Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
strasznie mi sie nie podoba te doszukiwanie jakiegos drugiego dna.
wydaje mi sie, ze to te same osoby co sie tu domagalay zwolnienia Skrobaacza w kryzysach.
podobnie byly hasla, ze graja swoi: kiedys to byl Sczepan - swoej udowodnil, ale tez Szkatuła, teraz ten odsuniety Szkatuła jest argumentem przeciwko trenerowi.
wydaje mi sie, ze to te same osoby co sie tu domagalay zwolnienia Skrobaacza w kryzysach.
podobnie byly hasla, ze graja swoi: kiedys to byl Sczepan - swoej udowodnil, ale tez Szkatuła, teraz ten odsuniety Szkatuła jest argumentem przeciwko trenerowi.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Moim zdaniem krytyka Skrobacza był zasłużona. Dopiero baraże przesądziły o awansie.jajo pisze: ↑27 cze 2022, o 00:33strasznie mi sie nie podoba te doszukiwanie jakiegos drugiego dna.
Zrobił awans, należy się kredyt zaufania. Niebawem zobaczymy, jak to wszystko funkcjonuje i czy trener ogarnia temat.
Szkoda Zubkowa, Szkatuły i Żagla, ale poziom musi rosnąć i wypada podziękować odchodzącym.
Mam nadzieję, że temat Sadloka upadnie.
- Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Gosc robi awans, przegrywa ledwie 5 meczów w sezonie, w wiekszosci spotkan dominowalismy, gralismy pilka, wlasciwie nie było meczu gdzie bronilismy i czekalismy na kontry nawet z silnymi rywalami, a ludzie nadal czepiaja sie trenera. Do tego nie mielismy duzych pieniedzy na pilkarzy, kontrakty w srodku stawki, pilkarzy sumarycznie mniej ogranych na powaznym poziomie niz Chojniczanka, Motor czy Rzeszów, może nawet Wigry. Zarzuty o złym przygotowaniu tez w gruzach po barazach bo gdyby tak było to bysmy nie dojechali po dogrywce na finał barazy. Czego tutaj sie czepiać? Znacie 1 trenera ktorego druzyna na 34 mecze gra 34 na maxa i atakuje non stop, gra pelna polotu z pressingiem, itd, itp? Proszę o nazwisko takiego...jaki trener co niektorych by tutaj usatysfakcjonował. Jak nie Skrobacz to kogo byscie widzieli?
Juz widze co będzie po 2,3 porazkach sie tutaj działo
Co do Szczepana od poczatku duzo dawał druzynie, ludzie go krytykowali bo nie strzelal, ale niech kazdy zobaczy komentarze, ze byly osoby tez go broniace, bo w rozegraniu mega duzo dawał, bramki były kwestia czasu. Do Stepnia nie ma nawet co porownywac, nie ten poziom. Stepien bardziej do wykanczania akcji niz rozegrania, a i to mu nie wychodzilo. Byc moze by sie rozstrealal ale na pewno w rozegraniu pilki tyle nie dawal, nie był tak mobilny by zmieniac pozycje. Nawet tutaj wyszło na trenera, że stwiał na Szczepana inny by go odstawił i mogło być różnie.
Całe szczęscie że laskawie dajemy mu kredyt zaufania bo zrobil awans

Juz widze co będzie po 2,3 porazkach sie tutaj działo

Co do Szczepana od poczatku duzo dawał druzynie, ludzie go krytykowali bo nie strzelal, ale niech kazdy zobaczy komentarze, ze byly osoby tez go broniace, bo w rozegraniu mega duzo dawał, bramki były kwestia czasu. Do Stepnia nie ma nawet co porownywac, nie ten poziom. Stepien bardziej do wykanczania akcji niz rozegrania, a i to mu nie wychodzilo. Byc moze by sie rozstrealal ale na pewno w rozegraniu pilki tyle nie dawal, nie był tak mobilny by zmieniac pozycje. Nawet tutaj wyszło na trenera, że stwiał na Szczepana inny by go odstawił i mogło być różnie.
Całe szczęscie że laskawie dajemy mu kredyt zaufania bo zrobil awans

-
- Kontakt:
Ja nie dowierzam jak czytam te komentarze odnośnie decyzji dotyczącej Żagla, conajmniej jakbyśmy odsuneli od składu Janoszke albo Bieleckiego
Naprawdę ? Z całym szacunkiem dla niego, bo to sympatyczny chłopak i mam nadzieję, że kiedyś wskoczy na wyższy poziom, ale ja z całego pobytu na Cichej zapamiętam go tylko z pięknej bramki, gdzie i tak gral średnio, podejmował w tym meczu złe decyzje i kilka razy powinen podawać do lepiej ustawionych kolegów. Kto wie może właśnie to denerwowało trenera, że grał zbyt samolubnie. Poza tym nie wiem gdzie te jego "wejścia z ławki, które zawsze robily różnice" Mamy drugi awans z rzędu, a tu ciągle opinie ekspertów, którzy wiedzą lepiej i snują teorie spiskowe, ciekawe co pisaliście 4,5 lat temu

Naprawdę ? Z całym szacunkiem dla niego, bo to sympatyczny chłopak i mam nadzieję, że kiedyś wskoczy na wyższy poziom, ale ja z całego pobytu na Cichej zapamiętam go tylko z pięknej bramki, gdzie i tak gral średnio, podejmował w tym meczu złe decyzje i kilka razy powinen podawać do lepiej ustawionych kolegów. Kto wie może właśnie to denerwowało trenera, że grał zbyt samolubnie. Poza tym nie wiem gdzie te jego "wejścia z ławki, które zawsze robily różnice" Mamy drugi awans z rzędu, a tu ciągle opinie ekspertów, którzy wiedzą lepiej i snują teorie spiskowe, ciekawe co pisaliście 4,5 lat temu

-
- Kontakt:
- blue
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
oczywiscie ze Zagiel powinien zostac, tym bardziej przy obecnej sytuacji kadrowej. Licze ze jesli bedzie gral w rezerwach i tam bedzie sie dobrze pokazywal to jeszcze dostanie szanse w 1 druzynie
-
oho, użądlił Żagiel, niewygodne wpisy i już forumowi adwokaci w natarciu

są kibice którzy wiedzą co nie co, mają swoje zdanie, tylko o tym nie mówią i piszą, bo jak widać "to boli" - i dobrze.
oczywiście dla zarządu pełen szacunek.

