Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
przekazali ostatnio, ze maja dwa warianty, takze teraz pjawia sie nazwiska na 1 liga. nie mamy powodow, zeby im nie ufac.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wiadomo, że jak zawsze zmiany będą potrzebne, tak naprawdę jedyna pozycja w której dzięki obecnym dwóm okienkom wydaje się, że mamy komfort to środek obrony.
Chyba, że zdecydujemy się na wypożyczenie Kuleja, bo szkoda by siedział na ławie, a może jakby regularnie grał na swoim szczeblu to nabrałby na tyle pewności, że wróciłby jak Bielecki i został kluczowym ogniwem także w wyższych ligach.
Cała reszta pozycji może być rozważana w kategorii konieczności wzmocnień lub uzupełnień.
Chyba, że zdecydujemy się na wypożyczenie Kuleja, bo szkoda by siedział na ławie, a może jakby regularnie grał na swoim szczeblu to nabrałby na tyle pewności, że wróciłby jak Bielecki i został kluczowym ogniwem także w wyższych ligach.
Cała reszta pozycji może być rozważana w kategorii konieczności wzmocnień lub uzupełnień.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Nieśmiało zapytam skąd pieniądze na sensowne wzmocnienia? Chcieć a móc to wielka różnica
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mimo jak to zaznaczyłeś nieśmiałego pytania to ja śmiało ci odpowiem.
Dokładnie stąd jak robiliśmy takie w III lidze i II lidze czyli z budżetu klubu. Sensowne wzmocnienia to nie znaczy, że trzeba wydawać mnóstwo kasy, robić je gotówkowo, płacić olbrzymie prowizje czy przepłacać piłkarzy. Dokładnie tak jak sensownym transferemi okazało się mnóstwo chopów ściągniętych w ostatnich trzech latach, gdzie pieniądze w klubie były jeszcze mniejsze.
Ps. Widać wysyp zielonych znów nadchodzi w końcu trzeba entuzjazm starać się za***ać bo jeszcze na tej fali dojdzie do "rewolucji" w następnych wyborach.
Dokładnie stąd jak robiliśmy takie w III lidze i II lidze czyli z budżetu klubu. Sensowne wzmocnienia to nie znaczy, że trzeba wydawać mnóstwo kasy, robić je gotówkowo, płacić olbrzymie prowizje czy przepłacać piłkarzy. Dokładnie tak jak sensownym transferemi okazało się mnóstwo chopów ściągniętych w ostatnich trzech latach, gdzie pieniądze w klubie były jeszcze mniejsze.
Ps. Widać wysyp zielonych znów nadchodzi w końcu trzeba entuzjazm starać się za***ać bo jeszcze na tej fali dojdzie do "rewolucji" w następnych wyborach.
-
- Kontakt:
Szkatuły wczoraj nawet na ławce nie było więc chyba zakładam że się z nim pożegnamy a szkoda bo pozytywny synek. Do tego chyba odejdą: Będzieszak, Kowalski, Wyroba, Chiliński, Tomek Nowak. Kulejewski pewnie na wypożyczenie razem z Siwkiem który chyba powoli wraca po kontuzji. Stępień moim zdaniem ma coś w sobie że jeszcze sie rozwinie i będą z niego ludzie. Tak jak piszecie wyżej z 3-4 nazwiska muszą wzmocnić zespół na 1 skład bo Żuk, Markovic czy Żagiel coś tam prezentują ale czy będą solidni na 1 ligę ciężko wyczuć.
Batory Fans
-
- Kontakt:
To wszystko i tak przy założeniu, że nikogo już nie stracimy. A myślę, że najbardziej łakomymi kąskami są właśnie Szczepan, Zubkov, Bielu, Wójtowicz i Sikora. Bielu przedłużył kontrakt, więc bramka jest czysta. Trzeba kogoś do rywalizacji, żeby Bielu się cały czas rozwijał. Mam nadzieję, że Szczepek całując eRkę pokazał, że chce tu grać jeszcze długo. Zubkov jest niewiadomą, ale myślę, że awans go tu zatrzyma. Wójtowicz i Sikora również nie powinni odejść jeśli nie mieliby gwarancji stałej gry w Ekstraklasie (bo odchodzić do kogoś też z 1 ligi to głupota), a i tak pytanie czy ogarnęliby poziom. Myślę, że zarząd odwali dobrą robotę i skład nie zostanie uszczuplony. Co do wzmocnień to jestem faktycznie ciekaw tematu tego Pląskowskiego. Monet na skrzydle mógłby pomóc doświadczeniem, zwłaszcza, że Ecika i Fosę musi ktoś powoli zastępować w roli liderów drużyny, a Mokry, który na takiego wyrastał niestety odszedł (życzę mu jak najlepiej za tą pasję i zaangażowanie w każdym meczu!). Ktoś wcześniej wspomniał o wypożyczeniu Nojgiego?
Wiadomo, że to koncert życzeń. W ostatnim roku wyszło, że zawodnicy, którzy teoretycznie byli jednymi z najlepszych w lidze, w której graliśmy- wyżej nie do końca odpalali na tyle, aby grać w podstawowej 11 (Stępień, Żagiel), więc i tutaj może być różnie. Pełne zaufanie do zarządu i czekamy na pierwsze "potwierdzone plotki" 

