Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
- rafraf32
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Tylko kto do nos bydzie chcioł przyjść jak jest młody i dobry na pozycji 10 ??? Sam trzeba kasy której nie ma . Wydaje mi się, że kiedyś ktoś sam pisoł, że dobrym kierunkiem byłi by Słowacy lub Czesi. My tam mieli do nich zawsze szczyńście ... może trzeba tam poszukać kogoś za w miara małe pieniondze ???
"W życiu piękne są tylko szpile ! "
-
- Kontakt:
Na razie to Kotala i świta związali zarządowi ręce.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- Jano99
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Serio uważacie, że "10" to pozycja na której koniecznie potrzebujemy wzmocnień? Mamy przynajmniej kilka pozycji gorzej obsadzonych
-
- Kontakt:
Przede wszystkim musimy doprowadzic do sytuacji gdzie przestaniemy korzystac z typowych 10tek ktore w obecnym futbolu nie maja prawa bytu. Przy zalozeniu ze na start przygotowan mamy wszystkich zdrowych pilkarzy klub powinien doprowadzic do sytuacji kadrowej gdzie sklad wyglada mniej wiecej tak
Bramkarze Bielecki/Stryczula/Nowak i Lech jako sprzedawca gadzetow
W obronie o sklad walcza Kulejewski,Kasolik,Nawrocki,Kawula,Bedzieszak,Waclawczyk
Srodek pomocy Mokrzycki Neugebauer Sikora Nowak i Wyroba
Lewe wahadlo Szkatula i ktos nowy ( powrot Winciersza to marzenie ) Kowalski to juz nie ten poziom i to jego ostatnia runda
Prawe wahadlo Wojtowicz i ktos nowy ( bo przez caly sezon z pozycji prawego wahadla pilkarze dali tylko 1 asyste )
Dwoch pilkarzy za plecami napastnika Janoszka/Foszmanczyk w ich wieku i przy ich zaangazowaniu w odbior musza walczyc o 1 pozycje i Szczepan/Zagiel lub Siwek
Do ataku potrzebujemy kogos kto na papierze bedzie wzmocnieniem i graczem na juz wtedy mozna pomyslec o wprowadzaniu do skladu Muchy lub Bąka
Jesli zwolnimy kontrakty Kwasniewskiego Biskupa Dyra i Kowalczyka trzeba ruszyc po dwoch wahadlowych i napastnika na juz wtedy mozna myslec o awansie
-
- Kontakt:
Mateusz Winciersz w tym sezonie mało kiedy łapie się do kadry meczowej, jak już jest to się nie podnosi z ławki. Może Fornalik puścił by go do nas na poł roku na wypożyczeni. Na pewno Wini by się przydał.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wini fajny miękki synek, ale nie sądzę aby budżet miał szansę udzwignąć ten wydatek.
historiaruchu.pl
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Winciersz na plakat jako przestroga. A panu Waldku dziekujemy, ze nam wzial piłkarza zeby siedziol na ławce jak dziadki w Ranczu.
-
- Kontakt:
Potrzebujemy jakościowego młodzieżowca na pół roku, co najmniej. Wójtowicz jest młody, a co za tym idzie chimeryczny. Rywale właśnie na jego błędy liczą. Winciersz? Może na plakat, ale także do gry.
W 1. lidze jest wymóg jednego młodzieżowca czy dwóch?
W 1. lidze jest wymóg jednego młodzieżowca czy dwóch?
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
-
- Kontakt:
Winciersz nie jest juz mlodziezowcem w 2. lidze.
-
- Kontakt:
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jako przestroga? jak widac przyjeliby go tu wszyscy z otwartymi rekami. takze co straciol Wini? bez problemu zejdzie na wyzszy poziom, z ktorego poszol (3liga).
wzial to brzmi trocha tak jak ukrod. a on kupiol. nie dogadywol sie i wyczekiwol konca kontraktu ino kupiol. a sprzedaz zawodnikow to jest to na co sie muszemy nastawiac w perspektywie kilkudziesieciu lot. ino oby wyzyj niz do Piasta.
szkoda swoja droga, ze my mu w marcu Biskupa nie opchneli

wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Nic nie stracił. Rok przesiedzioł na ławie. Jego kariera wręcz eksplodowała
-
- Kontakt:
https://weszlo.com/2021/12/22/tomasz-ne ... w-transfer
Liczyłem na to, że Neugi wytrzyma z nami choćby do awansu do 1. Ligi. U nas z młodzieżowcami trochę problem, a odejść może czołowa postać w drużynie. Szkoda, ale niestety płacimy za to w jakim miejscu jesteśmy.
Liczyłem na to, że Neugi wytrzyma z nami choćby do awansu do 1. Ligi. U nas z młodzieżowcami trochę problem, a odejść może czołowa postać w drużynie. Szkoda, ale niestety płacimy za to w jakim miejscu jesteśmy.
-
- Kontakt:
Na ile w tej chwili wymieniany jest Neugi?Kuchtizo pisze: ↑22 gru 2021, o 10:22https://weszlo.com/2021/12/22/tomasz-ne ... w-transfer
-
- Kontakt:
Nowak dostałby na swoje barki udźwignięcie schedy po Neugim. Myślę, że jeśli w końcu obyłoby się bez kontuzji w jego przypadku, a Gdańsk odpaliłby fajny pieniądz za Beckenbauera, to tak naprawdę nie ma co się szczypać
Trudno, nie utrzymamy wszystkich będąc w II lidze.
Zobaczcie jednak jaki kierunek transferowy jest najbardziej opłacalny. Bycie taką "fabryką młodzieżowców" to obecnie chyba najlepsze źródło dochodu dla takich klubów jak my.
Gdyby mieć narybek, żeby co jakiś czas móc wytransferować młodego w świat to było by coś co można by nazwać stałym źródłem dochodu.
Im będziemy wyżej, im więcej będziemy bardziej rozpoznawalni, to i ceny będą rosły. Ajax Amsterdam to z nas nie jest ale daje to trochę do myślenia

Zobaczcie jednak jaki kierunek transferowy jest najbardziej opłacalny. Bycie taką "fabryką młodzieżowców" to obecnie chyba najlepsze źródło dochodu dla takich klubów jak my.
Gdyby mieć narybek, żeby co jakiś czas móc wytransferować młodego w świat to było by coś co można by nazwać stałym źródłem dochodu.
Im będziemy wyżej, im więcej będziemy bardziej rozpoznawalni, to i ceny będą rosły. Ajax Amsterdam to z nas nie jest ale daje to trochę do myślenia