Kadrę już mamy. Ale kiedy będziemy mieli trenera ???

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Po ilu meczach wyleci "trener" F.

zarząd zdąrzy się obudzić jeszcze przed pierwszą kolejką
4
2%
po trzech pierwszych wtopach
14
6%
po pięciu wtopach
20
9%
po przepieprzonej jesieni
83
35%
po spadku do III ligi
26
11%
nigdy
20
9%
jutro kupi go Barca
67
29%

Liczba głosów: 234

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#46 Post autor: L.G » 8 lip 2005, o 20:42

i może jeszcze na koniec taka mała dygresja. Zauważcie fachowcy, że w II lidze (no może po za obecnym dospelem w rozkładzie) nie ma takiej jaskrawej dysproporcji kadrowej jak w ekstraklasie. W drugiej nie ma odpowiedników Wisły, Legii czy Groclinu.
Poszczególne ekipy mają mniej więcej podobny potencjał. Stąd tym istotniejsze są umięjętności trenera. To one w znaczący sposób wpłyną na końcowy układ tabeli.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Bumi
Kontakt:

#47 Post autor: Bumi » 8 lip 2005, o 21:08

Viro
to był cytat z wątku Kkubickiego

SODA

#48 Post autor: SODA » 8 lip 2005, o 21:46

internet dla wszystkich

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#49 Post autor: grzej » 8 lip 2005, o 23:45

Dupa z niego nie trener, ale daję mu kapitał zaufania, nie do pierwszego meczu, ale do rundy...

rumcajs_79
Kontakt:

#50 Post autor: rumcajs_79 » 9 lip 2005, o 10:07

hu* wi co zniego za trener ale tamtego sezonu niemozna porównywac bo tam nawet bez szans był p.wyrobek a tej osobie niemozna ujmowac profesjonalizmu w trenerce!teraz trenerem jest f. wsumie moze trzeba mu dac szanse a niejebac go odrazu,tak czy siak innego nie bedzie treneraz jak narazie do konca tej rundy!

Kobold
Kontakt:

#51 Post autor: Kobold » 9 lip 2005, o 12:38

Moze bede zle odebrany wiec od razu zaznacza - jak na razie trener Fornalak nie przekonaBa mnie do siebie ale lekko wkurza mnie jedna rzacz. Czesc ludzi uwaza ze rozwizaniem na wszelkie klopoty jest Lorens, ze jak przyjdzie to od razu awans, pozniej puchary i kto wie co jeszcze. ale najlepszym przykladem na to ze jak klub nie ma srodkow na dobrych kopaczy to i dobry trener tu nic nie pomoze - przyklad - trener Wyrobek. Dwa razy udawalo mu sie od razu wprowadzac nas po roku kiblowania w II lidze z powrtotem do pierwszej. Niestety ostatnio juz ta sztuka sie nie udala - czemu bo klub juz nie zadluzal sie kupujac nowych pilkarzy, z kluby kilku lepszych nawialo widzac co sie dzieje i wyszlo to co wyszlo. Tak wiec moze wstrzymac sie by wypadalo z wywalaniem Fornalaka i popatrzec co zrobi - moze zbuduje zespól -moze nei tyle rewelacyjny ale przynajmnij na tyle solidny ktory pozwolilby nam namieszac troche w II lidze ( nie mowie tu o awansie a raczej o uniknieciu nerwowki zwiazanej z grozba degradacji ) i czekac na lepsze czasy dla klubu.

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#52 Post autor: L.G » 9 lip 2005, o 13:36

Kobold ! A gdzie ktoś napisoł, że Lorens, tym czy tamtym składem na 100% wloz by do I ligi. ?

Moja opinia jest taka, że nie można usprawiedliwiać kompromitujących meczy Fornalka tylko i wyłacznie żenującym poziomem niektórych eksgrajków, ani spadkiem po Wyrobku. Tak samo, jak pisanie usprawiedliwień Fornalakowi na podstawie tego "że nawet Wyrobek sobie nie poradził". A wiadomo iż w przypadku Wyrobka problem był nie warsztacie, a w relacjach trener - zawodnicy.
Zaś Fornalak po prostu nie mo grajfki. Co najwyżej kiedyś zostanie poprawnym rzemieślnikiem z doświadczeniem i warsztatem. Tylko tego można się uczyć niższych ligach i nie kosztem Ruchu

AndRe
Kontakt:

#53 Post autor: AndRe » 9 lip 2005, o 14:40

Do wszystkich fanatykow Edka

to czlowiek o dwoch twarzach i powiedzenie kasa misiu kasa nie jest mu obce

ale fakt to bardzo dobry trener

Kobold
Kontakt:

#54 Post autor: Kobold » 10 lip 2005, o 00:35

Kobold ! A gdzie ktoś napisoł, że Lorens, tym czy tamtym składem na 100% wloz by do I ligi. ?
Wystarczy poczytac posty na tym forum a wg niektorych Lorens jest lekiem na wszystko.
Moja opinia jest taka, że nie można usprawiedliwiać kompromitujących meczy Fornalka tylko i wyłacznie żenującym poziomem niektórych eksgrajków, ani spadkiem po Wyrobku.
Wiec Twoim zdaniem nalezy wywalic Fornalaka - i tu sie rodzi moje pytanie - czy to rozwiaze problem lecacych w h**** grajków ?? Moze jestem naiwny ale nie bo nie usuwa to przyczyny.
Zaś Fornalak po prostu nie mo grajfki. Co najwyżej kiedyś zostanie poprawnym rzemieślnikiem z doświadczeniem i warsztatem. Tylko tego można się uczyć niższych ligach i nie kosztem Ruchu
Jak rozumiem jestes w stanie zapewnic srodki finanasowe na kogos sprawdzonego z warsztataem ?? Poza tym moze warto zastanowic sie nad mlodym trenerem ktory ma jakis pomysl, zamiast "doswiadczonym" trenerem ktory od lat dziala w jeden i ten sam sposob dzieki ktoremu raz na jakis czas cos mu sie uda.

ucho103

#55 Post autor: ucho103 » 10 lip 2005, o 10:25

jeden kumpel miol z Lorensem jakies zajecia w budzie
i ponoc to jest bardzo "ostry" czlowiek, za kazdy najmniejszy blad mieli op***dol
i caly czas sie ciepal o wszystko i dar ryja

.....czy nie potrzeba w Ruchu wlasnie takiego trenera ??

Esiu.

#56 Post autor: Esiu. » 10 lip 2005, o 10:31

Pomysł Fornalaka = bij a leć.
Zobaczymy jak będzie w tej rundzie.

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#57 Post autor: L.G » 10 lip 2005, o 23:53

Wystarczy poczytac posty na tym forum a wg niektorych Lorens jest lekiem na wszystko.
Nie rozumia. To ostoł sie na świecie tylko Fornalak i Lorens ?. /Natomiast nie da się ukryć, że za Lorensem (przemilczając jego walory osobiste) przemawiają wyniki/
Wiec Twoim zdaniem nalezy wywalic Fornalaka - i tu sie rodzi moje pytanie - czy to rozwiaze problem lecacych w h**** grajków ?? Moze jestem naiwny ale nie bo nie usuwa to przyczyny.
Uwaga !
1. Ponoć grajków lecących w ch*** relegowano ze składu
2. Fornalak nie prziszoł po sezonie tylko jakiś czas już za pierwszego robioł, skoro nie umiał postawić wtedy ich na baczność, to z czego mam wnioskować, że teraz będzie do tego zdolny.
3. Pozwola sobie na hipoteza że nasz niedoszły "grecki heros", po dwóch, trzech meczach zacznie sobie lecieć w ciula. Przypuszczam zaś że przed przedłużeniem z nim kontraktu Ziętek pytoł o zdanie Fornalaka. Góra wzieły stare układy koleżeńskie, nie racjonalne podejscie. Zawsze jest potencjalno iskra czy wrzod od któro zapolo sie las lub gnije organizm (to przytaczom jako przykład "rozwiazania problemu lecacych sobie w ch*** grajkow, których jedynym celem jest dorobienie sobie do pyndzyji)
Jak rozumiem jestes w stanie zapewnic srodki finanasowe na kogos sprawdzonego z warsztataem ?? Poza tym moze warto zastanowic sie nad mlodym trenerem ktory ma jakis pomysl, zamiast "doswiadczonym" trenerem ktory od lat dziala w jeden i ten sam sposob dzieki ktoremu raz na jakis czas cos mu sie uda.
Kobold bez urazy ale pieprzyprzysz i argumentujesz jak poseł samoobrony. P. Klimek i po dziesięciu latach swego działania (szacunek za to) bydzie durch musioł suchać, jaki to klub jest biedny i bez perspektyw.
primo: sądzisz, że poprzednio Wyrobek a teraz Fornal pracują z free ?
secundo: Te wszystkie Podbeskidzia, Świty, Widzewy, Dospele, Polonie wcale nie lepi (jesli nie znacznie gorzy) stoją finansowo. A jakimś cudem też trenerów mają

I na koniec w temacie "młodego trenera z pomysłem" - pomysły tego Pana już widziałem !!!, a dobił mnie pomysłem z 83 minutu drugiego barażu gdy przy stanie 0:2 i katastrofalnej grze naszej obrony na boisko wpuścioł kontuzjowanego, napastnika wagi koguciej. Nigdy wiecej takich innowacji trenerskich.

