Modernizacja stadionu
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Modernizacja stadionu
skupcie się na tym co jest realne z przegranego referendum oszust wyjdzie silniejszy.
-
Cóż.
Wszystko co się działo w tym temacie jest jasne: miasto nigdy nie miało najmniejszego zamiaru niczego budować, w dodatku:
- najpierw wybawił je z kłopotów Smagorowicz, tworząc wizję (która, niestety muszę Wam to zarzucić, wielu, choć nie wszystkich, pociągnęła);
- a potem nadarzyła się piękna szansa sportowej degradacji i w konsekwencji bankructwa klubu.
Na koniec można by powiedzieć:
- Chciałem, ale nie ma dla kogo budować!
Tymczasem, na razie klub jeszcze istnieje. A kibice? Są do tych toi-toi kibli przyzwyczajeni. Do tego wujowego widoku.
Kotala nas ma za durniów i za słaby element. Oby się zdziwił.
Wszystko co się działo w tym temacie jest jasne: miasto nigdy nie miało najmniejszego zamiaru niczego budować, w dodatku:
- najpierw wybawił je z kłopotów Smagorowicz, tworząc wizję (która, niestety muszę Wam to zarzucić, wielu, choć nie wszystkich, pociągnęła);
- a potem nadarzyła się piękna szansa sportowej degradacji i w konsekwencji bankructwa klubu.
Na koniec można by powiedzieć:
- Chciałem, ale nie ma dla kogo budować!
Tymczasem, na razie klub jeszcze istnieje. A kibice? Są do tych toi-toi kibli przyzwyczajeni. Do tego wujowego widoku.
Kotala nas ma za durniów i za słaby element. Oby się zdziwił.
-
- Kontakt:
-
To trzeba było nie tylko rozwijać fankluby, ale też zadbać o pracę u podstaw w Chorzowie.
Gdyby każdy bajtel, każdy ojciec tego bajtla miał coś wspólnego w Chorzowie z marką Ruch - byłoby pozamiatane.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Sporym problemem jest nie w całości ale zaryzykuję że w większości kobiecy elektorat i tu trzeba się pochylić jak sobie go zjednaćmaciek1973 pisze: ↑16 paź 2019, o 16:56To trzeba było nie tylko rozwijać fankluby, ale też zadbać o pracę u podstaw w Chorzowie.
Gdyby każdy bajtel, każdy ojciec tego bajtla miał coś wspólnego w Chorzowie z marką Ruch - byłoby pozamiatane.
- mihau
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ja chyba czegoś nie kapuję...
Skoro procedura trwała i UM wydawał na nią kasę to:
jeszcze w sierpniu kasa była ?
jeszcze na początku września kasa była ? skoro wszystko biegnie zgodnie z planem a opóźnienie ma maksymalnie 2 tygodnie ?
W połowie października kasy nie ma ?
to najnormalniej w świecie się pytam - gdzie wpierdoliło w ciągu miesiąca kasę na stadion ? w kasynie ?
Skoro procedura trwała i UM wydawał na nią kasę to:
jeszcze w sierpniu kasa była ?
jeszcze na początku września kasa była ? skoro wszystko biegnie zgodnie z planem a opóźnienie ma maksymalnie 2 tygodnie ?
W połowie października kasy nie ma ?
to najnormalniej w świecie się pytam - gdzie wpierdoliło w ciągu miesiąca kasę na stadion ? w kasynie ?
... oddać w ręce Polaków przemysł Śląska, to jak wkładać w łapy małpy zegarek...
David Lloyd George (1863–1945) – premier Wielkiej Brytanii w latach 1916–1922.
David Lloyd George (1863–1945) – premier Wielkiej Brytanii w latach 1916–1922.
- bdomin10
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Panowie - w następnych wyborach proponuję założyć Komitet Wyborczy Wyborców (żebyśmy mieli zarówno radnych, jak i Prezydenta). O nazwie tego komitetu możemy dyskutować, chociaż ja proponuję KWW #R Chorzów (#R - revolution, rewolucja) - może to głupia nazwa, ale taka mi przyszła do głowy. Co o tym sądzicie? 

-
- Kontakt:
Proponuję nie o wszystkich działaniach pisać na otwartym forum. Robaczki z um weszą wszędzie. Niech nie wiedzą czego i kiedy się spodziewać.
Utrudniać będą, na szczęście głosy w referendum są anonimowe. Ja głosować w Ch. już nie mogę, ale z chęcią dowiozę ludzi do lokali, przekonam jak zagłosować.
W kibicach siła. Jesteśmy w stanie to zrobić! Dla Ruchu, dla potomnych!
Utrudniać będą, na szczęście głosy w referendum są anonimowe. Ja głosować w Ch. już nie mogę, ale z chęcią dowiozę ludzi do lokali, przekonam jak zagłosować.
W kibicach siła. Jesteśmy w stanie to zrobić! Dla Ruchu, dla potomnych!
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
on gra na decyzji Pisu odnośnie podatku nieprzewidywalności budżetu który wynika z nagłych rządowych decyzji .W budżecie nigdy tych pieniędzy nie było bo to miał być kredyt inwestycyjny pod tę konkretną budowę.
Idioci się cieszą ze będą mieć w zamian drogi,żłobki,baseny czy tam ogrzewanie centralne nie rozumiejąc tego że tych pieniędzy najzwyczajniej nie ma i nie było.
Idioci się cieszą ze będą mieć w zamian drogi,żłobki,baseny czy tam ogrzewanie centralne nie rozumiejąc tego że tych pieniędzy najzwyczajniej nie ma i nie było.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Niby człowiek wiedział. że tak się to skończy, jednak dziś nadzieja dostała w pysk.
Co do nazwy komitetu wyborczego, proponuję Komitet Oszukanych Chorzowian.
Co do nazwy komitetu wyborczego, proponuję Komitet Oszukanych Chorzowian.
-
- Kontakt:
tego stadionu i tak by nie bylo ,,,,,ten lysy C-I-U-L zrobil se z jego budowy karta przetargowo w poprzednich wyborach i obecnych ,,,dali sie niektorzy nabrac,,fajny
projekt ,,inzynier kontraku ,,poprawki do projektu itd ,,,,mnie intryguj jedno ,,,od przyszlego roku miasto bedzie wyklodac tylko 2 miliony na klub + 1 milion od niby blika ,,,,,budzet 3 miliony z tego na ten caly uklad odpadnie 1,6 miliona zostanie ,,,,,,, 1,4 miliona na caly sezon ,,,, jak to spiac , braknie nawet na wyplaty do tych paciulokow co lotaja teraz po boisku
projekt ,,inzynier kontraku ,,poprawki do projektu itd ,,,,mnie intryguj jedno ,,,od przyszlego roku miasto bedzie wyklodac tylko 2 miliony na klub + 1 milion od niby blika ,,,,,budzet 3 miliony z tego na ten caly uklad odpadnie 1,6 miliona zostanie ,,,,,,, 1,4 miliona na caly sezon ,,,, jak to spiac , braknie nawet na wyplaty do tych paciulokow co lotaja teraz po boisku
-
- Kontakt:
A może podpiąć się pod jakiś komitet wyborczy już zorganizowany ale sprzyjający stadionowi.
Nie mamy jako kibice doświadczeń samorządowych...
w nastepnych wyborach bedzie kilku naszych a w kolejnych większość,
Co do referendum to zakladamy ze go odwolamy ok, ale kto w zamian? komisarz?on nie podejmie decyzji , bedzie czekał do wyborów 2023,
realnie referendum to jesień 2020,
dlatego na 2023 musimy być zorganizowani z przyczółkiem do wejscia do miasta z naszymi ludzmi,
Tak czy siak to trzeba walczyć , no mieć 18 lat na dzień przed referendum,
Nie mamy jako kibice doświadczeń samorządowych...
w nastepnych wyborach bedzie kilku naszych a w kolejnych większość,
Co do referendum to zakladamy ze go odwolamy ok, ale kto w zamian? komisarz?on nie podejmie decyzji , bedzie czekał do wyborów 2023,
realnie referendum to jesień 2020,
dlatego na 2023 musimy być zorganizowani z przyczółkiem do wejscia do miasta z naszymi ludzmi,
Tak czy siak to trzeba walczyć , no mieć 18 lat na dzień przed referendum,
- bdomin10
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Także macie (ja niestety nie jestem z Chorzowa) 4 lata na zbudowanie konkretnego ugrupowania i zrobienia takiej kampanii, jakiej nawet Łukaszenka na Białorusi nie robił! 

- Wonsy.
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
No przecież prawie wszystkie w programach wyborczych sprzyjały stadionowi. To którzy?
Tak jestem członkiem RAŚ o czym większość wie i nazwanie przeze mnie PO złodziejami jest jak najbardziej bronieniem ich. Taaaa._BiADACZ_ pisze: ↑16 paź 2019, o 15:49
A czy Ty czasem nie jesteś / byłeś członkiem RAŚ / ŚPR? To by wyjaśniało dlaczego tak bronił tego łysego cwela i jego partii.
Akurat bardzo wiele ma to wspólnego z kotalą oszustem, nie trzeba było w mediach i wszedzie pi***olić, że ten stadion CHCE budować,.
ch** mnie obchodzi jaka parta sprawuje władze, pis, po, sld czy lgbt, ta oszustka kotalowa obiecała nam kibicom stadion i zaznaczam, że m.in. dlatego część kibiców oddała na niego głos, po ch** te plakaty wyborcze z eRkami itp.?!

To teraz zastanów się dlaczego jak mieliśmy w mieście radnych mimo rozmów nie weszliśmy z nimi w koalicję (gdzie na poziomie sejmiku była).
www.chorzow.autonomia.pl
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
kiedy ci radni zabrali głos w sprawie budowy stadionu?