Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Nie no panowie, Piech? Chop zagrał 1000 minut w tym sezonie na szczeblu, na którym będziemy teraz grali i lekko mowiac furory nie zrobił, był typowym zapchajdziurą. Ucieszylbym sie gdyby to był transfer do rezerw na wzmocnienie walki o 4 (oby) lige. Albo gdybysmy grali w 3 lidze, fajny transfer. Ale w 1 lidze? Rozumiem ze patrzymy na niego przez pryzmat sentymentu bo sam rozpoczynalem przygode z kibicowaniem plus minus od wspaniałego sezonu Piecha 11/12 i wicemistrzostwa ale nie mozemy zyc przeszłością. Chop jest starszy niz Fosa i Ecik..
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
i do tego w przeciwienstwie do dwoch powyzej, cala swoja gre zawsze opieral na fizycznosci. mocne nogi, odejscie, gaz, silny strzał.Dams0n pisze: ↑31 maja 2022, o 22:31Nie no panowie, Piech? Chop zagrał 1000 minut w tym sezonie na szczeblu, na którym będziemy teraz grali i lekko mowiac furory nie zrobił, był typowym zapchajdziurą. Ucieszylbym sie gdyby to był transfer do rezerw na wzmocnienie walki o 4 (oby) lige. Albo gdybysmy grali w 3 lidze, fajny transfer. Ale w 1 lidze? Rozumiem ze patrzymy na niego przez pryzmat sentymentu bo sam rozpoczynalem przygode z kibicowaniem plus minus od wspaniałego sezonu Piecha 11/12 i wicemistrzostwa ale nie mozemy zyc przeszłością. Chop jest starszy niz Fosa i Ecik..
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Myśla że temat Piecha, jak i innych weteranów, którzy by chcieli się odbudować możemy już zamknąć. Trza stawiać na nieopierzonych młodzików, których jeszcze nikt nie wyłapoł, albo grzeją ławy w EX klubach, ale mają potencjał. Momy doświadczonych Ecika i Fosę, co trzymają szatnia, i będą w stanie tam ogranąć młodzież.
-
- Kontakt:
Jest temat Monety ale warto by sie tym kudloczym ze stezycowych wsiokow zainteresowac bo duuuuzo krwi nom napsul a chyba chciolby sie z tego zadupia wyrwac
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
No. Niezly był typek
- niebieski98
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Po stronie strat w letnim okienku transferowym, myślicie że skończy się tylko na Mokrzyckim, czy ktoś zgłosi się jeszcze po któregoś z naszych zawodników? Chyba tylko oferty z Ekstraklasy mogłyby skusić któregoś z naszych piłkarzy. Może ktoś zainteresuje się Wójtowiczem, choć wydaje mi się że regularna gra w 1 lidze da mu o wiele więcej niż przyglądanie się z ławki albo trybun ekstraklasowym spotkaniom. Jak jeszcze zlikwidują przepis o młodzieżowcu w EX to raczej nie powinno być żadnego tematu. Szczepan myślę że zostanie, już raz odbił się w Śląsku od ekstraklasy, widać że chorzowski luft mu służy i nie sądzę że będzie ryzykował kolejny zmarnowany sezon na ławie w jakiejś Warcie czy Legnicy, a sądzę że tego typu kluby z dołu tabeli ekstraklasy mogłyby się nim zainteresować. Bielu dopiero co przedłużył kontrakt, myślę że większość z kończących się kontraktów też zostanie przedłużona - oczywiście z zawodnikami z którymi wiążemy przyszłość w 1 lidze. Większość nowych zawodników przychodziło w ostatnich okienkach transferowych podpisując kontrakty z opcją przedłużenia więc raczej bolesnych ubytków nie będzie.
