No i tradycyjnie. Brak argumentów i pojazd od pachołków Kotali.bergmon pisze: ↑23 lis 2021, o 19:52Niy ma co z nim dyskutować.Normalnie już roz napisołech.Pachołek Kotali,może urzędas z ratusza .Wszystko wiykuba83 pisze: ↑23 lis 2021, o 18:55Szanowny Panie 1920 czy jest możliwość spotkania osobistego celem wymiany poglądów? Skoro zależy nam na dobru świętości jaka jest nasz Klub każda merytoryczna rozmowa w realnym świecie ma rację bytu myślę. Jest Pan świetnie zorientowany w wielu kwestiach wiec chętnie podzielę się swoimi spostrzeżeniami w rozmowie
i,wszystko na niy.No omnibus normalnie.A na temat wszystkich machlojek,ani słowa.Normalno papuga łysego.Do się to zweryfikować.Bo to co jo tu czytom,to się w głowie niy mieści.40 lot tu jeżdza prawie,a on dupi,że to niy jest dobro marka.No Lubin Sosnowiec Tychy GKS bez majstra,Motor. To są marki.Tam trzeba stadionów.Mom dość.
Co z tym Ruchem?
-
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
-
Tak to właśnie piszę, przy obecnym zarządzaniu w mieście w połączeniu z tym co robi władza centralna czyli podnoszenie najniższych krajowych nieproporcjonalnie do wzrostu gospodarczego (przypominam, że ogromna część budżetu miasta to wynagrodzenia), rosnąca inflacja, czy wchodzący Polski ład, który zabierze samorządom sporą część przychodów, powodują, że stadion nie powstanie nigdy, bo jeśli ktoś się zdecyduje na ten szalony krok to po 3 latach albo go wywiozą taczki z wkurwionymi mieszkańcami bo będzie brakowało pieniędzy na podstawowe remonty, albo prokurator w kajdankach jak byłego prezydenta Świętochłowic niedawno.
Obecnie jedyną alternatywą jaką widzę jest tzw PPP czyli partnerstwo publiczno-prywatne. Miasto musi porostu znaleźć inwestora, któremu zaoferuje coś w zamian za pomoc w sfinansowaniu części budowy stadionu.
Uważam, że ostatnim realnym terminem kiedy można było budować stadion był rok 2016 i przekazanie Smagorowiczowi tych 16mln, później to już były puste obietnice bez pokrycia Kotali.
Żeby wam uzmysłowić w jakiej du*** jesteśmy to powiem tylko, że w zeszłorocznym budżecie na część inwestycyjną było przeznaczone 125 mln złotych, w tym jest tylko 108, a w przyszłym ma być jeszcze mniej.Więc jak widzicie to nie są małe spadki.
Obecnie jedyną alternatywą jaką widzę jest tzw PPP czyli partnerstwo publiczno-prywatne. Miasto musi porostu znaleźć inwestora, któremu zaoferuje coś w zamian za pomoc w sfinansowaniu części budowy stadionu.
Uważam, że ostatnim realnym terminem kiedy można było budować stadion był rok 2016 i przekazanie Smagorowiczowi tych 16mln, później to już były puste obietnice bez pokrycia Kotali.
Żeby wam uzmysłowić w jakiej du*** jesteśmy to powiem tylko, że w zeszłorocznym budżecie na część inwestycyjną było przeznaczone 125 mln złotych, w tym jest tylko 108, a w przyszłym ma być jeszcze mniej.Więc jak widzicie to nie są małe spadki.
-
- Kontakt:
Już nie narzekajcie na ten Chorzów, cały czas są jakieś zmiany na lepsze, a syf nie jest tylko winą rządzących, a w wielu kwestiach głównie mieszkańców, na przykład rowery miejskie, w Chorzowie jest jeden z najlepszych w Polsce system rowerów miejskich i co, mieszkańcy sami zamiast uszanować i korzystać to k...a notorycznie je dewastują, już nie mówiąc o cały mieście zafajdanym włącznie z nowymi chodnikami,na 3 maja,Powstańców itd
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wladze miasta robią wiele żeby patologii w mieście przybywało więc potem nie ma się co dziwić że rowery dewastują.
