Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Modernizacja stadionu

#19546 Post autor: chropaczow » 15 lut 2023, o 08:58

Scypion pisze:
15 lut 2023, o 08:18
Rickenn10 pisze:
15 lut 2023, o 06:05
OLSZA pisze:
14 lut 2023, o 13:16
Martwi mnie ta cisza jeśli chodzi o działania anty pinokio I cała reszta. Pierwszy szpil w Gliwicach za nami. Więc myślę że trzeba teraz skupić się na nieudacznikach!! Nie możemy im dać spokoju i odpuścić... chyba że czekamy kolejny rok do wyborów...
Świeczka wycięta i zobaczycie, że przez najbliższe tygodnie nic się tam nie zadzieje. Będzie to po prostu stać w wakacje może ktoś wpadnie na pomysł aby usunąć pozostałe 3 i następne pół roku będą szukać nowego oświetlenia a następne pół żeby je zamontować. na C6 to my wrócimy ale za rok albo półtorej... ;)
A po co chcesz tam wracać? Szczać na płot? sr** w toitoiu? Moknąć? Nic nie widzieć z płaskich i oddalonych od boiska trybun? Tylko i wyłącznie nowy stadion. Po 40 latach "oglądania" meczów na C6 mam już dość skansenu. Kocham to miejsce, ale jest XXI wiek i najlepsi w Polsce kibice zasługują na coś więcej niż najgorszy w Polsce stadion.
Święte słowa.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#19547 Post autor: Rickenn10 » 15 lut 2023, o 09:05

Scypion pisze:
15 lut 2023, o 08:18
Rickenn10 pisze:
15 lut 2023, o 06:05
OLSZA pisze:
14 lut 2023, o 13:16
Martwi mnie ta cisza jeśli chodzi o działania anty pinokio I cała reszta. Pierwszy szpil w Gliwicach za nami. Więc myślę że trzeba teraz skupić się na nieudacznikach!! Nie możemy im dać spokoju i odpuścić... chyba że czekamy kolejny rok do wyborów...
Świeczka wycięta i zobaczycie, że przez najbliższe tygodnie nic się tam nie zadzieje. Będzie to po prostu stać w wakacje może ktoś wpadnie na pomysł aby usunąć pozostałe 3 i następne pół roku będą szukać nowego oświetlenia a następne pół żeby je zamontować. na C6 to my wrócimy ale za rok albo półtorej... ;)
A po co chcesz tam wracać? Szczać na płot? sr** w toitoiu? Moknąć? Nic nie widzieć z płaskich i oddalonych od boiska trybun? Tylko i wyłącznie nowy stadion. Po 40 latach "oglądania" meczów na C6 mam już dość skansenu. Kocham to miejsce, ale jest XXI wiek i najlepsi w Polsce kibice zasługują na coś więcej niż najgorszy w Polsce stadion.
Scypion a gdzie mamy wrócić? Do tego czasu nie będzie stadionu. Każdy by chciał i w 100% podzielam Twoje zdanie, również uważam, że na starą C6 wracać nie powinniśmy bo nic się wtedy nie zmieni. Ale jakie mamy inne perspektywy?
Realia są takie, że albo będziemy teraz gnić i tracić kasę w Gliwicach albo jeszcze więcej kasy tracić na Śląskim. Najrozsądniejszą opcją w tym momencie byłby SŚ ale co z tego jak Pan Andrzej K nie ma jaj i nie potrafi jasno postawić sprawy jeżeli chodzi o podatki z WPKiW i nie potrafi jak facet wynegocjować dostępności Chorzowskiego stadionu dla Chorzowskiej drużyny, który potrafi mieć wstęp wolny dla 20tys kibiców na memoriały lekkoatletyczne i można tak wymieniać i wymieniać.

EDIT.
Uważam, że będąc teraz na wygnaniu i grając mecze na SŚ mielibyśmy więcej do zyskania. Przyciągałoby to kibiców, którzy nie chodzą na Ruch ze względu na stadion i warunki tam panujące i różne inne czynniki. W tej całej chore sytuacji będąc na wygnaniu moglibyśmy pokazać swój potencjał. Pokazaliśmy jego przebłysk w Gliwicach ale myślę, że dopiero byśmy go pokazali na topowym meczu teraz 1 ligi w meczu z Wisłą czy meczu o awans z Tychami na SŚ kiedy na trybunach byłoby 30tysięcy +. Takie wydarzenie odbiłoby się większym echem niż zamkniete 9tysięcy na zdezelowanej cichej. Może to jest nasza karta przetargowa?

