Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Stona
Kontakt:

Re: Modernizacja stadionu

#19231 Post autor: Stona » 20 sty 2023, o 14:08

bywam w Chorzowie tylko sporadycznie mimo zameldowania tutaj, pzeraża mnie w jakim kierunku stacza się to miasto. Dzisiaj przejechałem ulice Powstańców by dojechać do UM. 90% lokali pustych do wynajęcia. Te miasto umarło nie przez nowy ład tylko przez wysokie czynsze i brak wsparcia dla małych przedsiębiorców. Brak biznesu = brak podatku= bieda w mieście
za Tobą pójde w ogień, wode..

Sezonowy
Kontakt:

#19232 Post autor: Sezonowy » 20 sty 2023, o 14:35

Też bywam w Chorzowie bardzo często i te miasto to jest tragedia, szczególnie centrum, Wolka już nie istnieje… 3 maja zniszczone, sklepy 2 na krzyż z czego jeden to żabka. Skąd takie poparcie dla kotali? Drogi po świeżych remontach się sypią, budynki to ruiny, nówki mieszkania oddawane Ukraińcom.. ku***, skąd to poparcie ???

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19233 Post autor: kroy » 20 sty 2023, o 14:37

Sezonowy pisze:
20 sty 2023, o 14:35
Też bywam w Chorzowie bardzo często i te miasto to jest tragedia, szczególnie centrum, Wolka już nie istnieje… 3 maja zniszczone, sklepy 2 na krzyż z czego jeden to żabka. Skąd takie poparcie dla kotali? Drogi po świeżych remontach się sypią, budynki to ruiny, nówki mieszkania oddawane Ukraińcom.. ku***, skąd to poparcie ???
Ukraińców to nie win za to jak wyglada Chorzów tylko chorzowian ;)

A dodatkowo już niedługo stadion tez będzie pusty
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Sezonowy
Kontakt:

#19234 Post autor: Sezonowy » 20 sty 2023, o 14:38

Nie winie ukraincow ale świeżo mieszkania po remoncie są im oddawane, gdzie ludzie z Chorzowa z bajtlami czekają po kilka lat na takie mieszkania. Moja ciotka tylko Kotale zna i kopla więc na wybory nie pójdzie bo po co, jak nikogo nie zna... I chyba tu jest problem

kattowitz
Kontakt:

#19235 Post autor: kattowitz » 20 sty 2023, o 15:14

Tak tylko informacyjnie. Byłem prawie 3 tygodnie temu w miejscu gdzie składowane są te maszty i nie wyglądały na zardzewiałe. One chyba są ocynkowane. Wtedy jeszcze nie było afery ze świeczkami, więc za bardzo się nie przyglądałem. Moim zdaniem, jeżeli Bielsko chce się pozbyć problemu i kosztami związanymi ze składowaniem na terenie prywatnym to brałbym. Przecież problem wróci jak bumerang z pozostałymi trzema. To kwestia czasu. Teraz na szybko postawić jeden a po sezonie reszta. Problem polega tylko na tym że trzeba wykonać nowe podstawy betonowe, dedykowane pod te maszty z Bielska. Jest też pytanie czy części ze świeczek podpasują do tych "nowych". To i tak by była, można powiedzieć największa inwestycja na Ruchu od x lat.

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19236 Post autor: kroy » 20 sty 2023, o 15:34

kattowitz pisze:
20 sty 2023, o 15:14
Tak tylko informacyjnie. Byłem prawie 3 tygodnie temu w miejscu gdzie składowane są te maszty i nie wyglądały na zardzewiałe. One chyba są ocynkowane. Wtedy jeszcze nie było afery ze świeczkami, więc za bardzo się nie przyglądałem. Moim zdaniem, jeżeli Bielsko chce się pozbyć problemu i kosztami związanymi ze składowaniem na terenie prywatnym to brałbym. Przecież problem wróci jak bumerang z pozostałymi trzema. To kwestia czasu. Teraz na szybko postawić jeden a po sezonie reszta. Problem polega tylko na tym że trzeba wykonać nowe podstawy betonowe, dedykowane pod te maszty z Bielska. Jest też pytanie czy części ze świeczek podpasują do tych "nowych". To i tak by była, można powiedzieć największa inwestycja na Ruchu od x lat.

