Slawko pisze: ↑15 wrz 2022, o 11:14
Marcus pisze: ↑15 wrz 2022, o 10:58
Slawko pisze: ↑15 wrz 2022, o 10:13
W ogole dziwie sie, ze ktos moglby na powaznie rozwazac szpil z Wisla na Slaskim.
No z tego co wiem jest bardzo mocno rozważany. Co w tym dziwnego ? Mnie by dziwiło jakbyśmy chcieli rozegrać mecz z żabolami na Śląskim, ale z Wisłą gdzie przy dobrym marketingu z odpowiednim wyprzedzeniem i przygotowaniem spokojnie możemy te 40k ludzi na trybuny zgromadzić to bardzo dobry pomysł. Możemy przypomnieć się (tym razem pozytywnie) całej Polsce, taki mecz trzeba wykorzystać (pomyśl sobie jaka to jest reklama przypuszczam, że padłby rekord frekwencji w Polsce w 1 lidze). Szanse na jakiekolwiek straty w meczu z Wisłą związane z ewentualnym zniszczeniem stadionu są bliskie 0 co innego z Górnikiem. Nie możemy sobie pozwalać, żeby takich okazji nie wykorzystać do maksimum jeżeli chcemy się rozwijać. Kolejnym argumentem jest pokazanie jak bardzo potrzebny jest nam nowy stadion z takim zapleczem kibicowskim.
Na jakiej podstawie myslisz, ze przyjdzie "spokojnie" 40tys ludzi?
Na tej podstawie, że :
1. Jeżeli utrzymamy poziom sportowy i będzie szansa na awans, to będzie spory dodatkowy bodziec dla wielu osób
2. Teraz na mecz ze Skrą na skansen przyszło 8 tyś jest hype na Ruch
3. Ruch nigdy nie grał na wyremontowanym stadionie Śląskim z zadaszaniem, więc Wasze przykłady frekwencji na Śląskim przed remontem z dalekiej przeszłości dodając do tego mizerie w zarządzaniu są totalnie są bez związku z sytuacją obecną.
4.Wiele osób przyjdzie chociażby z ciekawości na Śląski, bo bilety będą dużo tańsze niż na reprezentacje
5. Bezpieczeństwo, spokojna atmosfera na stadionie w przeciwieństwie do derbów (rodzice z dziećmi chętniej pójdą na taki mecz)
6. Odpowiedni marketing z wyprzedzeniem, z hasłem bijemy rekord zrobi swoje
7. We własnym otoczeniu mam dowód na to, że wiele osób z rodziny i znajomych, którzy ani razu nie byli na Ruchu na taki mecz przyjdą, chociażby z ciekawości na Śląski. Skoro ja prawdopodobnie przyprowadzę przynajmniej z 10 nowych osób na taki mecz, to jestem w stanie sobie wyobrazić, że zależność przynajmniej w jakieś nawet małej części będzie podobna u innych "stałych kibiców". Więc nie ciężko policzyć sobie efekt końcowy.
Oczywiście, to są moje prognozy i mogę się mylić. Jeżeli dojdzie do skutku ten mecz na Śląskim, a efekt będzie inny będziecie mogli mi to wypomnieć nie ma sprawy. Nie mniej jednak uważam, że trzeba cały czas robić, co się da w celu promowania, ocieplania wizerunku pozyskiwania nowych kibiców, sponsorów itd itd. Mecz na Śląskim jest do tego idealną okazją, nie możemy stać w miejscu. Z takim podejściem eee i tak przyjdzie max 20 tyś nie ma sensu... daleko nie zajedziemy