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#19548 Post autor: Scypion » 15 lut 2023, o 12:33

Śląski będzie ciekawostką i na pewno w parku i okolicy jest fajnie. To prestiżowa lokalizacja i ładnie. Ale ja jestem stary i slepy i po ostatnich wizytach na Pieście, Wiśle, Tychach...człowiek chce mieć mecz pod oczami, piłkarzy na wyciagnięcie ręki, doping pod dachem. Jednym słowem piłakrska atmosferę. Na slaskim widocznosc jest taka, ze płakać można. Ja wiem o czym piszesz, po prostu jak słyszę Zawade, ktora mówi ze po drobnych poprawkach i wybudowaniu tych je***ych swiatełek na murawie C6 dostanie licencje to mnie hu* strzela, bo oni w tym kurwidołku zwanym miastem nawet nie dostrzegają potrzeby budowy stadionu. Chcą nas objechać po najmniejszej linii oporu... Byle było. Byle jak. I boje sie, ze nawet jak cos tam w końcu powstanie to na od***rdol. Przeciez my mamy potencjał na najlepsze kibicowskie show w tej częsci Europy. I to, że to wszystko idzie jak para w gwizdek mnie strasznie wk***ia.

scaneRboy
Kontakt:

#19549 Post autor: scaneRboy » 15 lut 2023, o 13:06

Opcji SŚ nie ma, ta opcja zbankrutowała.

W czasach przed pęknięciem "krokodyli", gdy Smagor jeździł na uzgodnienia z Marszałkiem i do Sejmiku, w zamierzchłej przeszłości gdy w Polsce odbywały się mecze EURO 2012, mogło się wydawać, że jest jakaś realna koncepcja gry na wielkich stadionach i naszego klubu jako "chluby regionu" na Stadionie Śląskim.

Nic po tym nie pozostało, co najwyżej smutny widok Lechii Gdańsk i Śląska Wrocław, ale również szczew - nastały czasy wysokich stóp procentowych, nie da się już emitować śmieciowych obligacji.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Rafal1920
Kontakt:

#19550 Post autor: Rafal1920 » 15 lut 2023, o 14:02

Skończcie już wspominać o tym śląskim. My potrzebujemy swojego własnego stadionu. Na C6 i nikaj indziej. I wszystko trzeba robić w tym kierunku żeby ten stadion powstoł. Już chyba dość robienia nos w ciula.

Dżem
Kontakt:

#19551 Post autor: Dżem » 15 lut 2023, o 14:40

Czemu na C6 i nikaj indziej. Jakby mieli nom postawić nowy piękny stadion kajś indziej w Chorzowie to niech już jadą z tematem, ale z tymi nieudacznikami to równie dobrze możemy się zastanawiać czy od przyszłego sezonu lepiej ściągnąć Mbappe czy Salaha.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2023, o 15:19 przez Dżem, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19552 Post autor: Slawko » 15 lut 2023, o 14:53

Świeczki stoją, przetargu na nowe nie ma.
Spokojnie można się przygotowywać na jesień w Gliwicach, o ile będzie miał kto za to zapłacić.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Elmer
Kontakt:

#19553 Post autor: Elmer » 15 lut 2023, o 19:47

Slawko pisze:
15 lut 2023, o 14:53
Świeczki stoją, przetargu na nowe nie ma.
Spokojnie można się przygotowywać na jesień w Gliwicach, o ile będzie miał kto za to zapłacić.
Tak to wygląda, że wrócimy w październiku. 90 dni na projekt, potem przetargi itd... A gdyby nie byli ch... to wszystko zaczęliby latem 2022, a podczas przerwy na mś wszystko by poinstalowali. Kto się ch... urodził, nim pozostanie. Jesteśmy urządzeni w d... Jedynie lewatywa może coś zmienić.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

OLSZA
Kontakt:

#19554 Post autor: OLSZA » 15 lut 2023, o 20:55

Cza ich wy.. na karach z tego urzędu i to jak najszybci!!
My musimy zapewnić przetrwanie naszym ludziom i przyszłość dla naszych białych dzieci!

