Sezon 2021/2022
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Sezon 2021/2022
Tu nikt nie chce stadionu na 30 tysiecy bo wiadomo, ze takiego regularnie nie bedziemy zapelniac.
Po 1 stadionu nie budujemy na dzis, tylko na nastepne 50 lat
Po 2 celem klubu jest rozwoj, jesli dzis nie zapelnimy stadionu w 100% to celem klubu bedzie zapelnianie go za lat 10. Budujac stadion na 10 tysiecy miejsc ograniczamy sie mocno.
Po 3 zaden klub nie wypelnia swojego stadionu regularnie
Po 4 frekwencje robia wyniki, atmosfera wokol klubu, stadion, a z tym bywalo roznie ostatnimi laty.
Skoro na II lige przychodzi nas +/- 6 tys na stary stadion to nie ma tragedii.
Po 1 stadionu nie budujemy na dzis, tylko na nastepne 50 lat
Po 2 celem klubu jest rozwoj, jesli dzis nie zapelnimy stadionu w 100% to celem klubu bedzie zapelnianie go za lat 10. Budujac stadion na 10 tysiecy miejsc ograniczamy sie mocno.
Po 3 zaden klub nie wypelnia swojego stadionu regularnie
Po 4 frekwencje robia wyniki, atmosfera wokol klubu, stadion, a z tym bywalo roznie ostatnimi laty.
Skoro na II lige przychodzi nas +/- 6 tys na stary stadion to nie ma tragedii.
-
ku*** większość użytkowników tego forum jest niereformowalna, ani przez moment nie wspomniałem, że na Ruchu nie powinien być budowany stadion, ani przez moment nie powiedziałem, że powinien być mały.
Wspomniałem jedynie, że przykłady z innych klubów pokazują, że budowa stadionu to nie jest żadna butelka od dżina i nie spowoduje, że nagle frekwencja na stadionie się na stałe podwoi, że jest wiele klubów, które po kilku latach wracały do starej frekwencji czy nawet ją pomniejszały względem starego stadionu.
Zwróciłem uwagę, że kluczem frekwencji nie jest dach nad głową tylko wykorzystanie momentu w którym jest atmosfera do budowania mody na klub i my w takim momencie właśnie jesteśmy. Są wyniki, jest dobry PR i atmosfera, to jest moment gdzie powinniśmy jak szczewa 15 lat temu dzieciaków busami tu wozić a do biletu najlepiej dodawać piwo i wuszta.
Typowe stado owiec które krzyczy ale nawet do końca nie wie co. To właśnie przez takich "kibiców" przez lata rządzili tutaj Smagor czy Paterman. Was wystarczy uderzyć w patetyczne tony i jesteście kupieni. ALe jak się od was wymaga odrobinę refleksji i zastanowienia to już jest "Atak na świętość".
mod: "kolega" hamuje z bajerą, bo znów Cię zbanujemy za 48974-te konto tutaj.
Wspomniałem jedynie, że przykłady z innych klubów pokazują, że budowa stadionu to nie jest żadna butelka od dżina i nie spowoduje, że nagle frekwencja na stadionie się na stałe podwoi, że jest wiele klubów, które po kilku latach wracały do starej frekwencji czy nawet ją pomniejszały względem starego stadionu.
Zwróciłem uwagę, że kluczem frekwencji nie jest dach nad głową tylko wykorzystanie momentu w którym jest atmosfera do budowania mody na klub i my w takim momencie właśnie jesteśmy. Są wyniki, jest dobry PR i atmosfera, to jest moment gdzie powinniśmy jak szczewa 15 lat temu dzieciaków busami tu wozić a do biletu najlepiej dodawać piwo i wuszta.
Typowe stado owiec które krzyczy ale nawet do końca nie wie co. To właśnie przez takich "kibiców" przez lata rządzili tutaj Smagor czy Paterman. Was wystarczy uderzyć w patetyczne tony i jesteście kupieni. ALe jak się od was wymaga odrobinę refleksji i zastanowienia to już jest "Atak na świętość".
mod: "kolega" hamuje z bajerą, bo znów Cię zbanujemy za 48974-te konto tutaj.
