cięciach budżetowych w różnych aspektach. One będą niosły konsekwencje dla różnych aspektów życia naszego miasta.
O tym wymarłym mieście gdzie nawet dobrze wieczorem w weekend nie ma gdzie wyjść? Jesteśmy miastem emerytów i rencistów, zero perspektyw dla młodych dla życia towarzyskiego. Dobrze skomunikowany nowy stadion z restauracją punktami sprzedaży i lokalami na działalność mogą choć trochę wprowadzić jakiegoś Ruchu i życia w tym mieście.
Szczerze mówiąc jeszcze 2 dni temu nie było we mnie ani kszty nadziei na to, że temat ruszy a tu jednak może w końcu po tylu latach coś? Chociażby etapami?
To co się wydarzyło na przestrzeni ostatniego tygodnia to jest szok.
Jeżeli to się zakończy happy endem to kolega, który pociagnął Tuska za język i miał odwagę powstać i zabrać głos powinien dostać nie duże piwo a dożywotni karnet i co mecz talon na ....

Samo dofinansowanie już da ogromne nadzieje. Social media jednak w tych czasach to jest potężna maszyna...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Początek bardzo optymistyczny, końcówka już trochę powrót do "normalności". Nie mniej jeżeli Pis zadeklaruje dofinansowanie w wysokości 100 mln, to wierze że miłościwie nam panujący nie będą mieli wyboru, bo to już byłby pokaz nieudacznictwa international level.
Niewiarygodne, że lata starań, demonstracji nic nie dały. Za to wystarczyła mała krucjata jednego z kibiców, w odpowiednim momencie i odpowiednim czasie i poszła kula śnieżna. Jak dla mnie to chłop nie zasłużył ma piwo tylko na to, żeby ewentualny nowy stadion był mianowany jego imieniem
Niewiarygodne, że lata starań, demonstracji nic nie dały. Za to wystarczyła mała krucjata jednego z kibiców, w odpowiednim momencie i odpowiednim czasie i poszła kula śnieżna. Jak dla mnie to chłop nie zasłużył ma piwo tylko na to, żeby ewentualny nowy stadion był mianowany jego imieniem

-
- Kontakt:
Na Cito doprowadzić do "okrągłego stołu", o który apelował bodajże Piecha. K... część radnych to są ludzie, którzy chodzą, chodzili na Ruch. Dlaczego wcześniej milczeli?
Wjechaliśmy na dobrą drogę, nie możemy pozwolić się z niej zepchnąć.
A Kołodziej niech się jeszcze raz pojawi z ulotkami na parkingu gdzieś przed meczem.
200 - 100 = 100 - 25 na doprowadzenie do użytku skansen - 5 na oświetlenie. 70 mln. Naprawdę nie da się zabrać kredytu? Dogadać się, zrobić obiekt funkcjonalny i część sama się zwróci.
Drążyć, grillować nieudaczników! 13 lat i nic nie zrobili.
Wjechaliśmy na dobrą drogę, nie możemy pozwolić się z niej zepchnąć.
A Kołodziej niech się jeszcze raz pojawi z ulotkami na parkingu gdzieś przed meczem.
200 - 100 = 100 - 25 na doprowadzenie do użytku skansen - 5 na oświetlenie. 70 mln. Naprawdę nie da się zabrać kredytu? Dogadać się, zrobić obiekt funkcjonalny i część sama się zwróci.
Drążyć, grillować nieudaczników! 13 lat i nic nie zrobili.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- Rickenn10
- Kontakt:
Niepotrzebne koszty. Jak te kwoty zostaną urealnione to nie ma co pompować trupa tylko zrównać z ziemią to co jest i zostawić murawę i ew nowe oświetlenie.
Jakby to się udało to nie ma co iść w półśrodki tylko wtedy już pełny palnik odpalić i zrobić to raz a porządnie nie tracąc po drodze zbednych wydatków.
-
- Kontakt:
Dlatego to jest ten moment do wspólnej dyskusji. Miasto, minister, klub, przedstawiciele kibiców. Bez animozji, dla dobra klubu.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
-
Jesteśmy obecni na posiedzeniu Rady Miasta Miasto Chorzów Przed chwilą radny Tomasz Krawczyk z PO, zwrócił się do radnej PiS Bernadety Biskup słowami, że chciałby się odnieść do jej "biegunki myślowej". Wysoki poziom dyskusji jak zwykłe. I tak to się kręci w mieście.
Przewodniczący Rady Miasta, Waldemar Kołodziej, syn ziemi zduńskowolskiej, właśnie się przejęzyczył.
"Czas na budowę nowego osiedla... To znaczy stadionu".
Rozpoczynając mówił, że zaczynamy dyskusję o stadionie przy Cichej cztery...
Nie chce mi się tego już nawet słuchać i komentować. Jak to mówił klasyk "wszystkich won"
Z FB Simona to naprawdę nieudacznicy
Przewodniczący Rady Miasta, Waldemar Kołodziej, syn ziemi zduńskowolskiej, właśnie się przejęzyczył.
Nie chce mi się tego już nawet słuchać i komentować. Jak to mówił klasyk "wszystkich won"
- krzysiu20
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tylko ze z tego wynika że oni nie chcą już tego nowego oświetlenia robić (w budżecie jest 3,8 mln a trzeba 5 mln) I chcą to wrzucić na ewentualny nowy stadion,wycinka świeczek ruszą jutro (wjeżdża dzwig)I ma trwać do Wielkiej soboty.Rickenn10 pisze: ↑30 mar 2023, o 13:42Niepotrzebne koszty. Jak te kwoty zostaną urealnione to nie ma co pompować trupa tylko zrównać z ziemią to co jest i zostawić murawę i ew nowe oświetlenie.
Jakby to się udało to nie ma co iść w półśrodki tylko wtedy już pełny palnik odpalić i zrobić to raz a porządnie nie tracąc po drodze zbednych wydatków.
- Rickenn10
- Kontakt:
Tym lepiejkrzysiu20 pisze: ↑30 mar 2023, o 13:54Tylko ze z tego wynika że oni nie chcą już tego nowego oświetlenia robić (w budżecie jest 3,8 mln a trzeba 5 mln) I chcą to wrzucić na ewentualny nowy stadion,wycinka świeczek ruszą jutro (wjeżdża dzwig)I ma trwać do Wielkiej soboty.Rickenn10 pisze: ↑30 mar 2023, o 13:42Niepotrzebne koszty. Jak te kwoty zostaną urealnione to nie ma co pompować trupa tylko zrównać z ziemią to co jest i zostawić murawę i ew nowe oświetlenie.

