Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
-
Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
scaneRboy pisze: ↑1 wrz 2021, o 06:48
na to się nie co oglądać, papier wszystko przyjmie. Stadion jest konieczny, jeśli nie chcemy za kilka lat znowu obudzić się z wielomilionowymi długami. Klub, jak każdy biznes musi być odpowiednio skonfigurowany. Jeśli chcemy myśleć o ekstraklasie za kilka lat, trzeba już myśleć (i liczyć) jak ma funkcjonować. Jaki ma być budżet, co nawet ważniejsze - jaka będzie struktura przychodów, czyli ilu ma być kibiców bezpośrednich, kim oni są i jakich reklamodawców mogą zainteresować, co z transmisjami tv, jak będziemy pozyskiwać i szkolić zawodników... itd... itd... w samym centrum tych rozkmin jest stadion. Stadion jest najbardziej kosztowną, wieloletnią inwestycją i wg niego będą optymalizowane inne procesy biznesowe.
Pchać się do ekstraklasy bez realnych planów przebudowy stadionu, to jak ładować pieniądze w błoto. Nawet, jeśli będziemy mieli świetną drużynę za dziesiątki milinów złoty (szkolenie i/lub transfery) spowoduje, że będziemy atrakcyjnym przeciwnikiem dla innych. Nasza drużyna będzie zapełniać stadiony naszych konkurentów a po naszej stronie będą same koszty.
Musimy mieć infrastrukturę i technologię do koszenia hajsu wszędzie tam, gdzie to możliwe.

-
AMS
-
Kontakt:
Jedno podstawowe Pytanie. Chcialo by sie napisac Duzymi literami.
Jak panowal KOPEL .Byl przeciwny budowania nowego " Domu dla Ruchu" Wrecz jego wypowiedz "ze wolalby nowy stadion dla GKS-y niz dla Ruchu" Teraz Kotala ciagnie ta polityke dalej
D L A C Z E G O !
Wlodarze m.Chorzow sa przeciwnikami to co jest c h o r z o w s k i e. D l a c z e g o ?
-
eRnesto
-
Kontakt:
AMS pisze: ↑16 wrz 2021, o 17:59
Jak panowal KOPEL .Byl przeciwny budowania nowego " Domu dla Ruchu" Wrecz jego wypowiedz "ze wolalby nowy stadion dla GKS-y niz dla Ruchu" Teraz Kotala ciagnie ta polityke dalej
D L A C Z E G O !
Wlodarze m.Chorzow sa przeciwnikami to co jest c h o r z o w s k i e. D l a c z e g o ?
Nie wiem kim ty człowieku jesteś ale nie podobasz mi się... i to od pierwszego postu.. Siej ferment kaj indziej
-
RNK95
- Wspiera "Wielki Ruch"

eRnesto pisze: ↑16 wrz 2021, o 19:20
D L A C Z E G O !
Nie wiem kim ty człowieku jesteś ale nie podobasz mi się... i to od pierwszego postu.. Siej ferment kaj indziej
To jest przecież słynny Wela

już dawno go rozpoznałem po stylu pisania postów i tym co pisze, kto pamięta tamten okres na forum, ten od razu rozpozna

-
Radvan138
-
Kontakt:
RNK95 pisze: ↑16 wrz 2021, o 22:15
eRnesto pisze: ↑16 wrz 2021, o 19:20
D L A C Z E G O !
To jest przecież słynny Wela

