Modernizacja stadionu
-
- Kontakt:
Re: Modernizacja stadionu
Mi za to spodobała się informacja przy ktoryms stadionie z chyba Belgii, że za jedną z trybun umieszczona zostala szkoła, dzięki czemu udało się dorwać dofinansowanie z tamtejszego ministerstwa nauki. Nie ma przypadkiem za mało przedszkoli w Chorzowie?
- heR Fik
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
19200 krzesełek i budujemy19Ruch20R pisze: ↑21 wrz 2022, o 16:24http://stadiony.net/projekty/aut/raiffeisen_arena Dla mnie osobiście to jest bardzo dobry projekt stadionu dodatkowo układ trybun jest genialny. Pomarzyć zawsze można![]()

..mizerna CICHA - stajenka licha.. :zalamany: pełna NIEBIESKIEJ chwały :hurra: :hurra:
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ja bym chciał to co w Bagdadzie ;-) ( al zawraa stadium)19Ruch20R pisze: ↑21 wrz 2022, o 16:24http://stadiony.net/projekty/aut/raiffeisen_arena Dla mnie osobiście to jest bardzo dobry projekt stadionu dodatkowo układ trybun jest genialny. Pomarzyć zawsze można![]()
https://youtube.com/shorts/aCq4JO-dFwo?feature=share
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
- KOSTA
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
A mie wk..wio to że my marzymy a wszedzie sie dzieje nawet u nich
http://stadiony.net/w_budowie/pol/stadi ... katowicach

od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte
Kattowitz Boerschachte
-
- Kontakt:
Taka luźna propozycja z mojej strony może mamy na forum kogoś oprócz asceto kto by załóżmy stworzył film 30-40 minutowy z wypowiedziami byłych zawodników, trenerów, dziennikarzy na temat nowego stadionu? W mediach lub transmisjach meczowych ten temat przewija sie bardzo często.
-
- Kontakt:
Chopie! Właśnie miałem to samo napisać19Ruch20R pisze: ↑21 wrz 2022, o 20:09Taka luźna propozycja z mojej strony może mamy na forum kogoś oprócz asceto kto by załóżmy stworzył film 30-40 minutowy z wypowiedziami byłych zawodników, trenerów, dziennikarzy na temat nowego stadionu? W mediach lub transmisjach meczowych ten temat przewija sie bardzo często.

Tu nie chodzi o byłych, a o teraźniejszych! Sędziów, trenerów drużyn, zawodników innych ekip, może celebrytów itd. Wątpię, żeby odmówili.
Po każdym wywiadzie wystarczy hasło "no i nowy stadion dla Chorzowa- zasługujecie na to!"
Wg mnie dobra promocja. Owszem, zara będzie zarzut że błagamy o pomoc, ale to nie o to chodzi.
O, jest pierwszy kroczek:
https://www.youtube.com/watch?v=gyVrRY4PNKA

Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
- WolnyLogin
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie wiem czy nie powinniśmy lekko zmodyfikować tego słynnego już hasła, z "Nowy stadion dla Chorzowa" na "Nowy stadion dla Ruchu (Chorzów)". Większość powie, że to miasto ma już nowy stadion, myśląc o Śląskim...
-
- Kontakt:
"Nowy stadion dla Niebieskich"
Niebieskie serce od 1988 R.
-
- Kontakt:
Z samych wypowiedzi podczas naszych meczy w TV stworzyłoby się spokojnie z 30minut takich fragmentów w którym jest mowa o nowym stadionie dla nas.medialnie uważam że taki film zrobiłby ogromny rozgłos.Harpo pisze: ↑21 wrz 2022, o 21:24Chopie! Właśnie miałem to samo napisać19Ruch20R pisze: ↑21 wrz 2022, o 20:09Taka luźna propozycja z mojej strony może mamy na forum kogoś oprócz asceto kto by załóżmy stworzył film 30-40 minutowy z wypowiedziami byłych zawodników, trenerów, dziennikarzy na temat nowego stadionu? W mediach lub transmisjach meczowych ten temat przewija sie bardzo często.![]()
Tu nie chodzi o byłych, a o teraźniejszych! Sędziów, trenerów drużyn, zawodników innych ekip, może celebrytów itd. Wątpię, żeby odmówili.
Po każdym wywiadzie wystarczy hasło "no i nowy stadion dla Chorzowa- zasługujecie na to!"
Wg mnie dobra promocja. Owszem, zara będzie zarzut że błagamy o pomoc, ale to nie o to chodzi.
O, jest pierwszy kroczek:
https://www.youtube.com/watch?v=gyVrRY4PNKA
![]()
- JoKeRoNŁ
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ogólnie zauważyłem, że przeświadczenie o tym, że Ruch musi mieć nowy stadion panuje wszędzie, tylko nie wśród… Chorzowian.
Z ciekawości zaglądam czasem na facebookowe grupy związane z Chorzowem, a tam na każda informacje o finansowaniu klubu przez miasto można zauważyć zbiorowy ból dupy. Gdy tylko pojawia się temat budowy stadionu to od razu zaczyna się gadka, że wystarczajaco miejskich pieniędzy idzie na klub, że są ważniejsze wydatki, etc, etc. Spora grupa ludzi broni łysego klamce, a wręcz go popiera.
Wydaje mi się, że prace trzeba zacząć głównie tu. UM będzie miało w du*** zdanie kibiców i wszelakich osobistości spoza Chorzowa broniąc się.. dobrem mieszkańców.
+ to moje prywatne zdanie no i mam nadzieje, ze się mylę
Z ciekawości zaglądam czasem na facebookowe grupy związane z Chorzowem, a tam na każda informacje o finansowaniu klubu przez miasto można zauważyć zbiorowy ból dupy. Gdy tylko pojawia się temat budowy stadionu to od razu zaczyna się gadka, że wystarczajaco miejskich pieniędzy idzie na klub, że są ważniejsze wydatki, etc, etc. Spora grupa ludzi broni łysego klamce, a wręcz go popiera.
Wydaje mi się, że prace trzeba zacząć głównie tu. UM będzie miało w du*** zdanie kibiców i wszelakich osobistości spoza Chorzowa broniąc się.. dobrem mieszkańców.
+ to moje prywatne zdanie no i mam nadzieje, ze się mylę

