Ale spoko ufam że zarząd to ogarnie. Fajnie jakby trener miał juz docelowo Uefa Pro. Co wyjdzie zobaczymy 3mam kciuki za mądry wybór poparty dokonaniami a nie głupią polityką jak było kiedyś.
Chyba, że kibice znowu znajdą odpowiednią osobę

Z tego co mi wiadomo Bargiel pojechał z pierwszą drużyną Śląska na oboż do Chorwacji, więc chyba Magiera widzi go w kadrze.heli pisze: ↑19 cze 2021, o 08:30Moim zdaniem nie ma co cyrkować bo i tak nie ma szans na wyprzedzenie Kluczborka, sprawa się rypła nie ostatnio, ale wcześniej w takich meczach jak z Rybnikiem czy nawet Miedzią, gdzie mimo wysokich prowadzeń nasi młodzi wchodzili bardzo późno, nie pomogła też sprawa z Guzdkiem, gdzie 220 minut na zmarnowanie. Oczywiście sama sprawa rozwiązania kontraktu słuszna.Dams0n pisze: ↑19 cze 2021, o 07:49Z rana ptaszki cwierkaja ciekawe informacje, podobno w polu ma zagrać dzisiaj jeden z bramkarzy Ruchu by nabić PJS. Info z dobrego źródła, więc myślę że coś w tym jest. Dobra decyzja bo 100 tysięcy piechota nie chodzi ale z drugiej strony jednak małe bo małe ale derby i przydałoby się je wygrać..
Realnie przed tym meczem mamy 17567 (zakładając, że punkty Siwka i Rudka włączą do gry po tym meczu) ,a Kluczbork 17642. Mamy 75 punktów straty tylko, że ...
O ile nie ma kontuzji, kartek (bo nie śledzę Kluczborka) to Kluczborku może ustawić całą 11 punktowaną i zdobyć maksymalnie- 6x90+5x180 = 1440
Natomiast my w najlepszym wypadku z Nowakiem i Balickim w składzie tylko ośmiu - i zdobyć maksymalnie 3x90+5x180 = 1170
Oczywiście jak wiadomo, że w Kluczborku jednak kilku może nie zagrać i ma braknąć tych 90 punktów Nowaka to niech gra.
PS. A jak wygląda sprawa Bargiela w Śląsku on tam ma wogóle szanse na grę w pierwszej drużynie, bo w sumie drugi sezon po za kilkoma minutami na początku sezonu w pełni ławka i rezerwy.
Bartłomiej Kulejewski na dłużej w Ruchu
Bartłomiej Kulejewski podpisał nowy kontrakt z Ruchem Chorzów. Związał się z klubem umową obowiązującą do 30 czerwca 2022 roku z opcją przedłużenia o kolejnych 12 miesięcy.
21-letni obrońca w ubiegłym sezonie w barwach Ruchu zaliczył 31 występów i strzelił dwa gole na boiskach III ligi.
Był jedynie rezerwowym i prawie zerowy wkład, jedna bramka w tym sezonie. Co najwyżej mogą się o niego ubiegać dolne drużyny 1 ligi.NiebieskiSLU pisze: ↑21 cze 2021, o 12:42Wiadomo czy są jakiekolwiek szanse na Monete w Ruchu?
Odłazi z Tychów, ale nie wiem czy II liga to nie za niskie progi dla niego![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: J_Klimzowiec i 32 gości