Człowiek to czyta i wydaje mu się ze to jakiś kabaret, suchar Kuby po czym dopiero po chwili jak młotem dostaje w łeb i uświadamia sobie ze ta dyskusja jest na serio
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19237 Post autor: Adam1983 » 20 sty 2023, o 15:46

A dlaczego ma być na żarty. Jakby nie patrzeć, Bielsko ratuje nam du9sko i skraca termin montażu o kilka tygodni, miesięcy związany z projektami i ewentualnymi przetargami, bo to w końcu zamówienie publiczne jest.
Jest gotowy produkt. Maszty są "nowe", kwestia transportu i montażu. Smutne to wszystko w ch**, ale obecnie nie ma nad czym wybrzydzać, chyba ze ktoś rozbije Euro Jackpot i zasponsoruje nowy obiekt.

qwertyhu
Kontakt:

#19238 Post autor: qwertyhu » 20 sty 2023, o 15:54

wojt pisze:
20 sty 2023, o 11:48
grzechub pisze:
20 sty 2023, o 10:47
:mur:

Jaki, ku***,, wstyd :mur: :mur: :mur:
Trzeba się zgodzić, to już jest pukanie w dno od spodu. Tak wygląda cała kadencja łysego nieudacznika i obraz inwestycji miejskich na miarę XXI wieku. Jesteśmy pariasami Górnego Śląska, województwa i całej Polski. Czarni Kozłowa Góra mają już lepszy stadion, Kotala jest oszustem, kompletnym nieudacznikiemi i partyjnym figurantem, ale takiemu Koplowi za tekst o zgrabnym stadionie miejskim w Chorzowie powinno sie napluć w sam środek bezczelnego oblicza.
Platforma w całej swojej krasie. Głosujcie dalej na tych nieudaczników może nasze wnuki dożyją nowego stadionu.

adam12

#19239 Post autor: adam12 » 20 sty 2023, o 17:03

Platforma w całej swojej krasie. Głosujcie dalej na tych nieudaczników może nasze wnuki dożyją nowego stadionu.
[/quote]

A który kandydat ma w programie budowę stadionu? Piszesz jakieś populizmy, a nie dajesz zdanych konkretów jak masz lamentować żeby lamentować to po co jest ten wpis?

Sezonowy
Kontakt:

#19240 Post autor: Sezonowy » 20 sty 2023, o 17:35

Temat rzeka, jeżeli o tym nie słyszałeś mieszkając na Śląsku to dziwne. Wystarczy też poczytać komentarze pod chorzowskim artykułami jeżeli jeszcze są o tym. Głównie to było jak był ten ogromny napływ Ukraińców, na Batorym na starym osiedlu np. co drugi to Ukrainiec, była też historia że ukry nie chciały mieszkania z toaletą na sieni to dostali inne mieszkanie mieli nawet wybór. Nie chcieli wypranych pościeli tylko nowe itd. Ale tu nie o ukrach tylko o kotali i stadionie.

Elmer
Kontakt:

#19241 Post autor: Elmer » 20 sty 2023, o 17:48

Zostawcie teraz dysputy polityczne. Trzeba zrobić wszystko żeby zagrać na Ruchu jak najszybciej.

PS. Mam wrażenie że gdyby kibice sami się skrzyknęli to od 2010 roku że dwie trybuny już by powstały.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
Bartorus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19242 Post autor: Bartorus » 20 sty 2023, o 17:59

Elmer pisze:
20 sty 2023, o 17:48
Zostawcie teraz dysputy polityczne. Trzeba zrobić wszystko żeby zagrać na Ruchu jak najszybciej.

PS. Mam wrażenie że gdyby kibice sami się skrzyknęli to od 2010 roku że dwie trybuny już by powstały.
Gdyby WR powstało w 2010 i 10 tysięcy kibiców Ruchu wpłacało regularnie 19.2 złotych na to uzbieralibyśmy zawrotne 27 648 000 złotych. Nawet po cenach stadionu z początkowego okresu gdy miał ten stadion niby tylko kosztować 100 milionów to mówimy o uzbieraniu 1/4 a nie dwóch trybunach. W czynie społecznym to może byśmy mogli odświeżyć jedną trybunę, zrobić oświetlenie ze złomu z Bielska, postawić jakąś blachę falistę zadaszoną i jakieś toalety zrobić i budę z żarciem. Nowoczesnego stadionu nie da się zbudować na zasadzie zwykli ludzie się skrzykną i będzie.