nie każdy "przesiaduje" w gabinetach lub ma info z pierwszej ręki, jak niektórzy

"faworyzowanie nieadekwatne do stanu rzeczy".
są kibice którzy wiedzą co nie co, mają swoje zdanie, tylko o tym nie mówią i piszą, bo jak widać "to boli" - i dobrze.
- Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Czyli trener faworyzował nieadekwatnie do stanu rzeczy niektorych pilkarzy i przez to zrobili awans. Aha...ałć
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Trener jest szefem i odpowiada za wynik sportowy. Awans i wyniki lepsze od oczekiwanych dają mu mandat do decydowania o wykonawcach. Żagiel to nie jest piłkarz beznadziejny ale zachwyty nad nim i żałowanie ze dostał wolna rękę to jest chyba przesada. Trener ma do takich decyzji prawo bo czasem umiejętności to nie wszystko. Może się z nim nie umie dogadać, może maja jakiś konflikt - w takiej sytuacji jeśli jest to sytuacja jednorazowa lub pojedyncze przypadki to trener jest osoba która zwalnia a nie piłkarz.fRoś pisze: ↑27 cze 2022, o 14:59oho, użądlił Żagiel, niewygodne wpisy i już forumowi adwokaci w natarciu![]()
nie każdy "przesiaduje" w gabinetach lub ma info z pierwszej ręki, jak niektórzy
"faworyzowanie nieadekwatne do stanu rzeczy".
Ja się trochę dziwie Żaglowi, ze zamiast udowodnić swoją przydatność o wyższość gdzie indziej akceptuje zsyłkę.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mnie też to dziwi nawet pod aspektem finansowym.
Przecież my raczej nie płacimy kwot takich, żeby Żagiel mógł pomyśleć sobie, lepiej jak wypełnię kontrakt w Ruchu, bo nie tylko nigdzie takiej kasy nie zarobię, ale i ta kasa pokryje utracone wpływy w przyszłości, gdy będzie miał łatkę piłkarza konfliktowego, który z wszystkim może polecieć publicznie i tak na prawdę w wielu miejsach zamknie mu to możliwość gry. Nawet jeżeli przegrał w oczach trenera rywalizację wyłącznie stricte jakościowo, a sam po prostu nie potrafi się z tym pogodzić.
Mógłbym wszystko zrozumieć, (że nie chce odejść, mimo że byłby 4-5 wyborem, że chce jednak powalczyć, bo sytuacja może się zmienić, że wewnętrznie czuje się pokrzywdzony), za wyjątkiem tego postu na facebooku.
Bo nie jest to miejsce na wywlekanie takich postaw. Jest to po prostu szkodliwe dla wszystkich.
Przecież my raczej nie płacimy kwot takich, żeby Żagiel mógł pomyśleć sobie, lepiej jak wypełnię kontrakt w Ruchu, bo nie tylko nigdzie takiej kasy nie zarobię, ale i ta kasa pokryje utracone wpływy w przyszłości, gdy będzie miał łatkę piłkarza konfliktowego, który z wszystkim może polecieć publicznie i tak na prawdę w wielu miejsach zamknie mu to możliwość gry. Nawet jeżeli przegrał w oczach trenera rywalizację wyłącznie stricte jakościowo, a sam po prostu nie potrafi się z tym pogodzić.
Mógłbym wszystko zrozumieć, (że nie chce odejść, mimo że byłby 4-5 wyborem, że chce jednak powalczyć, bo sytuacja może się zmienić, że wewnętrznie czuje się pokrzywdzony), za wyjątkiem tego postu na facebooku.
Bo nie jest to miejsce na wywlekanie takich postaw. Jest to po prostu szkodliwe dla wszystkich.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Podsumowując kadrę co wyjechała na obóz:
Bramkarze: Jakub Bielecki, Tomasz Nowak, Jakub Osobiński.
Obrońcy: Antoni Franke, Konrad Kasolik, Kacper Michalski, Filip Nawrocki, Przemysław Szur, Remigiusz Szywacz.
Pomocnicy: Kacper Bąk, Tomasz Foszmańczyk, Łukasz Janoszka, Łukasz Moneta, Jakub Piątek, Maksymilian Roguła, Patryk Sikora, Tomasz Swędrowski, Mateusz Winciersz, Tomasz Wójtowicz.
Napastnicy: Bartłomiej Barański, Artur Pląskowski, Daniel Szczepan.
Bramkarze z tego co widzę temat zakończony.
Obrońcy, 5 + 1 młodzik. czyli 3 i 3 do zastępstwa.
Pomoc, bocznych Moneta, Wójtowicz(Junior), Wincierz(kontrakt do 2023-oby się finansowo zgrało), Rogula(Junior)
Środek, moim zdaniem spoko rywalizacja się szykuje.
Napad coś mnie martwi, brakuje jeszcze jednego wzmocnienia. Czy granie dwójka, czy Szczepek lub Pląskowski rezerwa... zapowiada się ciekawy pierwszy skład w meczu ze Skrą.
