Sezon 2021/2022
- niebieski98
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Sezon 2021/2022
Kluczowy chyba będzie mecz w Chojnicach za 2 tygodnie. Jeżeli poniesiemy tam porażkę, zostanie nam raczej walka o utrzymanie 3 miejsca i dwa "finały" sezonu u siebie. Choć jak pokazaliśmy na jesień nawet 8 pkt przewagi można stracić w 4 kolejki.
Dzisiaj na tle Wisły Puławy Chojnice nie wyglądają zbyt mocarnie, jeszcze trochę punktów do końca sezonu pogubią.
Dzisiaj na tle Wisły Puławy Chojnice nie wyglądają zbyt mocarnie, jeszcze trochę punktów do końca sezonu pogubią.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Chojnice ostatnie 4 kolejki: Grodzisk i Kalisz, ktore moga do samego konca walczyc o utrzymanie oraz Motor i Elblag, ktorzy moze walczyc o baraze (a nawet bezposrdni awans Motor).
nie zdziwie sie jak tez cos straca za tydzien w rozpedzonym Pruszkowie. Znicz ma duzo wiekszy potencjal niz wskazuje pozycja w tabeli.
nie zdziwie sie jak tez cos straca za tydzien w rozpedzonym Pruszkowie. Znicz ma duzo wiekszy potencjal niz wskazuje pozycja w tabeli.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Moim zdaniem, momy duzo gorszy terminarz łod Chojnic, nawet jak wygromy u nich, to i tak momy wiyncyj szpilow kaj mogymy potracić punkty, np. Rzeszow, Elblong, Suwałki, Puławy, Wrocław, no i przede wszystkim te Chojnice.
Tak że powinni my grać i punktować kaj sie ino do i może wyprzedzymy Chojnice, to bydymy wszyscy szynśliwi z bespośredniego awansu, ale bardzij powinni się my skupić na Motorze i pilnować 3-go miejsca, kaj tu sie mi zdo, że terminarz majom troszka gorszy łod nos i bezpiśrednie szpile w plecy. Jak do mie, to żodno ujma awans bezpiśrednio, czy z baraży.
Tak że powinni my grać i punktować kaj sie ino do i może wyprzedzymy Chojnice, to bydymy wszyscy szynśliwi z bespośredniego awansu, ale bardzij powinni się my skupić na Motorze i pilnować 3-go miejsca, kaj tu sie mi zdo, że terminarz majom troszka gorszy łod nos i bezpiśrednie szpile w plecy. Jak do mie, to żodno ujma awans bezpiśrednio, czy z baraży.
Nojwiynkszom RUCHu wartościom NIY jest to, że nigdy niy upado na kolana, ale to, że zawsze umiy sie z tych kolan dzwignońć."
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
nie przecze
po prostu napisalem, ze Chojnice beda mialy prawdopodobnie ciezka koncowke.
duzo bedzie zalezalo od tego jak sie potoczy sytuacja w tabeli. kto juz sobie zapewni utrzymanie, kto straci szanse na baraze itd. zwlaszcza, ze w gre wchodzi PJS i niekotrzy juz potem tylko mysla o minutach dla mlodziezowcow.

duzo bedzie zalezalo od tego jak sie potoczy sytuacja w tabeli. kto juz sobie zapewni utrzymanie, kto straci szanse na baraze itd. zwlaszcza, ze w gre wchodzi PJS i niekotrzy juz potem tylko mysla o minutach dla mlodziezowcow.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
Za 2 mecze możemy mieć 7 punktów straty na 10 kolejek do końca więc będzie po zabawie, patrzenie na to kto ma jaki terminarz nie ma sensu, bo my już się potknąć praktycznie nie możemy jeśli myślimy o bezpośrednim awansie.
Trochę lepiej to wygląda jeśli chodzi o baraże bo wydaje się, że wystarczy nam zdobyć jeszcze 12-15 punktów by w TOP6 się utrzymać. Z tym, że tutaj rodzi się problem w postaci Motoru Lublin bo oni ewidentnie odżyli i będą faworytem tych baraży.
Trochę lepiej to wygląda jeśli chodzi o baraże bo wydaje się, że wystarczy nam zdobyć jeszcze 12-15 punktów by w TOP6 się utrzymać. Z tym, że tutaj rodzi się problem w postaci Motoru Lublin bo oni ewidentnie odżyli i będą faworytem tych baraży.