-
- Kontakt:
Mam dozgonny szacunek dla Simona za to co zrobił dla tego klubu i jego przyszłości, jednak gdyby budowa stadionu ruszyła w tym roku (w co dalej nie wierzę) to wielu osobom zabrało by to potencjalne paliwo wyborcze na nadchodzącą kampanię samorządową.COBRA pisze: ↑30 mar 2023, o 13:50Jesteśmy obecni na posiedzeniu Rady Miasta Miasto Chorzów Przed chwilą radny Tomasz Krawczyk z PO, zwrócił się do radnej PiS Bernadety Biskup słowami, że chciałby się odnieść do jej "biegunki myślowej". Wysoki poziom dyskusji jak zwykłe. I tak to się kręci w mieście.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
najpierw niech ruszy,
a jak we wszystkim potrzebni są i tacy co się potrafią dogadać i poklepać po plecach jak i tacy co wypomną każdy błąd i będą patrzeć na ręce.
Zastanawiające dla mnie też jest w jaki sposób obecnie Kotala się będzie chciał z tego wymigać.
a jak we wszystkim potrzebni są i tacy co się potrafią dogadać i poklepać po plecach jak i tacy co wypomną każdy błąd i będą patrzeć na ręce.
Zastanawiające dla mnie też jest w jaki sposób obecnie Kotala się będzie chciał z tego wymigać.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2023, o 14:09 przez heli, łącznie zmieniany 1 raz.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Jak mają aktualizować projekt to proszę o 18k pojemności 
Budowa w 2 etapach, po połowie. Wybudować trybuną główną od bojowników z całym zapleczem plus połowy trybun za bramkami. W tym momencie możemy grać w trakcie budowy i mieć obecną trybune plus 10 i rodzinny. Jak się zrobi pierwszy etap to burzyć reszte i zamknąć całość. Pomarzyć można.

Budowa w 2 etapach, po połowie. Wybudować trybuną główną od bojowników z całym zapleczem plus połowy trybun za bramkami. W tym momencie możemy grać w trakcie budowy i mieć obecną trybune plus 10 i rodzinny. Jak się zrobi pierwszy etap to burzyć reszte i zamknąć całość. Pomarzyć można.
nigdy nie jest za późno