Przewijają się na forum jako życzenia nazwiska byłych niebieskich, wymienieni zostali choćby Winciersz czy Bargiel. Wini był kozakiem w 3 lidze, nie wiem jednak czy w 1 lidze będzie robił taką różnicę, trudno powiedzieć po tym jak został bez szans na granie w Piaście. Przemek potencjał ma ogromny, rzecz w tym że byłby to zawodnik do odbudowania - wielu zapomnianym zawodnikom się to udało u nas w przeszłości, myślę że sam Bargiel byłby zainteresowany - można się nad tym zastanowić szczególnie że w środku pola mamy braki. Mówiąc o środku pola i byłych niebieskich to Urbańczykowi kończy się kontrakt. To byłoby solidne wzmocnienie, lata gry w Ekstraklasie, przydałoby się jego doświadczenie. 27 lat, najlepszy wiek piłkarsko, piłkarz który mógłby trzymać środek pola przez następnych kilka lat. Może i jego ostatnie dwa sezony w Ruchu były kiepskie ale równie kiepsko prezentowali się wtedy Mokry czy Fosa i nie zwracalbym na to szczególnej uwagi. Zrobił ze Stalą awans do EX, grał w podstawie na jesieni, nie wiem tylko czy to nie za wysokie progi jeszcze dla nas żeby startować do takich piłkarzy, ale jak pokazał przykład Ecika, może jest szansa mile się zaskoczyć.
Z graczy niezwiązanych z Ruchem trafiłem na jakieś ploty o Tanżynie oraz tym obcokrajowcy z Grodziska. W 2 lidze wyciągaliśmy solidnych graczy z 1 ligi - Szczepan, Szywacz, myślę że po awansie będziemy mieć jeszcze większe szanse na złowienie kogoś na rynku transferowym.
Ciekaw jestem co z Markoviciem czy jego kontrakt z automatu zostanie przedłużony czy jednak mamy prawo z niego zrezygnować. Jego postawą przez większą część rundy jestem mocno zawiedziony, w ostatnich meczach mam wrażenie zagrał już całkiem przyzwoicie. Widać że ma ponad przeciętne umiejętności, oby po jego pozostaniu sztab wycisnął z niego więcej bo potencjał na progres jest bardzo duży - gość przychodził z myślą o 1 lidze i zastąpieniu Mokrego nie bez powodu. Przy przykładzie Vanji wydaje mi się że warto też napisać krótko o Żuku który też wrócił dopiero co do poważnego grania i radził sobie zdecydowanie lepiej. W jego przypadku również myślę że przyszła runda może być tylko lepsza, zagrał dopiero pierwszą rundę od dechy do dechy od dwóch lat.
Przewijają się na forum jako życzenia nazwiska byłych niebieskich, wymienieni zostali choćby Winciersz czy Bargiel. Wini był kozakiem w 3 lidze, nie wiem jednak czy w 1 lidze będzie robił taką różnicę, trudno powiedzieć po tym jak został bez szans na granie w Piaście. Przemek potencjał ma ogromny, rzecz w tym że byłby to zawodnik do odbudowania - wielu zapomnianym zawodnikom się to udało u nas w przeszłości, myślę że sam Bargiel byłby zainteresowany - można się nad tym zastanowić szczególnie że w środku pola mamy braki. Mówiąc o środku pola i byłych niebieskich to Urbańczykowi kończy się kontrakt. To byłoby solidne wzmocnienie, lata gry w Ekstraklasie, przydałoby się jego doświadczenie. 27 lat, najlepszy wiek piłkarsko, piłkarz który mógłby trzymać środek pola przez następnych kilka lat. Może i jego ostatnie dwa sezony w Ruchu były kiepskie ale równie kiepsko prezentowali się wtedy Mokry czy Fosa i nie zwracalbym na to szczególnej uwagi. Zrobił ze Stalą awans do EX, grał w podstawie na jesieni, nie wiem tylko czy to nie za wysokie progi jeszcze dla nas żeby startować do takich piłkarzy, ale jak pokazał przykład Ecika, może jest szansa mile się zaskoczyć.
Z graczy niezwiązanych z Ruchem trafiłem na jakieś ploty o Tanżynie oraz tym obcokrajowcy z Grodziska. W 2 lidze wyciągaliśmy solidnych graczy z 1 ligi - Szczepan, Szywacz, myślę że po awansie będziemy mieć jeszcze większe szanse na złowienie kogoś na rynku transferowym.
