Co z tym Ruchem?
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
Tyn stadion miol być budowany pora lot do zadku, jak sytuacjo w budowalnce była lepsze teroz niy ma szans na to, póki coś sie w tym mieście niy zmieni. To jes do mnie niypojente jak te miasto mo niywkorzystany potencjał. Zoboczcie sie: momy dwie autobany, DTŚka, środek GOPu, kupa terenu po przemyśle, a sam sie nic niy dzieje! To jest wina ino Kotali. I tyn leber, zamiast ino narzekać na zmiany kere wprowadzajom pisiory (tu sie zgodzą, miasto na tym kupa straci) powinien szukać inwestorów, kerzy sam zostawiom kasa z podatków. To jest nojwiynkszy przychód do budżetu, a niy deweloperka. Deweloperka jest spoko, ale ci ludzie i tak bydom trakować to miasto jak sypialnia.
ZAWSZE NIYBIESKI
-
- Kontakt:
Na papierze nie jest, ale realnie kwestia możliwości finansowych miasta jest określona ilością ziemi, którą można jeszcze sprzedać.
WŁAŚNIE!!! CZAS ODBUDOWY!!!HullCityFC pisze: ↑24 lis 2021, o 08:42Nic mnie tak nie zdolowalo jak ostatnie 3 dni wpisow tutaj. Wszyscy chyba juz jestesmy pogodzeni z naszym losem.
Mozna wykonywac swietna robite, ale bez pomocy miasta nie jestesmy w stanie zrobic kroku naprxod.
A jak za rok-dwa nie bedzie postepu to ten czas odbudowy pojdzie na marne.
Czy miasto nie daloby rade wziac kredytu dajmy na to na 30 lat na budowe stadionu? Pytam tylko, bo sie nie znam na tym
Trzy dni marudzenia nie mogą nas zatrzymać! Musimy się nastawić na DŁUUUUUGIII czas konsekwentnej walki. Przez lata wypatrywaliśmy szejka, co nas z dnia na dzień zasponsoruje tylko dlatego, że jesteśmy tacy zajebiści. No więc skoro jesteśmy zajebiści, to trzeba to pokazać. Pomyślcie, jakie mieli charaktery ludzie, którzy to miasto zbudowali. Ruch i jego sukcesy to była tylko demonstracja stalowo-węglowych jaj jakie nosili w gaciach nasi przodkowie. Czas odbudowy, to projekt wieloletni, który nie zamyka się w jednym sezonie, serii nieprzerwanych awansów czy nawet jednej kadencji.
Od władz miasta bym oczekiwał tylko jednego, żeby przestali ciulać ludzi.
Dopóki w najbardziej prestiżowym budynku miasta DAWNIEJ NBP, potem PANK Śląski będzie lumpeks - nie Biedronka, nie ALDIK - qr** LUMPEX! Nie chce słyszeć o żadnej tężni, czy mieszkaniach komunalnych!
Tężnia mogłaby ewentualnie pełnić funkcję pomnika po cechach uzdrowiskowych miasta zanim odkryto pokłady węgla.
Wolałbym, żeby zamiast czekania na czas odbudowy Ruchu dokonał się czas odbudowy miasta.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
Panie tauzen 1920 ponawiam prośbę o kontakt na priv, do czego się Pan zobowiązał
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Rurek czy nie Rurek pisze z sensem i merytorycznie. Niestety. Natomiast jest inna sprawa. Ile zarabia prezydent? 15k? 20k? Jo moga za 7 koła godać, ze sie nie do. Czysty zysk dla miasta. Bedzie na tarnina do tezni. Czy Kotala szedl do wyborow mowiac, ze sie nie da? Przed wyborami się dało teraz nie?
-
Nie wiem kto to jest ten rurek ale widzę, że niektórzy są tutaj mocno pierdolnięci i mają jakieś urojenia paranoidalne i jak nie daj Boże nie popierasz jego toku myślenia to już jesteś urzędasem, Jurkiem, pachołkiem czy innym parchem. Szkoda, że wychodzi to głównie z klawiatury osób które nie mają nic sensownego do powiedzenia po za idiotycznymi drwinami.
Kuba83 jeśli chcesz kontaktu na priv to warto chyba na ten priv najpierw do kogoś napisać, a nie kręcić gównoafery na forum choć sam do mnie nie napisałeś. To Tobie zależy na rozmowie nie mi, więc do CIebie powinien należeć krok w sprawie kontaktu. Napisz na priv podam Ci numer i zdzwonimy się przed meczem.
Viro Bjj - gdyby sumarycznie liczyć nasz budżet z ostatniej dekady to pewnie i można by zbudować stadion na 40 000 ludzi gdyby w mieście nie zrobić nic totalnie innego. Ja piszę jednak o realnym wydatku takim, który nie obciążałby naszego miasta na 15 lat znacząco tamując inne inwestycje, w takim wypadku myślę, że kwota 100-120 milionów była realna a 5-6 lat temu postawiłbyś za to 12 000 z makiety.
Natomiast nie ma sensu rozmawiać o przeszłości bo to tylko dołowanie siebie. Trzeba myśleć o przyszłości i jest jeszcze jedna koncepcja tylko mocno kontrowersyjna, miasto sprzedaje obecne tereny stadionu i buduje go w innym miejscu z tańszą i przede wszystkim mniej reprezentatywną ziemią.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2021, o 16:07 przez 1920tauzen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Smutne to jak Kotala zaje..sprawę stadionu. Dzisiaj , gdy ceny art.budowlanych co tydzień się zmieniają, kosztorys takiej budowy można po miesiącu jako papier toaletowy potraktować.
Dzisiaj też tak sobie pomyślałem ile osób stąd z urodzenia, od pokoleń było przeciwnych budowie tego stadionu to też mi się ciśnienie podnosi. Kto pamięta tą liste przeciwników budowy, w której oprócz Kopla byli min.choćby Joachim O, Henryk W, czy niebieskokrwisty Ryszard S . Kazali Nam grać na śląskim. Niestety Wspólnie dla Chorzowa obok PO to taki następny gwóźdź do niebudowy stadionu.
Dopóki nie skończą sie podwyżki to nie mamy o czym marzyć o jakiejkolwiek budowie. Kotala zasłaniał się wszystkim czym można byle by nie ruszyć tematu, choć inne budujące się miasta (stadiony) miały te same problemy.
Niewiem, może jak już urządzamy się w tej du*** (jak ktoś określił postawienie nowego "grzybka", odnawianie pokoi w klubie itd), to może niech postawią jakieś najprostsze zadaszenie na całym stadionie dla tych tysięcy zagorzałych fanatyków, które Nam styknie na minimum 20 lat, bo może wtedy ruszą jakieś prace...
Dzisiaj też tak sobie pomyślałem ile osób stąd z urodzenia, od pokoleń było przeciwnych budowie tego stadionu to też mi się ciśnienie podnosi. Kto pamięta tą liste przeciwników budowy, w której oprócz Kopla byli min.choćby Joachim O, Henryk W, czy niebieskokrwisty Ryszard S . Kazali Nam grać na śląskim. Niestety Wspólnie dla Chorzowa obok PO to taki następny gwóźdź do niebudowy stadionu.
Dopóki nie skończą sie podwyżki to nie mamy o czym marzyć o jakiejkolwiek budowie. Kotala zasłaniał się wszystkim czym można byle by nie ruszyć tematu, choć inne budujące się miasta (stadiony) miały te same problemy.
Niewiem, może jak już urządzamy się w tej du*** (jak ktoś określił postawienie nowego "grzybka", odnawianie pokoi w klubie itd), to może niech postawią jakieś najprostsze zadaszenie na całym stadionie dla tych tysięcy zagorzałych fanatyków, które Nam styknie na minimum 20 lat, bo może wtedy ruszą jakieś prace...
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska
Arena C6
Arena C6
-
- Kontakt:
I tu jest twoja taktyka1920tauzen pisze: ↑24 lis 2021, o 15:58Trzeba myśleć o przyszłości i jest jeszcze jedna koncepcja tylko mocno kontrowersyjna, miasto sprzedaje obecne tereny stadionu i buduje go w innym miejscu z tańszą i przede wszystkim mniej reprezentatywną ziemią.

-
- Kontakt:
Witam zgodnie z umową proszę o kontakt, zaznaczam że jestem poważnym człowiekiem, nie mam nic wspólnego z tzw kibolstwem więc nie ma Pan się czego obawiać z mojej strony1920tauzen pisze: ↑24 lis 2021, o 15:58Nie wiem kto to jest ten rurek ale widzę, że niektórzy są tutaj mocno pierdolnięci i mają jakieś urojenia paranoidalne i jak nie daj Boże nie popierasz jego toku myślenia to już jesteś urzędasem, Jurkiem, pachołkiem czy innym parchem. Szkoda, że wychodzi to głównie z klawiatury osób które nie mają nic sensownego do powiedzenia po za idiotycznymi drwinami.
Kuba83 jeśli chcesz kontaktu na priv to warto chyba na ten priv najpierw do kogoś napisać, a nie kręcić gównoafery na forum choć sam do mnie nie napisałeś. To Tobie zależy na rozmowie nie mi, więc do CIebie powinien należeć krok w sprawie kontaktu. Napisz na priv podam Ci numer i zdzwonimy się przed meczem.
Viro Bjj - gdyby sumarycznie liczyć nasz budżet z ostatniej dekady to pewnie i można by zbudować stadion na 40 000 ludzi gdyby w mieście nie zrobić nic totalnie innego. Ja piszę jednak o realnym wydatku takim, który nie obciążałby naszego miasta na 15 lat znacząco tamując inne inwestycje, w takim wypadku myślę, że kwota 100-120 milionów była realna a 5-6 lat temu postawiłbyś za to 12 000 z makiety.
Natomiast nie ma sensu rozmawiać o przeszłości bo to tylko dołowanie siebie. Trzeba myśleć o przyszłości i jest jeszcze jedna koncepcja tylko mocno kontrowersyjna, miasto sprzedaje obecne tereny stadionu i buduje go w innym miejscu z tańszą i przede wszystkim mniej reprezentatywną ziemią.
- Bartorus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Z ręką na sercu powiem tak. Gdyby szło ufać UM to nie miałbym problemu zamiany działek by stadion był na obrzeżach przy A4 zjeździe na przykład. Jest cały trend wynoszenia stadionów z centrów miast. Obawiam się jednak wprowadzania do dyskusji takiej możliwości bo obstawiam sytuacje gdzie skończyłoby się na zaoraniu Cichej i zbudowaniu Osiedla a potem i tak padłoby hasło ze tamte tereny są za dobre dla inwestycji a stadion drogi i skończylibyśmy na stadionie przy Lompy co nawet warunków 4 ligi nie spełnia bo niewymiarowy.
-
- Kontakt:
1920tauzen pisze: ↑24 lis 2021, o 15:58Nie wiem kto to jest ten rurek ale widzę, że niektórzy są tutaj mocno pierdolnięci i mają jakieś urojenia paranoidalne i jak nie daj Boże nie popierasz jego toku myślenia to już jesteś urzędasem, Jurkiem, pachołkiem czy innym parchem. Szkoda, że wychodzi to głównie z klawiatury osób które nie mają nic sensownego do powiedzenia po za idiotycznymi drwinami.
- Przemo1234
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zaraz pojawi się wielka krytyka medialna ile to drzew trzeba wyciąć by to w tym miejscu postawić.

Pierwszy mecz: Ruch Chorzów 3-2 Odra Wodzisław Śląski (20 kwietnia 2010 r.)
Karnetowicz: od 2011 roku
Wielki Ruch: członek od kwietnia 2019 r.
Karnetowicz: od 2011 roku
Wielki Ruch: członek od kwietnia 2019 r.
- Bartorus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jak nie my tam coś postawimy to zrobi się kolejny magazyn czy hala. Akurat o protesty o drzewa najmniej bym się tam martwił.
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To moze zaproponujcie to Kotali? Dla mnie przeprowadzka tez nie bylaby wielkim klopotem.
Inwestor kupi tereny Ruchu i zobowiazuje sie sfinansowania (chociaz czesci) nowego stadionu z miastem. Mysle ze sa mozliwosci
Inwestor kupi tereny Ruchu i zobowiazuje sie sfinansowania (chociaz czesci) nowego stadionu z miastem. Mysle ze sa mozliwosci
- Bartorus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Do rozmów potrzeba woli i chęci drugiej strony. Plus warto by było jakieś zaufanie, którego nie ma.
-
Zgadzam się dlatego uważam, że inwestor kupujący działki powinien za pomocą PPP partycypować w budowie stadionu, tylko taka umowa zabezpiecza nas przed pustymi obietnicami miasta.Bartorus pisze: ↑24 lis 2021, o 18:39Z ręką na sercu powiem tak. Gdyby szło ufać UM to nie miałbym problemu zamiany działek by stadion był na obrzeżach przy A4 zjeździe na przykład. Jest cały trend wynoszenia stadionów z centrów miast. Obawiam się jednak wprowadzania do dyskusji takiej możliwości bo obstawiam sytuacje gdzie skończyłoby się na zaoraniu Cichej i zbudowaniu Osiedla a potem i tak padłoby hasło ze tamte tereny są za dobre dla inwestycji a stadion drogi i skończylibyśmy na stadionie przy Lompy co nawet warunków 4 ligi nie spełnia bo niewymiarowy.