Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

#12436 Post autor: heli » 17 cze 2021, o 07:28

Jasne, że chciałoby się kontynuować tą pracę skoro dała rezultat.

Natomiast jeżeli jest jakieś ciśnienie i ktoś w klubie przy pierwszym potknięciu miałby i tak forować dokonanie zmiany to wiadomo, że lepiej zrobić to teraz naturalnie po wygaśnięciu kontraktu.

Wypowiedzi trenera najpierw w wywiadzie z Weszło i ta teraz też są dziwne. Być może są podyktowane frustracją bo wie już, że mimo awansu nie przedłużą, być może sposobem na nacisk ze względu na przedłużające się negocjacje i być może po ludzku są zrozumiałe, ale jako nadal relacje zawodowe raczej nie powinny mieć miejsca.

Mam nadzieję, że obojętnie jak się sprawa skończy to okaże się, że klub na tym nie ucierpi zarówno sportowo jak i wizerunkowo.
Nie znamy sprawy od wewnątrz z dwóch stron, nie znamy nawet finału rozmów, a już każdy ma swoją wyrobioną opinię i co najlepsze pięć różnych wersji.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#12437 Post autor: KevinMitnick » 17 cze 2021, o 07:40

Dla mnie to jest normalne skoro odniósł sukces to podwyżka się należy i nie ma co dyskutować. Sam Bereta mówił że finansowo się cofnął przychodząc do klubu. To co jak ktoś chce podwyżkę to rozumiem ma spierdakać z klubu bo chce zarobić godziwe pieniądze za swoją pracę??
Surma?? W ogóle koleś do mnie nie przemawia i w II lidzę rzucimy kotwicę na dłużej. Ja miałem i mam cały czas nieufność do zarządu bo to wszystko co działo się to przez nich - zero wizji... jakby nie kibice to by ch*** było ani Berety ani odbudowy ale jest sukces to trzeba pokazać znowu kto rządzi w niebieskiej rodzinie i parę zł na lewo przytulic wprowadzając na nowo swoich...
Teraz już wiem że Bereta mówiąc że awans dedykuje osobie która wręcz wyśmiała że tego awansu nie zrobi z tymi piłkarzami. I widać że ten kret dalej siedzi w Ruchu i ryje...
Jeśli nie przedłużą Berecie umowy powiem tyle do zarządu ciul z wami...

Awatar użytkownika
PiterCidry
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#12438 Post autor: PiterCidry » 17 cze 2021, o 08:10

Jeżeli dojdzie do zmiany (oby nie) to jako kibice mamy prawo oczekiwać obszernych wyjaśnień. Dlaczego zwalniamy trenera który wygrał rekordową liczbę męczy z rzedu, który zrobił awans w mocnej grupie z ogromną przewagą, który nie jest dużym obciążeniem dla budżetu, który jest młody i głodny rozwoju (sprawa z UEFA Pro). Jeżeli zapadnie taka decyzja to proszę o przedstawienie tego czarno na białym. Domysły nie będą służyły niczemu dobremu. Mam deja vu z mrocznych czasów i dziwnych decyzji w gronie "niebieskiej tfu rodziny".

Awatar użytkownika
Czemps
Kontakt:

#12439 Post autor: Czemps » 17 cze 2021, o 08:12

Panowie, przestańcie się nakręcać poczekacie na oficjalne stanowisko z klubu i wszystko będzie jasne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#12440 Post autor: Scypion » 17 cze 2021, o 08:28

Dopuszczacie możliwość, że to warunki trenera były nie do przyjęcia dla klubu? I że to nie jest spisek? Może poczekajmy aż sie wyjasni jak było zanim zaczniemy lincz?

Awatar użytkownika
niebieski98
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#12441 Post autor: niebieski98 » 17 cze 2021, o 08:56

Otóż to, być może trener ma zbyt duże oczekiwania finansowe, chce umowy od razu na 3-4 lata, tego jeszcze nie wiemy. Być może Bereta dostał po świetnym sezonie propozycje pracy z wyższej ligi i zostanie w Ruchu tylko jeżeli przebijemy ofertę jaką dostał. Przyczyn może być sporo. Zbyt długi kontrakt jest ryzykowny, bo może się skończyć tym, że przy złych wynikach i zmianie na stanowisku szkoleniowca trzeba będzie płacić dwóm trenerom na raz. Pewne złote zasady powinny być w naszym klubie przestrzegane, nie ma miejsca na kominy płacowe albo wplątanie się w długie umowy których nie będzie się dało rozwiązać przy złych wynikach. Raczej nie doszukiwałbym się tu złej woli zarządu, próby obstawienia "swoimi" sztabu szkoleniowego, dla mnie absurdalna teza. Szkoda będzie, jeżeli przyjdzie nam się rozstać z Beretą, co by nie mówić poukładał drużynę na swój sposób, po 2 latach funkcjonuje ona naprawdę dobrze. Można mieć obawy, czy przy zmianie szkoleniowca drużyna nie będzie potrzebowała dłuższego czasu na przyswojenie sobie pomysłu na grę nowego trenera - co będzie skutkowało kiepskimi wynikami na początku.

Chodzą plotki o Surmie jako następcy. Nie wiem na ile to realna opcja, jedno co można powiedzieć, to fakt że jego kariera trenerska wygląda całkiem przyzwoicie - 2 razy pod rząd zakończył z średniakiem Garbarnią na 7 miejscu ocierając się o baraże w 2 lidze. Sądzę, że mimo wszystko u nas miałby ciut lepszą kadrę i poradziłby sobie z prowadzeniem Ruchu. Kwestia 1-2 tygodni powinno się wszystko rozstrzygnąć.

Pavlique
Kontakt:

#12442 Post autor: Pavlique » 17 cze 2021, o 09:02

Panowie najwidoczniej strony nie dogadały się, a czas pokaże co będzie. Czas przyniesie odpowiedzi na wiele dzisiaj stawianych pytań. Bo o Ruch tutaj idzie a nie o passę, prywatne ambicje, żądania, warunki nie do spełnienia i inksze takie....
I'm a man who walks alone

kickers
Kontakt:

#12443 Post autor: kickers » 17 cze 2021, o 10:59

Pewne sprawy czasem potrzebują ciszy....jest gdzieś oficjalny komunikat trenera lub zarządu?(Nie) A więc najlepiej poczekać A nie gdybać.
NOWY [R] BYTOM

nrsl-halemba
Kontakt:

#12444 Post autor: nrsl-halemba » 17 cze 2021, o 12:16

Mnie kolejny raz zastanawia czemu nadal niema oficjalnego poparcia dla trenera z strony wszystkich grup kibiców i danie do zrozumienia zarządowi że niema zgody na zmianę trenera! ... ale nie lepiej jak zwykle pisać jakieś wysrywy o waszczuku itp...
Niebieska Dzielnica Halemba

True Blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#12445 Post autor: True Blue » 17 cze 2021, o 12:24

Surma mo UEFA Pro?
ZAWSZE NIYBIESKI

Bogas
Kontakt:

#12446 Post autor: Bogas » 17 cze 2021, o 12:35

nrsl-halemba pisze:
17 cze 2021, o 12:16
Mnie kolejny raz zastanawia czemu nadal niema oficjalnego poparcia dla trenera z strony wszystkich grup kibiców i danie do zrozumienia zarządowi że niema zgody na zmianę trenera! ... ale nie lepiej jak zwykle pisać jakieś wysrywy o waszczuku itp...
kolego wszystkie decyzje sa uzgadniane z klubem I z,wszystkimi FC.Wiec ci co maja wiedza oraz podejmuja madre dezycje .
Obrazek

Awatar użytkownika
bluemario
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#12447 Post autor: bluemario » 17 cze 2021, o 12:50

Klub przedstawił ofertę ale trener ma swoją. Surma w tym sezonie z Garbarnia Kraków zakończył rozgrywki na 6 miejscu i mają tyle samo punktów co piąta Skra Częstochowa która walczy w barażach o 1 ligę.

Awatar użytkownika
jakimamnick?
Kontakt:

#12448 Post autor: jakimamnick? » 17 cze 2021, o 13:40

Poczekajcie na to co napisze Klub. Nie wydawajcie wyroków znajac jedynie komentarz i plotki jednej strony. Najważniejszy jest Ruch Chorzów i tu się nic nie zmienia
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
to jo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#12449 Post autor: to jo » 17 cze 2021, o 14:07

nrsl-halemba pisze:
Zas nie przesadzej... poparcie dla trenera ktory wygrol liga w kierej grajom w 90% górnicy, elektrycy kucharze kelnery itp. To nie jest mourinho, ino jamamoto co przejebol puchar z pniowkiem.
Jo tam nie wiem o co tam loto ,ale jak nie wiadomo o co lazi to wiadomo ze lazi o kasa...
Zadnych kominow placowych ...!!!!
kontrakt na rok z opcja przedłużenia na kolejny
Ekipa podwyższonego Ryzyka

marek79
Kontakt:

#12450 Post autor: marek79 » 17 cze 2021, o 15:18

to jo pisze:
17 cze 2021, o 14:07
nrsl-halemba pisze:
Zas nie przesadzej... poparcie dla trenera ktory wygrol liga w kierej grajom w 90% górnicy, elektrycy kucharze kelnery itp. To nie jest mourinho, ino jamamoto co przejebol puchar z pniowkiem.
Jo tam nie wiem o co tam loto ,ale jak nie wiadomo o co lazi to wiadomo ze lazi o kasa...
Zadnych kominow placowych ...!!!!
kontrakt na rok z opcja przedłużenia na kolejny
Dobrze, że ewent. następca bydzie robił za klepoki i jest gwarantem rozdupienio ligi w pył.

ODPOWIEDZ