Co z tym Ruchem?
-
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
a co to za historia z tymi Belgami ??
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Z punktu widzenia sezonu, ligi oraz zmian w klubie dane z raportu rocznego są już dosyć historyczne ale pokazują co nieco o rządach Patermana i Chrapka
1. Wynagrodzenia pracowników+zarządu są wyższe niż wynagrodzenia zawodników
pewnie część kasy idzie na faktury (usługi obce) - inaczej to byłby jakiś ewenement na skalę światową.
2. Lesaing aut - 102 tys - ile tych Toyot jest w klubie? Sądziłem że 3 szt. Hipotetycznie rata miesięczną 2kzł x 12 x 3 = 66 tys zł więc albo grubo przepłacamy za ten leasing albo jeszcze jakieś 2 auta były w leasingu. Może ktoś blisko klubu wie ile było aut i mnie poprawi. Teoretycznie to powinniśmy mieć tani leasing bo reklamujemy te Toyoty na meczach.
3. Urovita - zoabowiazanie warunkowe 10 mln? co to jest ? przecież tyle Kurczyk nie włożył w klub, czy to znów jakieś pożyczki czy np. jakieś zaległe pensje jeszcze z ekstraklasy lub I ligi przepuszczone przez spółkę Kurczaka? na poziomie II ligi nie sposób zapożyczyć się na taka kwotę
4. Wskaźnik zadłużenia 189%, o którym wspomina robbo2k - wziąłbym poprawkę na przyszłą konwersje o ile ta nastąpi oraz to że są to zobowiązania długoterminowe i niestandardowe (układ).
Tak jak wspominałem na początku dane są dosyć historyczne i ważniejszy jest moim zdaniem trend - co w porównaniu z wcześniejszymi raportami rocznymi uległo poprawie a co nie
1. Wynagrodzenia pracowników+zarządu są wyższe niż wynagrodzenia zawodników

2. Lesaing aut - 102 tys - ile tych Toyot jest w klubie? Sądziłem że 3 szt. Hipotetycznie rata miesięczną 2kzł x 12 x 3 = 66 tys zł więc albo grubo przepłacamy za ten leasing albo jeszcze jakieś 2 auta były w leasingu. Może ktoś blisko klubu wie ile było aut i mnie poprawi. Teoretycznie to powinniśmy mieć tani leasing bo reklamujemy te Toyoty na meczach.
3. Urovita - zoabowiazanie warunkowe 10 mln? co to jest ? przecież tyle Kurczyk nie włożył w klub, czy to znów jakieś pożyczki czy np. jakieś zaległe pensje jeszcze z ekstraklasy lub I ligi przepuszczone przez spółkę Kurczaka? na poziomie II ligi nie sposób zapożyczyć się na taka kwotę
4. Wskaźnik zadłużenia 189%, o którym wspomina robbo2k - wziąłbym poprawkę na przyszłą konwersje o ile ta nastąpi oraz to że są to zobowiązania długoterminowe i niestandardowe (układ).
Tak jak wspominałem na początku dane są dosyć historyczne i ważniejszy jest moim zdaniem trend - co w porównaniu z wcześniejszymi raportami rocznymi uległo poprawie a co nie
-
- Kontakt:
A nie jest to czasem zobowiązanie zwiazane z zabezpieczeniami pożyczki do Centrum Przedsiębiorczości?gerhat pisze: ↑3 gru 2019, o 18:50
Kurczyk kiedyś przez media odpowiedział Koali, że jak miasto ściągnie zabezpieczenie pożyczki z jego zabezpieczeń to automatycznie tę samą kwotę później Kurczyk ściągnie z klubu.
-
O co chodzi z tą akcją w mediach społecznościowych oznaczonych #czasodbudowy? 17 grudnia ma być jakaś akcja, wiadomo czego to dotyczy?
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wiadomo.
było na forum już o tym obszernie pisane
było na forum już o tym obszernie pisane
-
- Kontakt:
- DaReQ93
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mam nadzieję, że to nie Ci sami belgowie o których Wela tak piał z dumą
Football-on jest polsko-belgijską spółką, która zajmuje się realizacją inwestycji sportowych, opierając się na wieloletnim doświadczeniu w dziedzinie sportu, a także na podstawie obserwacji obiektów treningowych w całej Europie. Obecnie firma prowadzi na terenie Rudy Śląskiej budowę centrum sportowego, w którym znajdą się m.in. trzy całoroczne hale piłkarskie z nowoczesną, sztuczną nawierzchnią wraz z całym zapleczem. Otwarcie planowane jest na luty 2020 r. W ramach rozpoczętej współpracy z budowanej infrastruktury będą mogli korzystać zawodnicy Ruchu – zarówno pierwsza drużyna, jaki młodzi adepci z Akademii Piłkarskiej Ruchu i Uczniowskiego Klubu Sportowego Ruch Chorzów. Przy korzystaniu z nowoczesnej infrastruktury szczególny nacisk położony zostanie na indywidualne zajęcia z dziećmi i młodzieżą.
- Lateralus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
https://dziennikzachodni.pl/najbogatsze ... 1-14627897
Chyba Kotuś przesadzo z tym że Chorzów to ubogie miasto...
- sgR
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Gdzie oni budują to centrum treningowe, w jakiej dzielnicy ?
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
https://dziennikzachodni.pl/ruda-slaska ... 1-14265945Gdzie oni budują to centrum treningowe, w jakiej dzielnicy ?
Czarnoleśna - Kaziemierza
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Dochód miasta w przeliczeniu na głowę - ważny parametr, ale trochę wyrwany z kontekstu. Niemniej po rankingu widać, że pieniądze (i ludzie) są tam, gdzie jest przemysł "przystający do dzisiejszych czasów".Lateralus pisze: ↑3 gru 2019, o 23:44https://dziennikzachodni.pl/najbogatsze ... 1-14627897
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
A kiedy na Kresach postawią choć jedyn Balon
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: