Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
scaneRboy
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#21781 Post autor: scaneRboy » 18 lis 2019, o 13:33

moim zdaniem powinniśmy jak najszybciej przeć do I ligi. Do obecnej nie pasujemy pod żadnym względem (po dwóch miesiącach względnej stabilizacji wciągamy przeciwników nosem). W drugiej będą takie same przychody, tylko potrojone koszty. Dopiero w pierwszej mamy telewizje i co chwile jakieś derby, dobry grunt do stawiania trwałej konstrukcji.

W I lidze może (daj Boże) dałoby się już działać w ten sposób, że każdy się zajmuje swoimi sprawami. Budowa stadionu, drużyny, trwałej i wysokiej frekwencji.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

TheEnd2
Kontakt:

#21782 Post autor: TheEnd2 » 18 lis 2019, o 13:50

No takie 7 lat wydaje się optymalne, spadliśmy z wysokiego drzewa z gałązki na gałązkę i trudno się jest nam odnaleźć w III lidze z takim profesjonalizmem zarówno organizacyjnym jak i sportowym.
Przyszły rok jeszcze bedziemy cierpieć, ale 2021 bedzie już nasz no i powoli do góry.
Wszystko też w rękach piłkarzy i trenera , żeby była motywacja...
Za sukcesami pójdzie też stabilizacja finansowa oczywiście jak się coś nie spier...li z niezrealizowanymi obietnicami akcjonariuszy co do finansowania. Tych zawirowań było tyle że już styknie....

TomSky
Kontakt:

#21783 Post autor: TomSky » 18 lis 2019, o 14:15

scaneRboy pisze:
18 lis 2019, o 13:33
moim zdaniem powinniśmy jak najszybciej przeć do I ligi. Do obecnej nie pasujemy pod żadnym względem (po dwóch miesiącach względnej stabilizacji wciągamy przeciwników nosem). W drugiej będą takie same przychody, tylko potrojone koszty. Dopiero w pierwszej mamy telewizje i co chwile jakieś derby, dobry grunt do stawiania trwałej konstrukcji.

W I lidze może (daj Boże) dałoby się już działać w ten sposób, że każdy się zajmuje swoimi sprawami. Budowa stadionu, drużyny, trwałej i wysokiej frekwencji.
100% racji - w 1 lidze jesteśmy w zasięgu mediów i kibiców w laciach, 2 i 3 to już rozgrywki którymi interesuja sie tylko fanatycy, niestety bez stadionu do EX nas i tak nie wpuszczą więc albo staniemy się 1 ligowym przeciętniakiem albo przeprosimy ze Śląskim... bo jakoś w te trzecia opcje przestałem wierzyć
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE

Awatar użytkownika
sgR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21784 Post autor: sgR » 18 lis 2019, o 14:19

Tylko awans z 2 ligi do 1 ligi to już nie jest taka prosta sportowo sprawa. Wystarczy zobaczyć gdzie są w tabeli 1 ligi zespoły, które w zeszłym roku awansowały (Radomiak, Olimpia Grudziądz) oraz kto walczy o awans z 2 ligi : Widzew, Resovia, Górnik Łęczna, Gks Katowice. Ta liga jest półamatorska ale 2 liga to już trzeba mieć naprawdę dobrą drużynę.

TheEnd2
Kontakt:

#21785 Post autor: TheEnd2 » 18 lis 2019, o 14:26

Nie możemy dać sie wpuścić w stadion Śląski !!!!
sorry to nie ten temat!
Choćby w samych gaciach ale na C6...!

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#21786 Post autor: Scypion » 18 lis 2019, o 14:34

Czyli ekstraklasa zobocza jak dobrze pojdzie jako 50 letni chop? Ja prdle... O ile dożyta to juz byda bardzi myslol o sprawach wiecznych...Przerazajace. Dobra, przeciepuja się na siatkówka... :( ;)

Wela

#21787 Post autor: Wela » 18 lis 2019, o 18:45

robbo2k pisze:
18 lis 2019, o 09:27
Raport okresowy za III kwartał wykazuje zysk operacyjny 631tys przy czym nie napalałbym sie za specjalnie.

Przychody z działalności za IIIkwartał to 1,862mln którę mogą wynikać z wcześniejszej wpłaty od sponsora plus przychody z umowy z miastem
Koszty wynagrodzeń spadły do poziomu 740tys kwartalnie (z 1,062mln w II kwartale) co wynika zapewne z pożegnaniem II ligowych stawek.
Największe obcięcie kosztów dotyczy pozycji Usług obcych z 807tys na 335tys ale to znowu kwestia sezonowości (brak meczy, brak imprez masowych w III kwartale).

Zobowiązania urosły o 120tys co można uznać za sukces przy czym należy pamiętać iż rata układowa za czerwiec i wrzesień nie została zapłacona (840tys)

Podsumowanie: Wyżyłowano przychody kosztem późniejszych okresów, ścięto koszty głownie z powodu niegrania i braku imprezy masowej.
Wniosków nie ma co za bardzo wyciągać. W następnym kwartale przychody spadną a koszty wzrosną. Jeśli jednak miasto da 1,8mln przychodu w IV kwartale a pożyczki Bika i Miasta (2x2mln) nie będą wymagalne w IV kwartale 2019 to "jakoś to będzie". Ciagle jednak niewiadomą śa przychody w I kwartale (miasto deklaruje tylko 500mln na kwartał) a pozostaje płacenie układu (300-400tys) i wiszą pozyczki miasta 2mln i Bika 2 mln. Mimo deklaracji .... ciągle te pożyczki są.

