to by nie rejestrowali Łukowiaka i Wawrzyniuka przed wyjazdem.tynbydziedobry pisze: ↑21 kwie 2025, o 19:20Szulczek mówił że stawia grubą kreskę i zaczynamy od nowa więc żadnych zmian nie będzie .
Dokładnie. Wydaje się, że pod względem sportowym nie ma rozwiązania kryzysu. To oznacza, że na ten mecz można spokojnie położyć kutonga. Nie będzie żadnej poprawy.jajo pisze: ↑21 kwie 2025, o 19:29to by nie rejestrowali Łukowiaka i Wawrzyniuka przed wyjazdem.tynbydziedobry pisze: ↑21 kwie 2025, o 19:20Szulczek mówił że stawia grubą kreskę i zaczynamy od nowa więc żadnych zmian nie będzie .
nie ma tez Szymanskiego i Lukica co wymusza mala rewolujce z tylu.
~ Tomasz FoszmańczykTen sezon jest stracony, bo już wiadomo, że tych celów, które sobie założyliśmy, nie uda nam się zrealizować. W sześciu pozostałych spotkaniach chcemy jednak jak najwięcej wyciągnąć i poszukać pozytywów na kolejną kampanię. Trzeba wyciągnąć wnioski i trzeba zrobić tak, aby nie powielać błędów i było ich jak najmniej.
~ Dawid SzulczekNiestety musimy się zgodzić z tym, że drużynowo nie osiągniemy celów, które sobie planowaliśmy. Byłoby to szaleństwem, żebyśmy wierzyli, że wszystko się tak poukłada. Musimy się skupić na celach dwutorowo. Drużynowo o odzyskanie zaufania kibiców, bo zdecydowanie ich zawiedliśmy w tym roku. Indywidualne pod kątem tego, kto w drużynie zostanie i kto będzie się chciał jeszcze pokazać przed nowym sezonem. Tak jest od momentu, gdy zakończył się mecz ze Stalą Stalowa Wola i przekazałem już to także w szatni i na konferencji prasowej.
~ Tomasz FoszmańczykTen sezon i ta runda przede wszystkim jest mocnym rozczarowaniem dla nas wszystkich. Myślę, że wiele tych spotkań wyglądało tak źle, że nie możemy tego akceptować. Tej formy i wyników przede wszystkim.
~ Dawid SzulczekPewnie są ludzie, którzy by w ten sposób na to spojrzeli. Ja patrzę na to tak, jak się umówiliśmy na początku, że to jest maraton, a nie sprint. W momencie, w którym przychodziłem do klubu wiedzieliśmy, że raczej będzie ciężko o te górne lokaty. Runda jesienna ułożyła się bardzo dobrze, ale niestety w tej rundzie wszystko nam odbija i wraca. Patrzę bardziej przyszłościowo. Chcę w Ruchu zbudować drużynę, z której wszyscy będziemy dumni. Uważam, że jest to do zrobienia, bo z tej obecnej kadry można zostawić wielu zawodników - wielu-niewielu, nie wiem jaki procent - ale na pewno jest wielu zawodników, którzy są w stanie dać dużo wartości. Trzeba po prostu do tej kadry dobrać kilku, którzy sprawią, że ta drużyna się scali i nie będziemy wyglądać, jak w tej rundzie, a wyglądamy fatalnie.
~ Tomasz FerensNie ma w Klubie tematu zmiany szkoleniowca. Trener Dawid Szulczek przygotowuje drużynę do wyjazdowego meczu z Kotwicą Kołobrzeg.
~ dziennikarz Dawid DobraszJeszcze nie tak dawno był przymierzany do objęcia pracy w największych polskich klubów. Odmówił Koronie Kielce, wrócił do Ruchu Chorzów, któremu kiedyś kibiców. [...] Zespół się posypał. Wydaje się, że dni Dawida Szulczka w Chorzowie są policzone. Wydawało się, że on tę ekipę ulepi i wróci na poziom Ekstraklasy. No jednak nie - kubeł zimnej wody dla trenera mieszkającego w Poznaniu.
~ Dawid SzulczekW tym składzie personalnym sukcesu nie zrobimy i trzeba czekać na koniec sezonu. Teraz już zawodnicy mogą bardziej indywidualnie powalczyć o siebie, przynajmniej o to.
~ Dawid SzulczekGdyby przeszedł nowy trener, dałby wszystkim nową kartę, więc ja też tak do tego podszedłem. To, co się działo wcześniej i jeśli ktoś miał jakieś minusy czy gorsze momenty, to zapominamy o tym. Jesteśmy dorosłymi facetami. Każdy może sobie wywalczyć wszystko w najbliższych dniach. Może się okazać, że ktoś, kogo nie było w dwudziestce, wyjdzie w pierwszym składzie, wygramy mecz i będzie grał już do końca sezonu. Może się na tyle pokazać, że albo zostanie z nami na kolejny sezon, albo pokaże się i może trafić do innej drużyny. Może być też tak, że ktoś może się jeszcze bardziej zakopać. Podejście jest takie, że każdy niech indywidualnie zadba o to, aby się jak najbardziej pokazać.
Jak Ci się przyśni, że jednak Ruch w tym sezonie zawalczy o awans (np. ze dwie drużyny wycofają się z rozgrywek) to daj znać.
Brawo!tynbydziedobry pisze: ↑21 kwie 2025, o 19:20Szulczek mówił że stawia grubą kreskę i zaczynamy od nowa więc żadnych zmian nie będzie .
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 64 gości