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19555 Post autor: Mirek » 17 lut 2023, o 19:27

Patrzę trochę na mecz w Tychach. Pusty stadion, ale go mają...

matik95
Kontakt:

#19556 Post autor: matik95 » 19 lut 2023, o 14:18

Nie sposób nie odnieść się do tego co dzieje się w sosnowcu, prezydent z wizją i realizacja,
Cytat z Facebooka:
"To naprawdę historyczna chwila. Po latach prac, wbrew temu, co dzieje się w Polsce i na świecie, stało się - właśnie oficjalnie otrzymaliśmy pozwolenie na użytkowani hali sportowej i stadionu 🔥 Świętować będziemy wspólnie, w trakcie wydarzeń, na które już dzisiaj Was zapraszam"

Na manifestacji w 2019 K.. przekonywał, że będzie fala bankructw miast, obrzydliwa postać, która schowała głowę w piasek bez poczucia wstydu i grama przyzwoitości,
a partia ta sama co prezydent Chęciński, który nota bene w Sosnowcu jest jedną kadencję mniej ..

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19557 Post autor: kroy » 19 lut 2023, o 14:22

matik95 pisze:
19 lut 2023, o 14:18
Nie sposób nie odnieść się do tego co dzieje się w sosnowcu, prezydent z wizją i realizacja,
Cytat z Facebooka:
"To naprawdę historyczna chwila. Po latach prac, wbrew temu, co dzieje się w Polsce i na świecie, stało się - właśnie oficjalnie otrzymaliśmy pozwolenie na użytkowani hali sportowej i stadionu 🔥 Świętować będziemy wspólnie, w trakcie wydarzeń, na które już dzisiaj Was zapraszam"

Na manifestacji w 2019 K.. przekonywał, że będzie fala bankructw miast, obrzydliwa postać, która schowała głowę w piasek bez poczucia wstydu i grama przyzwoitości,
a partia ta sama co prezydent Chęciński, który nota bene w Sosnowcu jest jedną kadencję mniej ..
Bo to nie jest problem PO czy PiS - to jest problem Chorzowa i nieogarów w UM
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

orbiter
Kontakt:

#19558 Post autor: orbiter » 19 lut 2023, o 15:10

kroy pisze:
19 lut 2023, o 14:22
matik95 pisze:
19 lut 2023, o 14:18
Cytat z Facebooka:

Bo to nie jest problem PO czy PiS - to jest problem Chorzowa i nieogarów w UM
I tu zbliżamy się do sedna prawdy.
Problem jest w Nas samych. Chorzowian.
Zobaczcie. Większość osób, która doprowadziła klub na skraj bankructwa pochodzi stąd.
Od lat spora część chorzowskich radnych była antystadionowa. Kopel, Sadłoń, Otte i parę innych nazwisk kojarzonych z Wspólnie dla Chorzowa blokuję budowę nowego stadionu.
Po prostu mamy w Chorzowie taką - nazwijmy-piątą kolumnę. Ludzi wyjątkowo nieprzychylnych klubowi i jego rozwojowi. PO też się wpisuje do tego.
Dlatego oprócz kandydata na prezydenta, trzeba mieć swoich radnych, by walczyć z przeciwnikami nowego stadionu.
Trzeba też przekonać, tych antystadionowych mieszkańców co głosują na tą koalicję PO-WdCH, że stadion to też rozwój miasta.
O PiS, czy RAŚ tu nie wspominam, bo to partie kanapowe, bez większego poparcia w naszym mieście.
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

COBRA

#19559 Post autor: COBRA » 19 lut 2023, o 19:18

Z innej bajki murawa w Gliwicach kartoflisko dziś ,Piast gra w sobotę z Cracovia my w niedzielę z Stała będzie pr***ebane.

Siwyhdk
Kontakt:

#19560 Post autor: Siwyhdk » 19 lut 2023, o 20:30

Jaki z tego morał ze Kotala nie dość ze nom stadionu nie zbuduje to i przy okazji murawa w Gliwicach zrujnuje

ODPOWIEDZ