Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
300tys. to tak średnio. Winciersz zdobył najwięcej punktów w pjs, co na ten moment daje nam 200tys. z tego tytułu. Możemy wkładać do składu innego juniora, ale pytanie, czy to nie obniży jakości sportowej. Gdyby doszedł jeszcze Fidziukiewicz, to nie wiem gdzie i za kogo wepchniemy tego juniora.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
a jak przekonywac mlodych, ktorych chcemy sciagnac, ze z Ruchu mozna sie wybic jak nie puscimy chlopaka do ekstraklasy?grzechub pisze: ↑9 sty 2021, o 13:54Winciersz na 99% w Gliwicach. Nawet jak dostaniemy za niego duże pieniądze, to nie podoba mi się ten transfer. Jak potem przekonać Idzika czy Mokrzyckiego, że warto z Ruchem robić awanse niż iść wyżej, jak nawet nasi wychowankowie uciekają, jak tylko nadarzy się okazja
Mam nadzieję, że nie kupimy za te pieniądze jakiegoś Fidziukiewicza, czy innego trzydziestolatka, tylko pieniądze zostaną zainwestowane w młodzież.
to wrecz moze byc argument dla takiego Idzika i Mokrego. "podpiszcie nowe kontrakty, a jak dostaniecie fajna oferte, to nie bedziemy wam robili problemow jak Winiemu"
mysle, ze rozmawiamy o jakis kwotach 5cyfrowych + ew bonusy. Wini nie ma liczb, nie jest reprezentantem, nie sadze ze na niego ktos wylozy powazne pieniadze.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Pewnie masz rację. Po prostu wkurza mnie, że "jakiś" Piast, tak sobie sięga po piłkarza wielkiego Ruchu 

-
- Kontakt:
Takie czasy. Jak kiedyś wrócimy do esy to wszystko się odwróci.
Trzymam kciuki za Winciersza. I liczę na uzupełnienie. Poza tym to sygnał dla młodych, że z Ruchu można iść do esy. Bartolewski, teraz Winciersz. Następny powinien być J.Nowak, ale kontuzje
Trzymam kciuki za Winciersza. I liczę na uzupełnienie. Poza tym to sygnał dla młodych, że z Ruchu można iść do esy. Bartolewski, teraz Winciersz. Następny powinien być J.Nowak, ale kontuzje

Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
W I lidze mozemy krecic nosem. Teraz musimy puszczac. Poponia tes traci i to bardziej
-
- Kontakt:
Ten "jakiś" Piast przypomnę:
Mistrzostwo Polski - 2018/19
wicemistrzostwo Polski - 2015/16
Od 2012 roku w Ekstraklasie czyli od 8 sezonów a nas tam nie ma od 4.
Ja wiem czym jest Ruch w porównaniu do Piasta ale trochę lodu na czoło. My na dzień dzisiejszy nie mamy z czym podbijać sportowo do klubów z Ekstraklasy a nawet z 1 ligi. Chłopak ma życiową szanse zagrać w czołowym na dzień dzisiejszy zespole Ekstraklasy. Co mo powiedzieć - Nie dziękuję, poczekam aż Ruch wróci do elity? On przeskakuję z 4 klasy rozgrywkowej na samą górę.
Co innego gratyfikacja za niego. Jeżeli go tak bardzo chcą to nie bulą odpowiednią kwotę i % na przyszłość.
- Radvan138
- Kontakt:
Bzduraniebieski98 pisze: ↑5 sty 2021, o 22:01Normalna sprawa, każdy klub na świecie tak funkcjonuje, że gracze z potencjałem przerastającym klub, ligę w której gra, odchodzi.
-
grzechub pisze: ↑9 sty 2021, o 13:54Winciersz na 99% w Gliwicach. Nawet jak dostaniemy za niego duże pieniądze, to nie podoba mi się ten transfer. Jak potem przekonać Idzika czy Mokrzyckiego, że warto z Ruchem robić awanse niż iść wyżej, jak nawet nasi wychowankowie uciekają, jak tylko nadarzy się okazja
Niestety, my nie mamy na dzień dzisiejszy argumentów, by ich tu trzymać. A dla takiego piłkarza ekstraklasa to szansa życia. Granie na trzecim czy czwartym poziomie rozgrywek to niestety finansowo-wizerunkowy folklor.
