Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
niebieskifanatyk
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#23296 Post autor: niebieskifanatyk » 7 mar 2023, o 11:53

20 tysięcy? To jakiś żart? To już chyba lepiej to olać

Awatar użytkownika
blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23297 Post autor: blue » 7 mar 2023, o 11:55

Pewnie jest ze 20tys jak pojdzie to udostepnia nastepna pule

tomicher
Kontakt:

#23298 Post autor: tomicher » 7 mar 2023, o 11:59

W sumie mało kto podchodzi do tego meczu pod kątem sportowym... Może to nie jest popularna opinia ale wydaje mi się, że boisko bardziej sprzyjałoby nam w Gliwicach aniżeli na SŚ.
Obojętnie gdzie ten mecz się odbędzie i ilu kibiców przyciągnie dla mnie najważniejsze są 3 punkty.

Jeśli to koncert życzeń, to ja bym widział Gliwice z nieco dźwigniętymi cenami biletów, bez buforów. Przychodzi 10tys. robimy kocioł i wygrywamy mecz.
Obrazek

pedro-sbl
Kontakt:

#23299 Post autor: pedro-sbl » 7 mar 2023, o 12:08

Mirek pisze:
7 mar 2023, o 11:50
domin11hks pisze:
7 mar 2023, o 11:35
Maciek Grygierczyk właśnie podał informacje że rozmowy toczą się o wynajem części stadionu na 20 tysięcy :zalamany:
Jaką pojemność ma jeden poziom trybun?
Dejcie se pokoj w takim razie. Jak ftos w ogole podchodzi do negocjacji w taki sposob to lepiyj szpilac w Gliwicach. :mur: :mur:

1. 20 tauzynow to zejdzie w tydziyn ino do Ruchu. Podejrzewom, ze sama Wisla zrobila by wyjazd na 4 czy 5.
2. Kaj tu syns z finansowego punktu widzenia? Wynajmujemy ino tajla i placymy mniyj?
3. Wynajmen na 20, eliminuje efekt pierdolniecia i robienia czegos wyjatkowego. Ludzie chcom wbic na szpil kaj bydzie 35,000 - 40,000 a niy stoc jak ci*** w 20,000 na stadionie o pojemnosci 55,000 i slyszec echo pojedynczych pierdow.

Chca poznac, logiczne argumenty za 20,000 i fto je forszteluje. Mom nadzieja, ze to niy nasz klub.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

BoRo
Kontakt:

#23300 Post autor: BoRo » 7 mar 2023, o 12:10

Scypion pisze:
7 mar 2023, o 11:23
Byłem i jestem przeciwnikiem gry Ruchu na Śląskim, ale gdy widzę jak rozmaitym lokalnym kacykom Ruch stoi ością w gardle to chce żeby ten mecz się odbył, żeby było na nim 54 tysiące kibiców i żeby gromkim AKZCNW zaakcentowali swoja obecność, udowadniając kto jest klasą na Śląsku wbrew roznym skurwysynom
Genau mom tak samo
A co do tych 20k to mysla ze to wstympne godki som yno i ze niy bydom robic problymu od razu jak sie te 20k sprzedo

tomicher
Kontakt:

#23301 Post autor: tomicher » 7 mar 2023, o 12:18

Czyli jednak jest nas więcej...

Wisła też lobbuje za SŚ, bo wypada nam kolejny argument z rąk w postaci specyficznej otoczki w Gliwicach.
To już jest powoli zabawne, że każdy z naszych oponentów chce grać na SŚ ale jak przychodzi na rewanż, to nikt tego nie robi tylko grają u siebie. Szczewa też chciały nasz puchar Polski w ubiegłym roku rozgrywać na neutralnym terenie w parku śląskim, zawsze wszystko po stronie Ruchu...
Obrazek

Marcus
Kontakt:

#23302 Post autor: Marcus » 7 mar 2023, o 12:20

Wydaje mi się, że niepotrzebnie Wam ciśnienie skoczyło ;) Grygierczyk dalej w komentarzu piszę, że prawdopodobnie jak się sprzeda te 20 tyś to kolejne bilety trafią do sprzedaży. Mi to po prostu wygląda na minimalizację ryzyka ewentualnych strat finansowych w razie jakiejś katastrofy, której nie przewiduje. Mogę się oczywiście mylić gdyby faktycznie miała być prowadzana sprzedaż na zaledwie 20 tyś to też jestem zdania, że temat należy odpuścić

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23303 Post autor: jajo » 7 mar 2023, o 12:31

tomicher pisze:
7 mar 2023, o 12:18
Czyli jednak jest nas więcej...