Ciekaw jestem co z Markoviciem czy jego kontrakt z automatu zostanie przedłużony czy jednak mamy prawo z niego zrezygnować. Jego postawą przez większą część rundy jestem mocno zawiedziony, w ostatnich meczach mam wrażenie zagrał już całkiem przyzwoicie. Widać że ma ponad przeciętne umiejętności, oby po jego pozostaniu sztab wycisnął z niego więcej bo potencjał na progres jest bardzo duży - gość przychodził z myślą o 1 lidze i zastąpieniu Mokrego nie bez powodu. Przy przykładzie Vanji wydaje mi się że warto też napisać krótko o Żuku który też wrócił dopiero co do poważnego grania i radził sobie zdecydowanie lepiej. W jego przypadku również myślę że przyszła runda może być tylko lepsza, zagrał dopiero pierwszą rundę od dechy do dechy od dwóch lat.
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Fajny pomysł z tym Urbanczykiem, wydaje sie naturalnym zastępca Mokrego ale tu kłopotem pewnie może być dosyć wysoki kontrakt. Super pomysłem natomiast wydaje się być Lizakowski z Raduni, już od kilku miesięcy go obserwuje i chłopak ma papiery na granie wyżej a w meczach z nami tylko to udowodnił.niebieski98 pisze: ↑1 cze 2022, o 09:21Po stronie strat w letnim okienku transferowym, myślicie że skończy się tylko na Mokrzyckim, czy ktoś zgłosi się jeszcze po któregoś z naszych zawodników? Chyba tylko oferty z Ekstraklasy mogłyby skusić któregoś z naszych piłkarzy. Może ktoś zainteresuje się Wójtowiczem, choć wydaje mi się że regularna gra w 1 lidze da mu o wiele więcej niż przyglądanie się z ławki albo trybun ekstraklasowym spotkaniom. Jak jeszcze zlikwidują przepis o młodzieżowcu w EX to raczej nie powinno być żadnego tematu. Szczepan myślę że zostanie, już raz odbił się w Śląsku od ekstraklasy, widać że chorzowski luft mu służy i nie sądzę że będzie ryzykował kolejny zmarnowany sezon na ławie w jakiejś Warcie czy Legnicy, a sądzę że tego typu kluby z dołu tabeli ekstraklasy mogłyby się nim zainteresować. Bielu dopiero co przedłużył kontrakt, myślę że większość z kończących się kontraktów też zostanie przedłużona - oczywiście z zawodnikami z którymi wiążemy przyszłość w 1 lidze. Większość nowych zawodników przychodziło w ostatnich okienkach transferowych podpisując kontrakty z opcją przedłużenia więc raczej bolesnych ubytków nie będzie.
Wydaje mi sie, ze juz nikogo nie stracimy. Wójtowicz to nie jest jeszcze poziom ekstraklasy i mógłby liczyć na co najwyzej oferty z gory 1 ligi, a to nie byłby jakis ogromny przeskok. Bielecki zostaje, Szczepan wydaje mi sie ze nawet nie pomyślałby o ruchu transferowym, znalazł idealne miejsce dla siebie, w swoim ukochanym klubie i odniósł sukces.
Napewno zwolnimy tez trochę z listy płac, wydaje sie ze:
-Kowalski
-Malec
-Kulej(wypozyczenie?)
-Bedzieszak
-Vanja(nie wiadomo co z kontraktem)
-Szkatula (fest go lubie i chcialbym zeby zostal ale sztab chyba go nie przewiduje do gry, ledwo co powoniol murawy w tej rundzie)
-Biskup
-Nowak
-Nowak
-Dyr
To takie pewniaki na odejscie poza tymi co majaa cos w nawiasie, troche nam spadnie tych płac i za kilka tych nazwisk moglyby byc 2-3 mocne nazwiska, np. srodek pola, prawe wahadlo, "10"
- Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Obejrzałem ostatnimi dniami skróty z wszystkich spotkań i powiem szczerze odejście Mokrego to jest mega osłabienie. Ilość akcji które on rozpoczynał, jak się włączał do akcji, jak poruszał bez piłki, jak agresywnie odbierał piłkę to jest nie do zastąpienia od tak. Mamy mega wyrwe w środku pola.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Piękny koncert życzeń transferowy. Osobiście jestem zdania, że żadne powroty piłkarzy, którzy u nas grali w sezonach spadkowych. Nie rozumiem też waszych zachwytów nad Zubkovem, najsłabszy gracz ostatnich meczów. Jakby takie błędy zrobił Kulejewski to byłaby jazda na pięć stron. Żuk to samo - przeciętny piłkarz, bez liczb do przodu. Jego największy atut młodzieżowca w I lidzie nie będzie miał znaczenia. Tu trzeba szukać nazwisk piłkarzy nieznanych, którzy będą tu chcieli grać i będą się identyfikować z tym miejscem i wbrew pozorom, nie muszą pochodzić z Chorzowa, albo historię występów w Ruchu.
historiaruchu.pl
-
Skoro żadnych powrotów piłkarzy, którzy grali u nas w sezonach spadkowych to czemu gra jeszcze Foszmańczyk, który leciał z nami z 2 ligi i grał w absolutnie najgorszej rundzie w historii tego klubu, przykładając znacznie cegiełkę do spadku? (niestrzelony karny z Błękitnymi, mecz po którym spadliśmy).grzej pisze: ↑1 cze 2022, o 10:19Piękny koncert życzeń transferowy. Osobiście jestem zdania, że żadne powroty piłkarzy, którzy u nas grali w sezonach spadkowych. Nie rozumiem też waszych zachwytów nad Zubkovem, najsłabszy gracz ostatnich meczów. Jakby takie błędy zrobił Kulejewski to byłaby jazda na pięć stron. Żuk to samo - przeciętny piłkarz, bez liczb do przodu. Jego największy atut młodzieżowca w I lidzie nie będzie miał znaczenia. Tu trzeba szukać nazwisk piłkarzy nieznanych, którzy będą tu chcieli grać i będą się identyfikować z tym miejscem i wbrew pozorom, nie muszą pochodzić z Chorzowa, albo historię występów w Ruchu.
Nie rozumiem takiego zero jedynkowego myślenia. Nie każdy piłkarz z którym spadaliśmy jest obiektywnie zły i winny tej sytuacji. Łukasz Moneta był jednym z nielicznych w ekstraklasie, którzy zostali z nami do końca grał od dechy do dechy do ostatnich minut. Tym, którzy mają krótką pamięć przypominam, że Moneta nie odszedł od nas za darmo zrywając kontrakt (choć patrząc na zaległości mógł to zrobić bez problemu) tylko dał nam zarobić i odszedł na zasadzie transferu definitywnego do Legii.
Temu chłopakowi należy się wielki szacunek chociażby za to,że odmówił gry w Górniku Zabrze a tutaj jest równany z gównem. To powinna być kolejna wielka postać w naszym klubie jak powoli dobiegnie czas Fosy i Ecika.
Ostatnio zmieniony 1 cze 2022, o 10:36 przez orzechruch, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Podsumowując konferencje prezesa i trenera jezeli chodzi o transfery, bo pewnie nie kazdy oglądał:
Jesteśmy bardzo aktywni, jest wiele tematów, poki co nie będą ich zdradzać, jeden temat może byc ogłoszony nawet na godzinach, szukamy ludzi z doświadczeniem w 1 lidze, mamy zamiar wzmocnić każdą formację, kontrakt z Fosą bedzie przedluzony, Zubkov nie jest jeszcze dopięty ale rozmowy trwają, kilku zawodników odejdzie, nikt z trzonu drużyny nie odejdzie. To takie podsumowanie, jak mi cos umknelo to niech mnie ktos poprawi
Jesteśmy bardzo aktywni, jest wiele tematów, poki co nie będą ich zdradzać, jeden temat może byc ogłoszony nawet na godzinach, szukamy ludzi z doświadczeniem w 1 lidze, mamy zamiar wzmocnić każdą formację, kontrakt z Fosą bedzie przedluzony, Zubkov nie jest jeszcze dopięty ale rozmowy trwają, kilku zawodników odejdzie, nikt z trzonu drużyny nie odejdzie. To takie podsumowanie, jak mi cos umknelo to niech mnie ktos poprawi

- niebieski98
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Idzik, Mokrzycki, Fosa, to tak na szybko piłkarze którzy lecieli z nami z 2 do 3 ligi i dla których według sporej części ludzi latem 2019 też nie powinno być miejsca w czasie odbudowy - bo każdemu kto przyłożył rękę do spadku mówili raus. Tak jak pisałem nie ma co na siłę brać kogoś tylko dlatego że jest wychowankiem lub choćby tylko byłym graczem, natomiast zamykanie się na okazje pozyskania piłkarzy przychylnie na nas patrzących ze względu na przywiązanie do Ruchu tylko dlatego że znaleźli się w takim otoczeniu organizacyjnym w którym mało kto by dał radę dobrze grać to jest śmiechu warte. Kiełb po bardzo złym rozstaniu z Koroną kilka lat temu, przed paroma dniami wprowadził Kielce do Ekstraklasy. Za sezon może dwa będziemy żegnać Ecika i Fosę. Gości którzy są liderami mimo że nie zawsze na boisku są najlepsi. Trudno będzie znaleźć nowych wśród piłkarzy którzy nie są kompletnie związani z Ruchem, zawsze wychowanek będzie miał najłatwiej przewodzić drużynie.
Równie dobrze idąc tym tokiem rozumowania powinniśmy zamknąć drzwi przed Ecikiem, spadki z lat 2017-2019 nie wzięły się znikąd a były naturalnym skutkiem zadłużania klubu w poprzednich latach. Ktoś ma pretensje do Łukasza że brał pieniądze za czasów smagora i przyczynił się tym samym do degrengolady? Nie popadajcie w absurd.
Równie dobrze idąc tym tokiem rozumowania powinniśmy zamknąć drzwi przed Ecikiem, spadki z lat 2017-2019 nie wzięły się znikąd a były naturalnym skutkiem zadłużania klubu w poprzednich latach. Ktoś ma pretensje do Łukasza że brał pieniądze za czasów smagora i przyczynił się tym samym do degrengolady? Nie popadajcie w absurd.
- KevinMitnick
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Widza że Lizakowski odchodzi z Raduni tylko gdzie ??
http://www.90minut.pl/news/319/news3198 ... aduni.html
http://www.90minut.pl/news/319/news3198 ... aduni.html
-
- Kontakt:
A myślałem, że jestem jedynym który twierdził, że Zubkov popełnia dużo błędów. Z czterech ostatnich meczy tylko ten z Radunią zagrał bardzo dobrze (jego brama na Śląsku, beznadziejny z Hutnikiem, chyba z cztery sytuacje kiedy szedł na wyprzedzenie z Motorem gdzie nie dał rady, w tym ta z powrotem i pięknym blokiem na napastniku).grzej pisze: ↑1 cze 2022, o 10:19Piękny koncert życzeń transferowy. Osobiście jestem zdania, że żadne powroty piłkarzy, którzy u nas grali w sezonach spadkowych. Nie rozumiem też waszych zachwytów nad Zubkovem, najsłabszy gracz ostatnich meczów. Jakby takie błędy zrobił Kulejewski to byłaby jazda na pięć stron. Żuk to samo - przeciętny piłkarz, bez liczb do przodu. Jego największy atut młodzieżowca w I lidzie nie będzie miał znaczenia. Tu trzeba szukać nazwisk piłkarzy nieznanych, którzy będą tu chcieli grać i będą się identyfikować z tym miejscem i wbrew pozorom, nie muszą pochodzić z Chorzowa, albo historię występów w Ruchu.
Co do Markovica i Żuka, to ostatnie mecze ich bronią, w sensie że grali o niebo lepiej niż na początku rundy (Markovic wchodził co prawda na podmeczonych rywali, ale dawał jakość. Żuk nie ma cyfr, ale Tomek też ich póki co nie ma, natomiast obydwaj mają żelazne płuca i technikę na wysokim poziomie).
Z byłych zawodników, to chętnie zobaczyłbym u nas Moneta, Urbańczyka i Bargiela.
Trzeba zaufać zarządowi i myślę, że będzie dobrze.