A ja się pytam DLACZEGO??
Ale kolega sobie żartował, że moglibyśmy grać na stadionie gieksy a nie na ŚląskimHarpo pisze: ↑4 lut 2023, o 21:24A ja się pytam DLACZEGO??
Zamknąć/odciąć całą górę stadiony i zostawić dolną koronę, która może pomieścić 20 (?) tys ludzi.
Stadion pod nosem, w domu można powiedzieć. Ciekawią mnie koszty i porównanie z wynajmem w Gliwicach.
Widzę same plusy: blisko, w Chorzowie, więcej ludzi, łatwy dojazd, zero strachu o barwy, obiekt z nietkniętą murawą...Podejrzewam że właśnie na Śląskim moglibyśmy pobić rekord frekwencji, bo sorry- wielu do Gliwic najzwyczajniej nie będzie jeździło.
Tylko koszty mogą stanąć na przeszkodzie. Ktoś taką kalkulację robił?
PS. w zasadzie miasto POWINNO wynająć Śląski za pól darmo. POWINNO, ale niestety władze z Ruchem nie chcą mieć nic wspólnego. Gorzka prawda![]()
HA! Recht.
Harpo pisze: ↑4 lut 2023, o 21:24A ja się pytam DLACZEGO??
Zamknąć/odciąć całą górę stadiony i zostawić dolną koronę, która może pomieścić 20 (?) tys ludzi.
Stadion pod nosem, w domu można powiedzieć. Ciekawią mnie koszty i porównanie z wynajmem w Gliwicach.
Widzę same plusy: blisko, w Chorzowie, więcej ludzi, łatwy dojazd, zero strachu o barwy, obiekt z nietkniętą murawą...Podejrzewam że właśnie na Śląskim moglibyśmy pobić rekord frekwencji, bo sorry- wielu do Gliwic najzwyczajniej nie będzie jeździło.
Tylko koszty mogą stanąć na przeszkodzie. Ktoś taką kalkulację robił?
PS. w zasadzie miasto POWINNO wynająć Śląski za pól darmo. POWINNO, ale niestety władze z Ruchem nie chcą mieć nic wspólnego. Gorzka prawda![]()
zawsze im mozna przestac odpuszczac podatek gruntowy. styknie na coroczna rate za wypasiony stadion na C6.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Ejsi87, Google [Bot], Google Adsense [Bot], papar1 i 83 gości