Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
puchu
Kontakt:

#631 Post autor: puchu » 9 gru 2007, o 13:29

ENDZA pisze:
puchu pisze:przez ileś tam stron pieprzyliscie jak stare baby, jak to źle jest z marketingiem, a teraz ku*** nikt nie umie napisać paru ładnych i ciepłych słów po akcjach w mikołowie, szkole podtsawowej na świonach, akcji gimnazjum na siemcach? Jak dla mnie marketing Ruchu idzie w naprwde dobrym kierunku - jedynie co by można było poprawić to zaangażowanie chodzby ludzi z tego forum co zawsze nawjwięcej płaczą!!!
To co momy im medal dac ? Czemu Ludzie z ekip ktore robily mistrza dla Ruchu nie maja karnetow na mecze Czemu nie mozna ich wykorzystac do dzialan marketingowych.Czy taki Herman Bula czy Ostafinski sa gorszym magnesem co Danusia

No Ci powiem, że wyżej przytoczeni Panowie - hmmm słysze o nich po raz pierwszy, czemu mieliby dostawać darmowe karnety??? Byli piłkarzami, zarabiali na footbolu, więc teraz mogą qpić sobie karnet skoro kochaja Ruch - ja nic nie zarobiłem na Ruchu i jakoś potrafie jeździć na mecze i ograniczać inne rzeczy by mieć na bilet to czemu nie oni ? Mamy długi więc nie ma nic za darmo takie czasy... A co do magnesów, którzy mogą przyciagnać ludzi na stadiony to chyba mogłyby to być tylko znani ludzi lub coś za darmo... Marekting poszedł naprawde bardzo do przodu, ale jeżeli komuś naprawde zależy na Ruchu to musi też temu wsyztskiemu pomóc. W takim Chorzowie pełno jakiś krzywych eRek robionych spray'em "hackenkreuzów" - można zamazać i zrobić jakąs fajna prace to napewno by pomogło w poprawieniu wizerunku w Chorzowie... Ale ludzie jak to ludzie najlepiej mówić - Chujowo graja, ch***wy zarząd i ogólnie wszystko złe !!!

pozdrawiam !
DWA MIASTA,JEDEN KLUB KATOWICE KS.RUCH.Chorzów

Awatar użytkownika
Grzegorz
Kontakt:

#632 Post autor: Grzegorz » 9 gru 2007, o 14:17

ENDZA pisze: Czemu Ludzie z ekip ktore robily mistrza dla Ruchu nie maja karnetow na mecze Czemu nie mozna ich wykorzystac do dzialan marketingowych.Czy taki Herman Bula czy Ostafinski sa gorszym magnesem co Danusia
moze nie za darmo powinni mieć karnety ale po specjalnych cenach dla nich i dla ich najbliższych

a co do wykorzystania takich legend jak Bula czy Ostafiński to to jest świetny pomysł.
Trzeba by zrobić taką 30 minutowa prezentację - filmiki - zdjęcia stare, pamiątki i pokazywać to w szkołach na spotkaniach itp.

Myślę że super pomysłem byłoby wykorzystanie do takich działań Mariusza i Bizaka, ale nie wiem czy by się zgodzili.

A co do dojazdów, może i klub dopłaca ale nie słychać o tym za wiele... jeżeli są takie autobus np z Radlina to w jaki sposób są o tym informowani ludzie w Radlinie?
Radlin to tylko przykład...