Zmiany na lepsze? Krawężniki wymienili? Tężnia, palma przy urzedzie? co jeszcze? Tylko nie pisz że centrum przesiadkowe bo takie centra mają wszystkie miasta łącznoe z wiochami typu Wojkowice.
Popatrz na Rzeźnie, Posti, mur huty przy estakadzie, wymierającą wolkę. To są pomniki nic nie robienia przez urzedników
Zmiany na lepsze? Krawężniki wymienili? Tężnia, palma przy urzedzie? co jeszcze? Tylko nie pisz że centrum przesiadkowe bo takie centra mają wszystkie miasta łącznoe z wiochami typu Wojkowice.
Popatrz na Rzeźnie, Posti, mur huty przy estakadzie, wymierającą wolkę. To są pomniki nic nie robienia przez urzedników
-
- Kontakt:
Dokładnie, rynek i tężnia, którą chcieli i wybrali mieszkańcy poprzez głosowanie, ścisłe centrum odnowione, poza tym mnóstwo remontów w całym mieście, sporo nowych mieszkań w tym komunalnych, wystarczy przejść się po mieście od czasu do czasu i porozglądać. Hute mają skomunikować wreszcie, jestem za przejeciem Posti i przywróceniem jej stanu pierwotnego tak ja i ratuszowi Wielkich Hajduk ale wtedy stadion może się odwlec jeszcze bardziej.
-
- Kontakt:
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Chyba wiemy kto jest poslancem kotali
-
- Kontakt:
Heh, opcja budowania etapami byłaby chyba najlepsza, skoro miasto nie ma dość kasy, a stadion jest pilnie potrzebny, tylko czy byłaby zgoda i dobra wola u obu stron na taki przebieg budowy.
- bergmon
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jak Cie tu nazwali?Posłaniec Kotali.Napewno chcieli tężnie w miejscu pod najbardziej ruchliwą przelotową trasą,gdzie zamiast korzystać z walorów tężni wdychają dym że spalin .Albo wszystkie remonty głównych dróg rozpocząć w jednym momencie i doprowadzić do komunikacyjnego paraliżu,a gdzie tam koniec.Odnowione centrum(najważniejsze,że sobie ratusz odnowili)Skończ pierniczyć głupoty.dawidR pisze: ↑23 lis 2021, o 23:18Dokładnie, rynek i tężnia, którą chcieli i wybrali mieszkańcy poprzez głosowanie, ścisłe centrum odnowione, poza tym mnóstwo remontów w całym mieście, sporo nowych mieszkań w tym komunalnych, wystarczy przejść się po mieście od czasu do czasu i porozglądać. Hute mają skomunikować wreszcie, jestem za przejeciem Posti i przywróceniem jej stanu pierwotnego tak ja i ratuszowi Wielkich Hajduk ale wtedy stadion może się odwlec jeszcze bardziej.
- Radvan138
- Kontakt:
Bo na tym forum nie mozesz myslec samodzielniemarek79 pisze: ↑23 lis 2021, o 22:10No i tradycyjnie. Brak argumentów i pojazd od pachołków Kotali.bergmon pisze: ↑23 lis 2021, o 19:52Niy ma co z nim dyskutować.Normalnie już roz napisołech.Pachołek Kotali,może urzędas z ratusza .Wszystko wiykuba83 pisze: ↑23 lis 2021, o 18:55Szanowny Panie 1920 czy jest możliwość spotkania osobistego celem wymiany poglądów? Skoro zależy nam na dobru świętości jaka jest nasz Klub każda merytoryczna rozmowa w realnym świecie ma rację bytu myślę. Jest Pan świetnie zorientowany w wielu kwestiach wiec chętnie podzielę się swoimi spostrzeżeniami w rozmowie
i,wszystko na niy.No omnibus normalnie.A na temat wszystkich machlojek,ani słowa.Normalno papuga łysego.Do się to zweryfikować.Bo to co jo tu czytom,to się w głowie niy mieści.40 lot tu jeżdza prawie,a on dupi,że to niy jest dobro marka.No Lubin Sosnowiec Tychy GKS bez majstra,Motor. To są marki.Tam trzeba stadionów.Mom dość.
-
- Kontakt:
Nie mam klapek na oczach i widzę też pozytywy, a że wg niektórych można tylko narzekać to nie mój problembergmon pisze: ↑24 lis 2021, o 00:07Jak Cie tu nazwali?Posłaniec Kotali.Napewno chcieli tężnie w miejscu pod najbardziej ruchliwą przelotową trasą,gdzie zamiast korzystać z walorów tężni wdychają dym że spalin .Albo wszystkie remonty głównych dróg rozpocząć w jednym momencie i doprowadzić do komunikacyjnego paraliżu,a gdzie tam koniec.Odnowione centrum(najważniejsze,że sobie ratusz odnowili)Skończ pierniczyć głupoty.dawidR pisze: ↑23 lis 2021, o 23:18Dokładnie, rynek i tężnia, którą chcieli i wybrali mieszkańcy poprzez głosowanie, ścisłe centrum odnowione, poza tym mnóstwo remontów w całym mieście, sporo nowych mieszkań w tym komunalnych, wystarczy przejść się po mieście od czasu do czasu i porozglądać. Hute mają skomunikować wreszcie, jestem za przejeciem Posti i przywróceniem jej stanu pierwotnego tak ja i ratuszowi Wielkich Hajduk ale wtedy stadion może się odwlec jeszcze bardziej.

-
- Kontakt:
Na Ruch zaczalem lazic w 88. 8 latek. Napisza niestety że szans na stadion jest 0. Na teraz. Jezeli w nastepnych wyborach nie wygro prezydent ktorego popieraja kibice to zacznie sie do nos droga w dol.
Chorzów jest prawie bankrutem. Nie ma szans teraz na jakiekolwiek inwestycje.
Moje marzenie to start budowy za 3-4 lata. Niestety to jest najbardziej optymistyczny scenariusz.
Realnie to stadionu nie zoboczymy nigdy, I bedziemy sie tułać jak Bytom po niższych ligach. A na Śląsku będą tylko 2 kluby gieksa i te ku*** z Zabrza.
To co się będzie działo w najbliższych wyborach to dla nas być albo nie być.
ku*** kiepsko to widza, bo na dzis to my som w czornej rzyci. A kotala jak sobie ciulnie hasło 0 zł do Ruchu, to nic się nie stanie. On sie po prostu tego nie boi.
A wojna z miastem na 2 lata przed wyborami nos udupi.
Pomijam fakt że kurczyk i Bik nie dadzą milionów jeżeli jeszcze ktoś się ludzi.
ku*** przykro, nie widza tego na różowo...
Moje marzenie to start budowy za 3-4 lata. Niestety to jest najbardziej optymistyczny scenariusz.
Realnie to stadionu nie zoboczymy nigdy, I bedziemy sie tułać jak Bytom po niższych ligach. A na Śląsku będą tylko 2 kluby gieksa i te ku*** z Zabrza.
ku*** kiepsko to widza, bo na dzis to my som w czornej rzyci. A kotala jak sobie ciulnie hasło 0 zł do Ruchu, to nic się nie stanie. On sie po prostu tego nie boi.
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nic mnie tak nie zdolowalo jak ostatnie 3 dni wpisow tutaj. Wszyscy chyba juz jestesmy pogodzeni z naszym losem.
Mozna wykonywac swietna robite, ale bez pomocy miasta nie jestesmy w stanie zrobic kroku naprxod.
A jak za rok-dwa nie bedzie postepu to ten czas odbudowy pojdzie na marne.
Czy miasto nie daloby rade wziac kredytu dajmy na to na 30 lat na budowe stadionu? Pytam tylko, bo sie nie znam na tym
Mozna wykonywac swietna robite, ale bez pomocy miasta nie jestesmy w stanie zrobic kroku naprxod.
