Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
makben
Kontakt:

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#706 Post autor: makben » 29 paź 2019, o 23:27

somebody_correct pisze:
29 paź 2019, o 23:16
Ty makbet moze Rusz dupe i rob cos pozytecznego a nie szukaj kolejnych afer zeby znowu wszystko co fajne nam Sie rozpier... W pyl? Kolego uwierz ze sa nawet tutaj na forum bardziej obeznane w sytuacji osoby niz Ty np ViroBJJ ktorsy jak cos nie bedzie pasowalo to nam tutaj napisza.. Wiec nie siej afery tak gdzie jej narazie nie ma bo jak sie okaze ze jej wgl nie bedzie bedziesz najwiekszym ciulikiem tego forum. A jesli sie okaze ze jestes szkodnikiem od Lysego to pamietaj.. Wszystkich da sie namierzyc a nie chcialbys by kazdy tutaj znal Cie z imienia i nazwiska co..?
Powiem krotko: zaczelo sie wycofywanie z daty 15 listopada... pomimo inwektyw poczekam!
[/quote]
[/quote]
Nie chodzi o afery tylko o lykanie jak pelikany wszystkiego co Wela pisze. Zastanowilo mnie kilka rzeczy i zaczalem googlac. Stad moje watpliwosci + plotki o zaliczkach. Przed chwila wygooglalem znowu cos ale nie puszcze tego bo znowu przeczytam wywod, ze jestem od lysego. Skonczmy ta dyskusje i poczekajmy co Wela wymysli do 15 listopada i po 15 listopada. Ja twierdze, ze zadnego inwestora nie ma i jest to wielka sciema. Poczekamy zobaczymy. Obym sie mylil!

Wela

#707 Post autor: Wela » 29 paź 2019, o 23:39

Makben,

jeszcze jedno źródło trzeba sprawdzić. Prędzej czy później dojdę kim jesteś.

I teraz pokażę jak siejesz zamęt i ferment.
Inwestor określił dwa terminy 12 - 15 XI lub 18 - 22 XI i trwały ustalenia z akcjonariuszami. Nie kreuj więc daty 15-go, bo nigdzie takiej daty nie podawałem...

A propos mojego prywatnego adresu i paru innych Twoich wypowiedzi - po nitce do kłębka! Prędzej czy później poznamy kim jesteś bohaterze zza maski...

Do zobaczenia!
Ostatnio zmieniony 29 paź 2019, o 23:43 przez Wela, łącznie zmieniany 1 raz.

Elmer
Kontakt:

#708 Post autor: Elmer » 29 paź 2019, o 23:41

Zarejestrowany 6 września, dzień po demonstracji w sprawie stadionu, na której był Wela, co nie spodobało się mówiącemu prawdę inaczej. Zastanawiające.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

makben
Kontakt:

#709 Post autor: makben » 29 paź 2019, o 23:43

Wela pisze:
18 paź 2019, o 22:12
Niybiescy,

zgodnie z zapowiedzią podam kilka informacji. Uczciwie i szczerze powiem Wam, że wiem więcej niż napiszę, ale poruszam się tylko w tych obszarach, które ustaliłem z konsultantem inwestora.
Zanim jeszcze do meritum, to chciałbym, żebyście wiedzieli, że jestem świadomy trzech rzeczy. Po pierwsze tego, że wszyscy jako wierni Kibice chcecie, oczekujecie i marzycie, żeby nasi Niybiescy powoli stawali na nogi i wracali tam, gdzie jest Ich miejsce - do Ekstraklasy. I ja także tego oczekuję. Po drugie, rozumiem, że ciekawość człowieka rozpiera, ale to tylko przez wzgląd na dobro tej inwestycji, skutecznego pozyskania inwestora, te informacje muszą być póki co szczątkowe. I po trzecie, znam te fantasmagorie z Malezji i inne, które były tylko zwodzeniem za nos czy przykrywką dla szwindli, które miały miejsce przez szereg lat we Ruchu.

Przez te 3 miesiące nie zarobiłem ani kasy, ani nie zdobyłem zaszczytów, ale największą satysfakcję i siłę daje mi fakt, że uwierzyliście mi i zaczęliście ufać. I choć nie mogę Was zapewnić o sukcesie tych negocjacji, to mogę Was zapewnić, że robię to po prostu z MIŁOŚCI do Ruchu!
Kiedy już odkryjemy karty, przekonacie się, że ta firma to profesjonaliści, to nie jakiś tam Kuwejt czy Malezja i nie wizja z kosmosu.

Wiecie też jak mnie potraktowali akcjonariusze, więc mam nadzieję, że zrozumiecie mój brak zaufania do nich. I nie chodzi tutaj o mnie, że mnie znowu wystawią za drzwi, ale o to, żeby tego nie spieprzyć przez pazerność na kasę, czy po prostu dążenia do wzbogacenia się, przy całkowitym braku myślenia dobru i przyszłości Klubu!

Do rzeczy...

Najpierw twarde informacje...

1. W związku z problemami w zgraniu terminu, głównie po stronie inwestora, dostaliśmy propozycję widełek na Ich przylot do Polski w terminie: 12 - 15 listopada. Po uściśleniu terminu będą konsultacje z akcjonariuszami, z którymi już umawiam się na spotkanie.

2. Przygotowuję dla Nich biznes - plan, wg koncepcji rozwoju Akademii Piłkarskiej i ścieżki powrotu I drużyny do Ekstraklasy. Bez względu na jego jakość czy precyzyjność, oni sami będą oceniać jego przydatność. Do przygotowania BP konsultuję się z wybranymi ludźmi z branży.

3. W międzyczasie, wraz z Ich pośrednikiem mamy polecieć do Nich i tam przedstawię Im projekt multimedialny rozwoju Klubu, w oparciu o bieżące informacje, które są w powszechnym obiegu publicznym.

4. Na moje pytanie o przesuwanie terminu, czy to może mieć znamiona mniejszym zainteresowaniem wykupienia 51 % akcji i rozwoju Akademii Piłkarskiej, otrzymałem odpowiedź, że nic się nie zmieniło, ale...

TO JUŻ MOJE SUBIEKTYWNE OCENY:

- firma jest bardzo dobrze zorientowana w sytuacji politycznej w Polsce i udzielaniu wsparcia na budowy stadionów, czy infrastruktury ze środków publicznych. Zdziwilibyśmy się ile tego w Polsce jest - to przytyk do UM w Chorzowie, gdzie postawa tych panów świadczy wprost o zaniedbywaniu Ruchu.
- sadzę, że te przesunięcia nie wynikają tylko z obszernych obowiązków, ale także z obserwacji naszego podwórka w Chorzowie. Świadczą o tym pytania, zainteresowania informacjami, m. in. ile mamy młodzieży w wieku 5 - 15 lat w samym Chorzowie i miastach ościennych, czy na ile sprawne, silne i skuteczne może być środowisko Kibiców w procesie referendum? Pytań i wymiany informacji jest bardzo dużo. To także świadczy o pogłębianiu wywiadu nt. Klubu.
- Sądzę, że proponowany termin nie jest dziełem przypadku, ale o tym już pisał nie będę, bo dam argumenty politykom, a to byłoby najgorsze co może być. Dodam tylko, że mają na to wpływ terminy wypracowane przez Kibiców.

Myślę, że nawet gdyby to się nie powiodło /odpukać w niemalowane ;)/ to po zapoznaniu się z firmą, podzielicie moją opinię, że to bardzo dobry kierunek, żeby postawić Ruch na nogi.

Bardzo chciałbym powiedzieć Wam więcej, ale uwierzcie mi, że na tym etapie tylko dla dobra Ruchu muszę zachować ten poziom dyskrecji.

Najlepsze co możemy teraz zrobić, to mobilizacja po stronie Kibiców, a w tym:
1. Wywalczenie, że każdy, co do złotówki wpływ do Klubu będzie przeznaczany na bieżącą działalność Klubu, tj. na pensje dla zawodników, trenerów i pracowników, a także na utrzymanie rozgrywek I drużyny i Akademii, plus oczywiście szkolenia, obozy, etc.
2. Szybkie zasilenie Rady Nadzorczej przez 2 przedstawicieli Kibiców. /niezbędne szybkie zwołanie Nadzwyczajnego Walnego Zebrania Akcjonariuszy/, bo od momentu tego powołania będziemy mieć dobry wgląd w rozwój sytuacji. Oczywiście na miejscu jest Siemion, ale nie zapominajcie, że On tam jest SAM!
3. Tworzenie koalicji, która albo wywalczy stadion, albo zmianę warty - wiadomo gdzie ;) i zorganizowane przejście od słów do czynów!

pyRsk!
Tutaj napisales. Nie sciemniaj i zajmij sie buznes planem zamiast tworzeniem chorych teorii.

Awatar użytkownika
Renegat1988
Kontakt:

#710 Post autor: Renegat1988 » 29 paź 2019, o 23:50

Gdy czytam te forum i ogólnie o Ruchu, stadionie i mieście nachodzi mnie taka myśl nic nie wnoszaca do tematu "w jakim zjeb... nym świecie żyjemy, choć świat jest piękny tylko ludzie to kur..."

Wela

#711 Post autor: Wela » 29 paź 2019, o 23:51

Makben,

Teorie spiskowe na zlecenie to Twoje zadanie...
Trwają negocjacje co do terminu i jak ostatni z akcjonariuszy potwierdzi, to będę informować Kibiców.
Już to napisałem, że nawet jeśli nic z tego nie wyjdzie, to ludzie poznają tę solidną firmę, ale Ciebie już wtedy nie będzie, bo Twoja misja konfidenta nie spełni się i za chwilę pojawi się inny zielony nowy ludzik...

Takie sianie zamętu jest żenujące.
Boicie się prawdy i to macie już wypisane na czole...

Do zobaczenia!

scaneRboy
Kontakt:

#712 Post autor: scaneRboy » 30 paź 2019, o 06:38

makben pisze:
29 paź 2019, o 21:20
scaneRboy pisze:
29 paź 2019, o 11:36
przypuszczam, że już kolega się nie pojawi. Prawidłowa odpowiedź jest taka, że potrąca się z należnego wynagrodzenia. Jeśli jest problem z rozliczeniem 22 tysięcy, to rodzi się pytanie, ile Wela w Ruchu zarobił, że nie ma z czego rozliczyć tych pieniędzy...

...cóż, albo nic jak nam tutaj Wela napisał, albo bardzo niewiele. Jeszcze w dniu jego odwołania rozpakowywano nowe komputery do systemu sprzedaży, między innymi dzięki którym udało się zrobić taką frekwencję na derbach (sprzedać tak dużą ilość biletów w jednym dniu).

Jeśli nazywa się ludzi POPULISTAMI, to jak nazwać "robienie afery" za 22 tysiące?
Jestem, jestem. Widze, ze nie warto miec wlasnego zdania. IP spbie sprawdzajdzie (ktos cos pisal o stalinowskich metodach?). Dalsza dyskusja nie ma sensu wiec... czekam do 15 listopada jak Wela zapowiedziales. Pozniej potwierdzi sie moje opinia. A po 15 listopada, jak sie moje slowa potwierdza, kazdy kto mnie oskarzyl niech wplaci Simonowi 100 zl na dzieciaki :) WELA dzialaj!!!
Ziomuniu, waż słowa! Jak już wrzucasz mój cytat, to się odnieś do moich słów, a nie kogoś innego lub całkowicie zmyślonych. Na naszym forum jest wolność słowa, to nie fejsbuk. Nie moja wina, że nikogo nie przekonałeś - próbujcie! Podpowiem, że najlepszym sposobem jest przetarg na wykonawcę budowy stadionu.

Jeśli wyłapiesz bana, to nie z powodu poglądów tylko dlatego, że zalogowałeś się na forum kibicowskie dzień po demonstracji i NIE NAPISAŁEŚ ANI JEDNEGO POSTA NA TEMAT PIŁKI NOŻNEJ, czym po raz milionowy udowadniasz, że Ruch was zupełnie nie interesuje. Jesteś chłopcem na posyłki rządzącej kliki i masz to wypisane na czole!
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#713 Post autor: kibol-siem-ce » 30 paź 2019, o 08:02

Jak pojawił sie Wela sam na forum większośc po nim jechała jak po burej suce, chwila potym pokozało sie mnóstwo zielonych ludków i godka że to łon konta zakłado i jego ludzie. Terozki zaś momy zielonego kierego sie czytać nie do. Makben idź se na forum urzędu miasta ( o ile takie mocie) i tam dyskutuj, bo jak słusznie scaneR zauważył to jest forum kibicowskie a Ty o tym nie mosz pojęcia!
Wela walcz dali z tymi szkodnikami, mosz tam bliży niż większośc z nos do nich. I tak jak godosz w kibicach siła.
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

fanatyczny1920
Kontakt:

#714 Post autor: fanatyczny1920 » 30 paź 2019, o 08:05

Wela pisze:
29 paź 2019, o 23:51
Makben,

Teorie spiskowe na zlecenie to Twoje zadanie...
Trwają negocjacje co do terminu i jak ostatni z akcjonariuszy potwierdzi, to będę informować Kibiców.
Już to napisałem, że nawet jeśli nic z tego nie wyjdzie, to ludzie poznają tę solidną firmę, ale Ciebie już wtedy nie będzie, bo Twoja misja konfidenta nie spełni się i za chwilę pojawi się inny zielony nowy ludzik...

Takie sianie zamętu jest żenujące.
Boicie się prawdy i to macie już wypisane na czole...

Do zobaczenia!

Szacunek Wela za to co robisz dla Ruchu, więcej takich ludzi jak Ty, Simon, Siemion nam potrzeba ! Wszystkie ręce na pokład panowie i działamy dla dobra Ruchu- bez podziałów !

TheEnd2
Kontakt:

#715 Post autor: TheEnd2 » 30 paź 2019, o 08:21

dyskusja z tym Makbenem jest wkurzająca , my swoje on swoje..... niech se to stworzenie żyje swoim światem;

Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#716 Post autor: KevinMitnick » 30 paź 2019, o 08:22

Wela pisze:
29 paź 2019, o 23:39
..
jeszcze jedno źródło trzeba sprawdzić. Prędzej czy później dojdę kim jesteś.
...
Wela taki off top...
System Pegasus odpalisz ?? :hyhy: :hyhy: :hyhy:

@makben weź kierwa stroć się z tego forum... nie rozumia czemu tyle zieleniny ostatnio sam wylęgo się...

@milanos wziąłbyś im doł tym zielonym że mogą wypowiadać się w tematach dopiero po upływie 30dni od zarejestrowania i dać im jakiś jeden temat kaj mogom pisać ala Hydepark... chyba że należą do WR to mogliby pisać od razu po weryfikacji... bo teraz to my bydymy mieli wysyp coroz większy im będzie bliżej do wyborów samorządowych i jak bydom jeszcze większe tarcia z Kotalą... to strach się bać co sam się bydzie działo...

Weli można było nie lubić bo był daremnym prezesem i pisołech to ciągle ale jednego mu nie można odmówić Niebieskiego seRca... i pamiętej Wela startuj jako kandydat na wybory bo bydziesz mógł dużo zdziałać poza tym mosz na dzisiaj największe szanse dostania się np do rady...
Ostatnio zmieniony 30 paź 2019, o 08:26 przez KevinMitnick, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wapel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#717 Post autor: Wapel » 30 paź 2019, o 08:24

TheEnd2 pisze:
30 paź 2019, o 08:21
dyskusja z tym Makbenem jest wkurzająca , my swoje on swoje..... niech se to stworzenie żyje swoim światem;
Ciekawe kto mu założył klapki na oczy? ;)

Awatar użytkownika
bergmon
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#718 Post autor: bergmon » 30 paź 2019, o 09:12

Brawo Ty Wela.Brawo.Walcz z tymi złodziejami,a potym do ratusza,dosz rady,wspólnymi siłami poradzymy tu zrobić ordnong, życzą nom,sobie,a szczególnie Tobie,żeby klapło z tymi inwestorami,to te wszystkie ścierwa roz na zawsze by się żymły i przestały sioć lament,MAKBEN LIZUSIE TO DO cIEBIE

gipcu
Kontakt:

#719 Post autor: gipcu » 30 paź 2019, o 09:46

KevinMitnick pisze:
30 paź 2019, o 08:22

@milanos wziąłbyś im doł tym zielonym że mogą wypowiadać się w tematach dopiero po upływie 30dni od zarejestrowania i dać im jakiś jeden temat kaj mogom pisać ala Hydepark... chyba że należą do WR to mogliby pisać od razu po weryfikacji...
o to to to

scaneRboy
Kontakt:

#720 Post autor: scaneRboy » 30 paź 2019, o 10:02

raczej nie... forum jest miejscem wymiany poglądów i nie chodzi o zamykanie komuś możliwości wypowiedzi. Wprost przeciwnie, logują się tu osoby z przeciwnej strony obecnego sporu i mamy okazję się przekonać jak jesteśmy przez nich postrzegani i jakich "argumentów" używają.

Osiem postów nijakiego Makbena to więcej niż piętnaście stron mało parlamentarnych metafor.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Zablokowany