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tylko jeżeli chodzi o Biela to poki co nie ma informacji na ile on ten kontrakt przedłużył. Czy tu po prostu nie zadziałała klauzula, która dawała klubowi możliwość przedłużenia o rok kontraktu. I jak przyjdzie oferta to jednak klub będzie skłonny go sprzedać.
Markovic tak jak początek sezonu miał bardzo słaby tak ostatnie mecze sezonu, gdzie grał sporo oraz po paręnaście minut w barażach wyglądał lepiej. Może po pełnych przygotowaniach da jakość, ale na pewno pomoc to podstawa przy transferach.
Markovic tak jak początek sezonu miał bardzo słaby tak ostatnie mecze sezonu, gdzie grał sporo oraz po paręnaście minut w barażach wyglądał lepiej. Może po pełnych przygotowaniach da jakość, ale na pewno pomoc to podstawa przy transferach.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2022, o 12:14 przez heli, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Jak można odejść w chwale pokazal Michał Mokrzycki. Wielkie brawa dla niego. Z pewnością już zawsze będzie mile widziany na Cichej 

- Jano99
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Panowie dawać tu jakieś przecieki
jeśli chodzi o moje wymarzone (w miarę realne) transfery to: Monet, Nojgi, Starzyński (nasz młody z Wisły), Urbańczyk, Sobiech. Nie wiem czy branie byłych Niebieskich jest do końca dobym pomysłem, ale te nazwiska mi przyszły na myśl.

- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dokładnieniebieskifanatyk pisze: ↑30 maja 2022, o 12:14Jak można odejść w chwale pokazal Michał Mokrzycki. Wielkie brawa dla niego. Z pewnością już zawsze będzie mile widziany na Cichej![]()

Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
-
- Kontakt:
znając Siemiana od strony sportowej jestem w 150% spokojny. Jeśli nie sprowadzimy nazwisk, to prezes wyciągnie kogoś z niższych lig. Nie wiem czy wiecie, ale wspomniany Sobiech został wypatrzony właśnie przez Siemiana. Siemian od lat zajmował się UKS i ma świetne rozeznanie.
Większym wyzwaniem na pewno jest pochytanie budżetu na odpowiednim poziomie no i stadion rzecz jasna.
Większym wyzwaniem na pewno jest pochytanie budżetu na odpowiednim poziomie no i stadion rzecz jasna.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- niebieski98
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o byłych niebieskich to nie obraziłbym się jakby prawy obrońca Piasta któremu kończy się kontrakt wrócił do domu, choć to już marzenie raczej nie do zrealizowaniaJano99 pisze: ↑30 maja 2022, o 12:23Panowie dawać tu jakieś przeciekijeśli chodzi o moje wymarzone (w miarę realne) transfery to: Monet, Nojgi, Starzyński (nasz młody z Wisły), Urbańczyk, Sobiech. Nie wiem czy branie byłych Niebieskich jest do końca dobym pomysłem, ale te nazwiska mi przyszły na myśl.

-
- Kontakt:
I dodajmy jeszcze może Przemka Bargiela do tego
Całkiem fajny skład mógłby wyjść z tych naszych byłych zawodników

Całkiem fajny skład mógłby wyjść z tych naszych byłych zawodników

- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Przeklejam z tematu meczowego bo chyba lepiej tu:
Na pewno jeśli uda nam się utrzymać obronę i bramkarza to tutaj myśle mamy ekipę na czołówkę tabeli. Kasol, Zubkow, Szuwacz, Bielu, Nawrocki, Kulej i Patryk Sikora.
Gorzej z środkiem gdzie po odejściu mokrego jest duża dziura. Vanja chyba nie da rady trgo udźwignąć sam, Wyroba wg. mnie powinien się rozstać z klubem wiec zostaje tylko Patryk. Jedno wzmocnienie to minimum na ta pozycje.
Skrzydła - Wojtowicz super i młodzieżowiec wiec jeden problem z głowy. Żuk - na rezerwę i do zadań defensywnych da rade ale na pewno potrzebujemy minimum jednego a idealnie dwóch piłkarzy którzy maja bardziej ofensywne umiejętności
Nasze „10” tutaj myśle ze i Fosa i Ecik jeszcze sezon pograją i myśle ze ich 2 można potraktować jak jednego pełnego piłkarza. To oznacza ze potrzebujemy 2 zawodników. Przydałby się ktoś w stylu Bartka Nowaka czy Filipa Starzynskiego i może jakiś jeden młodszy który mógłby rozwinąć skrzydła w Ruchu.
Atak - tutaj na pewno potrzebujemy jeszcze jednego piłkarza. Szczepek top, Stępień - trzeba jeszcze mu dać szanse No i potrzebujemy drugiego napastnika który będzie mógł wejść do składu na już.
I na końcu ławka - tutaj będzie najtrudniej bo nawet jak zrobimy 5-6 transferów to ciężko będzie utrzymać jakość rezerwowych. Mam nadzieje ze pomoże Akademia Ruchu i rezerwy choć na pewno w zimę trzeba będzie wzmocnić ławkę, patrząc na sytuacje w tabeli.
Podsumowując, myśle, ze jesteśmy w stanie te wzmocnienia zrobić, pierwsza liga jest najbliżej ekstraklasy w historii i dla wielu piłkarzy to już poziom do zaakceptowania. Także, czekamy na działania zarządu bo pierwszy mecz już za 7 tygodni
Na pewno jeśli uda nam się utrzymać obronę i bramkarza to tutaj myśle mamy ekipę na czołówkę tabeli. Kasol, Zubkow, Szuwacz, Bielu, Nawrocki, Kulej i Patryk Sikora.
Gorzej z środkiem gdzie po odejściu mokrego jest duża dziura. Vanja chyba nie da rady trgo udźwignąć sam, Wyroba wg. mnie powinien się rozstać z klubem wiec zostaje tylko Patryk. Jedno wzmocnienie to minimum na ta pozycje.
Skrzydła - Wojtowicz super i młodzieżowiec wiec jeden problem z głowy. Żuk - na rezerwę i do zadań defensywnych da rade ale na pewno potrzebujemy minimum jednego a idealnie dwóch piłkarzy którzy maja bardziej ofensywne umiejętności
Nasze „10” tutaj myśle ze i Fosa i Ecik jeszcze sezon pograją i myśle ze ich 2 można potraktować jak jednego pełnego piłkarza. To oznacza ze potrzebujemy 2 zawodników. Przydałby się ktoś w stylu Bartka Nowaka czy Filipa Starzynskiego i może jakiś jeden młodszy który mógłby rozwinąć skrzydła w Ruchu.
Atak - tutaj na pewno potrzebujemy jeszcze jednego piłkarza. Szczepek top, Stępień - trzeba jeszcze mu dać szanse No i potrzebujemy drugiego napastnika który będzie mógł wejść do składu na już.
I na końcu ławka - tutaj będzie najtrudniej bo nawet jak zrobimy 5-6 transferów to ciężko będzie utrzymać jakość rezerwowych. Mam nadzieje ze pomoże Akademia Ruchu i rezerwy choć na pewno w zimę trzeba będzie wzmocnić ławkę, patrząc na sytuacje w tabeli.
Podsumowując, myśle, ze jesteśmy w stanie te wzmocnienia zrobić, pierwsza liga jest najbliżej ekstraklasy w historii i dla wielu piłkarzy to już poziom do zaakceptowania. Także, czekamy na działania zarządu bo pierwszy mecz już za 7 tygodni
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
-
- Kontakt:
Ostatnio myslalem o Starzynskim wlasnie, chłopak mial super wejscie do ekstraklasy, ale ostatnio nie lapie sie do grania. Moze jakies wypozyczenie z opcja wykupu?Jano99 pisze: ↑30 maja 2022, o 12:23Panowie dawać tu jakieś przeciekijeśli chodzi o moje wymarzone (w miarę realne) transfery to: Monet, Nojgi, Starzyński (nasz młody z Wisły), Urbańczyk, Sobiech. Nie wiem czy branie byłych Niebieskich jest do końca dobym pomysłem, ale te nazwiska mi przyszły na myśl.