Ruch Chorzów - GKS Katowice, sobota, 29.10.22, 17:30
-
- Kontakt:
Re: Ruch Chorzów - GKS Katowice, sobota, 29.10.22, 17:30
Chyba jednak nie. Tutaj przykład. Albo jakiś błąd, bo Koj miał 7. i teraz nie zagrał.
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=27188&id_sezon=101
A poza tym tabor mam w poważaniu i niech tam gra nawet Jojko.
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=27188&id_sezon=101
A poza tym tabor mam w poważaniu i niech tam gra nawet Jojko.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Koj nie zagrał też w PP więc to może kontuzja. Przykład kuzdry z Chrobrego pokazywał by że jednak 8 to pauza
Batory Fans
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
8, bo Szczepek nei byl zagrozony w Opolu.
mimo, ze wiekszy budzet, bardziej uznane nazwiska i wysokie miejsce w tabeli to graja bardzo slabo.
dzis znow fura szczescia i moim zdaniem pomoc sedziego.
jak im ten fart wyrowna to dostana 44-0
najwieksze zagrozenie, ze my nie lubimy grac z takimi druzynami co sie ciagle bronia i czekaja na pojedynczy blad. trzeba im przyznac, ze nie traca zbyt glupio a umieja wykorzystac to z drugiej strony.
no i oczywiscie kwestia presji. jakbym mial obstawiac, to oni sie predzej zesraja. oby bylo jak z Motorem i obysmy to podobnie pociagneli.
natomiast ta presja placzaca nogi bardziej przeszkadza nam niz im. oni i tak przewaznie graja lage i potem doskok z presja na obroncow. do tego spokoj Ci nie jestpotrzebny, wrecz adrenalina pomoze pressowac. my proboujac rozgrywac mozemy miec trudniej. w PP tego wlasnie zabraklo, spokojnej wymiany podan. tu tez jest nasza rola, zeby druzyne ciagnac dopingiem, a nie wydawac oglosy niezadowolenia jak jakas akcja nie wyjdzie.
mimo, ze wiekszy budzet, bardziej uznane nazwiska i wysokie miejsce w tabeli to graja bardzo slabo.
dzis znow fura szczescia i moim zdaniem pomoc sedziego.
jak im ten fart wyrowna to dostana 44-0

najwieksze zagrozenie, ze my nie lubimy grac z takimi druzynami co sie ciagle bronia i czekaja na pojedynczy blad. trzeba im przyznac, ze nie traca zbyt glupio a umieja wykorzystac to z drugiej strony.
no i oczywiscie kwestia presji. jakbym mial obstawiac, to oni sie predzej zesraja. oby bylo jak z Motorem i obysmy to podobnie pociagneli.
natomiast ta presja placzaca nogi bardziej przeszkadza nam niz im. oni i tak przewaznie graja lage i potem doskok z presja na obroncow. do tego spokoj Ci nie jestpotrzebny, wrecz adrenalina pomoze pressowac. my proboujac rozgrywac mozemy miec trudniej. w PP tego wlasnie zabraklo, spokojnej wymiany podan. tu tez jest nasza rola, zeby druzyne ciagnac dopingiem, a nie wydawac oglosy niezadowolenia jak jakas akcja nie wyjdzie.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Art. 13NG1920 pisze: ↑24 paź 2022, o 23:00Jest różnica między 1 ligą i ekstraklasą:Za czwartą żółtą kartkę w sezonie zawodnik w ekstraklasie pauzuje jeden mecz, podobnie jak za ósmą. Dwanaście kartoników i każde cztery następne (szesnaście, dwadzieścia itp) oznacza dwa mecze przerwy. W przypadku I ligi kary odbywa się za czwarte, siódme i dziesiąte przewinienie, a każde kolejne oznacza przymusowy odpoczynek. Czerwona kartka otrzymana za dwie żółte liczy się właśnie jako dwa mniejsze ostrzeżenia.
1. Zawodnik, który w czasie zawodów otrzyma napomnienie (żółtą kartkę) zostanie
automatycznie ukarany:
1) przy trzecim ostrzeżeniu:
• 1. Liga - karą finansową w wysokości - 300 zł,
• 2. Liga - karą finansową w wysokości - 100 zł,
2) przy czwartym ostrzeżeniu – karą dyskwalifikacji w wymiarze 1 meczu,
3) przy szóstym ostrzeżeniu;
• 1. Liga - karą finansową w wysokości - 600 zł,
• 2. Liga - karą finansową w wysokości - 200 zł,
4) przy ósmym ostrzeżeniu – karą dyskwalifikacji w wymiarze 1 meczu,
5) przy dziewiątym ostrzeżeniu:
• 1. Liga - karą finansową w wysokości - 1.000 zł,
• 2. Liga - karą finansową w wysokości - 300 zł,
6) przy dwunastym ostrzeżeniu – karą dyskwalifikacji w wymiarze 2 meczów,
7) przy każdym kolejnym co czwartym ostrzeżeniu (szesnastym, dwudziestym itd.) – karą
dyskwalifikacji w wymiarze dwóch meczów.
Temat zamknięty tak jest od lat w każdej centralnej lidze
Batory Fans
-
- Kontakt:
Dzięki za sprostowanie! Dałem się wywieźć w pole jakiemuś artykułowi i trochę myśleniu życzeniowemu 

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
statystyki II połowy meczu ze Stalą Katowic są iście imponujące. 0 strzałów celnych, 0 strzałów niecelnych, 0 strzałów zablokowanych, 0 rzutów rożnych, 0 sytuacji bramkowych, interwencje bramkarza Stali 0, posiadanie piłki 40%.
Ino trzy punkty/
Ino trzy punkty/
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Oszczędzali się na sobotę.