- Bartorus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Przykłady innych klubów jednak według wszelkich możliwych danych pokazują jednak, że stadion taka butelka od dżina jest. Zwiększa się frekwencja znacznie i to dlugotrwale. Oczywiście efekt taki nie jest dany raz na zawsze i też trzeba o niego dbać. O frekwencje na naszym nieprzystającym już nie tylko do ekstraklasy ale powoli wręcz 1 ligi obiekcie trzeba dbać i cały czas promować jednak z roku na rok będzie to coraz trudniejsze bo komfort jest zerowy a w przypadku deszczu wręcz ujemny. Nie jeden znajomy powiedział po zmoknięciu stary spoko na mecz możesz mnie zabierać, ale jak będzie dach.
Lubisz dane wspominany przez ciebie czynnik sukcesu i jego wpływ nie jest jednak AŻ tak istotny jak nowy stadion sam wspominałeś rok 2012(Chociaż to był rok okropnie wysokich cen i nieszczęsne karty kibica nadal były). Wpływ sukcesów na frekwencję na stadionach jest naprawdę mniejszy niż się wydaje zwłaszcza przy obiektach, które nie są kolosami. Polecam https://pl.linkedin.com/pulse/obalam-mi ... rz-brudnik
Lubisz dane wspominany przez ciebie czynnik sukcesu i jego wpływ nie jest jednak AŻ tak istotny jak nowy stadion sam wspominałeś rok 2012(Chociaż to był rok okropnie wysokich cen i nieszczęsne karty kibica nadal były). Wpływ sukcesów na frekwencję na stadionach jest naprawdę mniejszy niż się wydaje zwłaszcza przy obiektach, które nie są kolosami. Polecam https://pl.linkedin.com/pulse/obalam-mi ... rz-brudnik
-
- Kontakt:
WIdzę że temat frekwencji znów wraca.
Fakt jest taki, że zagorzali kibice będą zawsze, plus/minus 5-7 tys.
OLBRZYMIA rzesza kibiców mobilizuje się konkretny mecz i tu się kłania NOWY STADION.
Wygodne miejsca, ze świetną widocznością- tak, pikniki robią frekwencję.
Mam sporo znajomych którzy na Cichą nie pójdą już nigdy, bo np. "żadyn łożyrok nie bydzie mi to ucha ryczoł że mom śpiywać, a do tego leci na łeb i nic nie widać".
Kultura oglądania meczy jest całkowicie inna niż w latach 90-tych, ludzie posmakowali nowych stadionów to i u nas oczekują czegoś więcej.
Mamy najgorszy obiekt w Polsce (z liczących się klubów oczywiście) - spójrzcie na stadion np. niedawnej Stali Rzeszów, u nas tylko trybuna daję radę pod względem komfortu, choć też przestarzała i daleko jej do standardówXXI wieku.
Bez stadionu zapomnijmy o regularnej frekwencji powyżej 8 tys.
Fakt jest taki, że zagorzali kibice będą zawsze, plus/minus 5-7 tys.
OLBRZYMIA rzesza kibiców mobilizuje się konkretny mecz i tu się kłania NOWY STADION.
Wygodne miejsca, ze świetną widocznością- tak, pikniki robią frekwencję.
Mam sporo znajomych którzy na Cichą nie pójdą już nigdy, bo np. "żadyn łożyrok nie bydzie mi to ucha ryczoł że mom śpiywać, a do tego leci na łeb i nic nie widać".
Kultura oglądania meczy jest całkowicie inna niż w latach 90-tych, ludzie posmakowali nowych stadionów to i u nas oczekują czegoś więcej.
Mamy najgorszy obiekt w Polsce (z liczących się klubów oczywiście) - spójrzcie na stadion np. niedawnej Stali Rzeszów, u nas tylko trybuna daję radę pod względem komfortu, choć też przestarzała i daleko jej do standardówXXI wieku.
Bez stadionu zapomnijmy o regularnej frekwencji powyżej 8 tys.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
Który raz my tu o tym dyskutujemy ?
Dajcie spokój już, dychnijcie chopy. Ignorujcie kogo trzeba i będziecie zdrowsi hehe
Oczywistym jest że potrzebujemy stadionu na miarę klubów z Łodzi (18k) i tyle. A że stadionu nie ma i nie będzie, to szkoda klawiatury żeby zapisywać kolejne strony i kopać się w czoło z co niektórymi
Urodziny momy. Wszystkiego najlepszego ekipa !

