Modernizacja stadionu
-
- Kontakt:
Re: Modernizacja stadionu
Tyn ze altreichu tyz je z PO. WIynkszosc prezydentow mjast je z PO. Bo tu niy chodzi o dano partia. Niywazne czy to PO czy Pis ino jako jakosc mo dany kandydat. Kotala je niyudacznikiym, moze sie kejs powadzil z kims z klubu abo budowa stadionu blokowano je strukturom wlascicielskom. Ale to som wszystko rzeczy kiere idzie rozwiazac.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
-
- Kontakt:
Co do TVP to wiadomo, że nikt w miarę ogarnięty tego nie ogląda, ale jakby zaczęli temat nieudaczników z chorzowskiego PO grillować to byłby to na pewno jeden z tematów kampanii na śląsku a może i ogólnokrajowoZip pisze: ↑24 mar 2023, o 08:22Tylko błagam, niech pójdzie ktoś kto umie się kulturalnie zachować bo jakieś sapanie „kumatego” może mieć odwrotny skutek. My jako kibice różnimy się tak bardzo politycznie jak cały kraj, a w tej sprawie podejść trzeba w podobny sposób jak ten Kibic. A do TVP moim zdaniem nie ma co pisać, bo nikt tego tego gówna nie ogląda, a jak ogląda to nie bierze tego na poważnie - bo tam nie ma ani poważnych materiałów ani poważnych dziennikarzy.
- lacky24
- Kontakt:
Nic dziwnego, że nie ma nawet na nowy funkcjonalny projekt stadionu, jak z budżetu miasta kupujemy, wymieniamy na inne nieruchomości i remontujemy budynki, które potem oddajemy za darmo xD Kolejne betonowe koło.
https://mojchorzow.pl/i,chorzow-darmowo ... 38222.html
Co do akcji na spotkaniu Tuska, to na plus. Temat musi ciągle być na tapecie, tylko nieustanna presja ma sens.
https://mojchorzow.pl/i,chorzow-darmowo ... 38222.html
Co do akcji na spotkaniu Tuska, to na plus. Temat musi ciągle być na tapecie, tylko nieustanna presja ma sens.
Debiut na Cichej: 09.12.2006 Górny Śląsk - Polska
Debiut na Ruchu: 14.04.2007 Ruch - Zagłębie S.
Debiut na Ruchu: 14.04.2007 Ruch - Zagłębie S.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Już się nie zesrajcie z tym TVP. Poza żenującą propagandą i nędznymi imprezami dla januszy mają dużo dobrych treści m.in. sporo sportu czy filmow dokumentalnych. Oczywiście miarą wszechrzeczy jest telewizja ubeka dla ubekow i młodych wykształconych z wielkich miast, gdzie lecą wyłącznie shity w postaci pseudoreportazy o fabułkach dla kretynek i fakty gdzie jedyny fakt to data. A i tą lepiej sprawdzić.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Typowe zaślepienie propagandą sączącą się z tvn, że niby pseudodziennikarze, funkcjonariusze itdZip pisze: ↑24 mar 2023, o 08:22Tylko błagam, niech pójdzie ktoś kto umie się kulturalnie zachować bo jakieś sapanie „kumatego” może mieć odwrotny skutek. My jako kibice różnimy się tak bardzo politycznie jak cały kraj, a w tej sprawie podejść trzeba w podobny sposób jak ten Kibic. A do TVP moim zdaniem nie ma co pisać, bo nikt tego tego gówna nie ogląda, a jak ogląda to nie bierze tego na poważnie - bo tam nie ma ani poważnych materiałów ani poważnych dziennikarzy.
Tylko czym różnią się sb-ckie kadry Waltera?
Sprawa stadionu jest ponad Twoimi uprzedzeniami politycznymi
-
- Kontakt:
Kibic, który poszedł na to spotkanie z Tuskiem, zrobił fest dobro robota. Odchodząc od jakichkolwiek sympatii politycznych to Tusk jednak jest wpływowym politykiem i zrobić szefowi taki smród koło nosa przed wyborami to nie jest zdecydowanie akcją na plus. Kotala cało nocka z dwójką w galotach.