A jak za rok-dwa nie bedzie postepu to ten czas odbudowy pojdzie na marne.
Czy miasto nie daloby rade wziac kredytu dajmy na to na 30 lat na budowe stadionu? Pytam tylko, bo sie nie znam na tym
- viRo_BJJ
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ja zgadzam się z tym, że na dzień dzisiejszy budowa czegokolwiek jest po prostu nieopłacalna, ze względu na ogromne koszty materiałów budowlanych , stali czy usług. Zgadzam się z tym, że otoczenie ekonomiczne na tą chwilę nie sprzyja takiej inwestycji, bo nikt dokładnie nie wie jak to będzie wyglądać po zmianach podatkowych.
Natomiast to co piszesz o tym, że stać nas było na stadion typu Piasta Gliwice to ogarnia mnie śmiech.
OD 2010 roku - do 2022 ( prognozowany ) sumaryczny budżet Chorzowa to ponad 6,5 mld , chyba nie chcesz mi powiedzieć , że nie szło wybudować stadionu jak w Tychach ( ok 130 mln budowa 2013-2015) i nie szło znaleźć w tej kwocie nawet tych 200 mln??:))) Naprawdę szło to zrobić bez jakiegoś specjalnego uszczerbku dla innych inwestycji. Dodatkowo o czym trzeba też głośno mówić należy przyjmować kwotę netto, bo stadion budowałaby spółka celowa, która odzyskałaby Vat.
Natomiast to co piszesz o tym, że stać nas było na stadion typu Piasta Gliwice to ogarnia mnie śmiech.
OD 2010 roku - do 2022 ( prognozowany ) sumaryczny budżet Chorzowa to ponad 6,5 mld , chyba nie chcesz mi powiedzieć , że nie szło wybudować stadionu jak w Tychach ( ok 130 mln budowa 2013-2015) i nie szło znaleźć w tej kwocie nawet tych 200 mln??:))) Naprawdę szło to zrobić bez jakiegoś specjalnego uszczerbku dla innych inwestycji. Dodatkowo o czym trzeba też głośno mówić należy przyjmować kwotę netto, bo stadion budowałaby spółka celowa, która odzyskałaby Vat.
1920tauzen pisze: ↑23 lis 2021, o 21:28Nie, wyliczenia możecie sobie wziąć z googla, wystarczy, że napiszecie budżet na rok i miasto i wam wyjdzie, jak dobrze kliknięcie w link to może nawet w pierwszym akapicie wyczytacie ile z całego budżetu wynosi budżet inwestycyjny każdego z miast, które dla was tutaj są dziurami, choć mają więcej mieszkańców od Chorzowa.
A co tego czy jestem na forum miesiąc czy dwa lata mam to w rzyci, na mecze chodzę od 20 lat i nie będzie mi nikt pi***olił, że jestem jakimś jednym ciulem czy drugim bo przerasta go prosty rachunek ekonomiczny i wydaje mu się, że danie 20 baniek rocznie przez 10 lat na stadion to dla miasta tyle jak dla niego 300 zł raty za starego golfa.
JIU JITSU ZNACZY MIEKKA SZTUKA - JESTESMY MIECZAKAMI, KTORZY LEJA TWARDZIELI
RODOWICI KATOWICZANIE KS RUCH CHORZOW
- viRo_BJJ
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Chorzów jest prawie bankrutem??
Skąd taki wniosek?:)
Skąd taki wniosek?:)
Waserwaga pisze: ↑24 lis 2021, o 00:54Na Ruch zaczalem lazic w 88. 8 latek. Napisza niestety że szans na stadion jest 0. Na teraz. Jezeli w nastepnych wyborach nie wygro prezydent ktorego popieraja kibice to zacznie sie do nos droga w dol.
JIU JITSU ZNACZY MIEKKA SZTUKA - JESTESMY MIECZAKAMI, KTORZY LEJA TWARDZIELI