Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
niebieskifanatyk
Kontakt:

Re: Modernizacja stadionu

#18676 Post autor: niebieskifanatyk » 30 maja 2022, o 18:30

Miejscu Ruchu jest na Cichej a nie na SŚ!

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18677 Post autor: Darth Kabut » 30 maja 2022, o 18:43

adamo1289 pisze:
30 maja 2022, o 13:08
Niestety moim zdaniem temat budowy nowego stadionu, dopóki obecna ekipa będzie pociągać za sznurki w Chorzowie, nie będzie ruszony. A że dobrze w Chorzowie jest tym, co ma być dobrze, to ekipa się za szybko nie zmieni. Według mnie czas się oswajać z wizją gry na SŚ, bo prędzej czy później wymogiem nie będzie tylko 1000 ziców zadaszonych w lidze, ale ze dwa, potem pięć itd itd. Nie stanie się to z dnia na dzień, ale w perspektywie kilku lat. Przez te kilka lat będziemy moknąć, będziemy szczać pod płotem, będziemy zapełniać łuki i sektory za bramką jedynie na kilku meczach, aż w końcu stadion na C6 nie spełni wymogów licencyjnych i powiedzą w ratuszu - jedynie na Śląski, może uda się wygospodarować parę złotych na współorganizację meczy z kasy miejskiej i tyle. Smutne, bo miasto powinno oprzeć swój rozwój właśnie na sporcie, bo w obecnej chwili nie ma kompletnie nic do zaproponowania w sferze gospodarki/przemysłu.
Powinien żeś dostać bana i w pysk na otrzeźwienie

adamo1289
Kontakt:

#18678 Post autor: adamo1289 » 30 maja 2022, o 19:05

Darth Kabut pisze:
30 maja 2022, o 18:43
adamo1289 pisze:
Niestety moim zdaniem temat budowy nowego stadionu, dopóki obecna ekipa będzie pociągać za sznurki w Chorzowie, nie będzie ruszony. A że dobrze w Chorzowie jest tym, co ma być dobrze, to ekipa się za szybko nie zmieni. Według mnie czas się oswajać z wizją gry na SŚ, bo prędzej czy później wymogiem nie będzie tylko 1000 ziców zadaszonych w lidze, ale ze dwa, potem pięć itd itd. Nie stanie się to z dnia na dzień, ale w perspektywie kilku lat. Przez te kilka lat będziemy moknąć, będziemy szczać pod płotem, będziemy zapełniać łuki i sektory za bramką jedynie na kilku meczach, aż w końcu stadion na C6 nie spełni wymogów licencyjnych i powiedzą w ratuszu - jedynie na Śląski, może uda się wygospodarować parę złotych na współorganizację meczy z kasy miejskiej i tyle. Smutne, bo miasto powinno oprzeć swój rozwój właśnie na sporcie, bo w obecnej chwili nie ma kompletnie nic do zaproponowania w sferze gospodarki/przemysłu.
Na temat sensu gry na SŚ pod kątem finansowym napisałem w innym wątku (a raczej bezsensu), wystarczy poczytać. Poza tym, fajną dyskusję poradzisz prowadzić ;)

ecik1920
Kontakt:

#18679 Post autor: ecik1920 » 30 maja 2022, o 21:19

Może w emocjach obu baraży nie słyszałem dopingu o nowym stadionie i POnu łysym z ratusza ino baner nowy stadion dla chorzowa

adamo1289
Kontakt:

#18680 Post autor: adamo1289 » 31 maja 2022, o 09:05

Scypion pisze:
30 maja 2022, o 16:20
Te oswajanie sie z gra na slaskim jest dokladnie tym czego od nas oczekuje Kotala. Pomijam fakt ekonomicznej irracjonalnosci tego pomyslu. Dlaczego legia nie gra na narodowym? Btw. Zauwazyliscie jaki wysyp roznego rodzaju cyklistów, rodziców żłobkowców, odpowiedzialnych podatnikow i troskliwych mieszkańcow pojawil sie w necie po naszym awansie? Tak jakby UM z gory zakladal, ze trzeba zdyskredytowac Ruch, ktory moze, budujac swój pozytywny wizerunek, namieszać w zastanym bagienku chorzowskiej polityczki. Mozecie to badzcie aktywni także w necie. W koncu wybory nie zaczynają się tydzien przed głosowaniem
Wiele się wyjaśni po wyborach samorządowych. Mam nadzieję, że łysy poleci razem ze swoim poletkiem z Chorzowa i wtedy coś w temacie wreszcie ruszy,

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18681 Post autor: Darth Kabut » 31 maja 2022, o 10:03

adamo1289 pisze:
30 maja 2022, o 19:05
Darth Kabut pisze:
adamo1289 pisze:
Na temat sensu gry na SŚ pod kątem finansowym napisałem w innym wątku (a raczej bezsensu), wystarczy poczytać. Poza tym, fajną dyskusję poradzisz prowadzić ;)
Stać mnie na merytoryczną dyskusję ale każdego Kotalowego propagandzistę i dywersanta dyskredytuję i piszę wprost i otwarcie.
Nie dla Śląskiego!
Idąc Twoim tokiem myślenia to co to za różnica zapytajmy tych ze Szczewogrodu albo w Tychach. Tańszy wynajem a ludzi może być w sam raz na te "topowe" mecze...

scaneRboy
Kontakt:

#18682 Post autor: scaneRboy » 31 maja 2022, o 10:05

proste pytanie. Kto z władz lokalnych lub centralnych był na niedzielnym barażu?
Moim zdaniem po tych ciężkich latach trzeba zmienić jedną podstawową rzecz! Dość raz na zawsze zabawy w politykę pomiędzy kibicami. WBIJMY SOBIE W GŁOWY, ŻE NAJPIERW JEST RUCH, A DOPIERO POTEM SYMPATIE POLITYCZNE.
Będziemy naprawdę silni dopiero wtedy, gdy to ONI karierowicze będą zmuszeni przyjść do nas, bez nas zdobycie stanowiska w Chorzowie było absolutnie niemożliwe.

Róbmy swoje, entuzjazm, fajna atmosfera, wyniki... Bierzmy ze sobą na mecze kogo się da, żeby się wkręcali, emocjonowali, INWESTOWALI swoje emocje... Efekty przyjdą!

Stadion Śląski... powiem tak. My mamy za mały stadion, żeby strawić (zamienić) posiadany potencjał na pieniądze, a Stadion Śląski odwrotnie - jest za duży na ekstraklasę.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18683 Post autor: kroy » 31 maja 2022, o 10:27

scaneRboy pisze:
31 maja 2022, o 10:05
proste pytanie. Kto z władz lokalnych lub centralnych był na niedzielnym barażu?
Moim zdaniem po tych ciężkich latach trzeba zmienić jedną podstawową rzecz! Dość raz na zawsze zabawy w politykę pomiędzy kibicami. WBIJMY SOBIE W GŁOWY, ŻE NAJPIERW JEST RUCH, A DOPIERO POTEM SYMPATIE POLITYCZNE.
Będziemy naprawdę silni dopiero wtedy, gdy to ONI karierowicze będą zmuszeni przyjść do nas, bez nas zdobycie stanowiska w Chorzowie było absolutnie niemożliwe.
Fajnie gdyby tak się dało ale niestety polityka to nie tylko piłka nożna i stadion… wyobraź sobie, ze masz kandydata Zielonych który mówi - jutro zaczynamy budowę ale tez robimy z Chorzowa miasto przyjazne LGBT - jestem pewien ze większość kibiców by na niego i tak nie zagłosowała. Podobnie jak pewna cześć kibiców by (np ja) nie zagłosowałaby w żadnym wypadku na kandydata Konfederacji bo mam po prostu inny światopogląd ( zakładając ze mieszkam w Chorzowie).
Dlatego myśle ze to jest sprawa ponadpolityczny i tu die z Tobą zgadzam. My potrzebujemy kibiców i polityków różnych partii którzy chcą żeby powstał stadion. I wtedy to może być projekt nie polityczny a kibicowski.
Czy to jest możliwe? Nie wiem ale chciałbym żeby było….
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

True Blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18684 Post autor: True Blue » 31 maja 2022, o 10:28

Z lokalnych władz wiym, że Michalik był na szpilu. Z centralnych chyba nikt, a z politykierów był Kohut, ale łon to raczyj nom stadionu w UE niy pochyto.
ZAWSZE NIYBIESKI

adamo1289
Kontakt:

#18685 Post autor: adamo1289 » 31 maja 2022, o 10:43

Darth Kabut pisze:
31 maja 2022, o 10:03
adamo1289 pisze:
30 maja 2022, o 19:05
Darth Kabut pisze:
adamo1289 pisze:
Stać mnie na merytoryczną dyskusję ale każdego Kotalowego propagandzistę i dywersanta dyskredytuję i piszę wprost i otwarcie.
Nie dla Śląskiego!
Idąc Twoim tokiem myślenia to co to za różnica zapytajmy tych ze Szczewogrodu albo w Tychach. Tańszy wynajem a ludzi może być w sam raz na te "topowe" mecze...
Ja propagandzistą łysego? :rotfl: mój tok rozumowania polega na tym, że zastanawiam się co mamy zrobić, żeby Ruch szedł mimo wszystko w górę - bo przy obecnym układzie władzy w mieście jest to niemalże niewykonalne, że nowy stadion powstanie na C6.

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18686 Post autor: Darth Kabut » 31 maja 2022, o 10:50

No to masz odpowiedź:
Zmienić władzę w Chorzowie na taką która stadion postawi a żeby zyskać więcej kasy zwiększyć cenę biletu

scaneRboy
Kontakt:

#18687 Post autor: scaneRboy » 31 maja 2022, o 12:14

Darth Kabut pisze:
31 maja 2022, o 10:50
No to masz odpowiedź:
Zmienić władzę w Chorzowie na taką która stadion postawi a żeby zyskać więcej kasy zwiększyć cenę biletu
Kibice RACZEJ nie zmienią władzy. Zmienilibyśmy się w partie polityczną... Zakładam, że w I lidze spędzimy jakiś czas i trzeba to kibicom jasno zakomunikować, nie zapominajmy, że to jest CZAS ODBUDOWY, trudno powiedzieć, czy jesteśmy chociaż w połowie drogi. Jeśli pod koniec roku będziemy zajmowali miejsce w środku tabeli, to nie może być rozczarowania lub zniechęcenia, ponieważ jest to etap - część planu.

W I lidze daj Boże okrzepniemy finansowo i trzeba zrobić absolutnie co się da, żeby rozbudować zaplecze kibiców i sympatyków klubu w mieście i gdzie się tylko da. Trzeba organizować sprytne akcje w taki sposób, żeby mieszkańcy INWESTOWALI swoje emocje.

Prosty przykład. Namawiamy mieszkańców bloku, żeby wieczorem zapalili światła w mieszkaniach tworząc napis Ruch lub pojedynczą literę. Robimy zbitkę video układając jakąś treść i wbijamy to w emocjonalne kulisy. ILU LUDZI NIE WEŹMIE UDZIAŁU W AKCJI i zrobi z siebie ciuli? KAŻDY będzie chciał zobaczyć swój dom potem po meczu, będzie miał poczucie, że wziął udział, przyczynił się...

Na pomniku harcerzy Chorzowa co roku w sylwestra wkłada się butelkę szampana harcerzowi do ręki, PRZED DERBAMI ma mieć koszulkę albo co najmniej szalik i to najlepiej uszyty przez harcerzy!

Najbliższy sezon powinien być pełny takich akcji... jestem pewny, ze pomysłów nie zabraknie, czekają nas derby, emocje, ważne żeby angażować LUDZI. Dzieci, gospodynie domowe, policjantów, księży.

Efekt ma być taki, że często ma być nagłaśniany prosty komunikat BILETY WYPRZEDANE! Chodzi o to, żeby bez względu na to kto wygra najbliższe wybory, były one wygrane!
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

19Ruch20R
Kontakt:

#18688 Post autor: 19Ruch20R » 2 cze 2022, o 17:14

Wałbrzych otrzymał dofinansowanie do modernizacji stadionu w postaci 39,6 mln. Jak widać wszędzie się da załatwic jakiekolwiek dofinansowanie tylko nie w Chorzowie :)

orbiter
Kontakt:

#18689 Post autor: orbiter » 2 cze 2022, o 19:39

Czy z tego przyszlego KOP nie szło by coś uszczknąć? Choćby postawić narazie jedną trybunę , prostą (tak jak na łks grali parę lat z jedną trybuną), ale był by to przynajmniej jakiś początek.
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#18690 Post autor: Scypion » 2 cze 2022, o 20:29

19Ruch20R pisze:
2 cze 2022, o 17:14
Wałbrzych otrzymał dofinansowanie do modernizacji stadionu w postaci 39,6 mln. Jak widać wszędzie się da załatwic jakiekolwiek dofinansowanie tylko nie w Chorzowie :)
Jak się nie chce to się nie da...

ODPOWIEDZ