Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Czyli jednak chcemy awansować. Bravo zarząd.
nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
Z jednej strony przychodzą chłopaki z ligi niżej lub ledwo grający w rezerwach, z drugiej są to młodzi zawodnicy, którzy mogą odpalić i się dobrze rozwinąć + są zapewne skromni z wymaganiami finansowymi. Jeśli będą grać na miarę prawdopodobnego potencjału i trener ich dopasuje pod siebie to dadzą dużo pożytku, a i można ich wykupić za cenę ustaloną już teraz.
A co jeśli nie? To skończą wypożyczenie wcześniej albo o czasie i nie ma problemu z szukaniem klubu dla zawodnika, który się nie mieści. Wiadomo, że jak się ogra swojego to można go sprzedać z zyskiem, a nie trzeba dodatkowo wykupować, ale wydaje mi się, że jest to bardzo rozsądna i dobra polityka na obecne możliwości. Wydostać się wyżej małym nakładem środków, ustabilizować drużynę i klub i wprowadzać kolejnych wychowanków i/lub wykupować zawodników, którzy zdecydowanie są wartością dodaną i już sprawdzoną. Na razie jest optymistycznie i to mimo 'straty' Neugiego.
A co jeśli nie? To skończą wypożyczenie wcześniej albo o czasie i nie ma problemu z szukaniem klubu dla zawodnika, który się nie mieści. Wiadomo, że jak się ogra swojego to można go sprzedać z zyskiem, a nie trzeba dodatkowo wykupować, ale wydaje mi się, że jest to bardzo rozsądna i dobra polityka na obecne możliwości. Wydostać się wyżej małym nakładem środków, ustabilizować drużynę i klub i wprowadzać kolejnych wychowanków i/lub wykupować zawodników, którzy zdecydowanie są wartością dodaną i już sprawdzoną. Na razie jest optymistycznie i to mimo 'straty' Neugiego.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
A ten Żuk to pieszo idzie?

-
- Kontakt:
nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
Żuk miał przejść ponoć testy sportowe, razem z Janiakiem. Co do Chilińskiego to od kibiców Odry można się dowiedzieć że bardzo dobry zawodnik że sporym potencjałem.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jak zawsze loteria okaże ile tacy młodzi są warci, Wiadomo, że nie ma na to żadnej reguły, ale jakiś dużych oczekiwań nie mam, szczególnie grając jednym napastnikiem. Wiadomo, że nikt nie oddaje takich synków jak uważa, że są naprawdę mocni i mają szanse u nich grać i się wypromować. Więc raczej z 9 na 10 takich chopów nic nie ma. Oczywiście mam nadzieję, że akurat ten może być tym jednym co będzie wsparciem, a może i czymś więcej. Na pewno widać, że stawiają na większą konkurencje wśród młodych, a najwyraźniej niestety do wielu z naszej akademii nie byli przekonani.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Bardzo mi sie podoba póki co okienko transferowe w naszym wykonaniu. Sami młodzi gracze z dużym potencjałem (mowie tez o testowanych bo zakładam zedołączą do nas), sprawdzeni także na podobnym poziomie. Do tego te wypożyczenia dlugoterminowe to chyba najlepszy sposób pozyskiwania graczy w naszym przypadku. Nie musimy ich kupować, ale jak sie sprawdza to mamy pewnie nizsza cene wykupu/pierwokup. Bardzo fajnie to wygląda
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
trenuje juz. musi przekonac sztab do siebie.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Z młodymi to różnie bywa.
Taki Guzdek u nas się potykoł o szłapy a w Widzewie odpalił i obserwują go z Sheffield United.
Taki Guzdek u nas się potykoł o szłapy a w Widzewie odpalił i obserwują go z Sheffield United.
-
- Kontakt:
Z pozyskiwaniem młodych to dobra polityka nawet jak wypali 1 na 5, ale przydał by się też jeden zawodnik o sprawdzonych umiejętnościach , który by z miejsca podniósł poziom drużyny
- Radvan138
- Kontakt:
- Harry1990
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Sheffield United to spadkowicz z Premier League, obecnie są na drugim poziomie rozgrywek
Wysłane z mojego V2023 przy użyciu Tapatalka
Blue are the words I say and what I think.
Blue are the Feelings that live inside me.
Blue are the Feelings that live inside me.
-
Kadrowo to oni są jedni z mocniejszych w drugiej lidze angielskiej, i mają paru reprezentantów kraju. Jeżeli Widzew chce zarobić, to tutaj akurat mają okazję. Nikt z Ex im tyle nie da, Anglicy przeważnie płacą najwięcej.
- Radvan138
- Kontakt:
-
- Kontakt:

Szybko odpalony, nie powiem