-
- Kontakt:
Gdybyście w miarę możliwości odpuścili walki plemienne. Z perspektywy stadionu nie mają znaczenia.gerhat pisze: ↑24 mar 2023, o 13:35Typowe zaślepienie propagandą sączącą się z tvn, że niby pseudodziennikarze, funkcjonariusze itdZip pisze: ↑24 mar 2023, o 08:22Tylko błagam, niech pójdzie ktoś kto umie się kulturalnie zachować bo jakieś sapanie „kumatego” może mieć odwrotny skutek. My jako kibice różnimy się tak bardzo politycznie jak cały kraj, a w tej sprawie podejść trzeba w podobny sposób jak ten Kibic. A do TVP moim zdaniem nie ma co pisać, bo nikt tego tego gówna nie ogląda, a jak ogląda to nie bierze tego na poważnie - bo tam nie ma ani poważnych materiałów ani poważnych dziennikarzy.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- Zip
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie wdaję się w dalszą polemikę bo sprawa tyczy sie stadionu a nie telewizji. Przykre natomiast jest z góry wskazywanie, że jak nie lubię TVP to od razu muszę oglądać TVN - dla Twojej wiadomości nie oglądam ani tego ani tego.gerhat pisze: ↑24 mar 2023, o 13:35Typowe zaślepienie propagandą sączącą się z tvn, że niby pseudodziennikarze, funkcjonariusze itdZip pisze: ↑24 mar 2023, o 08:22Tylko błagam, niech pójdzie ktoś kto umie się kulturalnie zachować bo jakieś sapanie „kumatego” może mieć odwrotny skutek. My jako kibice różnimy się tak bardzo politycznie jak cały kraj, a w tej sprawie podejść trzeba w podobny sposób jak ten Kibic. A do TVP moim zdaniem nie ma co pisać, bo nikt tego tego gówna nie ogląda, a jak ogląda to nie bierze tego na poważnie - bo tam nie ma ani poważnych materiałów ani poważnych dziennikarzy.
A do TVP mam uprzedzenie, bo sam doświadczyłem ich „rzetelności dziennikarskiej” - pewnie kojarzycie materiał Anity Gardas… więcej nie mówię, pewnie się domyślicie.
In Siemian We Trust
-
- Kontakt:
Divide and Conquer.
Zaroz sie pozabijocie ło zice, fto może siedzieć pod zygorym z Elektromontażu.
Zaroz sie pozabijocie ło zice, fto może siedzieć pod zygorym z Elektromontażu.
-
- Kontakt:
Na tvn24bis było transmitowane spotkanie z premierem Tuskiem i pytanie o stadionie zadał Szymon Michałek
Niestety na zadane pytanie o obiecanej budowie stadionu brak odpowiedzi
Niestety na zadane pytanie o obiecanej budowie stadionu brak odpowiedzi
- Lateralus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Bo już mu napewno łysy kolega wytłumaczył po ostatnim spotkaniu w Częstochowie. Następne spotkanie w Sosnowcu-nie odpuszcać!
- czoRny
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Moim zdaniem w tyj całuj godce z Tuskiem o obiecanym stadionie jest trocha niydopowiedzynio.
Nikaj niy padło,że w 3 kampaniach wyborczych stadion do Ruchu był lokomotywom wyborczom Korali.Lon tego stadionu niy obiecol komuś przy piwie ale to był jedyny z głównych priorytetów wyborczych.Sluchajac wczoraj kibica Ruchu w Częstochowie ( SZACUN KARLUS ) i dziś Simona w Chorzowie można odnieść wrażenie że wspomniane przez Simona dzieci się obraziły na łyso pala,że niy dotrzymol jakiejś tam nikomu niy potrzebnyj obietnicy
Nikaj niy padło,że w 3 kampaniach wyborczych stadion do Ruchu był lokomotywom wyborczom Korali.Lon tego stadionu niy obiecol komuś przy piwie ale to był jedyny z głównych priorytetów wyborczych.Sluchajac wczoraj kibica Ruchu w Częstochowie ( SZACUN KARLUS ) i dziś Simona w Chorzowie można odnieść wrażenie że wspomniane przez Simona dzieci się obraziły na łyso pala,że niy dotrzymol jakiejś tam nikomu niy potrzebnyj obietnicy
19.11.1947-24.10.2012 R.I.P
http://www.youtube.com/watch?v=DHz_RYOoWo4
-
- Kontakt:
Po pierwsze w Siemianowicach. Po drugie - Dajesz sobie sprawę w jakim "stadzie" ludzi znajdował się wypowiadając swoje pytania? Jak nie to odpowiadam: w stadzie klakierow, którzy albo mają nie po kolei w głowie albo mają demencję lub ostry przypadek sklerozy, który nie pozwala im logicznie myśleć (tak, trzeciej opcji nie ma jeśli chodzi o określenie ludzi, którzy pójdą w wyborach głosować za KO, Tuskiem). I w tej oto zgraji Szymon musi wyjść na osobę neutralną, bezkonfliktową w celu zdobycia zaangażowania nie tylko Tuska ale i wokół zgromadzonych oraz tych, którzy oglądali to "live". I w mojej opinii wykonał te zadanie bezbłędnie. Klasa światowa napisalibyśmy o piłkarzu.czoRny pisze: ↑24 mar 2023, o 19:58Moim zdaniem w tyj całuj godce z Tuskiem o obiecanym stadionie jest trocha niydopowiedzynio.
- czoRny
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie ino zabrakło podkreślenia,że to były obietnice wyborcze przez 3 kadencję i tyla
19.11.1947-24.10.2012 R.I.P
-
Moje słowa do Donalda Tuska na spotkaniu w Siemianowicach: "Jeżeli pan premier nie będzie w stanie wpłynąć na to, by Kotala i Michalik zbudowali stadion Ruchu jak najszybciej, to niestety my zrobimy wszystko żeby Koalicja nie wygrała w Chorzowie".
Zapraszam do przeczytania relacji z dzisiaj.
O spotkaniu Donalda Tuska w Chorzowie dowiedzieliśmy się przypadkiem. Wczoraj były premier Polski będąc w Częstochowie został zaczepiony przez kibica Ruchu pytaniem na temat niespełnionej obietnicy budowy stadionu w Chorzowie. Tusk odpowiadając na to pytanie, zwrócił się do Kotali słowami "Uważaj jeśli obiecujesz, a jak obiecujesz to dotrzymuj słowa". Była to bardzo zachęcająca odpowiedź dla kibiców. Dodatkowo, z ust byłego przewodniczącego Parlamentu Europejskiego padły słowa, że w piątek (dzisiaj) odwiedzi Chorzów! Postanowiliśmy wykorzystać tę nadarzającą się okazję by zadać pytanie i postarać się o rozliczenie władz chorzowskich przed ich zwierzchnikiem.
Okazało się, że o dzisiejszym spotkaniu w Centrum Integracji Międzypokoleniowej (CIM) wiedziało niewielu. Ale mimo to udało się nam ustalić, że spotkanie rozpoczyna się o 13:00 i jest otwarte dla mieszkańców. Początkowo wiceprezydent Michalik wyprosił z sali prezesa Wielkiego Ruchu! ale na moją prośbę Bartosz Horodecki wszedł ze mną na salę ponownie. Usiłowałem zadać Donaldowi Tuskowi pytanie, ale w pewnym momencie spotkania mikrofon od moderatora przejął wiceprezydent Michalik i nie było mi dane się wypowiedzieć. Natomiast premier zaprosił mnie do Sosnowca, wtedy miałem już mieć możliwość zadania go. Udało mi się również zrobić wpólne zdjęcie.
Po spotkaniu w CIM udaliśmy się z prezesem Wielkiego Ruchu na kawę w centrum miasta i zrządzenie chciało, że do tej samej kawiarni zmierzał właśnie prezydent Kotala, wiceprezydent Michalik, pojawił się również Donald Tusk oraz Borys Budka, mój akademicki profesor prawa, oraz kilku innych polityków. W międzyczasie dowiedziałem się, że kolejnym przystankiem Tuska na Śląsku będą Siemianowice, postanowiłem więc pojechać tam i spróbować ponownie.
Tym razem szczęście się uśmiechnęło - na poniższym filmie możecie usłyszeć moje słowa skierowane do premiera. Niestety zabrakło chyba czasu na odpowiedź, ale myślę że informacja dotarła. Po przyjeździe do domu zobaczyłem jednak, że w do mediów społecznościowych trafił już wpis prezydenta Kotali, który ponownie, tak samo jak od 13 lat, forsuje swoją narrację jakoby budowa stadionu była możliwa jedynie kosztem dzieci, placów zabaw, ogólnie wszystkiego. Cytując klasyka "nie będzie niczego". W jego katastroficznych przepowiedniach prakuje chyba już tylko, że przez budowę stadionu ludzie będą pozbawieni w domach bieżącej wody i prądu. Kotala natomiast nie daje w ogóle żadnych rozwiązań np. budowania etapami, mówi tylko że albo zbudujemy stadion kosztem wielkiej biedy w mieście, albo nie zbudujemy i... no właśnie nikt nie wie co, bo przecież przy tym samym straszeniu stadion nie postał od 13 lat, a w mieście i tak niewiele się dzieje.
Muszę powiedzieć, że więcej się spodziewałem po wizycie Donalda Tuska, który wczoraj zrugał Kotalę i mówił, że skoro już obiecał stadion, to powinien obietnice spełnić, a już dzień później, czyli dzisiaj, Kotala wrzuca zdjęcie z Tuskiem i nadal mówi to, co mówi nawija nam na uszy od lat. Już to słyszeliśmy panie Kotala. Już to mówiłeś.
Ponieważ przełomu nie ma i wygląda na to, że nie będzie - cyba czas zainteresować naszym problemem centralne władze w PiSie. Lokalny PiS nie stanowi żadnej opozycji dla PO w mieście, więc nie ma tam z kim rozmawiać. A jeśli i rozmowy z PiSem nic nie dadzą - to z całym szacunkiem dla tych partii i ich wyborców, ale czas na prawdziwy samorząd w Chorzowie, bez wielkiej polityki i obietnic bez pokrycia, bez wizyt wielkich tego świata. Tylko zwykła, nudna, codzienna, uczciwa praca u podstaw, porządna i ciężka praca na rzecz naszego miasta. Tak jak Ślonzoki potrafią najlepiej. Bez fanzolenio.
NOWY STADION DLA CHORZOWA!!!
No to Michalik na grubo zagrywa!!!
Zapraszam do przeczytania relacji z dzisiaj.
O spotkaniu Donalda Tuska w Chorzowie dowiedzieliśmy się przypadkiem. Wczoraj były premier Polski będąc w Częstochowie został zaczepiony przez kibica Ruchu pytaniem na temat niespełnionej obietnicy budowy stadionu w Chorzowie. Tusk odpowiadając na to pytanie, zwrócił się do Kotali słowami "Uważaj jeśli obiecujesz, a jak obiecujesz to dotrzymuj słowa". Była to bardzo zachęcająca odpowiedź dla kibiców. Dodatkowo, z ust byłego przewodniczącego Parlamentu Europejskiego padły słowa, że w piątek (dzisiaj) odwiedzi Chorzów! Postanowiliśmy wykorzystać tę nadarzającą się okazję by zadać pytanie i postarać się o rozliczenie władz chorzowskich przed ich zwierzchnikiem.
