Byli gracze
-
- Kontakt:
Re: Byli gracze
Stępień z golem dla Starogardu.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Będzie grał na najmniejszym stadionie w tej lidze, 2829 miejsc:Były zawodnik Ruchu Chorzów Paweł Żuk podpisał roczny kontrakt z angielskim czwartoligowcem Barrow AFC.
21-letni pomocnik w chorzowskim klubie spędził jedną rundę, notując 14 występów na boiskach eWinner II ligi.
Barrow jest na trzecim miejscu w tabeli angielskiej League Two (czwarty poziom rozgrywkowy).

- jalboss
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
W ostatnim programie “Okna Transferowego” pojawił się tajemniczy wątek transferu kolejnego Polaka do klubu Seria A, Napoli. Temat zarzucił Piotr Dumanowski współprowadzący w Goal.pl program Calcio Cast. Bardzo mnie to zaciekawiło, a że lubię rozwiązywać transferowe zagadki, to według moich informacji był nim Kamil Grabara z duńskiego FC Kopenhaga. Temat upadł (być może do najbliższego okienka) po tym jak bramkarz naszej reprezentacji doznał pechowego urazu w meczu drugiej kolejki z Aalborg BK, gdzie po zderzeniu z piłkarzem rywali Mathiasem Rossem padł na murawę. Otrzymał od rywala nokautujące uderzenie w twarz co skutkowało złamaniem nosa i kości twarzy.
-
- Kontakt:
Jak dla mnie to byłby genialny klub dla Grabary jeśli faktycznie mogło to dojść do skutku.

-
- Kontakt:
Moim zdaniem trochę za wcześnie, niech nie zmienia klubu co roku, teraz ma szansę na występy w LM, sporo meczów, wyjazd na mundial, po dobrym sezonie być może będzie gotowy na klub z takiej półki jak Napoli.
Tomek Neugebauer w pierwszym składzie Lechii na wyjazdowy mecz z Miedzią.
Tomek Neugebauer w pierwszym składzie Lechii na wyjazdowy mecz z Miedzią.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dzisiaj (tzn wczorajMavo1920 pisze: ↑22 sie 2022, o 22:11Będzie grał na najmniejszym stadionie w tej lidze, 2829 miejsc:Były zawodnik Ruchu Chorzów Paweł Żuk podpisał roczny kontrakt z angielskim czwartoligowcem Barrow AFC.
21-letni pomocnik w chorzowskim klubie spędził jedną rundę, notując 14 występów na boiskach eWinner II ligi.
Barrow jest na trzecim miejscu w tabeli angielskiej League Two (czwarty poziom rozgrywkowy).
![]()

maszeRuj albo Giń
COYD!
COYD!
-
- Kontakt:
Mateusz Bogusz ponownie wypożyczony przez Leeds United. Wiemy, gdzie trafi utalentowany Polak!
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna ... fi-utalent
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna ... fi-utalent
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
- Lateralus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Helik przechodzi do Huddersfield Town.
Ciekawa jaka kwota transferu -pewnie coś dla Ruchu skapnie.
Ciekawa jaka kwota transferu -pewnie coś dla Ruchu skapnie.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
-
- Kontakt:
Chiliński dwie bramki w meczu przeciwko Polonii Bytom. Bramka dla Polonii, Zieliński.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
A nie jest tak, że nie zmienia federacji, bo cały czas w Anglii, więc nic dla nas?
-
- Kontakt:
Już nie. Od dwóch lat. Teoretycznie powinniśmy zgarnąć kilkaset tysięcy złotych.
Dotąd jednak płatność solidarnościowa obowiązywała tylko w przypadku, gdy piłkarz zmieniał nie tylko klub, ale i kraj, w którym występuje. Od letniego okna transferowego będzie to jednak zmienione i „solidarity payment” będzie przysługiwało macierzystym klubom również, kiedy piłkarz zmieni klub w obrębie jednej federacji. Warunkiem jest jednak, że musi to być inna federacja, niż klubu macierzystego.
Biskup z golem z karnego dla Gwarka, łącznie 6 goli w tym sezonie.
-
- Kontakt:
Czyli w grudniu kolejno transza za Grabary. Ciekawe kiedy za Helika dostanemyMavo1920 pisze: ↑3 wrz 2022, o 20:42
Już nie. Od dwóch lat. Teoretycznie powinniśmy zgarnąć kilkaset tysięcy złotych.
Dotąd jednak płatność solidarnościowa obowiązywała tylko w przypadku, gdy piłkarz zmieniał nie tylko klub, ale i kraj, w którym występuje. Od letniego okna transferowego będzie to jednak zmienione i „solidarity payment” będzie przysługiwało macierzystym klubom również, kiedy piłkarz zmieni klub w obrębie jednej federacji. Warunkiem jest jednak, że musi to być inna federacja, niż klubu macierzystego.