LEMON-CHORZOW
Kontakt:

#19243 Post autor: LEMON-CHORZOW » 20 sty 2023, o 18:00

Elmer pisze:
20 sty 2023, o 17:48

ci z psychofanow sie skrzykneli i o-p-i-e-r-d-o-l-l-i wlasny klub ,,,jakies 20 lat temu ,moze niektorzy ze starszych kibicow beda pamietac wyjazd do bielska ,,,,spiewalismy CO TO ZA MIASTO CO TO ZA WIES ANI P-O-D-U-P-I-C ANI CO ZJESC ,,,,,teraz oni majom stadion ,,taki ktory u nas nigdy nie powstanie ,,za to mozemy dostac od nich to co lezy na AJZIE ,,moze Kotala to lyknie ,,,,,,,

Awatar użytkownika
niebieski98
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19244 Post autor: niebieski98 » 20 sty 2023, o 18:31

Akurat pomysł z masztami z Bielska w tej tragicznej sytuacji bardzo dobry. Swoją drogą jak komuś się marzy kiedyś budowa etapami nowej C6 to maszty będą jak znalazł - obecne świeczki podejrzewam, że musiałyby być zdemontowane, te z bielska stały chyba w czasie budowy stadionu Podbeskidzia, brać od razu wszystkie 4, kwestia czasu z pozostałymi świeczkami zaraz będzie to samo co z tą na rodzinnym. Zakładam że BBOSiR głupi nie jest i w grę wejdzie odsprzedaż wszystkich 4 sztuk na raz, bo na 3 maszty to już napewno chętnych nie znajdą. Mnie dobija tylko jedno:
Rozmowy z BBOSiR potwierdza zastępca dyrektora Miejskiego Ośrodka Rekreacji i Sportu w Chorzowie. - Dzięki pomocy Ruchu Chorzów rozmowy się toczą.
MORiS to nawet sam nie może się odezwać do swojego odpowiednika z Bielska tylko musi się klub tym interesować...

Jak temat nowego stadionu i zaniedbań miasta w temacie infrastruktury i podejścia do Ruchu nie wypłynie teraz i nie zainteresuje szerszej części mieszkańców niż tylko zagorzałych kibiców, to nowego stadionu na C6 nie doczekamy się nigdy. Jest realne zagrożenie katastrofą budowlaną, o tragicznym stanie oświetlenia pisało się już przed latami, nie zrobiono nic aby temu zapobiec. Teraz jest najlepszy czas na zamanifestowanie swojego niezadowolenia i rozdmuchanie afery wokół działań obecnego prezydenta i koalicji w radzie.

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19245 Post autor: Rafał19R20 » 20 sty 2023, o 19:26

niebieski98 pisze:
20 sty 2023, o 18:31
Akurat pomysł z masztami z Bielska w tej tragicznej sytuacji bardzo dobry. Swoją drogą jak komuś się marzy kiedyś budowa etapami nowej C6 to maszty będą jak znalazł - obecne świeczki podejrzewam, że musiałyby być zdemontowane, te z bielska stały chyba w czasie budowy stadionu Podbeskidzia, brać od razu wszystkie 4, kwestia czasu z pozostałymi świeczkami zaraz będzie to samo co z tą na rodzinnym. Zakładam że BBOSiR głupi nie jest i w grę wejdzie odsprzedaż wszystkich 4 sztuk na raz, bo na 3 maszty to już napewno chętnych nie znajdą. Mnie dobija tylko jedno:
Rozmowy z BBOSiR potwierdza zastępca dyrektora Miejskiego Ośrodka Rekreacji i Sportu w Chorzowie. - Dzięki pomocy Ruchu Chorzów rozmowy się toczą.
MORiS to nawet sam nie może się odezwać do swojego odpowiednika z Bielska tylko musi się klub tym interesować...

Jak temat nowego stadionu i zaniedbań miasta w temacie infrastruktury i podejścia do Ruchu nie wypłynie teraz i nie zainteresuje szerszej części mieszkańców niż tylko zagorzałych kibiców, to nowego stadionu na C6 nie doczekamy się nigdy. Jest realne zagrożenie katastrofą budowlaną, o tragicznym stanie oświetlenia pisało się już przed latami, nie zrobiono nic aby temu zapobiec. Teraz jest najlepszy czas na zamanifestowanie swojego niezadowolenia i rozdmuchanie afery wokół działań obecnego prezydenta i koalicji w radzie.
Nie wiem jak to można nazwać dobrym pomysłem...
Nawet nie wiem czy się śmiać czy płakać..
Maszty leżą tam od 10 lat a my zgłaszamy się po to niczym żul po puszki z hasioka... Kompromitacja na całej linii...
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

ODPOWIEDZ