Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Elmer
Kontakt:

Re: Modernizacja stadionu

#19306 Post autor: Elmer » 24 sty 2023, o 21:05

U nas (bez)radni mówią tym samym językiem co oszust. "Nie ma pieniędzy", "nie da się", "trzeba ciąć". Mamy pecha, że tym miastem rządzą d... wołowe i cwaniaki patrzące jedynie na własną korzyść.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

COBRA

#19308 Post autor: COBRA » 24 sty 2023, o 21:38

chropaczow pisze:
24 sty 2023, o 17:37
miRoCHORZÓW pisze:
24 sty 2023, o 17:19
Ci do tych masztów z Bielska, ciekawy jestem, czy się znajdzie firma która nie tylko taki używany maszt zainstaluje ale tez przejmie odpowiedzialność / i gwarancje przejmie. Bo gdyby cośkolwiek miało się stać, to kieryś musi za to dzieło beknąć …
Według mnie to moze być provisorka, ale z gwarancją i przy zastosowaniu obecnych przepisów stanu techniki, tj uziemienie piorunochron er cetera…
Żadnej prowizorki !!! Ten stadion, to u nas kotwica u nogi w takim stanie ! Ani złotówki w tego zasłużonego trupa. Maszty nie pasują do fundamentów.
Sranie w banie stadionu i tak i tak nie będzie ,z tym zapałem każdej z stron ,jeśli chodzi o oświetlenie i fundamenty na Poloni Bytom się dało tu też się da.

disorder
Kontakt:

#19309 Post autor: disorder » 24 sty 2023, o 21:51

Niech o wyniku decyzji gdzie zagramy decyduje poziom debilizmu prezydenta. To, że w koszt miasta powinien iść najem Gliwic to jedno ale to, że wmawiania obrony hasła "przecież mamy Śląski" nie obronił to drugie.

Przecież gdyby zebrać samych budżetowcow i im rozdać bilety dla rodziny to 50k pykłoby lekko. I jeszcze darmową reklamę miałby wśród klakierow.

Najważniejszy oręż w ręku sam sobie wy***ał w krzaki. Trudno już rozsadzać czy to taktyka czy głupota... Chorzowianie... Obudźcie się.

Awatar użytkownika
niebieski98
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19310 Post autor: niebieski98 » 24 sty 2023, o 22:05

Zastanawia mnie, czy niedawna wizyta na SŚ nie zwiastuje, że jednak zawitamy na nim na te 3 mecze. Sądzę, że w Gliwicach zdają sobie sprawę, że granie podwójnej ilości spotkań ligowych na płycie ich stadionu może bardzo niekorzystnie wpłynąć na stan murawy. Z drugiej strony, gdy już ze względu na jupitery miasto ma pokryć najem zastępczego obiektu, może zarząd zdecydował, że trzeba wykorzystać sytuację, i kwietniowy mecz z Wisłą (i przy okazji z Resovią i Odrą) zorganizować na Śląskim przy znacznym udziale miasta pokrywającego koszty najmu. Tak naprawdę nie wiemy jak wyglądają od środka dyskusje w gronie włodarzy miasta i zarządu Ruchu, mi daje jednak sporo do myślenia fakt, że o ile kilka dni temu prawie za pewnik brano całą wiosnę w Gliwicach, o tyle dziś dalej nie ma deklaracji na temat miejsca w którym będziemy rozgrywać spotkania (mimo zapowiedzi ostatecznego spotkania z podaniem decyzji), mamy zdjęcia z wizytacji SŚ, zadeklarowane 3 terminy na rozegranie spotkań i konsternacje nawet wśród dziennikarzy którzy zawsze mieli sprawdzone info odnośnie Ruchu. Wiemy natomiast o tym, że zarząd chciał zorganizować mecz z Wisłą na Śląskim, a na przeszkodzie stały zawsze koszty wynajmu bądź domniemany remont. Teraz kase za wynajem miałoby wyłożyć miasto, a remont najwyraźniej, nawet zakładając poślizg, nie koliduje z kwietniowym terminem.

evn
Kontakt:

#19311 Post autor: evn » 25 sty 2023, o 07:48

Tak dla przypomnienia niektórym osobą krytykujących ludzi z klubu którzy się pokazują się z Kotalą. Podział akcji:

Zarząd RUCHU Chorzów S.A. z/s w Chorzowie (dalej: Spółka) przekazuje poniżej wykaz osób, które na Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy (dalej: ZWZA) w dniu 30 grudnia 2022 roku posiadały co najmniej 5% głosów (1 akcja – 1 głos):

1. Miasto Chorzów, posiadające 13 974 921 głosów, co stanowiło 47,90 % ogólnej liczby głosów na ZWZA i 25,53% głosów ogółem w kapitale zakładowym Spółki.

2. Aleksander Kurczyk, głosujący z 13 275 703 akcji, co stanowiło 45,50 % ogólnej liczby głosów na ZWZA i 24,26% głosów ogółem w kapitale zakładowym Spółki.

