http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3276605.html
Ciekawych żech jest waszych opinii, bo moje są dojś mieszane ze wskazaniem na lekkie objawy sodówy. Ale to może przez to, że Ruch zwykle mioł solidnych bramkarzy i dla mnie bycie lepszym od Jurjeva , Podolaka czy Frankego niy uprawnio jeszcze do kręcenia nosem w stylu gwiazdy premiership i opowieści dziwnej treści:
Innymi słowy, Nowak uważo, że jego wartość spadła bo… gro w Ruchu. A w ogóle w całym artykule niy ma słowa, ani kawałka refleksji o tym jak gro, szczególnie w ostatni rundzie, w kery to niby tak drastycznie spadła jego wartość.Kiedyś mówiło się, że jest Pan największym kapitałem Ruchu, teraz jednak Pana wartość spada.
- Na pewno. Czasami zastanawiam się, czy nie popełniłem błędu, zostając w Chorzowie. Ponad rok temu miałem propozycję z ligi norweskiej, ale działacze chcieli za mnie bajońskie sumy. Potem pytał o mnie Widzew. Kontrakt mam ważny do grudnia przyszłego roku i nie wykluczam, że wypełnię go w Chorzowie. Latem wszystko może się jednak zdarzyć, ja przede wszystkim chcę bronić.