Dla mnie jednak i tak najważniejsze jest zapewnienie kibicom przychodzącym na Ruch 100% bezpieczeństwa. No może 99% bo wiadomo - że cegła zawsze może z dachu slecieć :)

NP07
Kontakt:

#633 Post autor: NP07 » 9 gru 2007, o 16:44

Grzegorz pisze:

A co do dojazdów, może i klub dopłaca ale nie słychać o tym za wiele... jeżeli są takie autobus np z Radlina to w jaki sposób są o tym informowani ludzie w Radlinie?
Radlin to tylko przykład...
O reklamę dbamy sami ;) Wystarczy że młodzi maja jak jechac a informacje o tym rozchodza sie szybko po mieście ;) Do tego dochodzą plakaty drukowane przez Nas samych

może to i bardzo mało ale ostatnio i tak największe zmartwienie to ... zbyt małe autokary :)

olej
Kontakt:

#634 Post autor: olej » 9 gru 2007, o 17:00

puchu pisze:
ENDZA pisze:
puchu pisze:przez ileś tam stron pieprzyliscie jak stare baby, jak to źle jest z marketingiem, a teraz ku*** nikt nie umie napisać paru ładnych i ciepłych słów po akcjach w mikołowie, szkole podtsawowej na świonach, akcji gimnazjum na siemcach? Jak dla mnie marketing Ruchu idzie w naprwde dobrym kierunku - jedynie co by można było poprawić to zaangażowanie chodzby ludzi z tego forum co zawsze nawjwięcej płaczą!!!
To co momy im medal dac ? Czemu Ludzie z ekip ktore robily mistrza dla Ruchu nie maja karnetow na mecze Czemu nie mozna ich wykorzystac do dzialan marketingowych.Czy taki Herman Bula czy Ostafinski sa gorszym magnesem co Danusia

No Ci powiem, że wyżej przytoczeni Panowie - hmmm słysze o nich po raz pierwszy, czemu mieliby dostawać darmowe karnety??? Byli piłkarzami, zarabiali na footbolu, więc teraz mogą qpić sobie karnet skoro kochaja Ruch - ja nic nie zarobiłem na Ruchu i jakoś potrafie jeździć na mecze i ograniczać inne rzeczy by mieć na bilet to czemu nie oni ? Mamy długi więc nie ma nic za darmo takie czasy... A co do magnesów, którzy mogą przyciagnać ludzi na stadiony to chyba mogłyby to być tylko znani ludzi lub coś za darmo... Marekting poszedł naprawde bardzo do przodu, ale jeżeli komuś naprawde zależy na Ruchu to musi też temu wsyztskiemu pomóc. W takim Chorzowie pełno jakiś krzywych eRek robionych spray'em "hackenkreuzów" - można zamazać i zrobić jakąs fajna prace to napewno by pomogło w poprawieniu wizerunku w Chorzowie... Ale ludzie jak to ludzie najlepiej mówić - Chujowo graja, ch***wy zarząd i ogólnie wszystko złe !!!

pozdrawiam !
gdzies tu wstawilem artykul o Ciesliku to go sobie przeczytaj ile to nasi zarabiali o ile w ogole zarabiali a to ze nie znasz ich mozesz miec tylko pretensje do siebie

ENDZA
Kontakt:

#635 Post autor: ENDZA » 9 gru 2007, o 19:57

puchu pisze:
ENDZA pisze:

pozdrawiam !
Szkoda puchu ,ze nie znasz historii klubu ,ktoremu kibicujesz Szkoda , ze nie wiesz ze wlasnie za tych ludzi bylismy jedna z najlepszych druzyn w Europie Szkoda ze nie wiesz ze gdyby nie slabszy dzien Czai w meczu z Saint-Étienne to bylibysmy w polfinale Mistrzow Krajowych Szkoda , ze nie wiesz jaki w latach siedemdziesiatych byl najlepszy proszek na Ruch i ze co mecz spikier prosil ludzi zeby wstali bo wtedy na mecz moze wejsc wiecej osób
Chcialbys posluchac tych historii od ludzi , którzy sami ja tworzyli ?Ja tak !!! Czy karnet na trybuna to tak wiele Nie zartuj

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#636 Post autor: wolfik » 9 gru 2007, o 20:40

Kazdy mistrz Polski z Ruchem powinien miec karnet, tak jak i kazdy naprawde zasluzony dzialacz, trener itd... Wiadomo nie popadajmy w paranoje tak jak za rogali gdy kazdy znajomy znajomego mogl dostac karnet. Ale w ramach szacunku powinnismy dawac chociaz te karnety tym, którzy tworzyli wielki Ruch.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

bRayan72

#637 Post autor: bRayan72 » 9 gru 2007, o 21:53

Witam.Jutro o 16.00 jest na Cichej jak co rok Wigilia,a nasza pani prezes zaś coś wymyślo.Zawsze Wigilia była w kawiarence klubowej,a jutro bydzie w namiocie postawionym na murawie,już widza jak biskup brodzi w ciaplycie.Wielu ludzi z klubu nie dostało zaproszenia np.pani Renia ( na dzień dzisiejszy).Pani prezes nie po drodze z Grzesiem włascicielem kawiarenki, chce by po znajomości kawiarenke prowadziła Sztygarka.Ino tak dali a ona wyprowadzi nos na manowce,teroz du9sko liże Smagorowiczowi który skupuje akcje Ruchu,prawdopodobnie w tym albo w przyszłym miesiącu dowiemy sie że jest naszym nowym właścicielem.Py®sk.
OD KOŁYSKI AŻ PO GRÓB JEDNA WIARA JEDEN KLUB - RUCH Chorzów

hydroxy
Kontakt:

#638 Post autor: hydroxy » 9 gru 2007, o 21:57

bRayan72 pisze:Witam.Jutro o 16.00 jest na Cichej jak co rok Wigilia,a nasza pani prezes zaś coś wymyślo.Zawsze Wigilia była w kawiarence klubowej,a jutro bydzie w namiocie postawionym na murawie,już widza jak biskup brodzi w ciaplycie.Wielu ludzi z klubu nie dostało zaproszenia np.pani Renia ( na dzień dzisiejszy).Pani prezes nie po drodze z Grzesiem włascicielem kawiarenki, chce by po znajomości kawiarenke prowadziła Sztygarka.Ino tak dali a ona wyprowadzi nos na manowce,teroz du9sko liże Smagorowiczowi który skupuje akcje Ruchu,prawdopodobnie w tym albo w przyszłym miesiącu dowiemy sie że jest naszym nowym właścicielem.Py®sk.
Jak jo kochom take teorie spiskowe. :rotfl:
"sezon sie już zaczoł ?"
"Niy, bo bez Ruchu ta liga niy wystartuje"

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#639 Post autor: gerhat » 10 gru 2007, o 09:48

bRayan72 pisze:.Zawsze Wigilia była w kawiarence klubowej,a jutro bydzie w namiocie postawionym na murawie,już widza jak biskup brodzi w ciaplycie.
to niech biskup sie dociepnie do podgrzewanej jak mu sie lakierki pomaraszom,
mie sie podobo pomysł, wigilia klubowa zawsze powinna odbywać się na murawie a nie w salonach z niskimi stropami

RudaSlaska7
Kontakt:

#640 Post autor: RudaSlaska7 » 10 gru 2007, o 13:58

nie wiem czy bylo ale mogli by wprowadzic np. 25-50% znizki na wiosenne karnety dla osob ktore zakupily kanet na runde jesienna
;)

Awatar użytkownika
ch-R

#641 Post autor: ch-R » 10 gru 2007, o 14:04

RudaSlaska7 pisze:nie wiem czy bylo ale mogli by wprowadzic np. 25-50% znizki na wiosenne karnety dla osob ktore zakupily kanet na runde jesienna
;)
Jasne , nojlepij od razu 100% :wstyd: Ludzie czy wy czasami nie przesadzacie :zly:
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#642 Post autor: kibol-siem-ce » 10 gru 2007, o 14:16

Hehe, najlepi za darmo :P Niech bydą za normalno cena ino zrobione w czasie ze swoim zdjęciem a ramach jakiejś promocji co szpil rozlosowano jakoś nagroda, ale my swoje oni swoje.
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

RudaSlaska7
Kontakt:

#643 Post autor: RudaSlaska7 » 10 gru 2007, o 14:22

nie przesadzom chodzi mi o to ze jak od przyszlego sezonu kupisz karnet na jesien to na wiosna bydziesz miec te 25% znizki co powinno wplynac pozytywnie na nasz budzet bo wiecej osob by wzielo karnety. albo zrobic karnety na caly sezon np. 25% tansze niz jak bys kupowol na jesien i na wiosna osobno. no ale nie odemie to zalezy

poza tym chca sprostowac ze nie mom karnetu zeby nie bylo ze chca jakies znizki bo mom karnet ;)

puchu
Kontakt:

#644 Post autor: puchu » 10 gru 2007, o 15:18

No w sumie ENDZA szkoda, że nie znam historii ale porpsotu jestem z takiego pokolenia olewaczy ogólnie jeszeli chodzi o grzebanie w przeszłości... co nam z 14 mistrzów, z tego że kiedys bylismy dobrzy że mieliśmy pierwsza zadaszoną trybunę i zajebistą omege.... w dzisiejszym świecie to znaczy mniej niestety niż dodatkowy sponsor... Tak naprawde jestem ciekaw ilu ludzi zna tych Panów i wydarzenia które miały miejsce kiedyś. Jak dla mnie liczy się to co jest teraz, a na dzień dzisiejszy jesteśmy słabą drużyna 1 ligową i nie możemy i nie powinniśmy mówić jaki to Ruch nie jest za***isty i że wszyscy powinni chcieć grać w Ruchu i że czemu nie ma wielkim transferów itp, a Klimka powinni wszyscy nosić na rękach za to że przejoł Ruch w trudnych czasach i za to że gramy teraz z legią a nie Walką Makoszowy w jakiejś tam 4 lidze. Skończmy się odnosić do przeszłości i zacznijmy żyć przyszłością bo to jest ważniejsze - i proponuje o więcej wkładu od siebie żeby potem móc narzekać !
DWA MIASTA,JEDEN KLUB KATOWICE KS.RUCH.Chorzów

Awatar użytkownika
Grzegorz
Kontakt:

#645 Post autor: Grzegorz » 10 gru 2007, o 16:32

puchu pisze:No w sumie ENDZA szkoda, że nie znam historii ale porpsotu jestem z takiego pokolenia olewaczy ogólnie jeszeli chodzi o grzebanie w przeszłości... co nam z 14 mistrzów, z tego że kiedys bylismy dobrzy że mieliśmy pierwsza zadaszoną trybunę i zajebistą omege.... w dzisiejszym świecie to znaczy mniej niestety niż dodatkowy sponsor... Tak naprawde jestem ciekaw ilu ludzi zna tych Panów i wydarzenia które miały miejsce kiedyś. Jak dla mnie liczy się to co jest teraz, a na dzień dzisiejszy jesteśmy słabą drużyna 1 ligową i nie możemy i nie powinniśmy mówić jaki to Ruch nie jest za***isty i że wszyscy powinni chcieć grać w Ruchu i że czemu nie ma wielkim transferów itp, a Klimka powinni wszyscy nosić na rękach za to że przejoł Ruch w trudnych czasach i za to że gramy teraz z legią a nie Walką Makoszowy w jakiejś tam 4 lidze. Skończmy się odnosić do przeszłości i zacznijmy żyć przyszłością bo to jest ważniejsze - i proponuje o więcej wkładu od siebie żeby potem móc narzekać !
Bez przeszłości nie bylibyśmy tym kim jesteśmy. Jak myślisz dlaczego Klimek zainwestował w Ruch a nie w Walkę Makoszowy?
Bo Ruch to wielki klub, a z tego co piszesz wynika, że nie doceniasz tego co mamy. Sponsorzy przychodzą i odchodzą a historia pozostaje.
Oczywiście pięknie by było gdyby do historii Ruchu dopisano kolejny rozdział pod tytułem " Sponsor strategiczny" ,

ODPOWIEDZ