Pytanie, czy Winciersz daje aż taką jakość, by znacząco spadłyby nasze szanse na awans? Trener wie najlepiej, na co stać chociażby Rudka, który chyba gra na tej samej pozycji. Usiądą, i mam nadzieję że podejmą racjonalną, wyważoną decyzję.
- MaRo171
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jak tak czytam komentarze to niektórzy (podkreślam niektórzy) na prawdę powinni zrobić trzy kroki w bok i spojrzeć na wszystko z dystansu. Nasz Ruch jest klubem trzecioligowym (w porównaniu z ekstraklasą to czwarta liga) i choćbyśmy chcieli zakłamać rzeczywistość to jesteśmy w takim miejscu historii. Pod względem sportowym jesteśmy, przy dobrych wiatrach, o trzy lata za Piastem, Rakowem, Podbeskidziem i Górnikeim patrząc tylko na kluby z naszego regionu. Więc jak chłopak chce się rozwijać to nie mamynprawa mu tego blokować i nie podchodzić na zasadzie "co za czasy, że jakiś Piast wykupuje nam graczy". To jest rynek! Co innych obchodzi, że Ruch ma 14 mistrzostw z lat 1930 - 1990. Piast jest AKTUALNIE w czubie i ma kase i to on daje największe szanse w rozwoju. A Ruch? My musimy na nowo budować potęge, a to zrobi się za pieniądze, między innymi z transferów młodych i perspektywicznych graczy.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
a jaki nie? tak jak Amica nie zatrzyma Modera przed transferem do Premier Leauge tak my swoich mlodych przed transferem do Ekstraklasy.Radvan138 pisze: ↑9 sty 2021, o 19:35Bzduraniebieski98 pisze: ↑5 sty 2021, o 22:01Normalna sprawa, każdy klub na świecie tak funkcjonuje, że gracze z potencjałem przerastającym klub, ligę w której gra, odchodzi.
tak funkcjonuja nawet takie potegi jak BVB, Atletico, Benfica, Ajax.
wyjatkami sa: Barca, Real, oba Manchestery, LFC, PSG, Juve i Bayern. to by bylo na tyle.
niecale 10 klubow na swiecie. cala reszta swoje najwieksze gwiazdy sprzedaje wyzej
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Z jednej strony macie racje ale z drugiej... idąc tym tokiem myslenia zeby sprzedawac naszych najzdolniejszych w momencie gdy walczymy o powrót do wyzszej ligi jest strzalem w kolano... Mamy sie zadowolic grą na tym poziomie rogrywkowym na kolejne lata?... i cieszyc sie z tego ze mozemy oddac kogos do ekstraklasy?...
Rozumiem sytuacje jakbysmy byli w srodku tabeli i awans by nie grozil , to bylby nawet zasadny ten transfer ale teraz gdy ważą sie dalsze losy odbudowy klubu troche wątpie...
Rozumiem sytuacje jakbysmy byli w srodku tabeli i awans by nie grozil , to bylby nawet zasadny ten transfer ale teraz gdy ważą sie dalsze losy odbudowy klubu troche wątpie...
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie
- Jano99
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie róbmy z tego transferu dramatu. Wini w tej ostatniej rundzie wcale tak nie błyszczał. Jeśli jest dobra oferta to śmiało sprzedawać a nasze szansę na awans moim zdaniem będą nadal takie same.
-
- Kontakt:
Nie czarujmy się, dla zawodnika to olbrzymi awans i to nie tylko finansowy, dla nas duży ( mam nadzieję ) zastrzyk finansowy. Przez covid przychody mniejsze, a zadłużenie trzeba spłacać. Wg mnie w tej sytuacji najlepiej sprzedać z opcją wypożyczenia do końca sezonu
-
- Kontakt:
No to Wini oficjalnie w Piaście.
https://twitter.com/ruchchorzow1920/sta ... 17537?s=20
Powodzenia. Mam nadzieję, że awansujemy, bo inaczej cała para w gwizdek.
https://twitter.com/ruchchorzow1920/sta ... 17537?s=20
Powodzenia. Mam nadzieję, że awansujemy, bo inaczej cała para w gwizdek.
-
- Kontakt:
No i pierwszy poważny znak że na najwyższą ligę będziemy czekać latami ... a sam Ruch to klub dostarczający piłkarzy ... to już było
Gdyby jeszcze mieli nie wiadomo jaką przewagę punktową ehhh
Gdyby jeszcze mieli nie wiadomo jaką przewagę punktową ehhh