-
- Kontakt:
Istni 0-krotni
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
-
- Kontakt:
Szczerze myślałem, że pójdzie o wiele szybciej. Tak czy siak mogłaby trwać nawet do soboty i tak wszyscy się pomieścimy..Sprzedaż biletów na deRby ZAKOŃCZONA
![]()

- niebieski98
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Pewnie karnetowicze zwolnili duuuużo miejsctynbydziedobry pisze: ↑25 paź 2022, o 21:08Szczerze myślałem, że pójdzie o wiele szybciej. Tak czy siak mogłaby trwać nawet do soboty i tak wszyscy się pomieścimy..Sprzedaż biletów na deRby ZAKOŃCZONA
![]()
![]()

- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ja myślałem czy nie iść ale stwierdziłem ze pójdę na mecz z Odra czy Leczna jak nie będzie takiego ciśnienia u większość kibiców będzie dopingować Ruch a nie je*** giekse
Wiem, ze to ważny mecz ale chciałbym żeby zawsze mecze z GKS były traktowane jako mecze kategorii 2. Prawdziwe derby są z Górnikiem, klasyki z Wisła, Legią czy Cracovią.
Mecze z Gksem powinny być traktowane dokładnie tak samo jak mecze z gorolami, Polonia Bytom czy Piastem - po prostu mecz minimalnie ważniejszy niż inny.
Dla GKSu to jest to co oni chcą czyli być naszym największym rywalem a nie tylko jednym z wielu.
A zbyt duże ciśnienie przed tymi meczami pokazuje ze czasem dajemy im tlen, którego wcale tak bardzo dawać nie musimy
Co do meczu - liczę na 2:0 i 3 pkt!!
Wiem, ze to ważny mecz ale chciałbym żeby zawsze mecze z GKS były traktowane jako mecze kategorii 2. Prawdziwe derby są z Górnikiem, klasyki z Wisła, Legią czy Cracovią.
Mecze z Gksem powinny być traktowane dokładnie tak samo jak mecze z gorolami, Polonia Bytom czy Piastem - po prostu mecz minimalnie ważniejszy niż inny.
Dla GKSu to jest to co oni chcą czyli być naszym największym rywalem a nie tylko jednym z wielu.
A zbyt duże ciśnienie przed tymi meczami pokazuje ze czasem dajemy im tlen, którego wcale tak bardzo dawać nie musimy

Co do meczu - liczę na 2:0 i 3 pkt!!
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
- KOSTA
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tak kibicowsko to nie wiadomo czy gieksa bydzie u nos bo jeszcze nie majom listy zautoryzowanej a ten szczerbowski robi wszystko żeby nie jechali....A drugo ciulato wiadomość psiarnia zawarła kilkudziesięciu kibiców Ruchu i ok.20 Widzewa wczoraj ....(tak przed deRbami) ACAB
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte
Kattowitz Boerschachte
-
- Kontakt:
Jak przed szpilem ruszy doping to GKS się obsra. Jakie oni mają doświadczenie w grze przy takiej publice?
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
O ich motywacje się nie bój. Już my z doświadczenia wiemy, że na Ruch to sie wszyscy 2 razy bardziej mobilizują. Szpile z Ruchem to prestiż i taki już nasz ten "krzyż" 

-
- Kontakt:
Szło się domyślić, że będą mieli ultimatum od zarządu aby móc się pojawić. Gdyby jednak pozostał im mecz w TV to na szybko udostępnić resztę stadionu do sprzedaży..Czy kibice GKS Katowice pojawią się na stadionie Ruchu Chorzów? Mamy stanowisko klubu z Bukowej
[...]
Wszystko za sprawą bojkotu prowadzonego przez Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice „SK 1964”. W ramach konfliktu z prezesem Markiem Szczerbowskim fani nie pojawiają się na domowych meczach przy Bukowej, towarzyszą za to drużynie na wyjazdach. Tyle, że aby pojawić się w zorganizowanej grupie listę uczestników takich eskapad musi autoryzować klub. I tu - w kontekście konfrontacji z Ruchem - pojawia się problem. Z naszych informacji wynika, że Stowarzyszenie otrzymało z Bukowej pismo z warunkami, których spełnienie wiąże się z uzyskaniem autoryzacji. Pierwszym ma być potępienie zajść, jakie miały miejsce na meczu z Widzewem Łódź (płonęły szaliki i krzesełka, miało też miejsce ostrzeliwania przyjezdnych racami - przyp. red.), a drugim wzięcie przez Stowarzyszenie odpowiedzialności za osoby, które pojawią się w zorganizowanej grupie w Chorzowie. Oba punkty mocno forsowało też miasto, jako właściciel GKS-u.