Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Fanatyczny NRŚL
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#23311 Post autor: Fanatyczny NRŚL » 7 mar 2023, o 14:36

Adam1983 pisze:
7 mar 2023, o 13:22
Jeżeli ten mecz rozgrywałby się między drużynami, które bezpośrednio biją się o awans pod koniec rundy, to jestem przekonany że byłby komplet. Problem, że decyzję dotyczącą wynajmu stadionu trzeba podjąć już teraz. Co z Gliwicami ? Tam jest umowa podpisana z góry na ileś tam meczy ? Czy w przypadku gry na SŚ nie będzie trzeba Piastowi zapłacić mimo wszystko za wynajem stadionu, bo może tak jest skonstruowana umowa ?
Kolego ten mecz bedzie rozgrywany pomiedzy druzynami które biją sie o awans tak wieże, chociaż do tego meczu bedzie rozgrywane jeszcze jak dobrze licze 5 kolejek.Sytuacja w tabeli może byc różna.Ty przyjdziesz na mecz bo jesteś fanatykiem.Krepel za przeproszeniem już niekoniecznie chociaż wielu ludzi moze potraktowac ten mecz czystą ciekawościa.

Płatność jest z góry przed meczem. Ciekawostką jest to że klub płaci ze swojej kasy Koala mo siano potem za to oddać. Myśla że napewno jest kwestia dogadania sie z Piastem i nasze Prezesy o tym pomyśleli.Bo co jakby murawa nie szczimała w Gliwicach?Bydą welkowery?No nie zawsze musi być plan B.
29.05.2022 w szatni przed meczem RUCH-MOTOR
T.Foszmańczyk:
"Nie będziemy drużyną o której będą mówić że prawie zrobiła awans bo my go k**** zrobimy!Z Bogiem i po zwycięstwo!Kto wygra mecz?RUCH!

pedro-sbl
Kontakt:

#23312 Post autor: pedro-sbl » 7 mar 2023, o 15:19

Dobra panowie, ferment sie sieje bez czytania artykulu.

Marta Salwierak z PO, przewodnicząca wojewódzkiej Komisji Sportu, Turystyki i Rekreacji, z której inicjatywy zwołano wczoraj jej nadzwyczajne posiedzenie.

– Mecz Ruchu z zaprzyjaźnioną Wisłą jest wspaniałą okazją, by piłka nożna wróciła na nasz legendarny Stadion Śląski, by obiekt wypełnił się kibicami obu drużyn i wielkimi emocjami. To wyjątkowa szansa na kolejne historyczne wydarzenie na Śląskim, może związane z kwestią bicia rekordu frekwencji na ligowym meczu w Polsce. Musimy pamiętać, że stadion jest publiczny, powinien spełniać oczekiwania strony społecznej, a mieszkańcy województwa śląskiego oczekują tego typu sportowych widowisk. Liczę, że będzie to możliwe i 22 kwietnia spotkamy się na Stadionie Śląskim –

Rafał Zimny, dyrektor ds. organizacji imprez Stadionu Śląskiego, zapewnił, że ze strony spółki zarządzającej „Kotłem Czarownic” nie ma żadnych przeszkód, by można było rozegrać ten mecz.

– Otrzymując precyzyjne oczekiwania klubu względem nas, przedstawiliśmy koszty i czekamy na decyzję Ruchu. Usłyszeliśmy, że jak najszybciej wróci do nas z informacją. My jesteśmy gotowi – podkreślał dyrektor Zimny.

Marek Kopel, radny sejmiku i były wieloletni prezydent Chorzowa, podnosił temat kosztów.

– To decydująca sprawa. Proszę zwrócić uwagę, że Stadion Śląski wynajmując obiekt piłkarskiej reprezentacji ociera się o stratę per saldo. Tak wynikało, gdy dopytywałem o przychody i koszty, ale ze względu na promocyjny charakter Śląski jest w stanie traktować tak te mecze. Również wszystkie zawody lekkoatletyczne nie są dla niego zyskowne, nie mówiąc już o Urzędzie Marszałkowskim, który musi dopłacić 12 milionów złotych, aby lekkoatleci pobiegali sobie w ramach Golden League. Piłka nożna nie powinna być wiele gorsza od lekkiej atletyki – nie tylko w wydaniu reprezentacyjnym. Z całym szacunkiem dla lekkoatletyki, piłka nożna ma kilkukrotnie większy potencjał, jeśli chodzi o zasięg, liczbę kibiców, a często Stadion Śląski robi coś ze względów promocyjnych, do czego warto dołożyć. Dlatego zwracam uwagę, by nie przesadzić w rozmowach, negocjacjach, z przychodem dla Śląskiego. Zabiegam, by państwo ustalili go na poziomie w miarę symbolicznym. Jeśli ten temat będzie zamknięty i obie strony będą zadowolone, a wydarzenie się odbędzie, będzie to pewien wzór na przyszłość. Być może nie tylko Ruch będzie chciał zagrać na Śląskim wyjątkowy mecz, a może też inna śląska drużyna. Gdy dogadacie dobrze te warunki, następnym razem nie będzie już trzeba się mordować – przekonywał Marek Kopel.

Dyrektor Zimny wskazywał, że Ruch musi uporządkować trzy tematy: dogadać się z policją, firmą Tamex oraz ubezpieczycielami. Tamex to firma, która byłaby ewentualnym likwidatorem szkód powstałych na bieżni – m.in. wskutek wrzucenia na nią rac. Chorzowianie musieliby też wykupić polisę ubezpieczającą bieżnię. To bardzo newralgiczna kwestia.

– Mowa o meczu przyjaźni, ale przedstawiciele Ruchu przyznali, że nie mogą wziąć odpowiedzialności i obiecać, że nic się nie wydarzy. Przyjęli pozytywnie naszą propozycję, by porozumieć się z firmą Tamex i ubezpieczycielem – przekonywał przedstawiciel Stadionu Śląskiego.

Reszta

https://sportdziennik.com/ruch-zagra-z- ... oatletyki/
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Elmer
Kontakt:

#23313 Post autor: Elmer » 7 mar 2023, o 15:33

Nie podoba mi się ten Zimny.

Po lekturze tekstu w Sporcie w mecz na SŚ nie wierzę.

Przynajmniej oficjalnie okaże się, że nowy stadion przy Cichej 6. Może to był cel tego wszystkiego?
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23314 Post autor: HullCityFC » 7 mar 2023, o 15:52

Elmer pisze:
7 mar 2023, o 15:33
Nie podoba mi się ten Zimny.

Po lekturze tekstu w Sporcie w mecz na SŚ nie wierzę.

Przynajmniej oficjalnie okaże się, że nowy stadion przy Cichej 6. Może to był cel tego wszystkiego?
Jesli to mialo na celu obalenie teorii ze "zawsze jeat Slaski" to sa z tego pozytywy. Przynajmniej panowie KoKo przestana pi***olic o dwoch stadionach w miescie bo na prawde nie ma zadnego.

pko
Kontakt:

#23315 Post autor: pko » 7 mar 2023, o 15:53

[Login ON]
Ten stadion to kpina
Stoi i NIC się na nim nie dzieje
Na tej bieżni biega się dwa razy do roku
Na murawie też
Więcej się dzieje w budynku trybuny niż na tym stadionie
Więc może zwalmy to gówno i będzie po kłopocie dla Chorzowa, marszałka i dyrekcji tegoż pseudo obiektu
Zostawmy tylko budynek trybuny bo to będzie usprawiedliwiało istnienie etatów, które są dla wszelkiej maści kolegów bo ze specjalistami, marketingowcami nie mają oni nic wspólnego
[Login OFF]

19gorek20
Kontakt:

#23316 Post autor: 19gorek20 » 7 mar 2023, o 16:20

Mój duży błąd ze sprawą karnetów i meczu z Wisłą ( wydaje mi się że przed sezonem była informacja że mecz z Wisłą będzie sprzedawany inaczej niż mecze z topu ) przepraszam

Tak czy siak w dzisiejszym artykule mało optymizmu i jeszcze bardziej wydaje mi się że opcja gliwicka jest lepsza

Jeszcze jedna sprawa, jak się podoba wam widoczność na nowym śląskim ? Ja byłem na jednej imprezie sportowej i widoczność jest słaba

Rafal1920
Kontakt:

#23317 Post autor: Rafal1920 » 7 mar 2023, o 16:34

Jeśli dojdzie do skutku to mecz z Wisłą na Śląskim, a po za tym nowy stadion dla Chorzowa👍

scaneRboy
Kontakt:

#23318 Post autor: scaneRboy » 7 mar 2023, o 16:47

póki co to wygląda bardzo źle. Stadion powinien mieć gotowe pakiety usług wraz z cennikiem, nasz klub konkretny plan (w sensie finansowym).
Tymczasem:
- brak odpowiedzi na zapytanie,
- za***iste, kosmiczne bieżnie do biegania, które mają jeden szkopuł: nie są przeznaczone do kontaktu z kibicami,
- cały pi***olnik związany ze stadionem na Cichej o czym dyskutujemy od 15lat,
- do łaskawych rozmów dochodzi po interwencji radnej Sejmiku, która przy całym szacunku (oczywiście na miarę osoby zajmującej się polityką) nie jest postacią z pierwszych stron gazet,
- ubezpieczenie bieżni... hmm ten stadion nie ma polisy!!!???!!! - nie nasza brocha, ale to jest mega dziwne!
- ogólna niechęć ludzi biorących publiczne pieniądze do jakiegokolwiek działania.

JESTEM Z CHORZOWA, MNIE BAREJA NIE ŚMIESZY!!!
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

tynbydziedobry
Kontakt:

#23319 Post autor: tynbydziedobry » 7 mar 2023, o 16:51

19gorek20 pisze:
7 mar 2023, o 16:20
Jeszcze jedna sprawa, jak się podoba wam widoczność na nowym śląskim ? Ja byłem na jednej imprezie sportowej i widoczność jest słaba
Byłem na dwóch meczach Polski na wysokości 3/4 boiska prawie na samej górze. Nie uważam żeby było źle tam, ale chyba więcej od lekkoatletycznego nie ma co się spodziewać.

Co innego z łukami, jak już mamy serio tylko część sektorów mieć to bym je zamknął. no chyba, że wszyscy przyzwyczajeni do Cichej i 50 tysięcy ludu będzie stać i się cisnąć na prostej :rotfl:

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#23320 Post autor: Rickenn10 » 7 mar 2023, o 17:13

Obrazek
Obrazek

Raczej na 100% poszło zapytanie o taki wariant. Ten wydaje się najbardziej sensowny.
Ogranicza to najmniej widokowo miejsca czyli łuki za bramkami i skupia całą uwagę na dwóch prostych. Ten układ łącznie daje 30 000 w sytuacji większego zainteresowania pewnie zostałby złożony wniosek o dodatkowe 10 000. Choć wydaje mi się, że jeżeli dojdzie to w ogóle do skutku to naszą bazą będzie to 30 000.

adam12

#23321 Post autor: adam12 » 7 mar 2023, o 18:00

Rickenn10 pisze:
7 mar 2023, o 17:13
Obrazek
Obrazek

Raczej na 100% poszło zapytanie o taki wariant. Ten wydaje się najbardziej sensowny.
Ogranicza to najmniej widokowo miejsca czyli łuki za bramkami i skupia całą uwagę na dwóch prostych. Ten układ łącznie daje 30 000 w sytuacji większego zainteresowania pewnie zostałby złożony wniosek o dodatkowe 10 000. Choć wydaje mi się, że jeżeli dojdzie to w ogóle do skutku to naszą bazą będzie to 30 000.
Panowie, szczerze kogo obchodzi widoczność na tym meczu. Przecież my tam mamy iść pokazać swój potencjał, a nie ja wole mecz w Gliwicach bo tam lepiej widać. Na cichej nic nie widać na łuku i każdy za nią tęskni

LEMON-CHORZOW
Kontakt:

#23322 Post autor: LEMON-CHORZOW » 7 mar 2023, o 19:49

je*** ten stadion slaski ,,mecz w gliwicach ,,,,a ten caly stadion slaski to chorzawianie na wszystkich imprezach powinni go omijac z daleka ,,powstal z publicznych pieniedzy ,,,powstal tylko po to zeby chyba pseudo dyrektorzy ,prezesi i ,zarzad mieli cieple stolki za grubom kase ,,a ten nasz lysy H-U-J z urzedu jak to widzi jeszcze niedawno chcial zeby wszystkie mecze tam rozgrywac ,ae koszt wynajecia tego gowna to 700 tys za mecz przy 18 meczach to prawie 13 milionow za sezon ,,niektore kluby w ekstraklapie majom mniejsze budzety ,,,,,,chorzowianie tak jak pisze pownni zbanowac wszystkie imprezy na tym stadionie i naglosnic temat zeby poszlo w polske ,,,,w sylwestra na polsacie przy szpakach i innych c-i-u-l-a-c-h nikt jakos sie biezniom nie przejmuje

Mavo1920
Kontakt:

#23323 Post autor: Mavo1920 » 7 mar 2023, o 19:55

25k to absolutne minimum jeśli chodzi o frekwencję z naszej strony, 5k z Krakowa to już 30. Przy medialnym podpompowaniu tego wydarzenia, 35k lekkim ch***m.

Awatar użytkownika
lacky24
Kontakt:

#23324 Post autor: lacky24 » 7 mar 2023, o 21:43

Czytając wcześniej o kosztach Diamentowej Ligi (zastąpiła Golden League) w sportdziennik.pl i czytając to:

https://sport.tvp.pl/68349843/diamentow ... -chorzowie
W zeszłym roku chorzowski mityng zastąpił w cyklu DL odwołane zawody w Chinach. Został wysoko oceniony przez World Athletics i samych zawodników. W efekcie impreza przez kolejne pięć lat będzie rozgrywana na Stadionie Śląskim w ramach najbardziej prestiżowego cyklu Diamentowej Ligi.

Chorzowski stadion należy do samorządu wojewódzkiego. Memoriał Skolimowskiej jest tam organizowany od 2018 roku, wcześniej przez 9 lat lekkoatleci rywalizowali w stolicy. Ubiegłoroczną edycję obejrzało – bezpłatnie – 6 sierpnia ok. 30 tysięcy kibiców.
Super wynik, jak na imprezę z dopłatą 12 mln -.-
Debiut na Cichej: 09.12.2006 Górny Śląsk - Polska
Debiut na Ruchu: 14.04.2007 Ruch - Zagłębie S.

scaneRboy
Kontakt:

#23325 Post autor: scaneRboy » 7 mar 2023, o 22:11

To by wiele wyjaśniało...

Jest taka teoria czerwonego kwadratu na czerwonym tle. Żeby go zobaczyć nie szuka się figury, tylko tła.

My jesteśmy tym tłem, które eksponuje skalę absurdu w którym wszyscy żyjemy.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

ODPOWIEDZ