ale blokowanie chlopakowi w tym wieku calej rundy tylko dla kasy z CLJ, moze mu zniszczyc kariere.Lothar Ślązok pisze: ↑26 sty 2022, o 13:58Trochę niezrozumiała decyzja. Pozbywamy się Siwka, gdy walczymy o kasa z PJS, szczególnie w kontekście straty Nojgiegoo, który od wiosny miał punktować podwójnie.
Siwek miał 237 minut rozegranych i odłożonych 474 punkty. A wystarczyło żeby zagrał jeszcze niecałą połówkę i ponad 500 punktów na konto. Szkoda bo sami nie wykorzystujemy szansy na większą kasę z PJS.
Hasla o jakim dawaniu kasy nie wiem jakie maja podloze i argumetacje.
Przede wszystkim Siwek zawsze gral na bardzo ofenswnych. Przegrywał rywalizacje miedzy innymi z Kowalczykiem, a teraz pozyskujemy mam nadzieje lepszych, czyli Stepnia i tego mlodego z Rakowa.
Kojarzy mi sie raczej z graczem stricte ofenswynym, wiec nie jest konkurencja dla Wojtowicza, ktory na wahadle ma tez duzo zadan defensywnych. gdyby mogl tam grac, to by zmienial na koncowki Wojtowicza, o czym mowil ostatnio Skrobacz, ze dramatem bylo, ze Tomek nawet jak nie mial sily, to grac musial, bo alternatywy nie bylo.
Pomijajac juz, ze Wojtowicz jest 3 lat mlodszy, co znaczy ze tez bardziej perspektywiczny.
Siwek juz i tak malo gral jak na swoj wiek w doroslej pilce. Niech zaliczy pelna runde, gdzie bedzie kluczowym zawodnikiem, a nie juniorem na ostatnie 15 min, bo to tez inne granie. U nas czesto fajnie wygladal jak przychodzilo dobic rywala. W rownych meczach juz nie pamietam jego blysku.