Na spokojnie mogę napisać, że my grając praktycznie trzema zestawieniami w każdej fazie byliśmy drużyną lepszą, a w ostatnich 30 minutach wręcz dominującą. Oczywiście dominacja mogła wynikać, że wtedy w Odrze grali słabsi lub bardziej zmęczeni.
Nie znam się na kadrze Odry, a oglądałem na boisku, nie na yt więc nie wiem czy na ile i kiedy Odra grała dobrym, a kiedy słabszym składem więc nie będe pisać jacy my ni e mocni na tle drużyny walczących ostatnio w barażach.
Druga sprawa uważam, że mamy jeszcze szerszą kadrę i widać, że już na 90% pozycji mamy conajmniej dwóch graczy, których siła jest podobna, oczywiście teraz trzeba zrobić by ta równość była na jak najwyższym poziomie.
Trzecia sprawa Barański (i inni młodzi) na pewno nie ma obaw, że odstaje siłowo czy szybkościowo od innych spokojnie może być graczem, który już będzie brany pod uwagę jak równoprawny zawodnik. Oczywiście to nie znaczy, że jest lepszy i że już musi grać, ale jak będzie grał i zbierał minuty to dlatego, że będzie dawał radę, a nie dlatego, że jest młody. Ale tak samo i pozostali młodzi Bąk, Roguła nie było widać jakiejś przepaści między nimi, jak i całej drużyny że w danym momencie jesteśmy słabsi. O Franke ciężko coś powiedzieć bo po prostu w czasie jego gry Odra już nie istniała.
Nowi i Winciersz to tak jak punkt drugi czyli solidne występy, ale też ciężko napisać, że lepsi od innych naszych na tych pozycjach.
Oczywiście to tylko sparing do tego pierwszy, przed obozem gdzie będzie pewnie śruba dociśnięta, więc raczej porównuję "naszych do nas samych", a nie do przeciwnika czy pisząc o ogólnej sile bądź nie zespołu.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke