Modernizacja stadionu
-
- Kontakt:
Re: Modernizacja stadionu
Oni i tak się nie pojawiają. Fantomas raz był, bodajże na meczu z Polonią w 3. lidze jak stadion był zamknięty. W bluzie z kapturem siedział. W kulisach nawet bylo. Przy awansie się nie pojawił. Ani jednym, ani drugim.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- Radvan138
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Cygony robią akcja przeciw Szczerbowskiemu przyklejając wlepy anty w pobliżu jego miejsca zamieszkania na całej dzielnicy. Tak żeby wszyscy sąsiedzi widzieli.
- Darth Kabut
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Oni potrafili nawet zrobić grilla pod domem Uszoka
- WolnyLogin
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Minęło ponad 48h od informacji w sprawie zamknięcia stadionu. Wylaliśmy swoją złość i żale, ale pytanie - co dalej? Tak realnie.. Za miesiąc? Za pół roku? Za rok? Czy jest coś, co możemy - jako niebieskie środowisko - teraz zrobić w sprawie stadionu dla nas?
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ja se otworzylem flaszke z edycji Ruch ChorzówWolnyLogin pisze: ↑18 sty 2023, o 17:07Minęło ponad 48h od informacji w sprawie zamknięcia stadionu. Wylaliśmy swoją złość i żale, ale pytanie - co dalej? Tak realnie.. Za miesiąc? Za pół roku? Za rok? Czy jest coś, co możemy - jako niebieskie środowisko - teraz zrobić w sprawie stadionu dla nas?
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
-
- Kontakt:
Jak to co ? Przyjdzie czas na manifestację na której pojawimy się w liczbie 500-1000 osób i po 2 tygodniach znów sprawa ucichnie i tak w kółko i będziemy czekać na cud.WolnyLogin pisze: ↑18 sty 2023, o 17:07Minęło ponad 48h od informacji w sprawie zamknięcia stadionu. Wylaliśmy swoją złość i żale, ale pytanie - co dalej? Tak realnie.. Za miesiąc? Za pół roku? Za rok? Czy jest coś, co możemy - jako niebieskie środowisko - teraz zrobić w sprawie stadionu dla nas?
-
- Kontakt:
zagłosować na polityka Lewicy który miałby w programie stadion
[/quote]

[/quote]

Ostatnio zmieniony 18 sty 2023, o 17:59 przez Lofs, łącznie zmieniany 1 raz.
Panie, zmiłuj się nad nami...
-
- Kontakt:
Oni nie potrafią znaleźć podnośnika koszowego do demontażu masztu (54m). Ja w ciągu 5 minut tylko na Śląsku znalazłem 3 z zasięgiem 70m. Nie mówiąc że największy taki podnośnik w Europie jest w Polsce (81m). Ma go PSP w Lotosie. Jo nie wiem czy oni w ogóle go szukają. 

- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:

[/quote]
No wlasnie

Zapytalem wyzej czy jest choc jeden Radny albo potencjalny kandydat na prezydenta z Chorzowa ktory oficjalnie deklaruje stadion i nie dostalem zadnego nazwiska (nie jestem z Chorzowa)
Mozna sobie chodzic na manifestacje, wywieszac banery ale bez woli i decyzji polityczna (bo taka decyzja jest budowa stadionu) to te dzialania sa bezcelowe.
Tak jak kiedys pisalem - potrzebne jest zgromadzenie radnych + kandydat na prezedenta na szczeblu lokalnym lub ponadpartyjnym gdzie beda oni chcieli stadion. Wtedy kibice Ruchu o innych niz konserwatywno-prawicowcyh pogladach beda mogli rowniez zaglosowac na kandydata ktory bedzie chcial stadionu.
Nie wiem czy to mozliwe, szczegolnie patrzac na komentarz wyzej, ale chcialbym zeby bylo.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
-
- Kontakt:
Prezydent Andrzej Kotala jest w miejscowości Chorzów.
11 stycznia o 07:37 ·
Sportowa informacja o poranku
Największe tegoroczne wydarzenie sportowe w Europie, czyli Igrzyska Europejskie
Kraków-Małopolska 2023 (#europeangames2023, 21.06 - 02.07.2023 ) zawitają również do naszego miasta.
Sportowcy, a konkretnie lekkoatleci, rywalizować będą także w Miasto Chorzów. 

#IE2023 #IgrzyskaEuropejskie2023
I to jest news na FB tego kłamcy
11 stycznia o 07:37 ·
Sportowa informacja o poranku

Największe tegoroczne wydarzenie sportowe w Europie, czyli Igrzyska Europejskie

#IE2023 #IgrzyskaEuropejskie2023
I to jest news na FB tego kłamcy
moRawa
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Krola, chyba ze byl tez event u Uszoka, o którym nei słyszalem.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jajo nie chodzi mi o komunikaty z-cy psa kierownika że zdemontują maszt tylko wypowiedź osób kluczowych i odpowiedzialnych - co dalej? budowa? wynajem? jak ma funkcjonować klub? gdzie treningi? gdzie mecze? kto jest za ten burdel odpowiedzialny? kto pokryje straty klubu - zwiększone koszty działalności, dojazdów ma treningi, zamknięcia strefy kibica, wynajęcia stadionu, boisk treningowych, pomieszczeń klubowych, utraconej frekwencji i wpływów z dnia meczowego. Jest jeszcze pewnie kilkanaście innych problemów o których nie mamy pojęcia i nikt nie zabiera na ten temat głosu.
Kotala nie wyszedł i nie powiedział że egzystencja klubu nie jest zagrożona a wszelkie dodatkowe koszty jakie dotkną klub z tego tytułu i poniesione straty zostaną pokryte przez miasto i nie pomniejszą środków przyznanych na sport. Prezes Ruchu również czegoś takiego nie powiedział. Ja takiego zdania nigdzie nie przeczytałem a każdy kibic oczekuje takich informacji
- Bartorus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie ma odpowiedzi na wszystkie pytania bo dopiero ludzie działają. Trudno po paru dniach mieć to wszystko gotowe(inne pytanie czy nie powinno po grudniu wstępnie być takich awaryjnych planów) Rozmawiałem z przewodniczącym Rady Miasta. Jego zdaniem nie będzie sytuacji gdzie wynajmowanie stadionu odbędzie się kosztem zmniejszenia dotacji dla klubu co jest najważniejsze. Powinny się na to znaleźć dodatkowe środki.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Działać to można w sprawie podnośnika czy załatwienia nyski żeby zabrać gadżety ze strefy kibica. To są korytarzowe rozmowy o jakich wspominasz, z których nikt nikogo nie rozliczy a na publiczne zapewnienie że wszelkie straty klubu zostaną pokryte nie trzeba czasu tylko dobrej woli i odwagi!
Ostatnio zmieniony 18 sty 2023, o 21:09 przez gerhat, łącznie zmieniany 1 raz.