Najbardziej rozpierdziela mnie koszt wynajmu stadionu śląskiego... Nie dość że stadion wybudowany z kasy podatników, to jeszcze catering musi być od nich... co to mo być. Ten kraj jest na prowdy z dykty. Ciekawe ilu ludzi w zarządzie siedzi Stadionu Śląskiego i biere wysokie wynagrodzenia... Oczywiście bieżnia też jest jednym z powodów, jakiś karakan by racą ciepnoł na bieżnia to kara by nos złomała w pół.
Życza ino cierpliwości Prezesowi, podczas tych wszystkich spotkań...

A poniżej zdjęcia podczas rozgrywania spotkań z budowy stadionu. Umiejscowienie oświetlenia jest prawie przy samym narożniku boiska.
Więc używka z Bielska jak znalazł. Patrząc na czas, finanse klubu i podwaliny na budowę stadionu...

Bielsko -to chyba te co na Wapienicy leżą. http://stadiony.net/pic-buildings/pol/s ... lej062.jpg
Obrazek

ŁKS - http://stadiony.net/pic-buildings/pol/s ... odz222.jpg
Obrazek

Płock - http://stadiony.net/pic-buildings/pol/s ... ock293.jpg
Obrazek

Białystok - http://stadiony.net/pic-buildings/pol/s ... oku101.jpg
Obrazek
[img]https://www.niebiescy.pl/images/flagi/ruch_chorzow_04.jpg[/img]

miRoCHORZÓW
Kontakt:

#19312 Post autor: miRoCHORZÓW » 25 sty 2023, o 09:10

Chropaczów Ty mosz voll racja. Tylko się zastanawiam, ponieważ te procedury tak długo trwają, czy Ty chcesz przez najbliższe trzy lata do Glajwic na spile jeździć …
Raz niebieski, zawsze niebieski

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19313 Post autor: chropaczow » 25 sty 2023, o 09:22

Wiem tylko, że każda złotówka wsadzona w stary stadion to pudrowanie trupa i marnotrawstwo. Ten wysłużony stadion, staje się niebezpieczny dla kibiców.
Nikt chyba nie wie, ile wytrzyma trybuna główna, czy już nie grozi zawaleniem?
Trzeba ten zabytek zamknąć, grać na Piaście i OSTRO działać w temacie nowego stadionu.

Elmer
Kontakt:

#19314 Post autor: Elmer » 25 sty 2023, o 10:05

Ale Kotala nie chce i nigdy nie chciał budowy.
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

miRoCHORZÓW
Kontakt:

#19315 Post autor: miRoCHORZÓW » 25 sty 2023, o 10:19

Moim zdaniem 1) postawić ten maszt provisoryczny, pieniądze zostaną wtopione, trudno pójdzie później na hasiok. Ale klub nie będzie tracił kasy i nie będzie na wygnaniu. Efektem tego oszpecenia obiektu, i rozgłosu na cały kraj jak i świat, mam nadzieje przyspieszenie prac nad nowym rozwiązaniem i budową nowego stadionu choćby na raty?!
2) Jak juz grać to nie w jakimś altrajchu na wygnaniu tylko działać nad zmianami własności stadionu slonskiego, mysle na czas budowy nowego. Pieniądze być moze przynajmniej zostaną w Chorzowie …
Raz niebieski, zawsze niebieski

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19316 Post autor: Goscioo » 25 sty 2023, o 10:21

Nie wiem czy wizerunkowo nie byłoby lepiej żeby my grali na Śląskim, przynajmniej na terenie swojego miasta. Wiem ze sie znajda zwolennicy i Gliwic i St. Śląskiego. Ciekawe jak by sie rozłożyły głosy kibiców wśród tych dóch wyborów. Wiem , że na wybór ma wiele kwestii w tym finansowe, ważny aspekt jest też sama atmosfera na meczu, możliwość wyboru terminu itp. Pytam tak z ciekawości , może taka mała ankieta dla rozluźnienia tej hu&*owizny ?

piotrhalak
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19317 Post autor: piotrhalak » 25 sty 2023, o 10:41

Masz rację.
Ankieta powinna mieć następujące pytania:
Czy chcesz, żeby:
1) miasto rozpoczeło budowę w trybie ekspresowym nowego stadionu przy ulicy cichej.
2) miasto ozpoczeło budowę w trybie ekspresowym nowego stadionu przy ulicy cichej, a władze miasta przeprosiły za wiele lat zaniedbań i nieudolności.
3) władze miasta przeprosiły za wiele lat zaniedbań i nieudolności i w trybie ekspresowym przeszły do budowy nowego stadionu.
takie tam

tomicher
Kontakt:

#19318 Post autor: tomicher » 25 sty 2023, o 11:09

Koncert życzeń.
Obrazek

Marcus
Kontakt:

#19319 Post autor: Marcus » 25 sty 2023, o 11:57

Czyli jednak Gliwice na całą rundę :wstyd:

Elmer
Kontakt:

#19320 Post autor: Elmer » 25 sty 2023, o 12:07

Jednym z głównych założeń projektu nowego oświetlenia ma być montaż słupów oświetleniowych w rejonie płyty głównej, tak aby w momencie podjęcia ewentualnych działań w kwestii budowy nowego obiektu, nie kolidowało ono z pracami budowalnymi. Pod uwagę brane jest późniejsze przeniesienie i wykorzystanie ich na innym boisku sportowym.
Cwaniaki się zabezpieczają, ale to było do przewidzenia. Politycy...

ODPOWIEDZ