- Jano99
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dajcie już spokój z tymi wyliczeniami. Mecz w Chojnicach jest bardzo ważny, ale o niczym nie decyduje. 7 punktów w 10 meczach nie da się odrobić? Nie takie rzeczy piłka widziała. Skupmy się tylko i wyłącznie na sobie i każdym następnym meczu a niektórzy już niepotrzebnie wybiegają na koniec sezonu
Wcale mnie nie zdziwi jak Stał nie skończy na 1 miejscu.

-
Chojnice są w tej lidze 3 lata i są najbardziej regularną drużyną jaka gra na tym poziomie rozgrywkowym, każdą rundę kończą w TOP5 i zdobywają minimum 30 punktów. Sugerowanie, że teraz będzie inaczej, szczególnie gdy zaczynają wiosnę od 2 zwycięstw to pobożne życzenie. Trzeba zakładać, że do awansu będzie potrzebne minimum 70 punktów, sam sobie policz jak musimy grać do końca sezonu żeby tyle mieć, podpowiem Ci tylko, że to tyle ile nie zdobyliśmy w pierwszych 12 meczach sezonu gdzie nie zanotowaliśmy ani jednej porażki.Jano99 pisze: ↑6 mar 2022, o 14:59Dajcie już spokój z tymi wyliczeniami. Mecz w Chojnicach jest bardzo ważny, ale o niczym nie decyduje. 7 punktów w 10 meczach nie da się odrobić? Nie takie rzeczy piłka widziała. Skupmy się tylko i wyłącznie na sobie i każdym następnym meczu a niektórzy już niepotrzebnie wybiegają na koniec sezonuWcale mnie nie zdziwi jak Stał nie skończy na 1 miejscu.
W spuchnięcie Stali nie wierze, oni oczywiście mogą zacząć tracić punkty ale mają zbyt dużą przewagę (+1 mecz zaległy) żeby spaść poza top 2.
- Jano99
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
70 ? Patrząc na ostatnie lata w większości sezonów starczało znacznie mniej.maro1920 pisze: ↑6 mar 2022, o 15:09Chojnice są w tej lidze 3 lata i są najbardziej regularną drużyną jaka gra na tym poziomie rozgrywkowym, każdą rundę kończą w TOP5 i zdobywają minimum 30 punktów. Sugerowanie, że teraz będzie inaczej, szczególnie gdy zaczynają wiosnę od 2 zwycięstw to pobożne życzenie. Trzeba zakładać, że do awansu będzie potrzebne minimum 70 punktów, sam sobie policz jak musimy grać do końca sezonu żeby tyle mieć, podpowiem Ci tylko, że to tyle ile nie zdobyliśmy w pierwszych 12 meczach sezonu gdzie nie zanotowaliśmy ani jednej porażki.Jano99 pisze: ↑6 mar 2022, o 14:59Dajcie już spokój z tymi wyliczeniami. Mecz w Chojnicach jest bardzo ważny, ale o niczym nie decyduje. 7 punktów w 10 meczach nie da się odrobić? Nie takie rzeczy piłka widziała. Skupmy się tylko i wyłącznie na sobie i każdym następnym meczu a niektórzy już niepotrzebnie wybiegają na koniec sezonuWcale mnie nie zdziwi jak Stał nie skończy na 1 miejscu.
W spuchnięcie Stali nie wierze, oni oczywiście mogą zacząć tracić punkty ale mają zbyt dużą przewagę (+1 mecz zaległy) żeby spaść poza top 2.
-
- Kontakt:
W zeszłym sezonie 59 punktów starczyło do awansu bezpośredniego.
Obecny sezon:
https://pilkanozna.pl/index.php/13359/I ... sRank.html
Zeszły sezon też po 22 kolejkach:
https://pilkanozna.pl/index.php/13140/I ... srank.html
Zeszły sezon na końcu:
Widać, że pierwsze 4 drużyny w połowie- zostały nimi też na końcu, ale Widzew roztrwonił 5 pkt przewagi i spadł o kolejne 4 za Górnik Łęczna. Biorąc to pod uwagę to wcale Stal nie musi mieć awansu z 1 miejsca. Łęczna miała 2 pkt więcej od nas i potrafiła wyjść na czoło tabeli. Zachowując to samo tempo zdobywania punktów powinniśmy mieć na koniec 61 lub 62 punkty i może to być wystarczająco nawet na bezpośredni awans.
Wiadomo, że to wszystko zabawa we wróżbiarstwo i trzeba robić swoje. Oby rywalizacja na pozycjach udowodniła, że w zawodnikach drzemie jeszcze więcej sił i umiejętności i w każdym meczu trzeba walczyć o zwycięstwo. Cel minimum na następne dwa mecze to wygrana z Pogonią i chociaż remis z Chojniczanką.
Obecny sezon:
Zeszły sezon na końcu:
Widać, że pierwsze 4 drużyny w połowie- zostały nimi też na końcu, ale Widzew roztrwonił 5 pkt przewagi i spadł o kolejne 4 za Górnik Łęczna. Biorąc to pod uwagę to wcale Stal nie musi mieć awansu z 1 miejsca. Łęczna miała 2 pkt więcej od nas i potrafiła wyjść na czoło tabeli. Zachowując to samo tempo zdobywania punktów powinniśmy mieć na koniec 61 lub 62 punkty i może to być wystarczająco nawet na bezpośredni awans.
Wiadomo, że to wszystko zabawa we wróżbiarstwo i trzeba robić swoje. Oby rywalizacja na pozycjach udowodniła, że w zawodnikach drzemie jeszcze więcej sił i umiejętności i w każdym meczu trzeba walczyć o zwycięstwo. Cel minimum na następne dwa mecze to wygrana z Pogonią i chociaż remis z Chojniczanką.
-
W zeszłym sezonie Polkowice miały 76 punktów a Gieksa 70 punktów (co prawda były 2 mecze więcej rozgrywane), czyli nawet jakby im odjąć po 6 punktów to wychodziłoby 70 i 64 pkt (choć tak tego nie możesz liczyć), Chojnice, które awans przegrały miały punktów 67 (61).NG1920 pisze: ↑6 mar 2022, o 16:12W zeszłym sezonie 59 punktów starczyło do awansu bezpośredniego.
Obecny sezon:
Zeszły sezon na końcu:
2 sezony temu faktycznie do bezpośredniego starczało 59 punktów, ale wtedy po 22 kolejkach 2 drużyna miała 42 punkty, a nie jak teraz Chojnice 45. Pamiętajcie też, że wszyscy poza nami będą mieli doliczone punkty za Bełchatów więc ta średnia już tylko z tego powodu będzie wyższa. Wychodzi jak w mordę, że żeby walczyć o Top2 trzeba się zakręcić przy 70 punktach.
Ostatnio zmieniony 6 mar 2022, o 17:02 przez maro1920, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
Aaaa faktycznie, pomyliłem sezony- mój błąd. Z tego co pamiętam to zeszły, o którym piszesz był rekordowy jeśli chodzi o ilość punktów potrzebnych do awansu. Poprzednie raczej były podobne do tego, który wkleiłem. Tak jak pisałem- wszystko w nogach piłkarzy i trzeba patrzeć przede wszystkim na siebie. Oby za tydzień przy Cichej się rozpędzili.
-
Poprzedni sezon po 22 kolejkach wyglądał praktycznie identycznie punktowo jak obecny, dlatego uważam, że będzie bardzo podobny do obecnego.NG1920 pisze: ↑6 mar 2022, o 16:59Aaaa faktycznie, pomyliłem sezony- mój błąd. Z tego co pamiętam to zeszły, o którym piszesz był rekordowy jeśli chodzi o ilość punktów potrzebnych do awansu. Poprzednie raczej były podobne do tego, który wkleiłem. Tak jak pisałem- wszystko w nogach piłkarzy i trzeba patrzeć przede wszystkim na siebie. Oby za tydzień przy Cichej się rozpędzili.
1. 48 pkt
2. 44 pkt
3. 41 pkt.
teraz
1. 48 pkt
2. 45 pkt.
3. 40 pkt.
-
- Kontakt:
Niesamowita końcówka Wigier w meczu ze Stalą! W doliczonym czasie odrabiają dwie bramki i mogą odczuwać niedosyt.
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dla nas dobry wynik, każdy stracony punkt to większa szansa dla nas
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Na co? Moim zdaniem Stal jest nie do dogonienia. Szkoda, ze Wigry punt zdobyły.