Wisła też lobbuje za SŚ, bo wypada nam kolejny argument z rąk w postaci specyficznej otoczki w Gliwicach.
To już jest powoli zabawne, że każdy z naszych oponentów chce grać na SŚ ale jak przychodzi na rewanż, to nikt tego nie robi tylko grają u siebie. Szczewa też chciały nasz puchar Polski w ubiegłym roku rozgrywać na neutralnym terenie w parku śląskim, zawsze wszystko po stronie Ruchu...
mimo moich chlodnych uczuc wzgledem Wislakow, nie doszukiwalbym sie tutaj spisku. Po prostu grajac w Gliwicach wystapia w kolejnym ligowym meczu, grajac na SŚ wystapia w wielkim wydarzeniu pilkarskim, o ktorym bedzie sie mowilo w calej Polsce. Promocja marketingowa klubu. A dla kibicow szansa na jakis rekordowy wyjazd. Ciezko to porownywac do WDŚ i zabskiego wyrachowania.
Raczej bym tu widzial szanse, moze by taki Krolewski chcial, zeby to Synerise zostalo sponsorem tego meczu, moze Pan od aptek z Wieczystej (kibic Wisły) wykupi loze itd.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Fanatyczny NRŚL
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23304 Post autor: Fanatyczny NRŚL » 7 mar 2023, o 12:54

Mysla że pytanie padło o 20 tys na wstęp.To przecież rozmowy wstepne.Mnie osobiście rozwaliły te newsy o tym ze ten stadion ani nie zarabio na meczach reprezentacji ani na zawodach lekkoatletycznych .No i ta bieżnia na innych stadionach typu Olimpijski w Berlinie czy Rzymie tyż pokrywają bieznie jakimis płytami aluminiowymi?Kto mo jakieś ciekawe info chetnie posłuchom.Okazuje się że jakby nasze chopy nie drożyli tematu to dalej by wszyscy mysleli że milion 600 tysiecy trzeba dać.

Tu link jak ktoś jeszcze nie czytoł

https://sportdziennik.com/ruch-zagra-z- ... oatletyki/
29.05.2022 w szatni przed meczem RUCH-MOTOR
T.Foszmańczyk:
"Nie będziemy drużyną o której będą mówić że prawie zrobiła awans bo my go k**** zrobimy!Z Bogiem i po zwycięstwo!Kto wygra mecz?RUCH!

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#23305 Post autor: Rickenn10 » 7 mar 2023, o 13:19

Fanatyczny NRŚL pisze:
7 mar 2023, o 12:54
Mysla że pytanie padło o 20 tys na wstęp.To przecież rozmowy wstepne.Mnie osobiście rozwaliły te newsy o tym ze ten stadion ani nie zarabio na meczach reprezentacji ani na zawodach lekkoatletycznych .No i ta bieżnia na innych stadionach typu Olimpijski w Berlinie czy Rzymie tyż pokrywają bieznie jakimis płytami aluminiowymi?Kto mo jakieś ciekawe info chetnie posłuchom.Okazuje się że jakby nasze chopy nie drożyli tematu to dalej by wszyscy mysleli że milion 600 tysiecy trzeba dać.

Tu link jak ktoś jeszcze nie czytoł

https://sportdziennik.com/ruch-zagra-z- ... oatletyki/
Miałem właśnie wkleić link. Przecież tam jest tyle zawiłości że to jest szok. W przypadku zawodów lekkoatletycznych dopłacają po 12 baniek a tu jest problem z organizacją takiego meczu? Ewidentnie komuś to jest nie na rękę i widać że boją się jak ognia żebyśmy ten stadion zapełnili. Czyli jest tak jak zawsze Ruch jest dla wszystkich niewygodny a kiedy rośniemy w siłę jak w tej chwili to wszyscy są osrani... Ja z tego co się orientuję wstępne zapytanie poszło o 33tys nie 20 no ale to wiedzą tylko Ci którzy o to wnioskują. Ale widać jak byk że robią pod górkę jak tylko mogą .... To jest po prostu zalosne. Wszyscy powinni wisieć jednakowo...

Ja jestem zdania, że tam swoje grosze wtrąca łysa pała. Skoro jest takie dobre kolesiostwo to logicze ze ten ciu... sie boi ze zapelnimy ten stadion bo to kolejny raz postawi go w zlym swietle wiec kiedy wali sie przekrety podatkowe na kilka baniek rocznie to naturalnym jest ze te ćwoki są w zmowie... i moga kombinowac... :zly:
Ostatnio zmieniony 7 mar 2023, o 13:25 przez Rickenn10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23306 Post autor: Adam1983 » 7 mar 2023, o 13:22

Jeżeli ten mecz rozgrywałby się między drużynami, które bezpośrednio biją się o awans pod koniec rundy, to jestem przekonany że byłby komplet. Problem, że decyzję dotyczącą wynajmu stadionu trzeba podjąć już teraz. Co z Gliwicami ? Tam jest umowa podpisana z góry na ileś tam meczy ? Czy w przypadku gry na SŚ nie będzie trzeba Piastowi zapłacić mimo wszystko za wynajem stadionu, bo może tak jest skonstruowana umowa ?

orbiter
Kontakt:

#23307 Post autor: orbiter » 7 mar 2023, o 13:36

Przeczytałem tem artykuł o SŚ i nasuwa się pytanie. Dla kogo on jest? Corocznie przynosi straty, które pokrywają mieszkańcy województwa. Zorganizować coś piłkarskiego to same kłody pod nogi. Konkluzja jest jedną. Zburzyć i zrównać. Na to wychodzi.
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

Dżem
Kontakt:

#23308 Post autor: Dżem » 7 mar 2023, o 13:44

orbiter pisze:
7 mar 2023, o 13:36
Przeczytałem tem artykuł o SŚ i nasuwa się pytanie. Dla kogo on jest? Corocznie przynosi straty, które pokrywają mieszkańcy województwa. Zorganizować coś piłkarskiego to same kłody pod nogi. Konkluzja jest jedną. Zburzyć i zrównać. Na to wychodzi.
Jak to dla kogo? Dla prezesów, wiceprezesów i tej całej trzody tłustych świń, która jest tam upasiona za pieniądze podatników.

ecik1920
Kontakt:

#23309 Post autor: ecik1920 » 7 mar 2023, o 14:10

Jak na śląskim miało nie być ME to centrala wymyśliła KROKODYLKI POnoć Śląskiem rządzi klan Pinokia i znów schody

Awatar użytkownika
lacky24
Kontakt:

#23310 Post autor: lacky24 » 7 mar 2023, o 14:18

19gorek20 pisze:
6 mar 2023, o 17:29

Zdecydowanie bardziej wolałbym mecz w Gliwicach i bilety po 50 dla każdego ( karnet i tak tego meczu nie obejmuje więc zarobek będzie konkretny z dnia meczowego )
Dlaczego siejesz ploty? Gorzej niż kobity, a potem odkręcaj informacje po takich ... Od początku były dwa rodzaje karnetów, z barażami i bez, z gwarancją miejsca. Czy ty masz pamięć złotej rybki? Czy jesteś sabotażystą? Jak nie wiesz lub nie pamiętasz, to zanim będziesz siał plotki zweryfikuj informacje. Masz do dyspozycji Google, Twittera, stronę Ruchu, tam są wszystkie oficjalne informacje wstecz, skończ siać popłoch. Ten sam przykład co z człowiekiem zaskoczonym, że bilety na ŁKS są droższe. No nawet musza o Tobie pisać w mediach i prostować. No tragedia.

https://www.goal.pl/1-liga/ruch-chorzow ... ksztaltow/

"W przestrzeni publicznej pojawiły się plotki, że na mecz pomiędzy Ruchem a Wisłą nie będą obowiązywały karnety. Nic bardziej mylnego. Kibice posiadający już wykupioną subskrypcję na spotkania Niebieskich w sezonie 2022/2023 mogą być pewni, że będą mogli pojawić się na starciu z udziałem Ruchu przeciwko krakowskiej drużynie."
Debiut na Cichej: 09.12.2006 Górny Śląsk - Polska
Debiut na Ruchu: 14.04.2007 Ruch - Zagłębie S.

ODPOWIEDZ