Co z tym Ruchem?
-
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
Jo mom ino nadzieja, że tyn nowy Prezydent co był dzisiej w UM to po objęciu sterów postawi od razu Stadion i ... obniży pensje urzędników. Od razu.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ja, yhm, na bank. Wiecie, że jak Sajmon zostanie prezydentem, a jednak tego stadionu niy postawi, to bydzie na Cichyj persona non grata nr 1?
Życza mu z cołkiego serca żeby mu się udało, ale niy bydzie lekko.
Życza mu z cołkiego serca żeby mu się udało, ale niy bydzie lekko.
ZAWSZE NIYBIESKI
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nikt nie oczekuje że ten stadion powstanie w pół roku czy dwa lata. Po po pierwsze musi być wola postawienia tego stadionu a panowie wypowiadający się wyżej jej już nie mają. Jak się ma złą wolę to się niczego nie zrobi i nie piszcie tu o realiźmie bo obrzydzacie tą ideę jak tylko możecie a dla Kotali jesteście tym samym co ta aktoreczka dla Łukaszenki.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Idąc twoim tokiem rozumowania to ten stadion już 25 lat wynajdują, najwyraźniej wynalazcy to partacze.1920tauzen pisze: ↑26 lis 2021, o 00:20to się nazywa realizm, wynalazca koła też na początku toczył kamienie powoli na prototypie wozu, czy innej taczki, a nie podpiął go pod woła i stwierdził, że skoro się toczy to teraz możemy za***rdalać z pełnym obciążeniem. A to właśnie proponujesz, sugerując, że można zbudować stadion już teraz bo jak będziemy mieli dobrego zarządcę to jakoś to będzie tak czy siak i sobie poradzimy.
Zaczynam tu czytać coraz ciekawsze argumenty strony przeciwnej.
To pokazuje jakimi ludźmi się otacza prezydent jeżeli bronią jak rozumiem jego idei w tak nieudolny sposób.
Co się dziwić, że ciągle słyszymy jakie to miasto jest biedne.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Zauważyłem jedna prawidłowość. Im bardziej szczegółowo toczy się dyskusja na temat spraw miasta, a w szczególności finansów, tym szybciej z urzędu płyną komunikaty uspokajające, łagodzące nastroje...
Demonstracje czy inne akcje spływają po władzach miasta jak po kaczce, albo wręcz jest to woda na ich młyn. Zawsze można nas pokazać jako kiboli, niewartych uwagi.
Za to jak się zaczyna gadka o różnych sprawach, im więcej szczegółów, tym więcej działania.
Demonstracje czy inne akcje spływają po władzach miasta jak po kaczce, albo wręcz jest to woda na ich młyn. Zawsze można nas pokazać jako kiboli, niewartych uwagi.
Za to jak się zaczyna gadka o różnych sprawach, im więcej szczegółów, tym więcej działania.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
Oddzielcie przeszłość grubą kreską. Rozmawiamy o sytuacji gdy w 2022r. ktoś nowy przychodzi do ratusza i natrafia na obecną sytuację miejską i finansową. No to twierdzę, że jak będzie rozsądny to przez pierwsze minimum 2-3 lata swojej kadencji nie wbije pierwszej łopaty bo najpierw będzie musiał się skupić nad tym by sprowadzić do Chorzowa biznes, ktory zapewni choć minimum środków na jego sfinansowanie.
A wy ciagle wracacie do kiedyś, nie ma kiedyś, jest teraz. To tak jakbyście gadali o tym, że mieliście fajny samochód i szło go fajnie stuningować, ale nie ma tego samochodu, ktoś wam w niego wdupił, naprawa się nie opłaca i trzeba odkładać na nowy.
A wy ciagle wracacie do kiedyś, nie ma kiedyś, jest teraz. To tak jakbyście gadali o tym, że mieliście fajny samochód i szło go fajnie stuningować, ale nie ma tego samochodu, ktoś wam w niego wdupił, naprawa się nie opłaca i trzeba odkładać na nowy.
- _BiADACZ_
- Kontakt:
Dajcie znać czy się do kogokolwiek zgłosił / odezwał. 

"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."
- bergmon
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Tu nie możecie pisać? Chetnie poczytam kontrargumenty i mysle, ze nie tylko ja.Taka jest idea forum, można spokojnie przemyśleć co się chce napisać, odwołać sie do jakichś źródeł itd. no i pozostać anonimowym jak się chce, Tauzen nikomu nie naubliżał, ma swoje spojrzenie, przytacza jakieś fakty, zróbcie to samo ze swojej strony, może ktos zmieni swoje spojrzenie na sprawy budżetu Chorzowa i nowego stadionu.
-
Co do meczu oczywiście jestem, co do Simona siedzę na Trybunie i nie bardzo jak mam się dostać na rodzinny poza tym nie sądzę że to jest moment na takie rozmowy więc możemy się przed następnym meczem spotkać, a nie że na 3h przed spotkaniem mi rzucasz info
Co do kolegi Kuby, który robi tu afery to dostał mój numer miał się kontaktować wczorsj nie zrobił tego, przed meczem równiez. Wrzucam screena na potwierdzenie z wiadomości priv https://ibb.co/wrBSZ86
Co do kolegi Kuby, który robi tu afery to dostał mój numer miał się kontaktować wczorsj nie zrobił tego, przed meczem równiez. Wrzucam screena na potwierdzenie z wiadomości priv https://ibb.co/wrBSZ86
-
- Kontakt:
Witam po pierwsze nie kręcę afer, po drugie udało mi się być powodu obowiązków dopiero na połowie dzisiaj, po trzecie faktycznie kolega tauzen się odezwał więc jak najbardziej po weekendzie się odezwę Szanowny Panie
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Trochę dziwny ten post bo Trybuna Główna nie jest jakoś odizolowana od reszty trybun, w przerwie spokojnie można przejść do strefy kibica zarówno z TG jak i JEDYNKI więc argument trochę z d.... . Taki off1920tauzen pisze: ↑26 lis 2021, o 19:08Co do meczu oczywiście jestem, co do Simona siedzę na Trybunie i nie bardzo jak mam się dostać na rodzinny poza tym nie sądzę że to jest moment na takie rozmowy więc możemy się przed następnym meczem spotkać, a nie że na 3h przed spotkaniem mi rzucasz info

Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
- KOSTA
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Chojniczanka wygrała i już momy 3 plac...
Wśroda ino 3 punkty !!!!!!!

od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte
Kattowitz Boerschachte
- KOSTA
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
A tukej jeszcze o stadionie
http://chorzowskie.info.pl/?p=49&fbclid ... CpswoQUYO4
ps.Tak jakby to som Andrzej pisoł....

ps.Tak jakby to som Andrzej pisoł....
Ostatnio zmieniony 27 lis 2021, o 17:10 przez KOSTA, łącznie zmieniany 1 raz.
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte
Kattowitz Boerschachte
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Artykuł napisany na zlecenie KotaliKOSTA pisze: ↑27 lis 2021, o 17:04A tukej jeszcze o stadionie :( http://chorzowskie.info.pl/?p=49&fbclid ... CpswoQUYO4