Zobowiązania Ruchu łącznie wynoszą 29,362mln
Robbo2k, coś tak bardzo delikatnie to podsumowanie... Czekałem na tę Twoją analizę, spodziewałem się gradu krytyki, a tutaj tak zaponiegawczo w stonowany sposób?

Przypomnę Ci Twoje słowa, zdaje się...
LICZBY NIE KŁAMIĄ! Dodam, że matematyki nie da się oszukać, a zaciskanie pasa zawsze przynosi efekty... Ten brak krytyki mnie zwalił z nóg 😉 a tak zupełnie poważnie, to samo nic się nie dzieje...

Te trzy miesiące były koszmarne, ale pokazały nam wszystkim PRZEDE WSZYSTKIM jedno:
NIGDY NIE WOLNO SIĘ PODDAWAĆ!!!

Teraz jest dobry punkt wyjścia i gdyby nie kwestia stadionu, to ja odszedłbym w cień, a kłamca stadionowy miałby mnie z głowy, ale TERAZ ja odwrócę role i dodam, że TA SYTUACJA, która buduje nasz optymizm, może wrócić do poziomu z lipca, jeśli KIBICE odpuszczą!

Ja za kulisami robię swoje i łysy pozna na ile jestem zdeterminowany do walki, bo bez STADIONU ta sytuacja będzie wracać, jak bumerang!

WYSZLIŚMY Z GÓ..NA PO SZYJĘ, ALE DALEJ STOIMY W NIM PO PAS!
TERAZ TRZEBA OBRONIĆ SKŁAD ZESPOŁU, ROBIĆ PRACĘ U PODSTAW, CO SIĘ DZIEJE, PRZEPROWADZIĆ INWESTORA I SPONSORÓW I ... PRZYGOTOWYWAĆ SIĘ DO WALKI O STADION!

Przypominasz mi Robbo2k profesorów sprzed wojny, którzy uważali, że na 5 umie Pan Bóg, na 4 oni, a uczeń dostanie 3, jak się wszystkiego nauczy 😉

Teraz, kiedy obroniliśmy Ruch, właśnie TERAZ trzeba zewrzeć szeregi i RUSZYĆ Z IMPETEM, żeby lipiec 2019 nigdy nie wrócił do Ruchu!

Dzięki za rzeczowe podsumowanie III Q. 👌

Jak jeszcze zlikwidujemy kilka złodziejskich umów, które np. po 20 000 co miesiąc drenują Klub, a można to opędzić za 3 a niech i za 5 000 zl, to wynik będzie jeszcze lepszy...
Albo umowy po 2500 i po 2000 za m-c ZA NIC, za żadną pracę!
Jak nie damy zrobić się w ciula akcjonariuszom z konwersją na akcje 2+2, to będziemy wychodzić na prostą MAŁYMI KROKAMI...ale...

Pozdrawiam Cię...👍

pyRsk!

Dorcia
Kontakt:

#21788 Post autor: Dorcia » 18 lis 2019, o 20:01

Jednak ogólnie nasze zobowiązania wzrosły w ciągu tego kwartału o 585 tys. zł. Pomimo spłacenia zaległych pensji, pomimo spłacenia długów licencyjnych. To chyba pokazuje, że te długi zostały spłacone również pożyczkami, które stały się nowymi zobowiązaniami. Pocieszające może być to, że zobowiązania choć wzrosły to już nie o tak wysokie kwoty jak to miało miejsce wcześniej.

Awatar użytkownika
Wapel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21789 Post autor: Wapel » 18 lis 2019, o 20:15

A mnie zastanawiają te umowy za 20 tys/m-c, gdy rynkowa wartość to około 5 jak pisze Wela, albo umowy po 2,5 tys/m-c i 2 tys/m-c za nic. Bo tak dodając te liczby do siebie to jest prawie 20 tys/miesięcznie i w skali roku 240 tys zł - co jak na realia III ligowe jest kosmiczną kwotą

TheEnd2
Kontakt:

#21790 Post autor: TheEnd2 » 18 lis 2019, o 20:49

Dlatego WZA powinno powołać naszego przedstawiciela do Rady Nadzorczej, a Rada Nadzorcza naszego przedstawiciela do zarządu , żeby pomagał Siemionowi w czyszczeniu tej patologii , q mać !!!

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21792 Post autor: Adam1983 » 21 lis 2019, o 11:25

Czyli szykują się pełne atrakcji święta...

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21793 Post autor: Ozor » 21 lis 2019, o 12:13

Scypion pisze:
18 lis 2019, o 14:34
Czyli ekstraklasa zobocza jak dobrze pojdzie jako 50 letni chop? Ja prdle... O ile dożyta to juz byda bardzi myslol o sprawach wiecznych...Przerazajace. Dobra, przeciepuja się na siatkówka... :( ;)
te a co jo mom powiedziec ;)

Dorcia
Kontakt:

#21794 Post autor: Dorcia » 21 lis 2019, o 16:33

Na sesji RM nawet się nie zająknęli na temat Ruchu

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21795 Post autor: heli » 21 lis 2019, o 16:46