Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Tylko, że w I lidze to rola takiego Starzyńskiego może już być całkiem inna i stać się podstawowym graczem od którego będzie ustawiany skład. Jeżeli chodzi o Bargiela to chyba główną przeszkodą jest jego wysoki kontrakt podpisany, gdy miał być jednym z pierwszych wyborów, a który jeszcze dwa lata chyba obowiązuje, my mu takiego na pewno nie damy.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- niebieski98
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tu nie chodzi o to żeby brać każdego z przeszłością u nas co powąchał z nami ekstraklase i 1. lige, nie tędy droga. Natomiast warto szukać wśród naszych byłych zawodników, tych bardziej związanych z Ruchem, ciekawych wzmocnień. Na Janoszce i Foszmańczyku się nie zawiedliśmy, ich przygoda z piłką powoli dobiega końca, a drużynie jak i całemu klubowi potrzebni są tacy liderzy. Jeżeli nie wyłonią się tacy w międzyczasie z drużyny i trzeba będzie szukać ich na rynku transferowym, to zawsze wychowanek bądź nasz były, wieloletni gracz, z doświadczeniem na najwyższym poziomie w Polsce, będzie miał łatwiej przewodzić drużynie.
Bramka obstawiona, obrona - podpisać kontrakt z Zubkovem i stoperów mamy na solidnym 1 ligowym poziomie. W pierwszym składzie zobaczymy pewnie Wójtowicza w roli młodzieżowca, przyda się jeszcze jeden konkretny wahadłowy na drugą stronę, dodając do tego Żuka który wygląda solidnie i może być dobrym zmiennikiem boki byłyby obstawione. Do środka pola potrzebne będą konkretne wzmocnienia - jeden zawodnik o bardziej defensywnym profilu drugi o ofensywnym. Dwie, priorytetowe pozycje do obsadzenia w lecie. Szczepan już grał w 1. lidze z powodzeniem, o obsadę szpicy w "11" jestem spokojny. Czy Stępień jest wystarczająco dobry żeby być wartościowym zmiennikiem? Nie wiem i z tego względu należałoby raczej pomyśleć o jeszcze jednym napastniku tym bardziej że Chiliński raczej pożegna się z nami.
Jestem dobrej myśli, czuje że kilka dobrych transferów jest już przygotowanych. W odróżnieniu od wielu drużyn my nie robiliśmy awansu na kredyt, przez co cała kasa jaka spłynie nam do budżetu ponad to co było w 2 lidze (kasa z polsatu, większej sprzedaży biletów, gadżetów, sponsorów itp.) będzie mogła zostać spożytkowana na wzmocnienia. Ok, może przyjść nam zacząć spłacać układ, jednak jeżeli dojdzie do konwersji długów na akcje, to chyba większość nowych przychodów jednak pójdzie na kadrę. Z drugiej strony w ostatnich 3 latach nie spłacaliśmy układu, ale "czyściliśmy" za to wszelkie zadłużenie powstałe po zawarciu układu kiedy spadaliśmy z 1 ligi do 2 i z 2 do 3. Ono powinno za niedługo zniknąć i być może odwieszony układ nie zmieni znacznie kosztów związanych z obsługą długu.
Bramka obstawiona, obrona - podpisać kontrakt z Zubkovem i stoperów mamy na solidnym 1 ligowym poziomie. W pierwszym składzie zobaczymy pewnie Wójtowicza w roli młodzieżowca, przyda się jeszcze jeden konkretny wahadłowy na drugą stronę, dodając do tego Żuka który wygląda solidnie i może być dobrym zmiennikiem boki byłyby obstawione. Do środka pola potrzebne będą konkretne wzmocnienia - jeden zawodnik o bardziej defensywnym profilu drugi o ofensywnym. Dwie, priorytetowe pozycje do obsadzenia w lecie. Szczepan już grał w 1. lidze z powodzeniem, o obsadę szpicy w "11" jestem spokojny. Czy Stępień jest wystarczająco dobry żeby być wartościowym zmiennikiem? Nie wiem i z tego względu należałoby raczej pomyśleć o jeszcze jednym napastniku tym bardziej że Chiliński raczej pożegna się z nami.
Jestem dobrej myśli, czuje że kilka dobrych transferów jest już przygotowanych. W odróżnieniu od wielu drużyn my nie robiliśmy awansu na kredyt, przez co cała kasa jaka spłynie nam do budżetu ponad to co było w 2 lidze (kasa z polsatu, większej sprzedaży biletów, gadżetów, sponsorów itp.) będzie mogła zostać spożytkowana na wzmocnienia. Ok, może przyjść nam zacząć spłacać układ, jednak jeżeli dojdzie do konwersji długów na akcje, to chyba większość nowych przychodów jednak pójdzie na kadrę. Z drugiej strony w ostatnich 3 latach nie spłacaliśmy układu, ale "czyściliśmy" za to wszelkie zadłużenie powstałe po zawarciu układu kiedy spadaliśmy z 1 ligi do 2 i z 2 do 3. Ono powinno za niedługo zniknąć i być może odwieszony układ nie zmieni znacznie kosztów związanych z obsługą długu.
-
- Kontakt:
W kulisach Moneta mówił że chciałby wrócić na Górny Śląsk więc uważam że warto o niego się postarać na 1 lige to dobry zawodnik i byłoby to solidne wzmocnienie.
Niebieska Dzielnica Halemba
-
- Kontakt:
Problem tylko jest taki, ze gramy formacja bez skrzydłowych a Monete jakos na wahadle nie widze, w dodatku mamy tam Tomka Wójtowicza który jest mlodziezowcem nr.1. No i chyba nikt nie mysli o zmianie formacji po tak udanym sezonie. Ale kto wie, moze upchaloby sie go na "10"?
-
Formacje dostosowywuje się do rywala, teraz w większości meczów my prowadziliśmy grę bo jakościowo mieliśmy najlepszych piłkarzy, nie wiem czy tak będzie w 1 lidze.Mogą być mecze gdzie będziemy wychodzili 4 z tyłu. Ja myślę, że nasz obecny system wynikał też z braków kadrowych, przed sezonem mieliśmy jednego napastnika-Szczepana i dość spore bogactwo w pomocy. Teraz bez Mokrzyckiego może być tą dziurę dużo trudniej załatać i Skrobacz może chcieć przejść na system 4-4-2 lub 4-5-1. Mam też wątpliwości czy Wójtowicz na wahadle w 1 lidze da sobie radę, bo już w 2 był piłkarzem mocno chimerycznym.Dams0n pisze: ↑30 maja 2022, o 13:38Problem tylko jest taki, ze gramy formacja bez skrzydłowych a Monete jakos na wahadle nie widze, w dodatku mamy tam Tomka Wójtowicza który jest mlodziezowcem nr.1. No i chyba nikt nie mysli o zmianie formacji po tak udanym sezonie. Ale kto wie, moze upchaloby sie go na "10"?
Moneta rozegrał w Stomilu wszystkie mecze od deski do deski, strzelił w nich 6 bramek, ma mniej niż 30 lat, myślę, że tutaj nie ma co się zastanawiać bo z naszym budżetem będzie ciężko o kogoś tak doświadczonego i całkiem w formie.
-
- Kontakt:
Osobiście ucieszył bym się z powrotu Monety.
- jest to zawodnik który grał prawie cały sezon 29 występów w podstawowym składzie.
-6 bramek jedna asysta
-grał jako lewy napastnik lub lewy pomocnik
- 28 lat
-chłopak od nas
- doświadczenie ekstraklasowe
- były reprezentant młodzieżówek
- osobiście zapamiętałem go jako walczaka
- godo
- jest to zawodnik który grał prawie cały sezon 29 występów w podstawowym składzie.
-6 bramek jedna asysta
-grał jako lewy napastnik lub lewy pomocnik
- 28 lat
-chłopak od nas
- doświadczenie ekstraklasowe
- były reprezentant młodzieżówek
- osobiście zapamiętałem go jako walczaka
- godo

-
- Kontakt:
Wyborcza wspomina też o Sadloku.