Against modern football !!
-
- Kontakt:
już Ci odpowiadam. Na tych forach wypowiadają się ludzie, którzy są zatrudniani przez urząd lub podmioty zależne. W zdecydowanej większości nie mają nic do roboty za to bardzo solidne wynagrodzenie. Politykowanie to jest ich główne zajęcie.
Pozostali mają to gdzieś.
Pozostali mają to gdzieś.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
Te osoby chyba nie za bardzo rozumieją odprowadzenia podatków z zakupu produktów w danym mieście. Moga się oczywiście pomylić, ale gdy ktoś przyjeżdża na Cichą kupuje gadżety, bilety, piwo czy wuszt na stadionie to procent z podatku idzie na miasto Chorzów...JoKeRoNŁ pisze: ↑22 wrz 2022, o 11:38Ogólnie zauważyłem, że przeświadczenie o tym, że Ruch musi mieć nowy stadion panuje wszędzie, tylko nie wśród… Chorzowian.
+ to moje prywatne zdanie no i mam nadzieje, ze się mylę![]()
[img]https://www.niebiescy.pl/images/flagi/ruch_chorzow_04.jpg[/img]
- KOSTA
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Kasa z gadżetów akurat idzie do klubu
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte
Kattowitz Boerschachte
-
- Kontakt:
na chwilę obecną miasto dopłaca do klubu bez dwóch zdań... Pretensje można mieć o to, że miasto od bardzo wielu lat jest zarządzane bez jakiejś konkretnej koncepcji. To jest tylko kwestia, na co aktualnie są fundusze z różnych źródeł budżetowych lub unijnych. Chorzów stał się sypialnią po prostu, a jego mieszkańcy jeżdżą za chlebem do miast ościennych. Wyjątkiem jest towarzystwo wzajemnej adoracji w strukturach miejskich instytucji. Znam ludzi, którzy w przypływie ekstazy ciulają "allachy" czołem o glebę przed Kotalą, za to że zbudował hasiok na Kaliny!!! Stadion dla takiego człowieka to czysta aberracja!
Już się przestałem interesować, ale parę lat temu największym pracodawcą w mieście był ZUS - to mówi wszystko!
Sam często myślę, że wygodniej by mi było wyprowadzić się z Chorzowa bliżej miejsca pracy. Nie pamiętam, kiedy jako mieszkaniec miasta byłem w centrum.
Już się przestałem interesować, ale parę lat temu największym pracodawcą w mieście był ZUS - to mówi wszystko!
Sam często myślę, że wygodniej by mi było wyprowadzić się z Chorzowa bliżej miejsca pracy. Nie pamiętam, kiedy jako mieszkaniec miasta byłem w centrum.
przypuszczam, ze koledze chodziło o ułamek podatku VAT, który pozostaje w gminie.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- Darth Kabut
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ma ktos wykres ile to nowych szkol, przedszkoli i zlobkow powstalo za Lysego Ciula?JoKeRoNŁ pisze: ↑22 wrz 2022, o 11:38Ogólnie zauważyłem, że przeświadczenie o tym, że Ruch musi mieć nowy stadion panuje wszędzie, tylko nie wśród… Chorzowian.
Z ciekawości zaglądam czasem na facebookowe grupy związane z Chorzowem, a tam na każda informacje o finansowaniu klubu przez miasto można zauważyć zbiorowy ból dupy. Gdy tylko pojawia się temat budowy stadionu to od razu zaczyna się gadka, że wystarczajaco miejskich pieniędzy idzie na klub, że są ważniejsze wydatki, etc, etc.
Bawi mnie te haslo "wazniejsze wydatki" co to jest to "wazniejsze wydatki" ?
PS. nie mam mozliwosci pisac z polskimi znakami, za co z gory przepraszam.