Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
- bluemario
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
https://dziennikzachodni.pl/lukasz-bere ... 2-15668522 czytajcie pisze kto jakie chcial okresy wypowiedzenia.
- niebieski98
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Pozostawił klub bez wyboru. Brawo za decyzję dla prezesa.Szkoleniowiec Niebieskich w obecnej umowie wygasającej 30 czerwca miał zapisany trzymiesięczny okres wypowiedzenia. W nowym kontrakcie nie chciał się zgodzić na taki punkt upierając się, by bez względu na wszystko był on ważny do końca jego okresu czyli przez pełne dwa lata.
-
nrsl-halemba pisze: ↑17 cze 2021, o 12:16Mnie kolejny raz zastanawia czemu nadal niema oficjalnego poparcia dla trenera z strony wszystkich grup kibiców
ch** z trenerem, na pierwszym miejscu jest dilerka

Szkoda, że nie doszło do porozumienia. Oby przyszedł Surma, bo nie ma chyba żadnej innej alternatywy oprócz jakichś spadochroniarzy czy wufeistów z III ligi.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2021, o 17:39 przez Ostapowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jeżeli rzeczywiście chciał do końca to wydaje się to słuszna decyzja, przecież nie tak dawno mieliśmy trzech trenerów na etacie.
Można by było rozmyślać, gdyby to była kwestia 3 miesięcy lub do zakończenia rozpoczętej rundy jeżeli ten drugi okres jest w momencie wypowiedzenia dłuższy, ale nie do końca kontraktu
A wiadomo, że to klub i zarząd bierze całe ryzyko na siebie, bo jakby było za Berety w II lidze to się już prawdopodobnie nie dowiemy, więc jak tfu... nie pójdzie nam tak jak każdy oczekuje to każdy im to będzie wypominał, a nikt nie będzie wiedział jakby to było.
Można by było rozmyślać, gdyby to była kwestia 3 miesięcy lub do zakończenia rozpoczętej rundy jeżeli ten drugi okres jest w momencie wypowiedzenia dłuższy, ale nie do końca kontraktu
A wiadomo, że to klub i zarząd bierze całe ryzyko na siebie, bo jakby było za Berety w II lidze to się już prawdopodobnie nie dowiemy, więc jak tfu... nie pójdzie nam tak jak każdy oczekuje to każdy im to będzie wypominał, a nikt nie będzie wiedział jakby to było.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2021, o 17:43 przez heli, łącznie zmieniany 2 razy.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Przypadek ?Mirek pisze: ↑17 cze 2021, o 16:04
Łukasz Bereta objął drużynę Ruchu 18 czerwca 2019 r., w najtrudniejszym momencie w długiej historii klubu – tuż po spadku do III ligi. W roli trenera poprowadził „Niebieskich” łącznie w 63. spotkaniach notując w nich 44 zwycięstwa, 11 remisów i 8 porażek, a zwieńczeniem jego dwuletniej pracy z zespołem był awans do II ligi..
Chyba już wiemy czemu odszedł, chciał zostawić po sobie pamiątke, a tak serio to brawo Siemianowski, są pewne zasady co do kominów finansowych i się trzymają. Aż się serce raduję jak wszystko jest w końcu poukładane. Tylko teraz przyda się trener z doświadczeniem a nie drugi Warzycha albo Fornalak…
Pamiętaj, ślubowałeś KS Ruch.
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mimo wszystko Bereta chyba postawił za duże warunki i jest to dobra decyzja prezesa.
Ew. kandydatura Surmy jak najbardziej na plus.
Ew. kandydatura Surmy jak najbardziej na plus.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
-
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tychy ?
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
przeciez on nie ma licencji, zeby prowadzic cos wyzej.Ostapowicz pisze: ↑17 cze 2021, o 17:46
Ponoć ma ofertę z wyższej ligi, więc jego pozycja negocjacyjna sprawiła że i tak nie zostanie na lodzie.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- niebieski98
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
No właśnie, on może prowadzić klub w 2 lidze lub wyżej tylko wtedy, gdy sam tam z nim awansuje. Jak dla mnie szok, może dostał z Ekstraklasy ofertę jako asystent, bo nie wierze żeby jakiś klub z 3 ligi mógł mu coś lepszego od nas zaoferować.jajo pisze: ↑17 cze 2021, o 17:51przeciez on nie ma licencji, zeby prowadzic cos wyzej.Ostapowicz pisze: ↑17 cze 2021, o 17:46
Ponoć ma ofertę z wyższej ligi, więc jego pozycja negocjacyjna sprawiła że i tak nie zostanie na lodzie.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Do Berety szacun, że sie podjon wllyźć do tego marasu dwa lata temu, ale muszymy patrzeć na dobro Ruchu.
Jo wierza, że Surma bydzie dobrom opcjom. Na pewno bydzie mioł posłuch w szatni, a z tym u Berety było podobno różnie, głownie ze starszyznom.
Jo wierza, że Surma bydzie dobrom opcjom. Na pewno bydzie mioł posłuch w szatni, a z tym u Berety było podobno różnie, głownie ze starszyznom.
ZAWSZE NIYBIESKI
- to jo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:

Tyn klub z wami jest skazany na sukces
Godocie o surmie ale czy on sie zgodzi na nasze warunki. Srodowisko trenerow jest nauczone kontrakt podpisany to płać i hu*
Ekipa podwyższonego Ryzyka
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
z Surma jest wieksza szansa, ze nawet jakby byl zwolniony z Ruchu, to wezmie go ktos inny i zaplaci podobna kwote. Wtedy klub juz mu placic nie musi.
gdyby sie Beret nie sprawdzil, to oznaczaloby to jego powrot na poziom regionalny i wtedy ta nadwyzke by trzeba placic przez dwa lata.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- J_Klimzowiec
- Kontakt:
Jak jesteśmy przy trenerze Berecie to jeszcze jeden mały szczegół mogliśmy wygrać klasyfikacje pro junior system czyli 100 tys zł?
Trener w meczu całkowicie o nic ( No chyba że rekord wygranych meczy jest ważniejszy od kasy to nie było tematu) zmienia Siwka na Lechowicza i stąd brakuje minut żeby wygrać ta klasyfikacje pro junior system
Trener w meczu całkowicie o nic ( No chyba że rekord wygranych meczy jest ważniejszy od kasy to nie było tematu) zmienia Siwka na Lechowicza i stąd brakuje minut żeby wygrać ta klasyfikacje pro junior system
All Cops Are Bastards
-
- Kontakt:
Jakiś czas temu słyszałem, że Berecie ego znacznie urosło. Słyszałem, że ma go zastąpić człowiek z niebieskim sercem. Wszystko składa się w całość.
I teraz ode mnie. Dla trenera Berety wielki szacunek, bo zrobił wielką rzecz. Czy jednak w II lidze dałby radę?
Jeśli to niebieskie serce to Surma to jestem na tak!
I teraz ode mnie. Dla trenera Berety wielki szacunek, bo zrobił wielką rzecz. Czy jednak w II lidze dałby radę?
Jeśli to niebieskie serce to Surma to jestem na tak!
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).