Po awansie sporo mówiło się na Cichej o powrocie do Ruchu jego byłych piłkarzy. Klub rozmawiał na ten temat m.in. z Maciejem Sadlokiem i Łukaszem Monetą. Nie ma natomiast tematu powrotu do Chorzowa Artura Sobiecha.
Po awansie sporo mówiło się na Cichej o powrocie do Ruchu jego byłych piłkarzy. Klub rozmawiał na ten temat m.in. z Maciejem Sadlokiem i Łukaszem Monetą. Nie ma natomiast tematu powrotu do Chorzowa Artura Sobiecha.
-
- Kontakt:
Maciej Sadlok - który jest już po kompleksowanych badaniach medycznych. Diagnoza wykazała uszkodzenie więzadeł w stawie skokowym prawym, co oznacza, że Wiślaka czeka rehabilitacja.domin11hks pisze: ↑30 maja 2022, o 15:02Wyborcza wspomina też o Sadloku.
- Szafar21
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
A po rehabilitacji zapewne kontrakt na ekstraklasowym poziomie w Wieczystej.19Ruch20R pisze: ↑30 maja 2022, o 15:18Maciej Sadlok - który jest już po kompleksowanych badaniach medycznych. Diagnoza wykazała uszkodzenie więzadeł w stawie skokowym prawym, co oznacza, że Wiślaka czeka rehabilitacja.domin11hks pisze: ↑30 maja 2022, o 15:02Wyborcza wspomina też o Sadloku.
-
- Kontakt:
Nojgi też niech wraca 

- Jano99
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Przecież Moneta nam pasuje do formacji idealnie na te lewe wahadło. Na prawym będą walczyć młodzieżowcy Wójtowicz/Żuk więc lewe tak na prawdę jest nie obsadzone. Jako jego zmiennik powinien zostać Szkati.
- Harry1990
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ciekawe w jakiej dyspozycji będą zawodnicy, wracający z wypożyczeń?
A są to m in.:
- Jakub Nowak
- Jakub Siwek
- Tomasz Dyr
- Michał Biskup
Wysłane z mojego V2023 przy użyciu Tapatalka
A są to m in.:
- Jakub Nowak
- Jakub Siwek
- Tomasz Dyr
- Michał Biskup
Wysłane z mojego V2023 przy użyciu Tapatalka
Blue are the words I say and what I think.
Blue are the Feelings that live inside me.
Blue are the Feelings that live inside me.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
w 1 lidze musi grac tylko 1 mlodziezowiec, takze Szkati moglby dostawac wiecej szans.
nie wiem czy Monet jest wystraczajacy odpowiedzialny na wahadlo. pamietam go glownie z gry do przodu.
Harry - po awansie do 1 ligi, raczej bedzie to malo istotne. raczej wszyscy pojda na dalsze wypozyczenia albo rozwiazania kontraktow. dopiero gdzies pokazanie sie w 2 czy 3 lidze ew mogloby im dac szanse powrotu.
nie wiem czy Monet jest wystraczajacy odpowiedzialny na wahadlo. pamietam go glownie z gry do przodu.
Harry - po awansie do 1 ligi, raczej bedzie to malo istotne. raczej wszyscy pojda na dalsze wypozyczenia albo rozwiazania kontraktow. dopiero gdzies pokazanie sie w 2 czy 3 lidze ew mogloby im dac szanse powrotu.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Biskup ma kontrakt do czerwca.
Myślę, że jak wyleczą się po świętowaniu
to w gabinetach praca ruszy.
PS. Rok temu o tej porze jeszcze nie mieliśmy pewnego awansu bdo 2. ligi.
Myślę, że jak wyleczą się po świętowaniu

PS. Rok temu o tej porze jeszcze nie mieliśmy pewnego awansu bdo 2. ligi.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Prezes w kulisach ostatnio mowil, ze sa dwa warianty: 1 i 2ligowy, takze mysle ze niektore tematy sa juz weecz gotowe do podpisu.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...