Dobrej nocy wszystkim.
ps. poczytejcie sie własne komentarze w dniu 05.05.05 - Bo to wtedy nastoł "nowy" trener

Esiu.

#58 Post autor: Esiu. » 11 lip 2005, o 00:30

Łowca goroli u mie mosz browar :)

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#59 Post autor: Wilus » 11 lip 2005, o 08:57

Tez wciepna swoje dwa grosze. Zgadzam sie z Lowca goroli ( z jego argumentacja ) ze Fornalak jest nieporozumieniem jezeli chodzi o trenera. Fakt ( tutaj zgadzam sie z Gerhatem ) ze ankieta jest bez sensu ze wzgledu na swoja tendencyjnosc, ale niestety jezeli chodzi o osobe trenera to ten trener nie gwarantuje kompletnie nic. Jako zwyklemu kibicowi, pozostaje czekac na to co sie wydarzy. Klimek ( nie wiem dlaczego, ale jego kasa i jego decyzja ) postawil na Darka i zobaczymy jak na tym wyjdzie. IMO Ruch powinien zatrudnic trenera z wizja i przede wszystkim...........spoza Sląska. Poniewaz teraz zatrudnili my chlopcow stad, wiec obawiam sie, ze naszemu trenerowi ciezko bedzie odciac sie od kolezenskich ukladow. Trzeba kogos spoza ukladow, spoza "niebieskiej rodzinki".
Co do taktyki, itp zeszly sezon p-okazal na co stac p. Fornalaka i nie sadze zeby nagle kiedy sam przygotowuje zespol mialo sie zmienic

Wilus

kolend

#60 Post autor: kolend » 11 lip 2005, o 10:01

Wilus pisze:Tez wciepna swoje dwa grosze. Zgadzam sie z Lowca goroli ( z jego argumentacja ) ze Fornalak jest nieporozumieniem jezeli chodzi o trenera. Fakt ( tutaj zgadzam sie z Gerhatem ) ze ankieta jest bez sensu ze wzgledu na swoja tendencyjnosc, ale niestety jezeli chodzi o osobe trenera to ten trener nie gwarantuje kompletnie nic. Jako zwyklemu kibicowi, pozostaje czekac na to co sie wydarzy. Klimek ( nie wiem dlaczego, ale jego kasa i jego decyzja ) postawil na Darka i zobaczymy jak na tym wyjdzie. IMO Ruch powinien zatrudnic trenera z wizja i przede wszystkim...........spoza Sląska. Poniewaz teraz zatrudnili my chlopcow stad, wiec obawiam sie, ze naszemu trenerowi ciezko bedzie odciac sie od kolezenskich ukladow. Trzeba kogos spoza ukladow, spoza "niebieskiej rodzinki".
Co do taktyki, itp zeszly sezon p-okazal na co stac p. Fornalaka i nie sadze zeby nagle kiedy sam przygotowuje zespol mialo sie zmienic

Wilus
Klimek to po pierwsze postawil na Wyrobka, Fornalak to kontynuacja jego mysli szkoleniowej
a generalnie co do trenera... tu nie chodzi o to skad on jest - czy to jest ktos z rodzinki czy nie... przestanmy trenerow dzielic na tych ze slaska i spoza slaska... dzielmy ich na dobrych i slabych... a obawiam sie ze Fornal ma za male jak na razie umiejetnosci i doswiadczenie

a co do naszej taktyki w zeszlym sezonie to bylo bij a lec... a Fornal kontynuowal ta mysl szkoleniowa
Nie chce sie powtarzac - ale pamietacie jak poustawiana przez trenera byla druzyna pruszkowa?? My na ich tle wygladalismy wole nie mowic jak

ale generalnie to chyba mamy trenera wlasnie na poziomie umiejetnosci naszej kadry - bo to ze przyszlo kilku gosci w dosc zaawansowanym wieku, raczej z nizszej ligi, ale ze slaska, jeszcze nie czyni tej kadry silna, czy tez wiele mocniejsza niz ostatnio - oby sie jednak tak stalo

ODPOWIEDZ