Okazało się, że o dzisiejszym spotkaniu w Centrum Integracji Międzypokoleniowej (CIM) wiedziało niewielu. Ale mimo to udało się nam ustalić, że spotkanie rozpoczyna się o 13:00 i jest otwarte dla mieszkańców. Początkowo wiceprezydent Michalik wyprosił z sali prezesa Wielkiego Ruchu! ale na moją prośbę Bartosz Horodecki wszedł ze mną na salę ponownie. Usiłowałem zadać Donaldowi Tuskowi pytanie, ale w pewnym momencie spotkania mikrofon od moderatora przejął wiceprezydent Michalik i nie było mi dane się wypowiedzieć. Natomiast premier zaprosił mnie do Sosnowca, wtedy miałem już mieć możliwość zadania go. Udało mi się również zrobić wpólne zdjęcie.
Po spotkaniu w CIM udaliśmy się z prezesem Wielkiego Ruchu na kawę w centrum miasta i zrządzenie chciało, że do tej samej kawiarni zmierzał właśnie prezydent Kotala, wiceprezydent Michalik, pojawił się również Donald Tusk oraz Borys Budka, mój akademicki profesor prawa, oraz kilku innych polityków. W międzyczasie dowiedziałem się, że kolejnym przystankiem Tuska na Śląsku będą Siemianowice, postanowiłem więc pojechać tam i spróbować ponownie.
Tym razem szczęście się uśmiechnęło - na poniższym filmie możecie usłyszeć moje słowa skierowane do premiera. Niestety zabrakło chyba czasu na odpowiedź, ale myślę że informacja dotarła. Po przyjeździe do domu zobaczyłem jednak, że w do mediów społecznościowych trafił już wpis prezydenta Kotali, który ponownie, tak samo jak od 13 lat, forsuje swoją narrację jakoby budowa stadionu była możliwa jedynie kosztem dzieci, placów zabaw, ogólnie wszystkiego. Cytując klasyka "nie będzie niczego". W jego katastroficznych przepowiedniach prakuje chyba już tylko, że przez budowę stadionu ludzie będą pozbawieni w domach bieżącej wody i prądu. Kotala natomiast nie daje w ogóle żadnych rozwiązań np. budowania etapami, mówi tylko że albo zbudujemy stadion kosztem wielkiej biedy w mieście, albo nie zbudujemy i... no właśnie nikt nie wie co, bo przecież przy tym samym straszeniu stadion nie postał od 13 lat, a w mieście i tak niewiele się dzieje.
Muszę powiedzieć, że więcej się spodziewałem po wizycie Donalda Tuska, który wczoraj zrugał Kotalę i mówił, że skoro już obiecał stadion, to powinien obietnice spełnić, a już dzień później, czyli dzisiaj, Kotala wrzuca zdjęcie z Tuskiem i nadal mówi to, co mówi nawija nam na uszy od lat. Już to słyszeliśmy panie Kotala. Już to mówiłeś.
Ponieważ przełomu nie ma i wygląda na to, że nie będzie - cyba czas zainteresować naszym problemem centralne władze w PiSie. Lokalny PiS nie stanowi żadnej opozycji dla PO w mieście, więc nie ma tam z kim rozmawiać. A jeśli i rozmowy z PiSem nic nie dadzą - to z całym szacunkiem dla tych partii i ich wyborców, ale czas na prawdziwy samorząd w Chorzowie, bez wielkiej polityki i obietnic bez pokrycia, bez wizyt wielkich tego świata. Tylko zwykła, nudna, codzienna, uczciwa praca u podstaw, porządna i ciężka praca na rzecz naszego miasta. Tak jak Ślonzoki potrafią najlepiej. Bez fanzolenio.
NOWY STADION DLA CHORZOWA!!!
No to Michalik na grubo zagrywa!!!