Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bergmon
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#676 Post autor: bergmon » 29 paź 2019, o 07:22

scaneRboy pisze:
29 paź 2019, o 06:35
ale o czym my gadamy? 22tys.?
To ma być afera, gdzie prezesa w trakcie prowadzenia spraw nagle się odwołuje i jest problem, że czegoś tam nie zdążył rozliczyć? Bądźmy poważni. Nowy prezes już powiedział, że zasuwa po 15 godzin i zajmuje się jednocześnie piećdziesięcioma sprawami - nie da się w takich warunkach pilnować każdego kwitka. Tu ponawiam apel, żeby zatrudnić ogarniętą osobę do pomocy w klubie jeśli się nie da do zarządu, to przynajmniej jakiegoś ogarniętego asystenta, między innymi po to żeby tych świstków pilnował. Na dłuższą mete to też jest ważne, żeby się za parę lat nie okazało że znów jest pi***olnik i nikt tego nie jest w stanie ogarnąć. Jeśli chcemy mieć profesjonalny klub, to od początku trzeba to układać żeby miało ręce i nogi.

ten cały makben pisze o ZALICZKACH, czyli pobraniu gotówki z kasy na SWOJE NAZWISKO, by się przestał ośmieszać. Są tacy, co potrafią być latami na stanowiskach, lawirować, przychodzić do "pracy" na 15 minut, wydać miliony a efektów nie widać.

https://katowice.wyborcza.pl/katowice/7 ... u-juz.html

skoro już tu robię za "adwokata" to wrzuce cytat z wywiadu Seweryna Siemianowskiego:
– Będziemy chwalić się każdym sponsorem. Nawet najmniejszym. W ostatnich dniach pracowałem dla Ruchu po 15 godzin na dobę, ale najważniejsze, że są tego efekty. Jesteśmy po słowie z 10 sponsorami.
i dopowiem za niego zdanie, którego on nie wypowie bo straci stanowisko:
"Niestety na chwilę obecną mamy im do zaoferowanie jedynie bandy wokół boiska, a przecież w dopiero w I lidze mecze są pokazywane w telewizji. Nasz przestarzały obiekt nie posiada ładnej elewacji do ekspozycji reklam multimedialnych, nie mamy sky boxów dla przedstawicieli wielkiego biznesu, nie mamy telebimów do eksponowania sponsorowanych treści, nie mamy pomieszczeń do prowadzenia sprzedaży towarów i usług naszych sponsorów oraz miejsca na eventy. bez tych rzeczy ci sponsorzy jak szybko się pojawią, tak szybko znikną. Dziś, za rok, za pięć, dziesięć... będziemy wisieć na klamce w ratuszu z prośbą o wsparcie"...
Dokładno puenta na temat naszyj oferty,to by trza dupnoć i powiesić łysymu przy ratuszu.

scaneRboy
Kontakt:

#677 Post autor: scaneRboy » 29 paź 2019, o 08:57

makben pisze:
28 paź 2019, o 22:48

Zejdz ze mnie i daj sie wytlumaczyc Panu Weli, ktory nadal sie czuje „el komendanto”. Jak sie jeszcze potwierdzi plota urzedasow, ze wzial zaliczke z kasy a nie bylo na wyplaty dla chlopakow i pracownikow to senbedziemy wszyscy w brode pluc! Przy okazji panie Wela, mam nadzieje, ze zaprzeczysz i to nie prawda.
Bardzo mnie interesuje kwota!
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

makben
Kontakt:

#678 Post autor: makben » 29 paź 2019, o 09:51

scaneRboy pisze:
29 paź 2019, o 08:57
makben pisze:
28 paź 2019, o 22:48

Zejdz ze mnie i daj sie wytlumaczyc Panu Weli, ktory nadal sie czuje „el komendanto”. Jak sie jeszcze potwierdzi plota urzedasow, ze wzial zaliczke z kasy a nie bylo na wyplaty dla chlopakow i pracownikow to senbedziemy wszyscy w brode pluc! Przy okazji panie Wela, mam nadzieje, ze zaprzeczysz i to nie prawda.
Bardzo mnie interesuje kwota!
Wela napisal, ze 22 kola

scaneRboy
Kontakt:

#679 Post autor: scaneRboy » 29 paź 2019, o 10:01

no to teraz powiedz kolego, jak się postępuje, jeśli rozwiązuje się stosunek pracy i są nierozliczone zaliczki (brak potwierdzonej karty obiegowej)?
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

makben
Kontakt:

#680 Post autor: makben » 29 paź 2019, o 10:44

Nie mam kolego pojecia. Jak dla mnie to jest proste: jesli wzialem zaliczke a koncze robote to sie z kasy rozliczam albo daje faktury. Dla mnie jednak wazniejsze jest, ze zostala wzieta kasa w momencie jak nie bylo na wyplaty. Mam tylko nadzieje, ze na konieczne wydatki...

scaneRboy
Kontakt:

#681 Post autor: scaneRboy » 29 paź 2019, o 10:52

makben pisze:
29 paź 2019, o 10:44
Nie mam kolego pojecia. Jak dla mnie to jest proste: jesli wzialem zaliczke a koncze robote to sie z kasy rozliczam(..)
a z czego się rozliczam?

scaneRboy
Kontakt:

#682 Post autor: scaneRboy » 29 paź 2019, o 11:36

przypuszczam, że już kolega się nie pojawi. Prawidłowa odpowiedź jest taka, że potrąca się z należnego wynagrodzenia. Jeśli jest problem z rozliczeniem 22 tysięcy, to rodzi się pytanie, ile Wela w Ruchu zarobił, że nie ma z czego rozliczyć tych pieniędzy...

...cóż, albo nic jak nam tutaj Wela napisał, albo bardzo niewiele. Jeszcze w dniu jego odwołania rozpakowywano nowe komputery do systemu sprzedaży, między innymi dzięki którym udało się zrobić taką frekwencję na derbach (sprzedać tak dużą ilość biletów w jednym dniu).

Jeśli nazywa się ludzi POPULISTAMI, to jak nazwać "robienie afery" za 22 tysiące?

Wela

#683 Post autor: Wela » 29 paź 2019, o 12:05

makben pisze:
29 paź 2019, o 10:44
Nie mam kolego pojecia. Jak dla mnie to jest proste: jesli wzialem zaliczke a koncze robote to sie z kasy rozliczam albo daje faktury. Dla mnie jednak wazniejsze jest, ze zostala wzieta kasa w momencie jak nie bylo na wyplaty. Mam tylko nadzieje, ze na konieczne wydatki...
Kolego Makben, kłamiesz! Obrzydliwie wręcz!
I dla mnie jesteś agitatorem z miasta!
Sprawdźcie Chopcy po IP, czy nie pisze z roboty z miasta...?
Jednak do rzeczy...
Sam ten prowokacyjny tekst - że zostały pobrane zaliczki przeze mnie i nie było na wypłaty - już świadczy o tym, że jesteś prowokatorem!

Po pierwsze, 17 sierpnia tuż przed meczem, ważyły się losy meczu, bo groził nam walkower! Nie było na nic pieniędzy! Na karetki, na toy toye, na zabezpieczenie stadionu, na nic!
Godzina 13.00 była deadlinem!
TYLKO dzięki pomocy jednego z pracowników udało się na ostatnią chwilę pożyczyć 40 000 zł, żeby nie było walkowera!
W ciągu TYLKO 15 minut wydałem właściwym pracownikom te 40 000 zł, żeby uratować mecz!
Ci wspaniali ludzie dokonali tego i nie było walkowera!
Teraz okazało się, że jeszcze nie wszystkie faktury i rozliczenia zeszły do księgowości...

A JA ZOSTAŁEM ZWOLNIONY Z DNIA NA DZIEŃ!

Ta pożyczka była wzięta PRYWATNIE na mnie, bo inaczej pożyczkodawca nie chciał się zgodzić!

Wziąłbyś Makben 40 000 zł na siebie, nie mając ŻADNEJ GWARANCJI, ŻE OTRZYMASZ ZWROT Z KLUBU???
Wziąłbyś taką kwotę miejski agitatorze na siebie, zeby ratować Ruch ???
Dalej...

Kolejne zaliczki, na kolejne mecze były wydawane na naszych zacnych pracowników, ale szereg z nich musiałem brać na siebie - NIE WIDZĄC TYCH PIĘKNIEDZY NA SIEBIE!
Wszystko, żeby ratować kolejne mecze!

Wziąłbyś to na siebie Makben? Nie było czasu na ład i porządek, kiedy MINUTY decydowały, czy uratujemy kolejny mecz!!!

Dalej... Ja pobierałem zaliczki po 1000 zł. Rozliczylem jedną i bralem kolejną. Paliwo, wyjazdy, itd.
Mieliśmy tylko jedną toyotę służbową, którą mój poprzednik woził swoją prezesowską dupę, a ja jeździłem swoim autem, a toyoye oddałem ludziom na cele służbowe!

Dalej...
Kiedy dowiedziałem się, że tych wszystkich nierozliczonych zaliczek po moim odejściu jest prawie 22 000, wykonałem kilka telefonów do ludzi i w godzinę zrobiło się już 12 000 do rozliczenia.
Do tych zaliczek także doszedłem i to także opiszę Wam Niebiescy do Waszej wiadomości, tylko zamknę te rozliczenia!

Opiszę Wam kolejne patologie, które są wciąż w Ruchu, a przed którymi uprzedziłem już Siemiona!

Makben, tanie próby zdyskredytowania mnie nie powiodą się, a dopóty Kibice będą mnie akceptować, to spać spokojnie w urzędzie nie będziecie, bo ani Kotali ani nikomu z Was nie pozwolę położyć Ruchu!
Stadion powstanie z Kotalą czy bez niego!

Ja jestem gotowy umierać za Ruch, więc szykujcie się do wielkiej batali o ten najbardziej utytułowany Polski I Śląski Klub, a który Wy macie w du***!

Tymi tanimi agitacjami tylko mobilizujesz mnie do walki, bo im.bardziej w to wchodzę, tym bardziej widzę to bagno, które Wam.pasuje, żeby kręcić lody i nabijać własne kabzy, a ludzi macie za nic!
Za plebs!
Wychowałem się na Załężu, to gorzej niż warszwska Praga, a nasza Cwajka do porówniania!
Co zrobiliście dla tych ludzi, żeby dać Im lepszą alternatywę życia? Wielkie g...

Przekaż swojemu mocodawcy, że walka dopiero się zaczyna... Po czynach mnie poznacie!
I macie poważne powody do obaw, bo Ci ludzie kochają ten Klub i wielu jest gotowych do walki na całego o Ruch!!!

Zastraszacie dzieci i młodzież w szkołach, każecie im kasować wpisy o stadionie na FB, a swoje afery próbujcie ukrywać...

Jak tam rozliczenie za hotel, które CP odmówiło zapłacić?
Z jednej dziewczyny robicie kozła ofiarnego, a w mieście aż huczy, że tu niczego nikt nie zbuduje i nie zrobi, jak nie dostanie 10% pod stołem!

Dotrę do tych Chińczyków i wyjaśnię dlaczego nie mogli budować stadionu dla Ruchu z taką ekstra propozycją na raty na 10 lat!

Będzie się działo w Chrzanowie, oj będzie się działo i będzie głośno! A każdą podejrzaną machloję będę wysyłać do sprawdzenia do tych, przed którymi się trzęsiecie! Do właściwych organów ścigania...

WALCZYMY O NOWY STADION I O POWRÓT RUCHU DO EKSTRAKLASY, A TAKŻE O URATOWANIE CHORZOWA PRZED DEGRENGOLADĄ, DO KTÓREJ PROWADZICIE OD LAT TO MIASTO!

AVE RUCH! 💙👌

Wela

#684 Post autor: Wela » 29 paź 2019, o 12:14

scaneRboy pisze:
29 paź 2019, o 11:36
przypuszczam, że już kolega się nie pojawi. Prawidłowa odpowiedź jest taka, że potrąca się z należnego wynagrodzenia. Jeśli jest problem z rozliczeniem 22 tysięcy, to rodzi się pytanie, ile Wela w Ruchu zarobił, że nie ma z czego rozliczyć tych pieniędzy...

...cóż, albo nic jak nam tutaj Wela napisał, albo bardzo niewiele. Jeszcze w dniu jego odwołania rozpakowywano nowe komputery do systemu sprzedaży, między innymi dzięki którym udało się zrobić taką frekwencję na derbach (sprzedać tak dużą ilość biletów w jednym dniu).

Jeśli nazywa się ludzi POPULISTAMI, to jak nazwać "robienie afery" za 22 tysiące?
ScaneRboy, nie ma już 22 000. Ludzie przynoszą faktury i rozliczenia i na piątek zostało 12 000 do rozliczenia. Większość już ustalilem i lada dzień zamknę tę tanią prowokację i próbę zdyskredytowania mnie w Waszych oczach!

Powiem Wam tylko tyle, że porządnie mnie wkur...li tymi stalinowskimi metodami!
Ja walczę z oszustami i krętaczami, to ze mnie chcieli zrobić oszusta!
Tego nie odpuszczę!

Dopóki łysy będzie na stanowisku i ta ekipa dorobkiewiczów na plecach miasta i ludzi, dopóty będziemy żebrać na Ruch!

CZAS NA ZMIANY!

Jest Siemion, namawiam Simona na podjęcie wyzwania, bo byłby dobry na stanowisko prezydenta, załatwiam inwestora i cokolwiek z tego wyjdzie, choćby bez grosza, to będę z Wami walczyć o nowy stadion, powrót Ruchu do Ekstraklasy i uratowanie Chorzowa, bo Ruch to Chorzów, a Chorzów TO RUCH!

Yno Ruch! 👌💙

Awatar użytkownika
ryszardczaban
Kontakt:

#685 Post autor: ryszardczaban » 29 paź 2019, o 12:20

Wela pisze:
29 paź 2019, o 12:14
scaneRboy pisze:
29 paź 2019, o 11:36

ScaneRboy, nie ma już 22 000. Ludzie przynoszą faktury i rozliczenia i na piątek zostało 12 000 do rozliczenia. Większość już ustalilem i lada dzień zamknę tę tanią prowokację i próbę zdyskredytowania mnie w Waszych oczach!

Powiem Wam tylko tyle, że porządnie mnie wkur...li tymi stalinowskimi metodami!
Ja walczę z oszustami i krętaczami, to ze mnie chcieli zrobić oszusta!
Tego nie odpuszczę!

Dopóki łysy będzie na stanowisku i ta ekipa dorobkiewiczów na plecach miasta i ludzi, dopóty będziemy żebrać na Ruch!

CZAS NA ZMIANY!

Jest Siemion, namawiam Simona na podjęcie wyzwania, bo byłby dobry na stanowisko prezydenta, załatwiam inwestora i cokolwiek z tego wyjdzie, choćby bez grosza, to będę z Wami walczyć o nowy stadion, powrót Ruchu do Ekstraklasy i uratowanie Chorzowa, bo Ruch to Chorzów, a Chorzów TO RUCH!

Yno Ruch! 👌💙
Ruch to tyż Świony,a Świętochłowice najlepsi Ruchu kibice
Mój pierwszy mecz Ruchu 25 września 1977 roku Ruch Chorzów-Górnik Zabrze 1-1 (0-1) na Stadionie Śląskim.
Mój pierwszy mecz na Cichej 6 2 września 1979 roku Ruch Chorzów-Legia Warszawa 3-2(0-1)
I jak tu nie kochać takiej drużyny,która po 50 minutach przegrywa 0-2,a wygrywa mecz 3-2
Wygrywanie wpisane jest w DNA Ruchu Chorzów i moje.
Pierwszy wyjazd 3 maja 1980 Górnik Zabrze-Ruch Chorzów 1-1 (1-0).
Pierwszy mecz europejskich pucharów oglądany na Cichej 6 1 października 1979 roku Ruch Chorzów-BFC Dynamo Berlin 0-0 I runda Pucharu Europy Mistrzów Krajowych edycji 1979/80.

Wela

#686 Post autor: Wela » 29 paź 2019, o 12:26

Ryszardczaban, oczywiście, że Ruch to i Świony i Siemce i Pszczyna i Tychy i Mikołów i Mysłowice i wiele innych miast Śląska i nie tylko!

Jednakże ten tekst: Ruch to Chorzów, a Chorzów to Ruch - ma pokazać, że największą marką Chorzowa jest Ruch, że bez Ruchu to miasto zniknie ze świadomości ludzi w Polsce...
To ma pokazać, że Ruch i Chorzów to jedno!

I pełna zgoda - Ruch to dziesiątki i setki innych miast a i nie tylko miast!

pyRsk!

ciudu

#687 Post autor: ciudu » 29 paź 2019, o 13:53

Wela , jo tu za duzo na tym forum niy pisza,raczyj obserwuja ,bo tyz zyja ju ponad 30 lot za zachodniom granicom i moze niy je zech tak na bierzonco jak inni ,ale w moim sercu zawsze bydzie nasz Ruch.Powiym szczerze ze na poczontku jak zes zaczol sam pisac jako wice ,to trocha zech sie z ciebie wysmiywol, bo wydowalo mi sie zes jest marionetkom naszego zarzondu , jednak z biegiym czasu sie to zmiyniolo o 180 stopni, widza ze jestes serdecznie jeb..ety (w pozytywnym slowa znaczeniu)na punkcie naszego klubu i zycza ci z calego serca zeby ci tyj wiary i zadziornosci i walki z tymi sk....wialymi grabarzami tego klubu nigdy niy braklo. Potrzeba nom wiyncyj takich ludzi jak ty , Simon i poru innych , bo ino przez wos widza jakes swiatelko w tunelu.
3mej sie i jeszcze roz , POWODZYNIA :ok:

Gebeels
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#688 Post autor: Gebeels » 29 paź 2019, o 14:10

Nie wiem czy ktoś jest na grupie na facebooku „Kocham Chorzów” ale tam jest podobna propaganda którą sieje Ewelina Kopuła. Prowokuje kibiców a jak ktoś już nie wytrzyma nerwów i jej odpowie, to powołuję się na nienawiść, że na stadion nie zasługujemy. Udostępnia wszystkie możliwe przemówienia Kotali i broni go niczym pies pasterski swoje owce.
Pamiętaj, ślubowałeś KS Ruch.

Wela

#689 Post autor: Wela » 29 paź 2019, o 14:24

ciudu pisze:
29 paź 2019, o 13:53
Wela , jo tu za duzo na tym forum niy pisza,raczyj obserwuja ,bo tyz zyja ju ponad 30 lot za zachodniom granicom i moze niy je zech tak na bierzonco jak inni ,ale w moim sercu zawsze bydzie nasz Ruch.Powiym szczerze ze na poczontku jak zes zaczol sam pisac jako wice ,to trocha zech sie z ciebie wysmiywol, bo wydowalo mi sie zes jest marionetkom naszego zarzondu , jednak z biegiym czasu sie to zmiyniolo o 180 stopni, widza ze jestes serdecznie jeb..ety (w pozytywnym slowa znaczeniu)na punkcie naszego klubu i zycza ci z calego serca zeby ci tyj wiary i zadziornosci i walki z tymi sk....wialymi grabarzami tego klubu nigdy niy braklo. Potrzeba nom wiyncyj takich ludzi jak ty , Simon i poru innych , bo ino przez wos widza jakes swiatelko w tunelu.
3mej sie i jeszcze roz , POWODZYNIA :ok:
Ciudu, niy wiym czy zdajesz sie sprawa, jak wiela do mie znaczom takie Twoje słowa...

Moga niy mieć kasy, zaszczytów, ale yno to,że ludzie majom mie w zocy - że majom szacunek do mojej roboty do Ruchu daje mi gigantyczno siła do walki!
Bardzo Ci dziynkuja za dobre słowo i pozdrawiom Cie na Niybiesko, cziym sie dobrze!

pyRsk!

Wela

#690 Post autor: Wela » 29 paź 2019, o 14:28

Gebeels pisze:
29 paź 2019, o 14:10
Nie wiem czy ktoś jest na grupie na facebooku „Kocham Chorzów” ale tam jest podobna propaganda którą sieje Ewelina Kopuła. Prowokuje kibiców a jak ktoś już nie wytrzyma nerwów i jej odpowie, to powołuję się na nienawiść, że na stadion nie zasługujemy. Udostępnia wszystkie możliwe przemówienia Kotali i broni go niczym pies pasterski swoje owce.
Gebeels, polemizuja z tom kobietom, ale niy dejcie sie prowokować, niy atakujcie jei hejtym, yno argumentami. Jo tyż to widza i zgadzom sie z Tobom, że łona je podstawiono.

Łysy i spółka yno czekajom na incydynty!
Ich maszyna propagandowo ruszyła...

Pamiyntejcie tyż, że łoni czytajom i te forum...

pyRsk!

Zablokowany