A co do Żagla, może gdyby PJS nie było... a post postem, Szacun za zachowanie dla Filipa, a czy było drugie dno wyjeban3...
Bramkarze: Jakub Bielecki, Tomasz Nowak, Jakub Osobiński.
Obrońcy: Antoni Franke, Konrad Kasolik, Kacper Michalski, Filip Nawrocki, Przemysław Szur, Remigiusz Szywacz.
Pomocnicy: Kacper Bąk, Tomasz Foszmańczyk, Łukasz Janoszka, Łukasz Moneta, Jakub Piątek, Maksymilian Roguła, Patryk Sikora, Tomasz Swędrowski, Mateusz Winciersz, Tomasz Wójtowicz.
Napastnicy: Bartłomiej Barański, Artur Pląskowski, Daniel Szczepan.
Bramkarze z tego co widzę temat zakończony.
Obrońcy, 5 + 1 młodzik. czyli 3 i 3 do zastępstwa.
Pomoc, bocznych Moneta, Wójtowicz(Junior), Wincierz(kontrakt do 2023-oby się finansowo zgrało), Rogula(Junior)
Środek, moim zdaniem spoko rywalizacja się szykuje.
Napad coś mnie martwi, brakuje jeszcze jednego wzmocnienia. Czy granie dwójka, czy Szczepek lub Pląskowski rezerwa... zapowiada się ciekawy pierwszy skład w meczu ze Skrą.
A co do Żagla, może gdyby PJS nie było... a post postem, Szacun za zachowanie dla Filipa, a czy było drugie dno wyjeban3...
[img]https://www.niebiescy.pl/images/flagi/ruch_chorzow_04.jpg[/img]
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Michalski w naszym ustawieniu jest raczej wahadłowym niż obrońcom. Więc pewnie jednego środkowego jeszcze potrzebujemy, bo pięciu+ to minimum chyba, że uznajemy i jesteśmy przekonani, że Franke jest w 100% gotowy na grę w razie kartek/urazów pozostałych lub, że taką rolę będzie pełnił wtedy Sikora.
Wahadłowi jeżeli przyjdzie Winciersz to raczej w komplecie Winciersz, Moneta, Wójtowicz, Michalski.
Dwójka defensywnych pomocników Sikora, Piątek, Swędrowski też jeden wydaje się by przydał, szczególnie, że Swędrowski może grać w razie potrzeby bardziej z przodu.
Dwójka ofensywnych Janoszka, Fosa, Bąk, Roguła plus może przypisani do innych ról Swędrowski, Winciersz, Moneta, Barański
Napastnicy niby wydaje się mało, ale tak naprawdę ostatnio też tylko trójkę mieliśmy.
Jeżeli nie będzie długotrwałych urazów, albo nikt nie będzie miał indywidualnego znacznego dołka to jakieś minimum możliwości rotacji mamy, ale jak uznamy, że sezon długi i różnie może być to jeszcze te 3-4 nazwiska na pewno by się przydały.
Wahadłowi jeżeli przyjdzie Winciersz to raczej w komplecie Winciersz, Moneta, Wójtowicz, Michalski.
Dwójka defensywnych pomocników Sikora, Piątek, Swędrowski też jeden wydaje się by przydał, szczególnie, że Swędrowski może grać w razie potrzeby bardziej z przodu.
Dwójka ofensywnych Janoszka, Fosa, Bąk, Roguła plus może przypisani do innych ról Swędrowski, Winciersz, Moneta, Barański
Napastnicy niby wydaje się mało, ale tak naprawdę ostatnio też tylko trójkę mieliśmy.
Jeżeli nie będzie długotrwałych urazów, albo nikt nie będzie miał indywidualnego znacznego dołka to jakieś minimum możliwości rotacji mamy, ale jak uznamy, że sezon długi i różnie może być to jeszcze te 3-4 nazwiska na pewno by się przydały.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Moim zdanie Franke jest opcją na pozostawienie juniora na boisku przy niekorzystnym wyniku. Fizyczność 16 latka na 1 ligę może być niewystarczająca choć nie takie rzeczy we fussbalu się zdarzały.
Plus jest taki że udało się zmontować na obóz większość transferów, choć liczba 22 zawodników nie porywa.
Plus jest taki że udało się zmontować na obóz większość transferów, choć liczba 22 zawodników nie porywa.
[img]https://www.niebiescy.pl/images/flagi/ruch_chorzow_04.jpg[/img]
-
- Kontakt:
mocarstwowych planów na ten sezon chyba nie ma, można śmiało zakładać że będzie grało 16-17, pozostali zagrają 1-2 mecze w PP lub z ławki gdy ktoś z 1-11 bedzie pauzować a 12-17 wejdzie wtedy do skladu.evn pisze: ↑28 cze 2022, o 09:09Moim zdanie Franke jest opcją na pozostawienie juniora na boisku przy niekorzystnym wyniku. Fizyczność 16 latka na 1 ligę może być niewystarczająca choć nie takie rzeczy we fussbalu się zdarzały.
mozna smialo powiedziec ze gramy tylko na 1 froncie