już dawno go rozpoznałem po stylu pisania postów i tym co pisze, kto pamięta tamten okres na forum, ten od razu rozpozna
Dokladnie
-
scaneRboy
-
Kontakt:
Panowie... teraz jesteśmy w drugiej lidze w okresie odbudowy, jest daleko do wyborów samorządowych, przy mega pozytywnym obrocie spraw do ekstraklasy zapukamy najwcześniej za dwa lata. KIEDY JAK NIE TERAZ ZABRAĆ SIĘ NA POWAŻNIE ZA TEMAT STADIONU??? Usiąść, pogadać i DZIAŁAĆ!!!
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
Elmer
-
Kontakt:
Wiem, że wielu ma inne zdanie, ale jak nie ma podobno tyle środków to niech budują etapami. Tak jak pierwotnie zakładano.
Pewnie, rozmawiać można, ale ze ścianą będzie ciężko.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
heli
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Ale myślę, że nikt nie ma innego zdania jeżeli stalibyśmy przed wyborem, budujemy etapami albo wcale. Przecież projekt właśnie to zakładał.
Tylko, że jak widać z tą władzą nawet takie rozwiązanie realnie jest niemożliwe. Oczywiście spodziewam się, że za rok wpadną na to i ogłoszą, że tak będą realizować tylko, że oczywiście pierwszy etap będzie planowany dopiero po wyborach.
Jest wiele stadionów w ostatnim czasie, które właśnie poszły tą drogą, o ile oczywiście etapowość jest zrobiona z głową i jest rozwinięciem wspólnej zwartej koncepcji całościowej, a nie na zasadzie dobra budujemy jedną, a potem się zobaczy. żeby nie było jak na Bukowej potem, że każda trybuna inna i już jedną zdążyli rozebrać niż kiedykolwiek powstała całość.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
miRoCHORZÓW
-
Kontakt:
autor: miRoCHORZÓW » 20 wrz 2021, o 19:17
Też jestem zdania, że lepiej rozpocząć pierwszy etap, potem to juz poleci. Inaczej nigdy nie znajdą się środki na całość.
Mniejsze dofinansowania zwykle jest łatwiej pozyskać.
Orientuje się ktoś może, czy jest możliwe ten nowy stadion w imię jakiegoś sponsora nazwać, oczywiście na określony czas. Byłyby evtl. dodatkowe piniądze na budowę, a potem do kasy klubu?
Raz niebieski, zawsze niebieski
-
miRoCHORZÓW
-
Kontakt:
autor: miRoCHORZÓW » 21 wrz 2021, o 14:50
Jedno chciałbym jeszcze sprostować...
Konkretnie myśle o dodatkowym napisie zamontowany całkiem u góry, przy konstukcji dachu, podświetlane buchsztaby wielkości +/- jedna 8 wielkości napisu Ruch Chorzów. Np.: KONSTAL ARENA
Co o tym sądzicie?
Raz niebieski, zawsze niebieski
-
west72
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
miRoCHORZÓW pisze: ↑21 wrz 2021, o 14:50
Jedno chciałbym jeszcze sprostować...
Konkretnie myśle o dodatkowym napisie zamontowany całkiem u góry, przy konstukcji dachu, podświetlane buchsztaby wielkości +/- jedna 8 wielkości napisu Ruch Chorzów. Np.: KONSTAL ARENA
Co o tym sądzicie?
konstal arena to mosz tu: Pokoju 9, 41-500 Chorzów
trzeba ruszyć towarzystwo i zrobić konkretny kocioł w sprawie stadionu a nie pier....ć o budowie etapami.
RUCH zasługuje na porządny dom i trzeba naciskać PINOKIA ciągle i wszędzie. Skoro 2i pół klocka potrafi pojechać do Kalisza prawie cztery do Bielska to czas aby co najmniej 6 K wbiło na Rynek pod UM. Tam musi być presja i muszą to poczuć nie tylko Kłamczuch i jego przydupas ale cały urząd

MY SOM RUCH czy to tylko takie pierdu pierdu na pokaz u co niektórych?
Sorki za ton ale już mnie trzepie jak czytom takie wpisy...to już trwa tyle lat ,napisano już tyle postów ....czas na konkretne działanie

Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
-
BoRo
-
Kontakt:
Dokladnie kur... zrobic 2 tygodnie pod rzad 2 manifestacje po pora tysiecy i od razu sie kupa w galotach znojdzie !
-
Radvan138
-
Kontakt:
BoRo pisze: ↑22 wrz 2021, o 08:56
Dokladnie kur... zrobic 2 tygodnie pod rzad 2 manifestacje po pora tysiecy i od razu sie kupa w galotach znojdzie !
Nic sie nie znojdzie
-
west72
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
BoRo pisze: ↑22 wrz 2021, o 08:56
tu nie chodzi o obsrane gacie ino o to, żeby urzędnicy i mieszkańcy widzieli, że RUCH był ,jest i będzie największą wizytówką tego miasta i stadion dla jego rozwoju jest priorytetem. Klub i Chorzowianie powinni być dumni z posiadanego domu ,Nikt już nie ma złudzeń, że PINOKIO kiwnie palcem i wbije pierwszo łopata ,ale już teraz trzeba wyznaczyć priorytety dla następnego Prezydenta i Rady Miasta. Nie możemy pozwolić aby po następnych wyborach odroczono budowę .Same transparenty na stadionie nie pomogą, bo wszyscy którzy chodzą na C6 doskonale wiedzą czego potrzebuje RUCH ,trzeba do tego przekonać pozostałych mieszkańców i przyszłych radnych.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
-
kattowitz
-
Kontakt:
A może wynająć bilbordy na terenie Chorzowa i umieścić na nich odpowiednie przesłanie? Wiem że na to potrzebna jest kasa ale może jest to jakiś pomysł. Takie, które by kłuły w oczy miejskich włodarzy a mieszkańcom uświadamiały potrzebę nowego domu dla Ruchu.