NG1920 pisze: ↑3 kwie 2022, o 18:55
To skoro wszyscy będą równo tracić punkty to po prostu przeliczmy średnią liczbę punktów na mecz u każdej drużyny i według tego dodajmy za pozostałe mecze. Można się rozejsć, żadnych roszad w tabeli już nie będzie. Oszczędzony czas na oglądaniu meczów można przeznaczyć na rozwój osobisty i kontrole u kardiologa przez koszmar poprzednich sezonów
Jak Chojnice przegrają dwa mecze a my zwiększymy serię o 2 kolejne mecze to szansa na to, że kolejne 6 spotkań będziemy punktować podobnie jest niewielka. Zakładasz u nich jakąś sportową zaćmę, że na 2 tygodnie przestaną grać w piłkę a potem wrócą?
Przestańcie na to patrzeć w krótkim okresie, tylko całości sezonu, Chojnice to solidny zespół, raczej mało prawdopodobne jest to, że nagle przestaną grać w piłkę. Zostało im 7 meczów i można spokojnie założyć ile minimum punktów zrobią.
I to jest faktyczna wykładnia ile my punktów musimy zrobić, a tutaj nie chodzi o moją rację czy twoją, jasno wychodzi, że nawet grając w kratkę utrzymają to 2 miejsce.
NG1920 pisze: ↑3 kwie 2022, o 18:57
maro1920 pisze: ↑3 kwie 2022, o 18:50
wiesz co to jest rachunek prawdopodobieństwa? Jak ich dojdziemy to będzie oznaczało, że zaliczymy 6 zwycięstwo w 7 meczach i kolejny mecz bez porażki, a to z automatu będzie oznaczało, że najprawdopodobniej zaraz przegramy ta przewaga znowu urośnie. My nie jesteśmy Bayern Monachium, żeby wygrać wszystko, zresztą nawet Bayern średnio przegrywa co 5 meczy.
A wiesz, że prawdopodobieństwo wygrania kolejnego spotkania wciąż jest równe dla każdego meczu? Na tym się już niejeden przejechał. To nie jest tak, że po 8 spotkaniu to już na 100% będzie porażka, albo po 8 porażce na bank się wygra.
skoro jest takie same to proponuje CI 10 razy z rzędu wyrzucić orła na monecie. Jak Ci się uda to napisz do mnie, jakoś w 2055. Albo inaczej, wskaż mi drużynę w Europie, która ma w ostatnich 8 meczach 8 zwycięstw.
HullCityFC pisze: ↑3 kwie 2022, o 18:58
My przed meczem z Hutnikiem mielismy 8 pkt przewagi nad Chojniczanka a po 4 kolejnych kolejkach 2 pkt straty.w 4 kolejki roztrwonilismy znacznie wieksza przewage ze slabszymi rywalami niz ma teraz Chojniczanka.
Zakladam, ze Ostrode ogramy (mam nadzieje ze pilkarze nie zlekcewaza), wiec kluczowy bedzie mecz w Rzeszowie, ktory stery/niestety musimy wygrac.
Tylko, że my przed Hutnikiem przestaliśmy grać i dokładnie tego potrzebujemy od Chojnic. Ja nie mówię, że Ruch nie awansuje tylko, że musimy liczyć na fatalną formę Chojnic.