Dajcie spokój już, dychnijcie chopy. Ignorujcie kogo trzeba i będziecie zdrowsi hehe
Oczywistym jest że potrzebujemy stadionu na miarę klubów z Łodzi (18k) i tyle. A że stadionu nie ma i nie będzie, to szkoda klawiatury żeby zapisywać kolejne strony i kopać się w czoło z co niektórymi

Urodziny momy. Wszystkiego najlepszego ekipa !

-
- Kontakt:
Myślałem, że Lech II będzie w środę w stanie zaszkodzić Chojniczance. Tymczasem przegrał u siebie z Pogonią Grodzisk 0:2. Mecz meczowi nie jest równy, ale wynik daje do myślenia.
Polonia Bytom właśnie pogrzebała szanse na awans do 2 ligi.
Polonia Bytom właśnie pogrzebała szanse na awans do 2 ligi.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Motor Lublin - KKS Kalisz - 0:0 po pierwszej połowie. Mecz bardzo wyrównany. Wygląda na to, kto strzeli pierwszy, wygra.
- Goscioo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dobrze że my z tej 3 ligi wyszli. Nawet jakby się w tym roku awans nie udał to i tak łatwiej wejść z 2 do 1 niż z 3 do 2
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
chodza sluchy, ze tylko Ekstraklasa - 1 liga mozna miec klub 2 druzyny, a na nizszych szczeblach musi byc przerwa roznicy. Takze gdyby stare Zaglebie spadlo, to mlode Lubinki nie moglyby awansowac.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
znajomy z PB mi przekazywal. jakiegos kwita na to nie mam

wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Taka ciekawostka.
W zeszłym sezonie grająca o awans Chojniczanka w ostatnich 10 meczach sezonu zasadniczego zanotowała: 4 zwycięstwa, 5 remisów, 1 porażka.
Do końca obecnego sezonu mamy 5 kolejek a w ostatnich pięciu meczach (nie liczę walkowera z Bełchatowem) bilans Chojniczanki to: 3 zwycięstwa i 2 remisy.
Może jeszcze złapią zadyszkę.
W zeszłym sezonie grająca o awans Chojniczanka w ostatnich 10 meczach sezonu zasadniczego zanotowała: 4 zwycięstwa, 5 remisów, 1 porażka.
Do końca obecnego sezonu mamy 5 kolejek a w ostatnich pięciu meczach (nie liczę walkowera z Bełchatowem) bilans Chojniczanki to: 3 zwycięstwa i 2 remisy.
Może jeszcze złapią zadyszkę.
- KOSTA
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
"O jednej ze zmian dotyczącej rezerw pisaliśmy już jakiś czas temu, ale chodziło o zmianę, która pozwala na grę w I Lidze zespołowi rezerw klubu z Ekstraklasy. " https://www.dauerman.com.pl/es/publikac ... low-rezerw
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte
Kattowitz Boerschachte
-
- Kontakt:
A tukej mosz konkretnie napisane że mogą awansować . Chyba cię ten znajomy trocha robi za błozna ...

https://prawosportowe.pl/a/zespoly-reze ... fe8191415d
sławcio
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jak już godomy o Polonii to Siwek mo jakiś uraz czy po prostu się nie łapie, bo kolejny mecz co nie ma go nawet na ławce?
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke